Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερχομός 2ου παιδιού

gogo

Recommended Posts

Να ρωτήσω επί του θέματος γιατί αρχίζει να πλησιάζει η ώρα και προβληματίζομαι ... πως να το χειριστούμε καλύτερα.

Ο μικρός είναι σε αυτή την ηλικία με τις ανασφάλειες του, με τα δοντάκια του να τον ταλαιπωρούν κάθε βράδυ, σε συνδυασμό με ισχυρό χαρακτήρα και νευράκια όταν δε γίνεται το δικό του. και γενικά όλα αυτά τα κλασικά που διαβάζω σε άλλα θέματα.

Σε 2 μήνες περίπου έρχεται ένα κοριτσάκι.

Τι κάνουμε;

Προς το παρόν έχω σκεφτεί τα εξής:

1. από τώρα του δείχνουμε κοιλίτσα και του λέμε πως έχουμε μπέμπα (δεν ξέρω τι καταλαβαίνει , γιατί χαμογελάει λες και τον κοροιδεύουμε)

2. όταν με το καλό επιστρέψουμε από μαιευτήριο, να μην φιλοξενηθεί τον πρωτο καιρό στο σπίτι των γονιών μου, για να είμαστε πιο ξεκούραστα. Να μη νοιώσει πως ήρθε η μικρή και τον έδιωξε από το σπίτι του.

3. τα δύσκολα τώρα.... ο μικρός συχνά καταλήγει τη νύχτα στο κρεββάτι μας. όταν είναι άρρωστος, ή πονάει πολύ από τα δόντια του και δεν μπορεί να ηρεμήσει παρά μόνο σε αγκαλιά. Προσπαθούμε να το αποφεύγουμε, αλλά ειδικά τα ξημερώματα, δύσκολο... η μικρή θα είναι σε πορτ μπεμπε δίπλα μου. Τι κάνουμε;; να κοιμάται τον πρώτο καιρό ο μπαμπας με το μικρό στο ένα δωμάτιο κι εγω με τη μικρή στο άλλο; Μήπως νοιώσει πως τον απομακρύνω;

4. στον πρώτο θηλάσαμε 11 μήνες. να με βλεπει να θηλάζω τη μικρή; Θα ζηλέψει; θα θέλει να ξαναρχίσει;

5. είμαι babywearing μαμά. Θεωρώ το Αστεράκι slings ευεργέτη μεγάλο! Πως θα φανεί στο μικρό να έχω τη μικρή πάνω μου; Προσωπικά θα το κάνω για να έχω περισσότερη ελευθερία κινήσεων μαζί του, αλλά μήπως ζηλεύει;

Γενικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει στη νέα κατάσταση. Μέχρι τώρα έχει όλη την προσοχή μας, αν και προσπαθούμε να τον μάθουμε να αυτοαπασχολείται σιγά-σιγά και δεν του κάνουμε όλα τα χατήρια. Αλλά είναι και η φάση εγωκεντρισμού που περνάει τώρα.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να ξεκινήσει ομαλά η σχέση των δύο αδερφιών;

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Οσον αφορα τον υπνο εμεις στην αρχη κοιμομασταν. Διπλο κρεβατι εγω και ο Βασιλης και ο μπεμπης διπλα στην κουνια και ο μπαμπας μοναχουλης του στο παιδικο.

Το σωσαμε λιγο με τον Αη Βασιλη ο οποιος δεν εφερε δωρο του μπεμπη γιατι δεν παει στα δωματια των γονιων παρα μονο στα παιδικα οποτε πηγε πισω για να μην παρει το δωρο ο μπαμπας :lol::lol: και 2 μηνων πηγε και ο μπεμπης στο παιδικο.

Για τα υπολοιπα δεν ξερω τι να σου πω γιατι ο δικος σου ειναι μικρος οποτε δεν εχω εμπειρια. Ξερω παντως οτι γενικα αν δουν οτι δεν αλλαζει κατι και δεν τους περνει κατι το νεο μελος ηρεμουν σιγα σιγα .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλημερα κουκλα με το καλο να ερθει η μικρη σας . Και εμενα ο γιος μου και η κορη μου εχουνε 19 μηνες και 15 μερες διαφορα .

1. Καλο κανετε και του μιλατε και του λετε για την αδελφουλα του , ακομα και αν δεν τα καταλαβαινει ολα δεν θα δει ξαφνικα ενα αλλο μωρακι μπροστα του . Προσπαθειστε να του μιλατε ολο και περισσοτερο .

2. Εννοειτε και δεν θα φιλοξενηθει στο σπιτι των γονεων σου , γιατι να φυγει απο το σπιτι του ? και σενα θα σου ληψει τρελλα και εκεινου το ιδιο . Θα ειναι λιγακι δυσκολα ναι αλλα ολοι τα καταφεραμε .

3. Αχ αυτο το συνηθειο το εχουμε και εμεις και ακομα συνεχιζει παρολο που βαλαμε και την μικρη μεσα στο δωματιο πια .Αμα μπορειτε να το αλλαξετε καντετο τωρα οχι αμεσως μετα τη γεννα γιατι τοτε οντως θα νοιωσει καπως , αν παλι δεν μπορειτε ε δεν χαλασε και ο κοσμος , θα κοιμαστε τον πρωτο καιρο ολοι μαζι , το πορτ μπεμπε θα ειναι σε βαση οχι στο κρεββατι σας πανω ετσι δεν ειναι ?

4. Φυσικα και θα θηλλασεις τη μικρη σου αμα υπαρχει αυτη η δυνατοτητα , και θα εξηγεις συνεχεια στον μεγαλο οτι το μωρο ειναι πολυ μικρουλη και εχει αναγκη και αυτη το γαλα της μαμας οπως και εκεινος το επεινε για τοσο καιρο .

5. Και στο babywearing θα τη βαλεις εξηγοντας του τα ιδια πραγματα .

Μπορω να καταλαβω πως το βλεπεις , και γω ετσι το εβλεπα , μην ζηλεψει ο Κωνσταντινος , μην τον πληγωσω κτλ κτλ . Η ζηλεια ειναι αναποφευκτη , αλλα δεν σημαινει οτι ειναι και προβλημα . Θα σου πω αυτο που μου ειχε πει ο ψυχολος μου , οτι μην του συμπεριφερεσαι λες και δεν αλλαξε τιποτα αφου οντος ολα εχουνε αλλαξει και αυτο πρεπει να το καταλαβει ηρεμα και ομαλα .

Τα παιδάκαι προσαρμόζονται πολύ γρήγορα. Θα αναστατωθεί οπωσδήποτε, αλλά θα καταλάβει πως η μαμά και ο μπαμπάς τον αγαπάνε όπως πριν και θα ηρεμήσει.

Θα σου έλεγα να μην σε απασχολούν και τόσο πολύ τα διαδικαστικά από τώρα, θα δεις πως θα πάει με τον ερχομό του μωρού. Πιστεύω πως δεν θα έχεις πρόβλημα να έρχεται στο κρεβάτι σας και πάλι. Εγώ θυμάμαι όταν γεννήθηκε η κόρη μου, και ο γιός μου είχε την ίδια συνήθεια να έρχεται δηλαδή στο κρεβάτι μας τα ξημερώματα, όταν ξυπνούσε η μπέμπα την έπαιρνα στο σαλόνι και την θήλαζα για να μην τους ενοχλώ.

Με το θηλασμό και το σλίνγκ, όπως σου είπε και η γραφίστρια, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, και να ζηλέψει, μπορείς να τον βάλεις κι εκείνον στο σλίνγκ για λίγο να του φύγει και θα είσαι εντάξει.. Εμείς είχαμε το θέμα με το ρηλάξ, τα μεγάλα ήθελαν να κάθονται αυτά στο ρηλάξ και τα άφηνα και σιγά σιγά τους πέρασε :lol:

Ζήλια θα υπάρχει, και ανταγωνισμός για την προσοχή σας... Στη δικιά μας περίπτωση, τον πρώτο καιρό που οι ανάγκες του μωρού είναι συνεχείς, το μεγαλύτερο (και μετά τα μεγαλύτερα) το επωμιζόταν ο μπαμπάς αρκετά να το απασχολεί, να πηγαίνουν βόλτες εκτός για να ξεκουράζομαι κι εγώ...

Όλα θα πάνε καλά :wink:

Καλα στο ριλαξ και ο δικος μας καθοτανε συνεχεια τον πρωτο καιρο , πηγαινε και στρωνοτανε και αραζε ειχε πολυ πλακα , τωρα το εχει κοψει πλεον ουτε το δινει σημασια .Και εγω σκεφτομουνα ετσι για το θηλασμο , μην τυχων ζηλεψει , μην τυχων το ενα , το αλλο ,τελικα δεν εγινε κατι και να ζηλεψει , εγω δεν θηλασα για εντελως αλλους λογους , δικους μας οικογενειακους. Και στο μαρσιπο την εχω παρει την μικρη και ενω την πρωτη φορα ζηλευε ο πιτσιρικας τις αλλες φορες δεν εδωσε και τοση σημασια .

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ.

Οπότε, βλέποντας και κάνοντας και βήμα-βήμα.

Ελπίζω και στο καλοκαίρι που θα είμαστε στην εξοχή και στη θάλασσα και ο μεγάλος θα έχει πολλές δραστηριότητες. Θα βλέπει τη μικρή ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε, και θα νοιώθει ιδιαίτερα σπουδαίος!

:D

αχ αυτά τα πιτσιρίκια!

Και τα δικά μου έχουν 16 μήνες διαφορά. Στην αρχή είναι λίγο δύσκολα, μέχρι να συνηθίσει. Θέλει να του μιλάς συνέχεια για το αδελφάκι που θα έρθει, ότι θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι, θα παίζουν μαζί, κ.λ.π.

Σε΄μας έπεφταν και οι σχετικές ψιλές. Στην αρχή καλό-καλό και μετά πατ στο κεφάλι!! Ευτυχώς κοιμάται πολύ αλλιώς...

Αυτό κράτησε περίπου 2 μήνες. Τώρα το αγκαλιάζει και φωνάζει λίλοι-λίλοι (σημ. φίλοι!).

Με το καλό να το δεχθείς το μικράκι σου.

Το μόνο που μπορω να σου πω ειναι καλή δυναμη και κουράγιο.

Εμείς το καλοκαίρι που η μπεμπα ήταν βρέφος - και πηγαμε διακοπες πιο πολύ για το Φίλιππο- περάσαμε δύσκολα. Πιο πολύ εγω που ημουνα κλεισμενη μεσα με τη μπέμπα και το θηλασμό.

Τα φιλιά στην κοιλίτσα της μαμάς και τα καλό καλό πριν εμφανιστεί το νέο μέλος ειναι απλά θεωρίες......... όταν ειδε ο Φιλιππος τη μπεμπα στο πορτ μπεμπε τη μερα που γυρισαμε απο το μαιευτήριο ηταν σαν να του επεσε ο ουρανός στο κεφάλι κατι που κράτησε αρκετα. Ηταν χαμένος εντελώς και αντιδρούσε πολλές φορες υπερβολικά.

Τωρα 8 μηνες μετά εχει κάπως συμβιβαστεί, του λέμε να δώσουμε τη μπεμπα στον παλιατζή και αρνείται αλλά πολλές φορές η ζήλια εκδηλωνεται. Δε νομίζω πως θα αλλάξει αυτό θα μας ακολουθεί πάντα μάλλον.

Τελικά ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς πως θα αντιδράσουν...

θα δούμε...

:)

Αυτό που λες εδώ κράτα το μέσα σου. Είναι πολύ σημαντικό να νοιώθει πως δεν άλλαξαν τα αισθήματά σου προς εκείνο, πως εξακολουθείς να το αγαπάς ανεξάρτητα από τον ερχομό του δεύτερου παιδιού και όλα θα πάνε καλά.

Ζήλιες και στενοχώριες και θυμοί θα υπάρχουν, τη σχέση τους μεταξύ τους θα την οικοδομήσουν σιγά-σιγά. Εσύ δείξε τους την αγάπη σου και μην περιμένεις προβλήματα παντού :wink:

Με το καλό :D

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Ηθελα να ρωτησω και εγω κατι σχετικα με τον ερχομο του 2 παιδιου. Ειμαι στον 5 μηνα τωρα και η κορη μου ειναι 17 μηνων. Οταν με το καλο ερθει και το 2 παιδακι το καλοκαιρι, που θα κοιμαται το 1ο?? Να την βαλουμε σε κρεββατι κανονικο με προσθετα καγκελα? Εσεις που εχετε ηδη 2 παιδακι τι κανατε? Πειτε μερικες ιδεες! Ευχαριστω!

Βρε κοριτσια με ενδιαφερει κ μενα το θεμα, οχι τοσο αμμεσα ακομα, αλλα με ενδιαφερει.

Σκεφτομαστε να παμε για το 2ο.

Να το κανουμε τωρα ή να περιμενουμε ως τον Σεπτεμβρη?

Να περασουμε ενα ομορφο καλοκαιρι με την μικρη να περπαταει, να τρεχει κ εγω να μπορω να κινηθω? Η να μεινω τωρα κ του χρονου να εχω 2 ξεπεταγμενα? Η αληθεια ειναι οτι η ιδανικη διαφορα για μενα ειναι τα 2 χρονια... :roll:

Χθες το συζηταγα με μια φιλη κ μου ειπε πως ειναι νωρις ακομα.. πως θα δυσκολευτω με τις αγκαλιες της Τωνιας μου κ την κοιλια στο στομα...

πως ειναι επικυνδινο... Τι λετε οι εμπειροτερες?

Γειά σας,

μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ:

Είστε έγκυος; Τι να πείτε στο παιδί σας, τι να αποφύγετε και πως να το προετοιμάσετε.

http://parents.org.gr/psych/a218

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Συγχαρητήρια! Μου θυμίζεις τη δική μου εμπειρία, τα μικρά μου τα έκανα με 19 μήνες διαφορά... Και δεν το μετάνοιωσα ΚΑΘΟΛΟΥ!

Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, αλλά θα σου πω τι κάναμε εμείς και την εμπειρία μας.

1. από τώρα του δείχνουμε κοιλίτσα και του λέμε πως έχουμε μπέμπα (δεν ξέρω τι καταλαβαίνει , γιατί χαμογελάει λες και τον κοροιδεύουμε)

Δεν πειράζει, κάτι καταλαβαίνει... Εμεις δείχναμε στη Ματίλντα και ντοκυμαντερ για την εγκυμοσύνη και τη γέννα.

2. όταν με το καλό επιστρέψουμε από μαιευτήριο, να μην φιλοξενηθεί τον πρωτο καιρό στο σπίτι των γονιών μου, για να είμαστε πιο ξεκούραστα. Να μη νοιώσει πως ήρθε η μικρή και τον έδιωξε από το σπίτι του.Συμφωνώ απόλυτα... Αν μπορείτε ακόμη καλύτερα, να έρχονται κάθε μέρα οι γονείς σας στο δικό σας σπίτι (αν δεν είναι οι τύποι που θα σας σπάσουν τα νεύρα!) Εμείς το κάναμε αυτό για να έχει παραπάνω ανθρώπους η Ματίλντα να ασχολούνται μαζί της, και να μην εστιάσει τόσο πολύ στο μωρό και εμένα. Επίσης προσπαθήσαμε να μην τησ αλλάξουμε συνήθειες που ήταν σημαντικές για αυτήν, πχπριν γεννήσω την έβαζα εγώ για ύπνο κάθε βράδυ, και συνέχισα και αφού γέννησα (έδινα το μωρό στο σύζυγο, και αν έκλαιγε το πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο, αλλά όπβσδήποτε εγώ έβαζα τη Ματίλντα για ύπνο... Γιατί ήταν σημαντικό για το συγκεκριμένο παιδί να αγκαλιαστούμε στο κρεβάτι και να πούμε ιστορίες.)

3. τα δύσκολα τώρα.... ο μικρός συχνά καταλήγει τη νύχτα στο κρεββάτι μας. όταν είναι άρρωστος, ή πονάει πολύ από τα δόντια του και δεν μπορεί να ηρεμήσει παρά μόνο σε αγκαλιά. Προσπαθούμε να το αποφεύγουμε, αλλά ειδικά τα ξημερώματα, δύσκολο... η μικρή θα είναι σε πορτ μπεμπε δίπλα μου. Τι κάνουμε;; να κοιμάται τον πρώτο καιρό ο μπαμπας με το μικρό στο ένα δωμάτιο κι εγω με τη μικρή στο άλλο; Μήπως νοιώσει πως τον απομακρύνω;

Γιατί σε απασχολεί αυτό? Αφού η μικρή θα είναι σε πορτ μπεμπε. Και εμείς είχαμε κάθε βράδι τη Ματίλντα στο κρεβάτι μας και το Φίλιππο στην κούνια του. Όταν χρειαζόταν, σηκωνόμουνα και τον θήλαζα... Αν ξύπναγε η Ματίλντα, και ήθελε αγκαλιά, της έλεγα να αγκαλιάσει το πόδι μου μέχρι να τελειώσει το μωρό και μετά θα κάνουμε όσες αγκαλίτσες θέλει...

Σημείωση: Δεν ξέρω πόσο καλά καταλαβαίνει ο μικρός σου, αλλά στην Ματίλντα πάντα ήταν ευπρόσδεκτη εφ'όσον φερόταν καλά... Πχ. πες ξυπνούσε το μωρό να το θηλάσω και η Ματίλντα ήθελε αγκαλιά: "Τώρα αγάπη μου κάνε αγκαλίτσα με το πόδι μου, και μόλις κοιμηθεί το μωρό μας αμέσως εγώ θα σε κάνω εσένα αγκαλίτσα για όση ώρα θέλεις... Αλλά κάνε ησυχία, σσσσσ, γιατί αν δεν κάνεις ησυχία δεν θα κοιμηθεί ο μπέμπης και δεν θα μπορέσω να σε κάνω αγκαλιά." Ε, αν επέμενε να κάνει φασαρία, πήγαινα να θηλάσω σε άλλο δωμάτιο. Δεν της άρεσε αυτό, προτιμούσε να με έχει δίπλα της, και έμαθε πολύ γρήγορα να κάνει ησυχία.

4. στον πρώτο θηλάσαμε 11 μήνες. να με βλεπει να θηλάζω τη μικρή; Θα ζηλέψει; θα θέλει να ξαναρχίσει;

Τη Ματίλντα τη θήλασα 14 μήνες... μετά σταμάτησα γιατί σπάνια το ζητούσε, δεν είχα πολύ γάλα λόγω εγκυμοσύνης, και με πονούσαν και οι θηλές μου (λόγω ορμονών.) Όταν γεννήθηκε ο Φίλιππος φυσικά και θήλασα. Ήταν πολύ περίεργη, γιατί θυμόταν να θηλάζει και αυτή... Δεν μπορώ να πώ ότι ζήλεωε, γιατί πάντα της μιλούσα όσο θήλαζα, τη χάιδευα κλπ. Μερικές φορές θέλησε να θηλάσει, αλλά δεν θυμόταν πια πώς! :lol: Την άφηνα και εγω... Έπερνε τη θηλή στα χειλάκια της, με κοίταγε και γελούσε -γελούσα και εγώ και λέγαμε τί χαζό που είναι το γάλα από τα μεμε της μαμάς..... Πάμε να πιούμε τώρα από το ποτήρι που είναι πιο νόστιμο. 4-5 φορές έγινε αυτό, και ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα.

5. είμαι babywearing μαμά. Θεωρώ το Αστεράκι slings ευεργέτη μεγάλο! Πως θα φανεί στο μικρό να έχω τη μικρή πάνω μου; Προσωπικά θα το κάνω για να έχω περισσότερη ελευθερία κινήσεων μαζί του, αλλά μήπως ζηλεύει;

Μα γιατί να ζηλέψει;;;; Όλα εξαρτώνται από το πως θα το παρουσιάσεις εσύ! Αν του δώσεις να καταλάβει ότι βάζεις τη μπέμπα στο sling για να μην κλαίει και να μπορείς εσύ να παίξεις με το αγοράκι σου, θα το χαρεί και αυτός... Η Ματίλντα μόλις έκλαιγε ο Φίλιππος, αρχιζε να φωνάζει "quick mummy, put that baby in his sling!" (πιο μεγάλη λίγο...) Της είχα κάνει κια ένα μάρσιπο στα μέτρα της να φοράει την κούκλα της... Αν μπορείς κάνε το αυτό, θα βοηθήσει.

Γενικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει στη νέα κατάσταση. Μέχρι τώρα έχει όλη την προσοχή μας, αν και προσπαθούμε να τον μάθουμε να αυτοαπασχολείται σιγά-σιγά και δεν του κάνουμε όλα τα χατήρια. Αλλά είναι και η φάση εγωκεντρισμού που περνάει τώρα.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να ξεκινήσει ομαλά η σχέση των δύο αδερφιών;

Η γνώμη μου: Να συνεχίσει να περιστρέφεται ο κόσμος γύρω του, αλλά με καινούριο ρόλο.

-Πόσο βοηθάει το αγόρι μου τη μαμά του... Τι καλός αδελφός που είναι.

-Τι τυχερή που είναι η μπέμπα που έχει τέτοιν αδελφό που μπορεί να τρέχει τόσο γρήγορα (να ζωγραφίζει...να τραγουδάει... ότι τέλος πάντων κάνει!)

-Η καημένη η μπέμπα, που δεν ξέρει να κάνει τίποτε... Αλλά εσύ που είσαι τόσο έξυπνος και τόσο δυνατός θα την μάθεις πως να.....

-Κοίτα κοίτα, η μπέμπα σε κοίτάει και σε χαιρετάει (αν κουνάει τα χεράκια της.) Τον αγαπάει πολύ τον αδελφό της

κλπ...

Εμείς τουλάχιστον αυτά που σου λέω κάναμε, και ειλικρινά, άδικα είχαμε ανησυχήσει... Ειχαν και έχουν πολύ καλή σχέση, και δεν είχαμε σχεδόν καθόλου ζήλειες.

Άννα

ευχαριστώ

ΠΟλυ χρησιμα αυτα που μας ειπες Ditta. Σε ευχαριστουμε πολυ! Οντως ειπες πολυ καλες ιδεες οι οποιες μαλιστα εχουν εφαρμοστει!! Αυτο που σκεφτομαι ειναι αν θα πρεπει να παρουμε δευτερη κουνια για το μωρο ή να βαλουμε την κορη μου σε κρεββατι και το μωρο στην κουνια. Δεν ξερω...

Διαφημίσεις

Γειά σου ateli!

Όπως βλέπεις από τα τικερ, εγώ όπου να'ναι γεννάω και ο Κωστής μου είναι 2χρ και 2 μηνών.

Η επιλογή που κάναμε εμείς σχετικά με το κρεβάτι είναι να τον βάλουμε σε κανονικό με πρόσθετο κάγκελο και να αφήσουμε την κούνια για το νέο μέλος.

Δέχτηκε την αλλαγή κρεβατιού με μεγάλο ενθουσιασμό -την κάναμε περίπου 1 μήνα τώρα. Στην αρχή τον ρωτούσα που θέλει να κοιμηθεί. Πάντα διάλεγε το μεγάλο κρεβάτι :D

Βέβαια, αυτό ήταν αναμενόμενο. Στις διακοπές το καλοκαίρι είχαμε ξανακάνει το πείραμα και μου έκανε εντύπωση ότι γυρίζοντας δέχτηκε να ξανμπεί στη κούνια του -τότε δεν είχαμε επιλογή λόγω έλλειψης χώρου. Τώρα μετακομίσαμε.

Είναι πολύ σημαντικό η αλλαγή να γίνει σχετικά νωρίς ώστε το μεγάλο παιδί να μην αισθανθεί ότι το διωχνουμε από το κρεβατάκι του για να το πάρει το μικρό:wink:

Στο καινούριο δωμάτιο χωράνε και το μεγάλο κρεβάτι και η κούνια, στην οποία έχω σκοπό να κοιμίζω τη μικρή στην αρχή μόνο την ημέρα -ώστε να είναι κοντά μας την ώρα που παίζουμε :wink: , ενώ το βράδυ να την έχω κοντά μας, ώστε να μην ενοχλεί τον Κωστή με τα νυχτερινά ξυπνήματα και να θηλάζουμε με την άνεσή μας.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Σε ευχαριστω Eliza! Και εγω κατι τετοιο σκεφτομουνα. Να της αλλαξω την κουνια πριν γεννησω. Παντως μου ερχονται ενα σωρο ερωτησεις, πως θα συνεχισω το προγραμμα της, δηλ να μην της χαλασω τη σειρα της, δεν ξερω και ενα σωρο αλλα... Ελπιζω το ενστικτο μου να με οδηγησει καλα. Αλλα για αυτο και ρωταω απο πριν, μηπως και παρω καμια ιδεα :wink:

• 4 years later...

καλησπερα κοριτσια!!!!επαναφερω το θεμα γιατι πλησιαζει ο καιρος να φερω το 2ο μου παιδακι στο κοσμο...!!!μετον γιο μου θα εχουν 23,5 μηνες διαφορα(ιδανικη για μενα)..τον οκτωμβρη ειχαμε αρρωστισει αρκετα(ιωση)με 39,5 πυρετο οπου εκεινη την περιοδο διεκρινα κ τριχοπτωση στα μαλλακια μας...δεν καραφλιασαμε αλλα ειδα την διαφορα...ευτυχως σταματησε μεσα σε 10 μερες αλλα εμενα μου εκατσε κ ειπα να τον παω σε δερματολογο...τον πηγα λοιπον κ μου ειπε οτι οι λογοι δεν ειναι μονοι η ιωση αλλα κ ψυχογενης λογοι..οτι το παιδι εχει καταλαβει οτι θα ερθει η μπεμπα κ εχει ανχος η' κ καποια αλλα συναισθηματα που του προκαλουν ταραχη...εγω μιλησα με την παιδιατρο κ μου ειπε οτι συμβαινει σε παιδακια ...κ αυτο γινετε επειδη ισως τον εχω μπερδεψει εγω μετο θεμα αυτο..επειδη του μιλαω απο νωρις γιατην μπεμπα(κανε μακια την κοιλια-κανε μακια την μπεμπα κ.λ.π)και μπεμπα δεν βλεπει ισως αυτο τον εχει ταραξει κ με συμβουλεψε να μην ξαναμιλησουμε μπροστα του γιατην μπεμπα.....να κανουμε σαν να μην υπαρχει και μια μερα πριν γεννησω να του πουμε αυριο θα ερθει η αδερφη σου....επισης μου ειπε η παιδατρος οτι ειναι δειγμα οτι θα κραταει μεσα του καποια συναισθηματα...εσεις τι λετε???καναμε κ εξετασεις δεν εχει τιποτα παθολογικο-ορμονολογικο....θα ηθελα την γνωμη σας.....

Χμμ

και εμενα την ιδια διαφορα εχουν περιπου (2 χρονια παρα 10 μερες). Λιγο καιρο μετα την γεννηση του αδελφου του εμφανισε ενα τικ..

Μην τον αγχωνεις, Οταν ερθει το μωρο θα το καταλαβει και συντομα δεν θα θυμαται την ζωη του πριν το αδελφακι του (τουλαχιστον σε εμας ετσι εγινε)

μου ειπαν οτι μολις γεννησω θα εχει ξεκαθαρη εικονα γιατο τι συμβαινει και οτι θα στρωσει...αλλα πραγματικα μονο 2 φορες εχει ξεσπασει με νευρα επειδη βλεπει μωρουδιακα ρουχα ...κ αλλα μωρα που βλεπει δεν τα βαραει -αντιθετα..και οταν τα παιρνω αγκαλια δεν γκρινιαζει απλα με κοιταει...τι να πω...

• 1 year later...

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧ Ω ΘΕΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;;;

[sIGPIC][/sIGPIC]