Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κωνσταντίνα Κούνεβα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

helen18

Recommended Posts

Κωνσταντίνα Κούνεβα - Το θύμα ενός εργασιακού Μεσαίωνα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2008 | (1,070 εμφανίσεις)

Τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου 2008, η 44χρονη κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα επέστρεφε στο σπίτι της, στα Άνω Πετράλωνα, από τη δουλειά, όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν με βιτριόλι, ενώ της άνοιξαν με την βία το στόμα, ποτίζοντάς την με το καυστικό υγρό, προκαλώντας της σοβαρότατες ζημιές σε ζωτικά όργανα.

Έχει χάσει ήδη το ένα της μάτι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Επικοινωνεί με χαρτάκια, καθώς έχουν υποστεί βλάβη και οι φωνητικές της χορδές.

Ποια είναι η Κωνσταντίνα; Και γιατί χτυπήθηκε;

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήρθε στην Ελλάδα από την πατρίδα της τη Βουλγαρία το 2001, μαζί με τη μητέρα της και τον μοναχογιό της. Εκεί ήταν ιστορικός επιστήμονας.

Εδώ έπιασε δουλειά στην αποθήκη ενός σουπερμάρκετ. Ύστερα από ενάμιση χρόνο, όμως, απολύθηκε και βρέθηκε άνεργη. Η μόνη ανοιχτή πόρτα που βρήκε ήταν σ’ ένα συνεργείο καθαρισμού, στο οποίο ήδη δούλευε η μητέρα της.

Η Κωνσταντίνα είναι μία από τις εκατοντάδες μετανάστριες εργάτριες που εργάζεται χρόνια σε καθεστώς υπενοικίασης και σύμφωνα με πληροφορίες ήλθε στην Ελλάδα λόγο ιατρικών προβλημάτων του ανήλικου παιδιού της.

Πεντέμισι το απόγευμα με 11:30 το βράδυ το ωράριό της, ένα τέταρτο διάλειμμα για να φάει ένα κουλούρι ή μια τυρόπιτα και γύρω στα μεσάνυχτα έφτανε στο σπίτι της στα Πετράλωνα. Και ο μισθός της; Γύρω στα 560 ευρώ.

Είναι γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών-στριών και Οικιακού Προσωπικού, μάχιμη συνδικαλίστρια, γνωστή για τη στάση της σε πολλά αφεντικά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει σε κόντρα με την εργοδοσία «ΟΙΚΟΜΕΤ» διεκδικώντας ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων γι’ αυτήν και τις συναδέλφισσές της και καταγγέλοντας τις παρανομίες στη μισθοδοσία. Έχει προηγηθεί η εκδικητική απόλυση της μητέρας της από την ίδια εταιρεία, δυσμενής μετάθεση της ίδιας στο Μαρούσι ενώ εκκρεμεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 5/1/09 ύστερα από καταγγελία της. Πράγματα καθόλου άγνωστα στο χώρο των εταιρειών καθαριότητας και υπενοικίασης εργαζομένων. Ίσα – ίσα.

Η ίδια είχε μιλήσει σε ξένο δημοσιογράφο, έναν μήνα πριν το τραγικό περιστατικό, όπου έκανε αναφορές για απειλές. Το ηχητικό απόσπασμα μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Οι καθυστερημένες συμβάσεις, τα κλεμμένα μεροκάματα, οι κλεμμένες υπερωρίες, η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά που υπογράφουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτά που πραγματικά παίρνουν, η επιλογή σχεδόν αποκλειστικά μεταναστριών και μεταναστών με πράσινη κάρτα ώστε να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, η μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, πάντα με την κάλυψη του δημοσίου και των μιζαδόρων στελεχών του, που γνωρίζουν, υποθάλπουν και ενισχύουν τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, συνθέτουν τον κανόνα στους εργολάβους καθαριότητας.

Ειδικά στην «ΟΙΚΟΜΕΤ», μια πανελλαδική εταιρεία καθαρισμού και υπενοικίασης εργατών, ιδιοκτησίας Νικήτα Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που απασχολεί «επίσημα» 800 εργαζόμενους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαπούς (οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν τουλάχιστον για διπλάσιους ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχουν περάσει πάνω από 3000), η εργοδοτική παρανομία αποτελεί καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Δουλεύουν 6 ώρες και πληρώνονται για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει το αφεντικό την ένταξή τους στα βαρέα. Τρομοκρατούνται, μετατίθενται δυσμενώς, απολύονται και εκβιάζονται με οικειοθελή αποχώρηση (εργαζόμενη απειλήθηκε από την εργοδοσία, κρατούμενη για 4 ώρες σε χώρο της εταιρείας μέχρι να υπογράψει την παραίτησή της). Το αφεντικό στήνει εργοδοτικό σωματείο για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ενώ απολύει και προσλαμβάνει κατά βούληση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο εργασιακής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης.

Τι σχέση έχει όμως η ΟΙΚΟΜΕΤ με τον ΗΣΑΠ και την ΕΒΟ;

Η ΟΙΚΟΜΕΤ έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΗΣΑΠ και της ΕΒΟ (αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων) επειδή μπορεί και «προσφέρει» το φτηνότερο πακέτο με τους μέγιστους όρους εκμετάλλευσης και υποτίμησης της εργασίας. Ένα τέτοιο καθεστώς «προσφοράς και ζήτησης» έχει οργανωθεί βάσει δημόσιων οργανισμών ένας από τους οποίους είναι και ο ΗΣΑΠ. Ο ΗΣΑΠ είναι συνένοχος στη διατήρηση αυτού του καθεστώτος άγριας εκμετάλλευσης παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που είχαν γίνει από την πλευρά του σωματείου.

Η δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε χαρακτήρα εκδίκησης και παραδειγματισμού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Σωματείου, η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής. Όποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων της απολυόταν.

Το σωματείο έκανε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας, το υπουργείο Εργασίας αλλά και τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο, αλλά κανείς αρμόδιος φορέας δεν προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία. Αντίθετα, η αντιπρόεδρος του Σωματείου Β.Τσούνη, κάνει λόγο για επανειλλημένες τηλεφωνικές απειλές και στην ίδια αλλά και σε άλλες συναδέλφους της.

Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να σχολιάσει κανείς, ξεκινώντας από την γενικευμένη πλέον πρακτική ακόμη και μεγάλων δημοσίων εταιρείων να μην προσλαμβάνουν καθαρίστριες με κανονικές συμβάσεις εργασίας αλλα να χρησιμοποιούν εργολάβους. Συνήθως πρόκειται για «κολλητούς» του κυβερνώντος κόμματος ή των διοικήσεων που παίρνουν την δουλειά δίνοντας «ανταλλάγματα» και γι’αυτό το λόγο αισθάνονται προστατευμένοι. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να εξεταστεί π.χ., αν η εταιρεία είχε αναλάβει τις δύο κρατικές εταιρείες με απευθείας ανάθεση ή μετά από διαγωνισμό.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι όπως συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας, οι παραβιάσεις του νόμου παραμένουν ατιμώρητες και τα παράπονα - καταγγελίες εργαζόμενων ή πολιτών πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει εδώ για το Εργατικό Κέντρο και τη ΓΣΕΕ που πρέπει να επανορθώσουν ζητώντας την εξιχνίαση της υπόθεσης. Διαφορετικά, αυτοί που κατέλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ τη προηγούμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάπου δίκιο…

Τρίτο και ίσως σημαντικότερο: τέτοιου είδους δολοφονικές επιθέσεις θυμίζουν αντίστοιχες πρακτικές της ιταλικής ή της αμερικανικής Μαφίας στη μάχη που είχαν δώσει για να ελέγξουν ή να συντρίψουν τα εργατικά σωματεία. Στην Ελλάδα το φαινόμενο δεν είναι συνηθισμένο, αλλά με την κοινωνική και οικονομική κρίση να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις μπορεί να έχουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Σε μια χώρα που όλα τείνουν να “λύνονται” με τη βία, η κυβέρνηση θα έχει μεγάλες ευθύνες αν, ανάμεσα στα άλλα επιτεύγματα της, επιτρέψει την καθιέρωση μαφιόζικων μεθόδων στον συνδικαλισμό και την επιβολή του νόμου της Μαφίας. Θα πρέπει επομένως η αστυνομία να ερευνήσει σοβαρά την υπόθεση και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πρόκειται άλλωστε για τρομοκρατική επίθεση και θα πρέπει να εξεταστεί με την ίδια ευαισθησία που ερευνώνται άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα:

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Πηγές: kikogk.blogspot.com | tvxs.gr | enet.gr

http://www.pare-dose.net/blog/?p=1829

Aπόψε είχε μια εκπομπή το Mega και άκουσα για πρώτη φορά για την ιστορία αύτής της γυναίκας.

Σοκαρίστηκα και εππηρεάστηκα πάρα πολύ,γι΄αυτό και θα ήθελα να το διαβάσετε όσοι δεν έχετε ακούσει κάτι.

Τα σχόλια δικά σας...

Το δικό μου...?.Δεν πάμε καλά σ΄αυτή τη χώρα ρε παιδιά!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

Mπραβο βρε Ελενιτσα!

Απο καιρο διαβαζω το θεμα και μου την εδινε που ολοι το αγνοουσαν......λες και δε συνεβει ποτε!

Ειναι δυνατον να συνεβει τετοια φρικη, και να κανουν τα στραβα ματια? :shock:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και να σκεφτείς δεν το είπαν ούτε στις ειδήσεις.

Και άπόψε έτυχε να το δω στο Μέγα,κάτι είναι κι αυτό.

Πάντως είναι φανερό οτι προσπάθησαν να το κουκουλώσουν

716217ybmeeuyfgz.gif

Διαφημίσεις

Από την ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ για όποιον ενδιαφέρεται

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/news/Genika/2008/december/anad30122008.csp

Δεκέμβριος

30/12/2008

Οικονομική ενίσχυση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε η συναδέλφισσά μας Κωνσταντίνα Κούνεβα (Γραμματέας Σωματείου Καθαρισμού) τη Δευτέρα 22/12/2008 δέχθηκε δολοφονική επίθεση με οξύ. Ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Μοναδική της δραστηριότητα είναι η οικογένειά της και η ενασχόληση με τα προβλήματα των συναδέλφων της, σε έναν κλάδο που ο χαρακτηρισμός ζούγκλα είναι επιεικής. Απλήρωτοι – ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που καθημερινά εκβιάζονται να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους, που καθημερινά η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης είναι πάνω από τα κεφάλια τους μετά την επίθεση στην Κωνσταντίνα νιώθουν περισσότερο φοβισμένοι.

Στο όνομα, όχι μόνο της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης, αλλά κυρίαρχα της ανθρωπιάς οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στη συναδέλφισσά μας.

Το ελάχιστο που μπορούμε είναι να τη συνδράμουμε οικονομικά, αυτή και το παιδί της.

Παρακαλούμε καταθέστε την οικονομική σας βοήθεια στο λογαριασμό που διατηρεί μαζί με τη μητέρα της

5012-019021-277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELLENA KUEVA KOSTADINA NIKOLOVA

helen18 εγώ είχα δει την εκπομπή στον σκαι την κυριακή αλλά προς το τελός οπότε δεν πολυκαταλαβα τι είχει γινεί.Σ'ευχαριστω για τις πληροφορίες είχα σκοπό να το ψαξω.

rQGhp3.png

Πραγματικά είναι τραγικό...

Δυστυχώς -ντροπή αλλά έτσι είναι- ακούγοντας κάτι τόσο τραγικό στην τηλεόραση το σκεφτόμαστε για μια-δυο μέρες, μια βδομάδα και μετά σαν να μην έγινε. Εγώ προσωπικά έχω συγκλονιστεί τόσο πολύ με το συμβάν με την Κούνεβα που το σκέφτομαι ακόμα σαν να είναι δικός μου άνθρωπος.

Ας βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

δεν είδα την εκπομπή αλλά ξέρω την ιστορία..δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα χειρότερο και πιο βασανιστικό απο αυτό που επαθε η εν λόγω κυρία..

δέχθηκε δολοφονική επίθεση επειδή διεκδικούσε τα δικαιωματα της..αυτά..ευχαριστούμε δημοκρατική Ελλάδα..

Διαφημίσεις

Το είπανε στις είδήσεις,απλώς δεν του δώσανε την έκταση που έπρεπε και ουτε θα το κάνουνε μάλλον.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Το ελάχιστο που μπορούμε είναι να τη συνδράμουμε οικονομικά, αυτή και το παιδί της.

Παρακαλούμε καταθέστε την οικονομική σας βοήθεια στο λογαριασμό που διατηρεί μαζί με τη μητέρα της

5012-019021-277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELLENA KUEVA KOSTADINA NIKOLOVA

Εγω σιγουρα θα συνδραμω.......και θα ναι η πρωτη φορα που θα κανω κατι τετοιο........

Δεν ξερω αν ειδατε στους φακελους, πως εγραψε ενα σημειωμα στην μητερα της πως αυτος που της το κανε αυτο φορουσε χειμερινη αστυνομικη στολη...... :shock: μπορει να ηταν για ξεκαρφωμα αλλα βρε παιδια δεδομενου του κουκουλωματος που γινεται και της αναλγσιας της αστυνομιας μπαινω σε σκεψεις! :(

Αν συνεβαινε κατι τετοιο σε ελληνιδα αραγε θα περνουσε ντουκου? :?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Το είπανε στις είδήσεις,απλώς δεν του δώσανε την έκταση που έπρεπε και ουτε θα το κάνουνε μάλλον.

Δεν έτυχε να το δω.

Μάλλον θα πέρασε στα ψιλά γράμματα! :?

716217ybmeeuyfgz.gif

Δεν έτυχε να το δω.

Μάλλον θα πέρασε στα ψιλά γράμματα! :?

ναι γιατι τους απασχολει η Πετρουλα.

Διαφημίσεις

Παιδιά είναι φρικιαστικό αυτό....με κάνει να αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζούμε....με τι ανθρώπους συναναστρεφόμαστε.....και πόσο ευάλωτοι είμαστε κάθε στιγμή της ζωής μας....μπορεί κάποιος για το τίποτα να σε καταστρέψει..

Μόλις σήμερα το έμαθα στη δουλειά...δεν ξέρω αν το είπαν στις ειδήσεις, αλλά ακόμα κι εγώ που δε βλέπω πολύ τηλεόραση θα έπρεπε να το έχω μάθει...άρα πέρασε στα πολύ ψιλά..

Βέβαια γιατί να το πουν οι παλιοδημοσιογράφοι?

Τα στρινγκ της γνωστής ....άνας έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από έναν σκεπτόμενο άνθρωπο που τιμωρήθηκε από κάποιους ασυνείδητους επειδή ακριβώς ήταν σκεπτόμενος.....ντροπή τους....και ντροπή μας που ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι τους...

• 2 εβδομάδες μετά...

H κατάθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα:

"Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για την σε βάρος σας επίθεση με καυστικό υγρό (θειικό οξύ) την 23-12-2008 στην συμβολή των οδών Δρυώπου και Τρώων στην Αθήνα;

Απόκριση: Την 23-12-2008 και περί ώρα 00:05 περίπου, βρισκόμουν στη συμβολή των οδών Δρυώπου και Τρώων, όπου έγινε η σε βάρος μου επίθεση. Στην ανωτέρω συμβολή των οδών ένας άνδρας ηλικίας 50 με 60 ετών, λίγο μοντέρνος ήρθε αντίθετα κινούμενος μπροστά μου και μάλιστα με τρόμαξε. Ο ανωτέρω άνδρας είχε σκούρα, μακριά, σγουρά και αραιά μαλλιά και είχε ύψος περίπου 1,65 με 1,68 μέτρα περίπου.

Ο άνδρας ήρθε προς το μέρος μου με σκυμμένο το κεφάλι. Εγώ έκανα κίνηση να τον αποφύγω με δύο βήματα και τον απέφυγα. Τότε άκουσα κάποιο άτομο να τρέχει από τα αριστερά μου και επειδή είχα τρομάξει με τον προηγούμενο άνδρα ξεκίνησα να περπατάω πιο γρήγορα για να φτάσω στο σπίτι μου. Ταυτόχρονα γύρισα να δω τι έγινε, το άτομο που έτρεχε, μου έριξε από γυάλινο βάζο το καυστικό υγρό με το αριστερό του χέρι ενώ με το δεξί προστάτευε το πρόσωπό του. Το υγρό μου το έριξε από την αριστερή μου πλευρά στο πρόσωπο και εκείνη τη στιγμή, καθώς ανέβαινα την ανηφόρα είχα το στόμα μου ανοιχτό, με αποτέλεσμα να καταπιώ ορισμένη ποσότητα. Στη συνέχεια προσπάθησα να τρέξω από πίσω του φωνάζοντας του γιατί μου το έκανε αυτό, πώς θα μεγαλώσω τώρα το παιδί μου. Αυτός ανέβηκε σ’ ένα μηχανάκι που ήταν σταματημένο στη συμβολή των ανωτέρω οδών στην γωνία και έφυγε. Εγώ άρχισα να φωνάζω «βοήθεια, βοήθεια, καίγομαι» και τότε βγήκαν περίοικοι για να με βοηθήσουν. Αυτοί μου έριχναν νερό, κάποιος κάλεσε το ασθενοφόρο και μερικοί με ρωτούσαν τι να κάνουν για να με βοηθήσουν μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το ανωτέρω άτομο δεν πρόλαβα να το δω προσεκτικά. Μου φάνηκε ότι φορούσε γκρι μπουφάν με το ίδιο χρώμα παντελονιού και από το ίδιο υλικό (ύφασμα) σαν να ήταν στολή. Το μπουφάν συγκεκριμένα ήταν μακρύ σαν παλτό. Επίσης συγκράτησα το ύψος του, ήταν 1.75 – 1.80 μέτρα περίπου, κανονικού σωματότυπου, κοντά μαλλιά, χρώματος σκούρου όπως μου φάνηκε. Το μηχανάκι στο οποίο επιβιβάστηκε ήταν χρώματος ασημί – γκρι μεσαίου κυβισμού, σίγουρα όχι «παπάκι», έτσι τουλάχιστον μου φάνηκε. Πρέπει επίσης να ήταν ηλικίας 30 με 40 ετών και όλα τα ανωτέρω που σας περιέγραψα τα είδα αφού είχα δεχθεί το οξύ. Καιρό, πριν δεχθώ την επίθεση, είχα αντιληφθεί ένα άτομο περίπου σαν αυτόν που μου πέταξε το οξύ, να γυρνάει με μηχανάκι στην γειτονιά μου χωρίς να τον προσέξω καλά. Το ανωτέρω άτομο νομίζω ότι με ακολουθούσε από τον σταθμό των Πετραλώνων μέχρι το σπίτι μου, χωρίς ποτέ να μου μιλήσει ή να με ενοχλήσει.

Ερώτηση: Είχατε δεχτεί απειλές από κανέναν στο παρελθόν;

Απόκριση: Στο παρελθόν, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς δεχόμουν απειλές τηλεφωνικά, στο κινητό μου τηλέφωνο από άγνωστο άτομο, λέγοντάς μου «αν δεν σταματήσεις, θα σε σκοτώσω» και άλλες απειλές, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ τώρα. Εγώ τότε φοβόμουν να μην δεχτώ απειλές για το παιδί μου. Οι απειλές γίνανε με δύο τηλεφωνήματα από απόκρυψη αριθμού. Τη δεύτερη φορά δεν τους άφησα να μιλήσουν και τους είπα ότι έχω έλθει σε ελεύθερη χώρα. Οι απειλές που δέχτηκα ήταν σε ελληνική γλώσσα και η φωνή που ακουγόταν ήταν μεσαίου ύψους. Ακουγόταν πιο πολύ με γυναικεία φωνή προσπαθώντας κάποιος να την κάνει ανδρική. Επίσης ξέχασα να σας αναφέρω ότι την δεύτερη φορά που με πήραν για να με απειλήσουν στο τηλέφωνα τους είπα αν θέλουν να μου πουν κάτι σημαντικό καλώς, αλλιώς να σταματήσουν να με τηλεφωνούν. Τα ανωτέρω περιστατικά τα κατάγγειλα στην Αστυνομία του Αμαρουσίου.

Ερώτηση: Τίποτα άλλο έχετε να προσθέσετε;

Απόκριση: Όχι δεν αισθάνομαι τώρα καλά, όταν συνέλθω και θυμηθώ περισσότερα πράγματα θα επανέλθω με νέα κατάθεση."

http://www.zougla.gr/news.php?id=26191

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Στη συνέχεια προσπάθησα να τρέξω από πίσω του φωνάζοντας του γιατί μου το έκανε αυτό, πώς θα μεγαλώσω τώρα το παιδί μου.

:roll::roll::roll:

Κατι ακουσα οτι βρηκαν υποπτους?

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε ο 48χρονος από την Αλβανία, που απολογήθηκε για συμμετοχή στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της γραμματέως του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, Κωνσταντίνας Κούνεβα στις 23 Δεκεμβρίου το 2008.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας υποστηρίζοντας ότι την γνωρίζει από το Σωματείο, καθώς και ο ίδιος είχε απολυθεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ζητήσει τη βοήθεια των συνδικαλιστών.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι ήταν μεθοδευμένη η σύλληψή του λόγω του τηλεφώνου που είχε κάνει στο σπίτι της Κούνεβα προκειμένου να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας της. Είπε ότι το απέκρυψε από την αστυνομία αρχικά επειδή φοβήθηκε.

Την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σπίτι, όπως κάνει κάθε μέρα μόλις παίρνει τη γυναίκα του από τη δουλειά. Και η Κωνσταντίνα Κούνεβα όμως στην κατάθεσή της στον ανακριτή από τον Ευαγγελισμό, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται είπε ότι: «ο κατηγορούμενος δεν ταιριάζει με το πρόσωπο που της έκλεισε το δρόμο».

Τόνισε ότι τον γνωρίζει από το Σωματείο, ενώ αναφερόμενη στον έναν από τους δύο δράστες που είδε είπε πως ήταν με σγουρά μαλλιά, με μεγάλες μπούκλες μέχρι τον ώμο, ηλικίας 50-60 ετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Βλασία Παπαθανάση συνδικαλίστρια που απέκλεισε καταθέτοντας στον ανακριτή το ενδεχόμενο να ήταν ο κατηγορούμενος δράστης της επίθεσης.

Η συνήγορος του κατηγορημένου, Χριστιάνα Τσαμπάζη δήλωσε πως η υπόθεση πλέον εξακολουθεί να ερευνάται προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης με βιτριόλι.

http://www.zougla.gr/news.php?id=26168

μας αφορα ολους η ιστορία της Κωνσταντινας, που δεν ειναι μια απλη αγνωστη μεσα στο πληθος.Ειναι η μανα μας, η αδερφη μας , εμεις οι ιδιες που εργαζομαστε , θελουμε να διεκδικουμε και να ζησουμε τα παιδια μας σε ενα καλυτερο κοσμο.Η Κωνσταντινα δε μπορει να βοηθησει οχι μονο τον εαυτο της αλλα ουτε και το παιδι της, γινεται προσπαθεια να βρεθει γυναικα να της το διαβαζει....

Πρεπει ολοι να παρουμε προσωπικα το θεμα της Κωνσταντινας γιατι το αυριο δε ξερουμε τι θα μας φερει.

Δυστυχώς η Κούνεβα συγκέντρωνε όλα όσα δεν θα έπρεπε... Σκληρά εργαζόμενη, συνδικαλίστρια, γυναίκα και μετανάστρια!!!

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Τουλάχιστον, ύστερα από κινητοποιήσεις των συναδελφισσών της Κούνεβα και πολλού άλλου κόσμου και σωματίων υπήρξε η πρώτη σημαντική νίκη και δικαίωση, παρόλο που απ'τα ΜΜΕ έγινε γαργάρα η εγκληματική επίθεση... Καταγγέλθηκε η σύμβαση με την ΟΙΚΟΜΕΤ από τους ΗΣΑΠ!!! http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_26/02/2009_304929

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαβασα οτι γινεται μια προσπαθεια να της δωσουν καποια συνταξη.....μακαρι εστω κι αυτο! Παλι καλα που τα κομματα εστω και για ψηφοθηρικους σκοπους ασχολουνται με το θεμα.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...