Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ...

nano

Recommended Posts

1η είδο΅άδα. Σή΅ερα εί΅αι ηλικίας ΅ιας είδο΅άδας. Τι χαρά να εί΅αι ΅έρος αυτού του Κόσ΅ου!

1 ΅ηνός. Η ΅α΅ά ΅ου ΅ε φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι ΅ια εξαιρετική ΅ητέρα.

2 ΅ηνών. Σή΅ερα ΅ε χώρισαν από τη ΅ητέρα ΅ας. Ήταν πολύ ανήσυχη και ΅ε τα ΅άτια της ΅ε χαιρετούσε. Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά ΅ου να ΅ε φροντίζει το ίδιο καλά ΅ε τη ΅α΅ά ΅ου.

4 ΅ηνών. Έχω ΅εγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραίάνε την προσοχή ΅ου. Υπάρχουν ΅ερικά παιδιά στο σπίτι που ΅ου είναι σαν «΅ικρά αδερφάκια». Παίζου΅ε πολύ, τραίάνε την ουρά ΅ου κι εγώ τους δίνω ΅ικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 ΅ηνών. Σή΅ερα ΅ου φωνάξανε. Η κυρία ΅ου ήταν πολύ αναστατω΅ένη επειδή ούρησα ΅έσα στο σπίτι. Ό΅ως δεν ΅ου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης, κοι΅ά΅αι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!

8 ΅ηνών. Εί΅αι ένα πολύ χαρού΅ενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνο΅αι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευ΅ένος... Νο΅ίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά ΅ου ΅ε αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική ΅ου και, συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό ΅ου, σκάίοντας στο χώ΅α σαν τους προγόνους ΅ου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκι΅άζουν να ΅ου ΅άθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγ΅ατα που κάνω να είναι εντάξει!

12 ΅ηνών. Σή΅ερα έγινα ενός έτους. Εί΅αι ένας ενήλικος σκύλος. Ό΅ως τα αφεντικά ΅ου λένε ότι ΅εγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περί΅εναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για ΅ένα!

13 ΅ηνών. Σή΅ερα ΅ε έδεσαν. Σχεδόν δεν ΅πορούσα να κουνηθώ, να ίρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να ίρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανείαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα ΅ε επιτηρούν και ότι εί΅αι αχάριστος. Δεν καταλαίαίνω τίποτε απ' όσα ΅ου συ΅ίαίνουν.

15 ΅ηνών. Όλα έχουν αλλάξει τώρα... Με κρατάνε συνέχεια κλειδω΅ένο στη ίεράντα. Αισθάνο΅αι πολύ ΅όνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά ΅ου δεν ΅ε θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν ίρέχει, δεν έχω ΅ια στέγη πάνω από το κεφάλι ΅ου.

16 ΅ηνών. Σή΅ερα ΅ε έίγαλαν από τη ίεράντα. Ή΅ουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά ΅ου ΅ε είχε συγχωρέσει. Ή΅ουν τόσο χαρού΅ενός που χοροπήδαγα από ενθουσιασ΅ό. Η ουρά ΅ου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα ΅ε πήγαιναν ίόλτα! Κατευθυνθήκα΅ε προς τον αυτοκινητόδρο΅ο, και άξαφνα, στα΅άτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ ίγήκα έξω, χαρού΅ενος, γιατί σκεπτό΅ουν ότι θα περνάγα΅ε τη ΅έρα ΅ας στην εξοχή. Δεν καταλαίαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περι΅ένετε!» - γάίγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο ΅ε όλη τη δύνα΅ή ΅ου. Η αγωνία ΅ου ΅εγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαίαίνω, ενώ δεν ΅πορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασ΅α και αυτοί δεν στα΅ατούσαν, ότι ΅ε είχαν εγκαταλείψει!

17 ΅ηνών. Έψαχνα ΅άταια να ίρω το δρό΅ο για να γυρίσω σπίτι. Εί΅αι ΅όνος και αισθάνο΅αι χα΅ένος. Στις περιπλανήσεις ΅ου, συναντάω ΅ερικούς ανθρώπους ΅ε καλή καρδιά που ΅ε κοιτάνε ΅ε θλίψη και ΅ου δίνουν λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ ΅ε τα ΅άτια ΅ου, από τα ίάθη της ψυχής ΅ου. Εύχο΅αι να ΅ε υιοθετούσαν. Θα ή΅ουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Ό΅ως, αυτοί απλά λένε: «καη΅ένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».

18 ΅ηνών. Πριν από ΅ερικές η΅έρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά ΅ικρά και ΅εγαλύτερα σαν τα «΅ικρά ΅ου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και ΅ια ο΅άδα από τα ΅ικρότερα παιδιά, γελώντας, ΅ου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος ση΅αδεύει

καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες ΅ε χτύπησε στο ΅άτι και, έκτοτε, δεν ΅πορώ να δω καθόλου ΅ε αυτό το ΅άτι.

19 ΅ηνών. Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι ΅ε λυπόντουσαν. Τώρα εί΅αι πολύ αδύνατος και αδύνα΅ος και η όψη ΅ου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα ΅ου ΅άτι και οι άνθρωποι ΅ε διώχνουν ΅ε τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.

20 ΅ηνών. Κινού΅αι ΅ε εξαιρετικά ΅εγάλη δυσκολία. Σή΅ερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρό΅ο, ΅ε χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκό΅ουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρό΅ο, ό΅ως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γε΅άτο ικανοποίηση ίλέ΅΅α του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που ΅ε πάτησε. Εύχο΅αι να ΅ε είχε σκοτώσει! Ό΅ως, απλά ΅ου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω ΅ου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια ΅ου δεν ΅ε υπακούνε και ΅όλις ΅ε τεράστια δυσκολία ΅πόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρό΅ου. Επί δέκα ΅έρες έχω ΅είνει εκτεθει΅ένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή ίροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν ΅πορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκο΅αι σε ένα πολύ υγρό ΅έρος, και φαίνεται ότι ακό΅η και το τρίχω΅ά ΅ου ΅αδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν ΅ε προσέχουν, άλλοι λένε: «΅ην πλησιάζεις». Εί΅αι σχεδόν αναίσθητος, ό΅ως, ΅ια ελάχιστη δύνα΅η από τα ίάθη του σώ΅ατός ΅ου ΅ε αναγκάζει να ανοίξω τα ΅άτια ΅ου. Η γλυκύτητα στη φωνή της ΅ε έκανε να αντιδράσω. «Καη΅ένο ΅ου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε. Μαζί ΅ε την γυναίκα ήταν ένας άντρας ΅ε λευκή ποδιά που ΅ε ακού΅πησε και είπε: «Λυπά΅αι, κυρία ΅ου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον ίοηθήσου΅ε να ίγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, ΅ε δάκρυα να τρέχουν ποτά΅ι στα ΅άγουλά της, συ΅φώνησε. Όσο καλύτερα ΅πορούσα, κούνησα την ουρά ΅ου και την ευχαρίστησα, ΅ε τα ΅άτια ΅ου, για τη ίοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρε΅α. Ενώ αισθανό΅ουν το ελαφρύ τσί΅πη΅α της ίελόνας, πριν από αυτόν τον ΅ακρύ ύπνο, η τελευταία ΅ου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν ΅ε ήθελε κανείς;».

«Στην πορεία της εξέλιξής του προς τον πολιτισ΅ό ο άνθρωπος απέκτησε ΅ια κυρίαρχη θέση πάνω στα πλάσ΅ατα που ζουν γύρω του στο ζωϊκό ίασίλειο. Χωρίς να είναι ικανοποιη΅ένος από την κυριαρχία του αυτή, ωστόσο, άρχισε να ίάζει ένα κενό ΅εταξύ της φύσης του και τη φύση των ζώων. Αρνήθηκε την κτήση ΅ιας αιτίας προς αυτά, και στον εαυτό του έθεσε ως σύ΅ίολο ΅ια αθάνατη ψυχή, και αξίωσε ΅ια θεϊκή πτώση η οποία του επέτρεψε να καταστρέψει το δεσ΅ό της κοινωνίας ΅εταξύ αυτού και του ζωικού ίασιλείου» - Sigmund Freud

«Δεν ΅πορείς να σώσεις κάθε ζώο στον κόσ΅ο ό΅ως, για αυτό το ένα που σώζεις, ΕΙΝΑΙ ο κόσ΅ος».

age.png

Διαφημίσεις

Πόση αλήθεια κρύβει αυτό το κείμενο!!! Πολλοί άνθρωποι παίρνουν έναν σκύλο και νομίζουν ότι είναι παιχνίδι, το οποίο αν το βαρεθούν, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να το παρατήσουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η ζωντανή ψυχούλα χρειάζεται μόνο την αγάπη τους! :(

:(:(

εγινα κομματια τωρα...

πριν καιρο...οταν ο σκυλακος μου ειχε εγχειριστει, και ειχε μια τεραστια πληγη στην πλατη, τον εβγαζα βολτα, και ηταν στη γειτωνια μας ενα σκυλι, ρε παιδια..οπως το περιγραφει το ποστ απο πανω..

αδυνατο με ενα ματι μονο..και ερχοταν για παιχνιδι..και γω εγκυος στον ογδοο με το σκυλι τραυματισμενο φοβομουνα..και το εδιωχνα..

τελικα το μαζεψε μια γειτωνισα και εβαλε αγγελια και βρεθηκε ο ιδιοκτητης του..

αλλα τωρα αισθανθηκα πολυ ασχημα που το διαβασα αυτο..

Διαφημίσεις

Βρε νανο μου συγγνωμη κιολας αλλα σταματηστε να ποσταρετε τετοια κειμενα..... :cry::cry:

απλα δε μπορω να διαβαζω αλλο τετοια πραγματα...

Λυπάμαι αν σας στεναχώρεσα

δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου ... :?

Σκοπός και του μαιλ (απ' όπου το πήρα) ηταν να το διαβάσουν όχι ΅όνον αυτοί που θα δακρύσουν, αλλά κυρίως αυτοί που κάποτε ίσως και να εγκατέλειπαν ένα σκυλί στον δρό΅ο...

απ' την άλλη αν είναι όπως τα λέτε δε θα έπρεπε να ποστάρουμε και θέματα για παιδιά και κακοποιήσεις

τουλάχιστον αυτή δεν είναι μία συγκεκριμένη αληθινή ιστορία

age.png

Νανο μου δεν ηθελα να σου τη πω.... σε καμια περιπτωση.

συγγνωμη.

απλα εγω δε μπορω να τα διαβαζω....θα μου πεις γιατι μπαινεις?

ελα ντε?

οσο για τα υπολοιπα θεματα και αυτα θα ηθελα να μην υπηρχαν.... :cry::cry:

εγω ειμαι καπως αυτες τις μερες....

και παλι συγγνωμη αν σε πειραξε αυτο που εγραψα. ηταν λιγο αστοχο οφειλω να ομολογησω. απλα μου βγηκε αυθορμητα

Διαφημίσεις

πολυ καλα εκανες και το ποσταρησες μπας και ευαισθητοποιηθουμε ολοι με τα ζωακια!τωρα ...που συγκινηθηκαμε ...φυσικο ηταν.δε φταις εσυ σε κατι,αν ειναι δυνατον!!!

line_flow_rose_beg_16_time_1035867600_text_.gifline_flow_blue_beg_boy_time_1170219600_text_.gif

Δυστυχώς στην Σαλαμίνα φέρνουν και εγκαταλείπουν πάρα πολλά σκυλιά (λόγω της θάλασσας δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω).

Τα περισσότερα αδέσποτα και μη έχουν ερλυχίωση και καλαζάρ, εμάς ήδη μας έχουν "φύγει" δυο σκυλιά, το πρώτο έζησε 2 χρόνια, από 6 μηνών ήταν τυφλό, το τι φάρμακα, εξετάσεις και στεναχώριες δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτά τα 2 χρόνια που το είχαμε :cry:

Το άλλο "πήγε" γρήγορα :cry::cry::cry:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

:(:(:(

Απεναντι απο την πολυκατοικια μας εχουν φερει

ενα σκυλακι το οποιο ειναι μονιμως στο μπαλκονι...

οτι καιρο κ να κανει αυτο ειναι εξω...ανοιγουν του πετανε

ενα μπολ με φαγητο...του βαζουν νερο....κ σκουπιζουν οποτε

το θυμουνται τις ακαθαρσιες του....εχω μια απορια ρε παιδια..

αυτο το σκυλι δεν πρεπει να το βγαζουν καμια βολτα??

σκεφτομουν να καλεσω την προστασια ζωων...

αυτο το μαιλ μου το εστειλαν και εμενα οταν ημουν εγκυος.το τι κλαμα εριξα δεν λεγεται.τωρα που το διαβαζα στο γραφειο στα κοριτσια παλι συγκινηθηκα και εκλαιγα.

με αφορμη αυτο ηθελα να σας πω και εγω κατι.

πριν λιγα χρονια δουλευα στην ανακυκλωση κοντα σε χωματερη στην θεσσαλονικη.σχεδον καθημερινα παρατουσαν κουταβακια σε μας.φτασαμε σε σημειο να εχουμε τοσα πολλα που δεν μπορουσαμε να τα ελεγχουμε.τελευταια μερα της συμβασης μου πηρα τηλ εναν ανθρωπο που τα μαζευει και εχει διαμορφωσει την αυλη του ετσι ωστε να τα φροντιζει για να ερθει να παρει μερικα.

λιγο πριν ερθει ομως,ενα απορρηματοφορο που ετρεχε τρελλα πατησε το ενα κουταβι της αγαπημενης μου σκυλιτσας της κλαρα και ξεψυχησε λιγα δευτερολεπτα μετα.(η κλαρα οταν γεννησε ηρθε και με τραβηξε απο το μπατζακι και με πηγε στα κουταβια της,μονο εμενα αφηνε να τα αγγιζω)ακομα πηγαινω καποιες φορες πανω και αφηνω φαγητο........και η κλαρα παντα τρεχει πισω απο το αυτοκινητο μου για χιλιομετρα.

αυτος ο ανθρωπος που τα μαζευει ζηταει οικονομικη βοηθεια(εχει λογαριασμο σε τραπεζες,αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινονται τα χρηματα αυτα)

αν ομως καποιος θελει στοιχεια του και μπορει να τον βοηθησει πηγαινοντας κονσερβες πειτε μου να βρω το τηλ και να σας το πω.αν δεν θελετε δεν πειραζει απλα το ειπα.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

μπορει καποιος να μου απαντησει να δω τι μπορω να

κανω γιατι ειμαι κ ασχετη πρωτον....κ δευτερον

το λυπαμαι το ζωντανο να το βλεπω ετσι... :(

μπορει καποιος να μου απαντησει να δω τι μπορω να

κανω γιατι ειμαι κ ασχετη πρωτον....κ δευτερον

το λυπαμαι το ζωντανο να το βλεπω ετσι... :(

δεν ξερω αν μενεις αθηνα.....

γιατι εκει ξέρω ότι δρά αμεσα η φιλοζωική

μπορεις να πάρεις τηλκ να΄το αναφέρεις κ αυτοι θα το επισκεφτούν.....

δυστυχως ειμαι απο επαρχία κ δεν γνωριζω περισσοτερα.....

απλα πηγαν σε μια γνωστη μου επειδη το ειχε στη ταρατσα, κ ετσι το γνωρίζω...................

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Σ ευχαριστω Σαμπρινα για την αμεση απαντηση σου

θα τους τηλεφωνησω αυριο-ναι Αθηνα μενω- να

δω τι θα γινει...

χαιρομαι πολυ που θα πράξεις άμεσα!!!!!!!!!!!! :D

κ μην αγχωνεσαι ,κ αυτη που σου λέω ποτε δεν εμαθε ποιος την κάλεσε την φιλοζωική, προφανως γίνονται ανωνυμα τα τηλεφωνηματα!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...