Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα στο τελευταιο γευμα

Recommended Posts

Εδω και δεκα μερες εχω πρόβλημα στα δυο τελευταια γευματα της μπεμπας. Το παιδί ξεκινα το θηλασμό και μεσα σε 5 λεπτα γκρινιάζει, τραβιεται και βαζει τα κλαματα. Της ξαναδίνω τη θηλή, τρωει 2 λεπτα και πάλι κλαματα (η κατασταση επιδεινωνεται ειδικα στο τελευταιο γευμα γυρω στις 10 μετα το μπανιο της). Τα πρωινά και μεχρι το μεσημερι τρωει μια χαρα (και με πολύ παθος). Σιγουρα δεν ειναι κολικοί γιατί σημερα ειχαμε τα ίδια και της εδωσα γαλα που αντλησα με το θήλαστρο και το ήπιε πολύ ηρεμα και μετα ηταν μεσα στα χαμογελα.

Η ερωτηση μου είναι:

Επειδη η μπεμπα μου εχει μυστήριες ωρες υπνου (δηλαδή κοιμάται 10 το βραδυ με 7 το πρωι σερι, τρωει και ξανακοιμάται μεχρι τις 10 ξανατρωει και ξανακοιμάται μεχρι τις 1 το μεσημερι. Απο εκει και περα δεν ξανακοιμάται καθόλου (δηλαδή μενει σερι 9 ωρες τη μερα αυπνη). Είναι πιθανό αυτο το προβλημα στα βραδυνα γευματα να δημιουργείται λόγω κούρασης?? Αν αρχισω το βραδυ να την ταιζω με γαλα που εχω αντλήσει υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθεί πρόβλημα στο θηλασμό?? (να μειωθεί η ποσότητα??)

Υπάρχει περίπτωση να μου μειωνεται το γαλα το βραδυ και για αυτό να δυσανασχετει?? Με λίγα λόγια ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΕΙ?? Νοιωθω οτι κατι κανω λάθος και εχω κουραστει να ψαχνω τι...

Διαφημίσεις

Το βραδυ ναι,μειωνεται το γαλα.Το ειχα και εγω αυτο το θεμα.Θα μπορουσες να αντλεις μεσα στη μερα και να του δινεις εκεινη την ωρα.10-12 θυμαμαι ειχα λιγο,μετα ολα οκ ηταν.

Είναι πιθανό αυτο το προβλημα στα βραδυνα γευματα να δημιουργείται λόγω κούρασης??

σίγουρα είναι και λόγω συσσωρευμένης κούρασης.

Αν αρχισω το βραδυ να την ταιζω με γαλα που εχω αντλήσει υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθεί πρόβλημα στο θηλασμό?? (να μειωθεί η ποσότητα??)

Το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα συνεργασίας με το μωρο που είναι πιο σοβαρό από το να μειωθεί η ποσότητα. Είναι καλύτερα να έχεις σταθερή συμπεριφορά προς το μωρό, το να μην το θηλάζεις για το μωρό σημαίνει ότι δεν είσαι διαθέσιμη, ότι το αρνείσαι...

Υπάρχει περίπτωση να μου μειωνεται το γαλα το βραδυ και για αυτό να δυσανασχετει??

Προς το βράδυ μειώνεται, ιδίως αν δεν κοιμάσαι το μεσημέρι. Αν μπορείς να πάρεις έναν υπνάκο μαζί με το μωρό, θα αυξηθεί η προλακτίνη και άρα η απογευματινή παραγωγή.

Με λίγα λόγια ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΕΙ??

Εικασίες κάνουμε, αν κάτι από αυτά σας βοηθήσει έχει καλώς, αν όχι πάλι έχει καλώς! Σκέψου θετικά:Μερικά μωρά είναι νευρικά όλο το 24ωρο, το δικό σου μόνο λίγες ώρες! :wink:

Νοιωθω οτι κατι κανω λάθος και εχω κουραστει να ψαχνω τι...

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις λάθος, τα μωρά μας είναι σαν τα μωρά των διαφημίσεων μόνο για λίγο, μετά είναι κανονικά μωρά (όπως και αυτά των διαφημίσεων τις ώρες που δεν κάνουν γύρισμα!) με τις γκρίνιες τους και τις δυσκολίες τους! :)

Ευχαριστω παρα πολύ για την αμεση απαντηση. Το να κοιμαμαι το μεσημερι σιγουρα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ καθώς αυτη η σκατούλα δεν κοιμάται με τίποτα εκεινες τις ωρες και δεν εχω καποιον να την κρατησει για να κοιμηθω λίγο. Θα συνεχίσω να το παλευω με το στηθος ( αν και ειναι τρομερα ψυχοφθόρο να τη βλεπω να κανει ετσι). Μηπως αν επαιρνα καποιο συμπλήρωμα αυξησης γαλακτος να ειναι καλυτερα τα πραγματα το βραδυ?? Επίσης (μην με βρίσετε) αλλά κανω 4-5 τσιγαρα τη μερα (αμεσως μετα το θηλασμό), μηπως φταιει αυτό?? (εχω ακούσει οτι το καπνισμα μειωνει την παραγωγη). Και δεν μπορω να το κόψω (δεν θέλω, το παραδεχομαι...). Για μενα το οτι κανω τόσα λίγα τσιγαρα καθε μερα ειναι μαρτυριο (μη βριζετε λεμε...)

Θα σου προτεινα να δοκιμάσεις να ξεκινάς την διαδικασία ύπνου λίγο νωρίτερα. Και ο δικός μου το ίδιο έκανε και τελικά διαπίστωσα πως ήταν υπερένταση απο τη νύστα...

Όσο για τα τσιγάρα θα σε μαλώσω :twisted: (μήπως να έκανες μόνο το βράδυ μετά τον τελευταίο θηλάσμο?)

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

Δέσποινα, υπομονή, αυτή η συμπεριφορά είναι τυπική πολλών μωρών και βελτιώνεται όσο μεγαλώνουν! Θα διαφωνήσω στο να της δίνεις γάλα με το μπουκάλι, για τους λόγους που σου έγραψε παραπάνω η Αγλαΐα, και για το ότι είναι επιπλέον κούραση και μπελάς για σένα. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει το μωρό να προτιμά την ευκολία του μπουκαλιού και να μπεις σε φαύλο κύκλο με τις αντλήσεις!

Αυτό που είπε η Ασπασία, να αρχίζεις τη βραδινή ρουτίνα λίγο νωρίτερα ίσως βελτιώσει την κατάσταση.

Πάντως, να ξέρεις πως όσο μεγαλώνει το μωράκι, θα μπορεί πιο εύκολα να τραβήξει το γάλα, οπότε κάποια στιγμή, χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις, αυτή η συμπεριφορά θα σταματήσει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστωωω!!! Μαλλον εχετε δικιο για το βραδυ. Πρεπει να αλλαξουμε λίγο το προγραμμα μηπως βελτιωθεί η κατασταση (κρίμα και κοιμομασταν μια χαρα 10-6...όλοι μας) :lol::lol:

Αν εχετε βιωσει αυτο που περιγραφει τοτε το να δωσει καποιοςενα μπουκαλι εκεινη την ωρα ειναι πολυ οκ για ολους.Το να εχει φτασει το βραδυ να σερνεσαι απο την κουραση και να προσπαθεις να θηλασεις το μικρο σου που ουρλιαζει γιατι δεν υπαρχει σταλα ειναι εφιαλτης.Θα μπορουσε εκεινη την ωρα να δινει το μπουκαλι και ο μπαμπας οποτε θα νιωθει και αυτος μες το παιχνιδι. :wink:

Καλημέρα.Και το δικό μου το πρόβλημα είναι παρόμοιο.Το μωρό είναι 3 μηνών και 13 ημερών και ζυγίζει 5.200.Εδώ και 3 εβδομάδες τρώει σε 3 λεπτά από το κάθε στήθος και μετά γκρινιάζει τραβιέται,ξαναπαίρνει τη θυλή ,γκρινιάζει κ.τ.λ.Πιστεύω πλέον ότι δεν του φτάνει το γάλα.

Στην αρχή αυτό το έκανε μόνο στα απογευματινά γεύματα τώρα το κάνει σε κάθε γεύμα, εκτός και αν τον πάρει ο ύπνος στο στήθος.

Επειδή το βάρος του είναι χαμηλό και εδώ και ενάμιση μήνα περίπου τη ημέρα παίρνει περίπου 15 γραμμαρια

θα έπρεπε να αυξήσω την παραγωγή του γάλατος και με ποιον τρόπο;

Ηδη εδώ και 2 μέρες πίνω τίλιο γιατί διαβασα σε ένα βιβλίο ότι αυξάνει την παραγωγή αλλά δεν είδα βελτίωση.

Είμαι πολύ αγχωμένη, δεν ξέρω τι να κάνω, ανησυχώ πολύ....πρέπει να δώσω συμπλήρωμα;..

Διάβασα ότι στο τέλος του πέμπτου μήνα πρέπει να διπλασιάσει το βάρος γέννησης του.Το μωρό μου γεννήθηκε 3200.Με αυτούς τους ρυθμούς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.Τι να κάνω; Το βλέπω να κάνει έτσι και στεναχωριέμαι πολύ.Νομίζω ότι το αφήνω νηστικό.Τις τελευταιες εβδομάδες το βάζω στο στήθος κάθε 2 ώρες.Από πάνες έχουμε 4 με 5 την ημέρα, και 2 με 3 φορές κακάκια.

Ευχαριστώ πολύ... Αγλαΐα βοήθεια.....

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις και ιδιαίτερα πρόσεξε εκεί που λέει Όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες

όχι ηλικία, ημερομηνία και όλες όσες υπάρχουν από την ημέρα της γέννησης μέχρι σήμερα

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Ημερομηνία γέννησης 29/10/2008

Βάρος γέννησης 3180

4/11/2008 3000

9/11/2008 3130

24/11/2008 3900

8/12/2008 4290

29/12/2008 4670

21/1/2009 5kgr

6/2/2009 5200

θήλαστρο δεν χρησιμοποιούμε.