Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΑN ΣΗΜΕΡΑ...

Recommended Posts

Πάλι θα μονοπωλήσω την κουβέντα, αλλά και αυτή τη φορά θα μου το χαρίσετε, είμαι σίγουρη!

Πήγα πριν λίγο να δω το παιδί μου να κοιμάται, και με τύλιξε ένα κύμα αναμνήσεων καθώς τη χάζευα…

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που είναι κοντά μας το πατουσάκι μας! Και εγώ, μόνη μου απόψε –ο μπαμπάς ΠΑΛΙ δουλεύει- θυμάμαι, θυμάμαι, θυμάμαι… και δεν μπορώ να πιστέψω ακόμη ότι αυτό το τόσο δα πλασματάκι που πιάνει τόσο λίγο χώρο στο κρεβατάκι του έχει καταλάβει τις ψυχές και τις ζωές μας.

Δε θα πω πόσο πολύ την περιμέναμε να έρθει. Δε θα μελαγχολήσω για τις προσπάθειες που δεν ευδοκιμούσαν, για τις στιγμές που κάτι μας πήγαινε στραβά, απλά θα πω ότι όπως τόσες άλλες κοπέλες, έτσι και εγώ δεν αποτελούσα εξαίρεση στο θέμα της δυσκολίας απόκτησης παιδιού.

Είχα πια απογοητευτεί να περιμένω άσκοπα και είχα πάψει να ελπίζω, για αυτό όταν είδα το μικρό παραθυράκι στο τεστ να γίνεται μπλε, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αλήθεια!

Ένιωθα καταπληκτικά, δεν είχα κανένα από τα ανησυχητικά συμπτώματα του παρελθόντος και περίμενα να περάσουν 2 – 3 εβδομάδες για να επισκεφτώ το γιατρό μου. Μέσα σε όλα, μια φίλη μου θα βάφτιζε το παιδάκι της στην Κυπαρισσία και το θεωρήσαμε μια καλή ευκαιρία να ξεσκάσουμε! Έτσι λοιπόν ετοιμάσαμε βαλίτσες και μετά από ένα πανέμορφο ταξίδι βρισκόμασταν δίπλα στη θάλασσα και απολαμβάναμε η φύση…

Ξημέρωσε η μέρα της βάφτισης και ετοιμαζόμασταν για πρωινό. Παρέα με ένα φιλικό ζευγάρι και τα παιδάκια τους, κάναμε αστεία στη βεράντα του ξενοδοχείου, πείραζε ο ένας τον άλλο. Χαζογελούσαμε όλο ευτυχία με τον άντρα μου και ούτε υποψιαζόμουν αυτό που θα ακολουθούσε… Ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση βλέπω αίμα. Πάγωσα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μου συνέβαινε ξανά…

Μετά τον αρχικό πανικό, υπερίσχυσε η λογική και σκεφτήκαμε να βρούμε έναν γιατρό. Σάββατο πρωί σε επαρχία. Στο Κέντρο Υγείας να μας απαντάνε ξερά ότι γυναικολόγος δεν εφημερεύει, και αν θέλουμε να ψάξουμε να βρούμε ιδιώτη…

Με τα πολλά, βρίσκουμε τον ιδιώτη γυναικολόγο της πόλης. Ο άνθρωπος έτυχε να περνάει έξω από το ιατρείο του και μας είδε σε κακό χάλι να κοιτάζουμε ταμπέλες και να τηλεφωνούμε. Χωρίς να πούμε πολλά, μας είπε να τον περιμένουμε και πράγματι σε 5 λεπτά είχε έρθει. Σε άλλα 5, μετά από ένα σύντομο ιστορικό, θα βρισκόμουν στο εξεταστικό κρεβάτι για υπέρηχο. Τέλη Ιουνίου και ένιωθα τα χέρια μου παγωμένα. Η κεφαλή του υπερήχου ακουμπούσε την κοιλιά μου και έτρεμα. Μετά από μια – δυο στροφές φαινόταν μια λευκή τελίτσα να αναβοσβήνει σαν τρελή στο monitor… « …και εδώ έχουμε καρδιακό ρυθμό! Και πολύ γρήγορο κιόλας… Κορίτσι θα είναι, να το δεις!»

Δεν υπάρχουν λόγια! Φώναξε τον άντρα μου να έρθει μέσα, ο οποίος με το που με βλέπει να κλαίω φαντάστηκε το χειρότερο και ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Η φιλενάδα μου είχε μείνει σα χαζή να βλέπει την τελίτσα… «δεν πιστεύω να μη με θέλεις για νονά?»

34 εβδομάδες μετά, 7 Φεβρουαρίου 2008, είχαμε γυρίσει από τον γιατρό γνωρίζοντας ότι την επόμενη θα πηγαίναμε για την καισαρική. Ο καλός μου έσβηνε το κεράκι στην τούρτα του και ήξερα τι ευχή έκανε… Αυτή που έκανα και εγώ!

Ήταν ο πιο παράξενος ύπνος της ζωής μου. Κάποια στιγμή σκουντάω τον Δημήτρη «Ει! Ξέρεις κάτι? Τελευταία φορά κοιμόμαστε σα ζευγάρι. Την επόμενη φορά που θα κοιμόμαστε μαζί θα είμαστε οικογένεια!»

8 Φεβρουαρίου 2008

Όλα είναι σαν όνειρο πια. Το πρωινό μου μπάνιο, η βαλιτσούλα του μαιευτηρίου, η υποδοχή ασθενών. Θυμάμαι έντονα το χειρουργείο. Ο γιατρός μου απορροφημένος στη δουλειά του και ο Δημήτρης να μου λέει βήμα- βήμα τί γίνεται.

11.45 το ρολόι, και ένα ροδαλό κωλαράκι να εμφανίζεται πίσω από το παραβάν, ενώ ήδη ακούγεται το κλάμα! Να μην μπορώ να δω το φύλο του παιδιού μου! Να το ακολουθώ με τα μάτια μου να πηγαίνει στα χέρια της παιδιάτρου, αλλά τίποτα να μην ξεχωρίζω! Έσκυψε τότε ο καλός μου, με φίλησε και μου είπε « …να μας ζήσει! Έγινε και το χατήρι σου… Κοριτσάκι είναι!»

Και έτσι, για την ιστορία…

Η Νικολέττα μας γεννήθηκε μια πολύ κρύα Παρασκευή, 2900 γραμμάρια, 49 εκατοστά. Έμοιαζε από την πρώτη της στιγμή στον μπαμπά της. Έχει γενέθλια μια μέρα μετά από αυτόν και την ίδια ακριβώς ημέρα με τη νονά της! Η νονά της ήταν δίπλα μας από την πρώτη φορά που ακούσαμε την καρδούλα της να χτυπάει!

Νικολέττα μου και Λόλα μου, χρόνια σας πολλά!

Διαφημίσεις

Κάθε μανούλα έχει τη δική της υπέροχη ιστορία να διηγηθεί για τη γέννηση του παιδιού της. Κι εγώ πολύ συχνά φέρνω τη δική μας στο μυαλό μου και όλα μου φαίνονται σαν όνειρο!

Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας εύχομαι κι εδώ, να έχει τηνυγεία του και να σας κάνει περήφανους!

(Έχω κι εγώ γενέθλια μαζί με το μπαμπά σας! Να τον χαίρεστε επίσης, πατουσάκι! :wink:)

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Άντε λε μαμά πατούσα με πήραν τα ζουμιά βραδιάτικα...

Να σου ζήσει και πάλι!!!

διαβαζα και ανατριχιαζα....να τους χαιρεσαι και τους δυο....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

(Έχω κι εγώ γενέθλια μαζί με το μπαμπά σας! Να τον χαίρεστε επίσης, πατουσάκι! :wink:)

ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!!

Ευχαριστώ :oops::D

Είσαι η πρώτη που μου εύχεται...

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

Να γίνω εγώ η δεύτερη..;;;

Χρόνια πολλά κοριτσάκι...να σε χαιρόμαστε...ότι επιθυμείς με υγεία και πολλή πολλή αγάπη!

Χρόνια πολλά κοριτσάκι...να σε χαιρόμαστε...ότι επιθυμείς με υγεία και πολλή πολλή αγάπη!

οταν λεω εγω οτι πρεπει να βαλω γυαλια δε μακουει κανεις....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα

:cool::cool::cool:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Πολυ με συγκινησες patousaki...Κι εγω ενα υδροχοακι θα γεννησω σε λιγες μερες...Και θα θυμηθω -ξαναζοντας την- την μεχρι σημερα συγκλονιστικοτερη μερα της ζωης μου:τη γεννηση του παιδιου μου...

patousaki και απο εδώ λοιπόν να ευχηθώ.......

Να είναι πάντα γερή και τυχερή με υγεία κι ευτυχία.....

Επίσης να χαίρεστε και τη νονά σας.....

α και να μη ξεχνάμε και το (Βαζελό)μπαμπά :wink:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Έ ρε συ πρωινιάτικα...

Τα ζουμιά τρέχουνεεεεεεε...

Άντε με έκανες κ έκλαψα...δεν συγκινήθηκα απλά...έκλαψα...

Να είστε καλά κ να την χαίρεστε...

Να χαίρεστε κ να καμαρώνετε το θαύμα της ζωής σας...

Τον καρπό του έρωτά σας...

Πάντα γερή κ ευτυχισμένη να είναι η Νικολλέτα σας...

Διαφημίσεις

άντεεεε συγκινήθηκα...

κάθε ιστορία κάθε μέρα κάθε στιγμή που ένας άνθρωπος έρχεται κοντά μας είναι μοναδική!

να το χαίρεστε το μικρό σας πατουσάκι!

οταν λεω εγω οτι πρεπει να βαλω γυαλια δε μακουει κανεις....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα

:cool::cool::cool:

Fotinip έγραψε:

souzy κοριτσάκι μου Χρόνια Πολλά και σε σένα!!!

Σας ευχαριστώ όλες πολύ-πολύ! :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Patousaki δε φαντάζεσαι πόσο με συγκίνησες με την ιστορία σου. Να σου ζήσει το μωράκι σου να είναι πάντα γερή δυνατή και με θέληση για ζωή, γιατί αν το κελοσκεφτείς αυτή η θέλησή της για ζωή την έχει φέρει τώρα στην αγκαλιά σας και φτάσατε να γιορτάζετε και τα πρώτα της γενέθλια. Και πάλι να σου ζήσει.

Υ. Γ σε ένα μήνα από τώρα έχουμε κι εμείς τα γενέθλιά μας, δεν φαντάζεσαι τι συναισθήματα μου ξύπνησες σ'ευχαριστώ. :D

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Εεεεεε αντε πιά...Με πιάνει ταραχή οταν βλέπω πως κάτι εχεις γράψει..."Ωωωωχχχχ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΑΨΩ..."

Εσυ και ο πατέρας μου...Το ξερεις πως μου εχει γράψει γράμματα που δεν τα εχω ανοιξει γιατι ΠΑΝΤΑ ΚΛΑΙΩ...και δεν θελω...

Ομολογώ πως την ιστορία της Νικολέτας την αγνοούσα...Ειναι πολύ τυχερό κοριτσάκι...Να την καμαρώνεται ξανά, καθως και τον μπαμπά Δημήτρη...

Κατι μου λεει μεσα μου πως κάτι παρομοιο αλλά με λιγότερα προβλήματα θα το ζησεις ...ΣΥΝΤΟΜΑ...πολύ συντομα...

Σου το ευχομαι απο καρδιάς...

souzy μου γλυκιά...Χρονια σου πολλά και καλά και ξεχωριστά...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Αγγιξες παλι τις καρδιες μας patousaki μας... (και κλααααααμα η κυρια πρωινιατικα!!! ) Ευχομαι γρηγορα, να αποκτησει η Νικολ, παρεουλα :wink:

pszKp2.png

JHmvp2.png