Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.......ΑΓΕΛΑΔΑΣ !!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα μαμάδες και μπαμπάδες.

Έβλεπα την Opral και έπαθα πλάκα. Είχε μια μαμά που έκανε 6διμα και τα θήλασε όλα μέχρι 6 μηνών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα έχω πάθει σοκ!!!!

Προσπαθήστε να φανταστείτε την εικόνα !!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Διαφημίσεις

Δεν με σοκάρει, αφού η κάθε μαμά είναι "προγραμματισμένη" να θρέψει τα μωρά της, κι ανάλογα ρυθμίζεται και η παραγωγή της...Αυτά να τα βλέπουν οι μαμάδες που δεν θηλάζουν επειδή νομίζουν ή τις πείθουν πως δεν έχουν αρκετό γάλα...Διότι άλλο να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ να θηλάσεις, οπότε σεβαστό, κι άλλο να λες δεν θηλάζω επειδή δεν έχω γάλα...η άλλη έξι θήλασε!!!

Άσχετο: Διάβασα το θέμα για τον τίτλο του...γιατί μου θύμισε αυτό που μου είπε η γιαγιά μου προχθές όταν είδε το γάλα που είχα βγάλει στο ψυγείο:

"Το γάλα σου είναι παχύ, αγελαδινό!"

Μ' έβρισε λε κορίτσια ή μου φάνηκε; :lol::lol::lol::lol:

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Καλησπέρα μαμάδες και μπαμπάδες.

Έβλεπα την Opral και έπαθα πλάκα. Είχε μια μαμά που έκανε 6διμα και τα θήλασε όλα μέχρι 6 μηνών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα έχω πάθει σοκ!!!!

Προσπαθήστε να φανταστείτε την εικόνα !!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

Είναι φυσιολογικό! αφού είχε 6 μωρά, είχε 6 πλακούντες, ορμονικά μπορούσε να υποστηρίξει γαλουχία για 6 μωρά!

Δεν είναι καθόλου περίεργο και από πιο συνηθισμένες πολύδιμες κυήσεις, δίδυμες και τρίδυμες έχει μετρηθεί ότι το γάλα που παράγεται είναι ανάλογο με τις ανάγκες των μωρών.

Αν θηλάζουν δύο μωρά η μαμά έχει γάλα για δύο, αν θηλάζουν τρία έχει γάλα για τρία.

Το σοκαριστικό δεν είναι αυτό αλλά όλες αυτές οι μητέρες που πιστεύουν ότι δεν έχουν γάλα για το ένα και μοναδικό παιδί τους, όλοι αυτοί οι γιατροί που δεν μπορούν να στηρίξουν τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν.

Διάβασα το θέμα για τον τίτλο του...γιατί μου θύμισε αυτό που μου είπε η γιαγιά μου προχθές όταν είδε το γάλα που είχα βγάλει στο ψυγείο:

"Το γάλα σου είναι παχύ, αγελαδινό!...."

"....Για αυτό χορταίνει και θρέφεται το μωρό. Φτου, φτου, φτου..."

Εννοείται πως σου φάνηκε κι εμένα έτσι μου λεει η μαμά μου, γιατί το γάλα κάνει δυο δάκτυλα "λίπος"

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Άσχετο: Διάβασα το θέμα για τον τίτλο του...γιατί μου θύμισε αυτό που μου είπε η γιαγιά μου προχθές όταν είδε το γάλα που είχα βγάλει στο ψυγείο:

"Το γάλα σου είναι παχύ, αγελαδινό!"

Δεν σε έβρισε, όμως έδειξε πόσο άσχετη είναι. Πιστεύει ότι το ανθρώπινο έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι κατώτερο από το αγελαδινό.

Συμπτωματικά το ανθρώπινο γάλα έχει τα ίδια λιπαρά με το γάλα της αγελάδας. Αν χρειαζόμασταν πιο πολλά λιπαρά θα είχαμε γάλα με περισσότερα λιπαρά, όπως το πρόβατο ή η φώκια...

Διαφημίσεις

Με την ευκαιρία

Να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ΑΓΛΑΙΑ, σε δυο μέρες κλείνουμε τους έξι μήνες αποκλειστικό θηλασμό χάρη στις συμβουλές σου που τις διάβασα μέσω του forum :)

Το σοκαριστικό δεν είναι ότι είχε γάλα για 6 μωρούλια αλλά το ΠΩΣ κατάφερνε να τα θηλάσει στην αρχή που δεν είχε θήλαστρο (όπως υποστηρίζει), θα ήταν όλη την ώρα με δυο (όχι ένα) δυο βυζιά έξω. Ακόμα εάν κατάλαβα καλά ανάφερε ότι όταν έβγαζε με θήλαστρο, έβγαζε 50 μπουκάλια την ημέρα :!::!::!::!::shock::shock::shock::shock: ………Η καλή μας η γελάδα βόσκει κάτω στην λιακάδά μικρά χόρτα και μεγάλα για να κατεβάσει γάλα γάλα γάλα γάλα γαλά γάλα γάλα

02/6/07 γίναμε ένα

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Το σοκαριστικό δεν είναι ότι είχε γάλα για 6 μωρούλια αλλά το ΠΩΣ κατάφερνε να τα θηλάσει στην αρχή που δεν είχε θήλαστρο (όπως υποστηρίζει), θα ήταν όλη την ώρα με δυο (όχι ένα) δυο βυζιά έξω. Ακόμα εάν κατάλαβα καλά ανάφερε ότι όταν έβγαζε με θήλαστρο, έβγαζε 50 μπουκάλια την ημέρα :!::!::!::!::shock::shock::shock::shock: ………

Τα 6 μωρά χρειάζονται τουλάχιστον 8 γεύματα το καθένα το 24ωρο, άρα 6Χ8=48, άρα είναι λογικό να μπορεί να αντλήσεις 50-60 μπουκαλάκια

Απλά μαθηματικά! :wink:

Η καλή μας η γελάδα βόσκει κάτω στην λιακάδά μικρά χόρτα και μεγάλα για να κατεβάσει γάλα γάλα γάλα γάλα γαλά γάλα γάλα

Η αγελάδα είναι ένα θηλαστικό όπως κάθε θηλαστικό. Έχει τόσο γάλα όσο χρειάζεται το μοσχαράκι της και αν έχει δίδυμα θα έχει γάλα για δύο μοσχαράκια. Η αγελάδα είναι το ίδιο ικανη μητέρα όπως και κάθε θηλαστικό.

Στο άνθρωπο συμβαίνει το ίδιο, η κάθε γυναίκα είναι το ίδιο ικανή μητέρα όσο μια γελάδα, μία ελαφίνα, μία γάτα...

Σκέψου ότι ο άνθρωπος είναι εξελικτικά το τελευταίο θηλαστικό που εμφανίστηκε, άρα δεν θα μπορούσε να υστερεί στο θηλασμό σε σχέση με τα άλλα θηλαστικά, μάλλον έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι καλύτερο.

Ειδικότερα για τα εξάδυμα: λίγες δεκαετίες παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα γάλατα σε σκόνες, υπήρχαν οι παραμάνες. Υπήρχε, λοιπόν, νόμος που απαγόρευε στις παραμάνες να θηλάζουν πάνω από 6 παιδιά ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει πως ήταν διαπιστωμένο από εκατοντάδες χρόνια πως μέχρι 6 παιδιά μεγάλωναν καλά από μία και μοναδική παραμάνα που δεν είχε γεννήσει εξάδυμα αλλά είχε γεννήσει ένα και μοναδικό παιδιάκι.

Αν λοιπόν μια γυναίκα που έχει γεννήσει ένα και μοναδικό παιδί, μπορεί να παράγει γάλα για 6 παιδιά, τότε μια γυναίκα που έχει γεννήσει 6 παιδιά μπορεί άνετα να παράγει το γάλα για τα 6 μωρά της και πολύ περισσότερο! :wink:

Νομίζουμε ότι ΜΟΝΟ οι αγελάδες μπορούν να παράγουν γάλα για τα μοσχαράκια τους και όχι εμείς για τα παιδάκια μας, όσα και να έχουμε.

:?

Επισης νομίζουμε ότι μια γελάδα που τρώει μόνο χορτάρι τα καταφέρνει ενώ εμείς χρειάζομαστε γάλα στη διατροφή μας για να κατεβάσουμε γάλα :?

Υποτίθεται ότι έχουμε λογική που δεν την έχουν τα ζώα αλλά φαίνεται ότι η λογική μας καθοδηγείται πολύ εύκολα προς πολύ ανόητες σκέψεις από κάθε επιτήδιο διαφημιστή, παιδίατρο, μαία...

Βρε κορίτσια κι εγώ την είδα την εκπομπή, δεν ήταν πολύ συγκινητικό;; Αυτή η γυναίκα έκανε 6 μωρά ταυτόχρονα, που μόνο ξεσκάτισμα και νανούρισμα που θα θέλανε θα της έπαιρνε ώρες για να τα βολέψει όλα. Παρόλ'αυτά όχι μόνο τα θήλασε ΚΑΙ τα 6 αλλά κράτησε και τον θηλασμό για ένα 6μηνο. Αξιοθαύμαστη είναι!! :D

n50jp3.png

Διαφημίσεις

Επισης νομίζουμε ότι μια γελάδα που τρώει μόνο χορτάρι τα καταφέρνει ενώ εμείς χρειάζομαστε γάλα στη διατροφή μας για να κατεβάσουμε γάλα

aglaia πάλι έγραψες :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

και μια προσαρμογη του σουξε 'η καλη μας αγελάδα΄

η καλη μας η μαμακα ολο θηλάζει τα μωρακια, μαγια μπιρας πίνει και αλλα για να κατεβάσει γαλα

02/6/07 γίναμε ένα

Επισης νομίζουμε ότι μια γελάδα που τρώει μόνο χορτάρι τα καταφέρνει ενώ εμείς χρειάζομαστε γάλα στη διατροφή μας για να κατεβάσουμε γάλα

aglaia πάλι έγραψες :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

το έχω! :lol:

μετά από τόσο θηλασμό και τόσες μαμάδες να θηλάζουν ακόμη και σε πολύ αντίξοες συνθήκες, ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι όχι από x-treme καταστάσεις θηλασμού αλλά από το μη θηλασμό! :lol:

μετά από τόσο θηλασμό και τόσες μαμάδες να θηλάζουν ακόμη και σε πολύ αντίξοες συνθήκες, ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι όχι από x-treme καταστάσεις θηλασμού αλλά από το μη θηλασμό! :lol:

Όσο υπάρχουν μαμάδες που λένε "αφού μου το είπε ο παιδίατρος", "και που ξέρεις πόσο τρώει", "απαπα δεν μπορώ", θα υπάρχει ο μη θηλασμός :cry:

Το δικό μου "συμπέρασμα" είναι: ο θηλασμός είναι εύκολος, γρήγορος, τον εφαρμόζεις όπου και να βρίσκεσαι, δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα σωρό πράγματα, τρέφεται σωστά, δεν δίνεις στο παιδί σου ένα σωρό χημικά, δεν ξέρεις τι πάει να πει "παλινδρόμηση, κολικός", κερδίζεις χρόνο από το πλύσιμο/ αποστείρωση των μπιμπερών, συν την οικονομία που κάνεις (πλέον όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας)

[Eιδικότερα για τα εξάδυμα: λίγες δεκαετίες παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα γάλατα σε σκόνες, υπήρχαν οι παραμάνες. Υπήρχε, λοιπόν, νόμος που απαγόρευε στις παραμάνες να θηλάζουν πάνω από 6 παιδιά ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει πως ήταν διαπιστωμένο από εκατοντάδες χρόνια πως μέχρι 6 παιδιά μεγάλωναν καλά από μία και μοναδική παραμάνα που δεν είχε γεννήσει εξάδυμα αλλά είχε γεννήσει ένα και μοναδικό παιδιάκι.

Αν λοιπόν μια γυναίκα που έχει γεννήσει ένα και μοναδικό παιδί, μπορεί να παράγει γάλα για 6 παιδιά, τότε μια γυναίκα που έχει γεννήσει 6 παιδιά μπορεί άνετα να παράγει το γάλα για τα 6 μωρά της και πολύ περισσότερο! :wink: ]

Ερώτηση ξανθιάς:

Όταν λέμε ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για το παιδί μας, δεν εννοούμε για το ΔΙΚΟ ΜΑΣ παιδί;

Αν θηλάσουμε ένα αλλο παιδί δεν θα το θεωρησει ο οργανισμός του "ξένο γάλα"; Δεν είναι πιθανό να μην έιναι συμβατό και να προκαλέσει αλλεργίες: Ή οποιοδήποτε ανθρώπινο γάλα είναι καλύτερο από τα ζωικά;

40+mama

.pngy3DLp3.png

Ερώτηση ξανθιάς:

Όταν λέμε ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για το παιδί μας, δεν εννοούμε για το ΔΙΚΟ ΜΑΣ παιδί;

Αν θηλάσουμε ένα αλλο παιδί δεν θα το θεωρησει ο οργανισμός του "ξένο γάλα"; Δεν είναι πιθανό να μην έιναι συμβατό και να προκαλέσει αλλεργίες: Ή οποιοδήποτε ανθρώπινο γάλα είναι καλύτερο από τα ζωικά;

40+mama

Έρώτηση - απάντηση από επίσης ξανθιά :wink:

Τότε γιατί λέμε ότι το μητρικό γάλα έχει τα ίδια συστατικά με της γαϊδάρας?

Ξένο θεωρείτε το τυποποιημένο/ σκόνη που αγοράζουμε από το εμπόριο, όχι αυτό που είναι από την ανθρώπινη παραγωγή στην κατανάλωση!!!

Διαφημίσεις

Ερώτηση ξανθιάς:

40+mama

οποιοδήποτε ανθρώπινο γάλα είναι καλύτερο από το ζωικό γιατί όσο και να απέχει μια άλλη μαμά γονιδιακά από εσένα, σίγουρα δεν απέχει περισσότερο από την κάθε αγελάδα....

η μαμά-άνθρωπος, παράγει γάλα για ανθρώπους και όχι για μοχάρια...

το ανθρώπινο γάλα δεν χωρίζεται σε ομάδες όπως το αίμα για να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας ή εμφάνισης αλλεργιών

το ανθρώπινο γάλα έχει πρωτεΐνες για ανθρώπους, λίπη για ανθρώπους, ζάκχαρα για ανθρώπους και πλήθος άλλων ουσιών εξειδικευμένα για ανθρώπους γι αυτό και παραμένει πρώτη διατροφική επιλογή για πρόωρα που οι μητέρες τους δεν αντλούν γάλα και όταν η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη, τους δίνουν γάλα από τράπεζα.

Όταν δεν υπήρχαν τα ξένα γάλατα και υπήρχαν οι παραμάνες, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλεργία στο μητρικό γάλα (μαμάς ή παραμάνας).

Αυτή η έννοια δεν υπάρχει καν, δεν υπάρχει αλλεργία στο μητρικό γάλα.

(Η γαλακτοζαιμία δεν είναι αλλεργία, είναι σοβαρή μεταβολική νόσος)

Έρώτηση - απάντηση από επίσης ξανθιά :wink:

Τότε γιατί λέμε ότι το μητρικό γάλα έχει τα ίδια συστατικά με της γαϊδάρας?

Κανείς δεν το έχει πει ποτέ αυτό, απλά είναι πιο κοντά στα συστατικά του ανθρώπινου σε σχέση με της αγελάδας. Για να το κάνω κατανοητό: Η Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη απέχει 500 χλμ. Από την Κατερίνη απέχει 440 χλμ. Η Κατερίνη είναι πιο κοντά στην Αθήνα σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη αλλά εξακολουθεί να είναι ΠΟΛΥ μακριά!

Το γαλα της γαϊδούρας είναι εξειδικευμένο για τις ανάγκες του γαϊδουριού.

Ξένο θεωρείτε το τυποποιημένο/ σκόνη που αγοράζουμε από το εμπόριο,

Δηλαδή το μη τυποποιημένο που δεν αγοράζουμε από το εμπόριο αλλά το αρμέγουμε από την αγελάδα, δεν είναι ξένο;

Ξένο θεωρείται οποιοδήποτε γάλα άλλου είδους, είτε είναι τυποποιημένο είτε όχι.

Καλά και εγώ σκέφτομαι αν θα μου φτάσει το γάλα για δίδυμα και αν θα έχω το κουράγιο να ταϊζω 2 το βράδυ... :shock: 6 :shock: !!! σαν δεν ντρέπομαι :lol:

:lol::lol::lol:

πάντως με τα 6 υπάρχει θέμα χρόνου! πώς τα προλαβαίνεις όταν με τα δίδυμα και δεν σου μένει χρόνος ουτε για κατούρημα! :lol:

Καλα εχω παθει πλακα :shock::shock:

Εξι;;;;6;;;;Εξι παιδια ταυτοχρονα;;;;;Ειναι δυνατον;;Πως τα κοιμιζανε,τα αλλαζανε,τα κανανε μπανιο,τα ταιζανε;;;

Απιστευτο..... :shock:

Υποκλινομαι....