Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο κανακαρης μου θελει να ντυθει ΧΙΟΝΑΤΗ.. ειναι καινουργιο αυτο.. χτεσινο... μεχρι χτες ηθελε αν ντυθει Αη-βασιλης.. Οκ κατανοητο το παιδι δεν ειναι ακομα σε θεση να ξεχωρισει τις εποχες.. Ειχαμε και στολη Αη-Βασιλη τα χριστουγεννα και του αρεσε πολυ και γυρναγε ολη μερα με τη στολη και του εμεινε..

Τωρα ομως θελει να ντυθει Χιονατη.. γενικα εχει μια ταση απο πολυ μικρος με τα "κοριτσιστικα" παιχνιδια (κουζινικα, σιδεροστρες κλπ κλπ) και ποτε δεν του ειπα οχι αυτο ειναι για κοριτσια η κατι αναλογο γιατι δεν θεωρω οτι εχουν φυλο τα παιχνιδια.. Και επισης εχειφαει κολλημα με τη Χιονατη απο τα Ζουζουνια που εβλεπε απ΄το καλοκαιρι.. Μετα ειδε και τη Χιονατη του Ντισνευ και κολλησε..

Στο μιμητικο παιχνιδι που κανει θελει να μαγειρευει παιρνει μαλιστα μια κουταλα και την χτυπαει πανω του και φωναζει στους φανταστικους νανους... ελατε το φαγητο ειναι ετοιμο. (σκηνη απο το καρτουν)

μας βαζει να δαγκωνουμε μηλα και να ξερενομαστε κατω.. και ερχετε και μας φιλαει να ξυπνησουμε... (οκ εκει παω πασο κανει τον πριγκηπα)

Αλλα νομιζω οτι τωρα παραπαει να του κανω το χατηρι και να τον αφησω να ντυθει Χιονατη :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Οχι θελει ΧΙΟΝΑΤΗ :lol::lol:

Σκεφτομαι να τον παω σε ενα μαγαζι με στολες να διαλεξει γιατι η στολη του πειρατη που του πηρα δεν τον ενθουσιασε... απλα φοβαμαι πολυοτι θα φυγουμε με κλαμματα απο εκει και στανταρ χωρις στολη :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

dora ντορουλα μου αμα βρειτε καμια ωραια στολη της χιονατης παρτε την,κ θα την κρατησω εγω για την δικια μου,κ ο μικρος θα μεινει ευχαριστημενος οτι την πηρε,κ εγω θα βρω ωραια στολη,γιατι οπου εχω κοιταξει δεν μ αρεσει καμια χιονατη :cry:

πήγαινέ τον, κάνε και μια συνεννόηση από πριν αν μπορείς με την πωλήτρια... και ο Θεός βοηθός! (κάτι τα 'χει πιάσει όλα φέτος και δεν θέλουν πειρατές... :roll: )

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Καλα κοιτα... θα αλλαξω λιγο το σεναριο για το παρτι.. αντι για κυνηγι θησαυρου θα βαλω το σπαιντερμαν να σκαρφαλωσει πανω στο συνθετο, να βρει το γοβακι της σταχτοπουτας και μετα ο πριγκηπας να το δοκιμασει σε ολες τις πριγκηπισσες που θα κυκλοφορουν στο σπιτι (θυληκες και αρσενικες).

:lol: Μετα θα βαλω μια γρια (ε δεν μπορει ολο και καποια θα κυκλοφορει :lol: ) να μοιραζει δηλητηριασμενα μηλα) και αφου πεσουν ξερα θα παει ο παπας :lol: να τα διαβασει...

Χτες του εδωσα ολα τα σπαθια που κυκλοφορουσαν στο σπιτι για να τον πεισω οτι ειναι πιο ενδιεφερον απο τις κουταλες κα μεχτι τςι 2 ψιφομαχουσα.. (και εχουμε πολλα σπαθια εν οψη του πειρατικου .. ελπιζω να εχουμε και μεχρι το σαββατο.. μετα δεν με νοιαζει :lol: )

O5Lop2.png

kIP3p2.png

καλά δεν μπορείς να του πεις ότι ο πρίγκηπας είναι ο αρσενικός χιονάτος!!! και ότι θα έρθει μετά μια πριγκήπισσα να σε ξυπνήσεις κ.ο.κ

Να αλλάξεις δηλ το παραμύθι και να το αντιστρέψεις. Και τι πειραζει? παραμύθι ειναι!!!

χαχαχα πλάκα θα έχει ο χαρούλης στην στολή της Χιονάτης!! Είναι που είναι μισή μερίδα!!

αρχικά θα σου προτείνω να τον πας σε ένα μαγαζί και να του δείξεις στολές που προορίζονται για αγοράκια και να τον βάλεις να διαλέξει ποια του αρέσει πιο πολύ, μπορεί να ξεχάσει την χιονάτη και να κολλήσει με καμιά άλλη στολή..αν σε πάει σε καμιά κοριτσίστικη να του εξηγήσεις πως κάποια ρούχα και κάποια πράγματα τα φορούν και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι γυναίκες και δεν γίνεται να φορέσει στολή με φουστίτσα!!άντε καλά ξεμπερδέματα!!!!

Διαφημίσεις

Μήπως προσπαθήσεις να τον αποπροσανατολίσεις σε έναν άλλον ήρωα, που να υπάρχει σε στολή και DVD. Και να του προτείνεις με ενθουσιασμό μήπως θέλει να ντυθεί αυτό.. :roll:

Συμφωνώ, ακόμη ο γιος σου δεν είναι ακόμη έτοιμος να διαχωρίσει τα φύλα, άρα είναι τελείως φυσιολογικό να θέλει να μασκαρευτεί με αυτό που του αρέσει. Πάντως ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ συμπεριφορά, μην σου πάει στο κακό το μυαλό σου.

Ο γιος μου έχει κόλλημα με τον κεραυνό mcqueen. Πάντως στολή του διαλέγουμε εμείς, πρώτη χρονιά πρίγκιπας, πέρσι cowboy, φέτος του πήρε η μαμά μου κλόουν... (αν δεν του αρέσει ας μην την βάλει :lol: έτσι και αλλιώς εγώ θα έχω γεννήσει άρα μέσα στο σπίτι θα την βάλει)

Βρες dvd με τον Μπομπ το μάστορα, άσε τον λίγο να δει και μετά νομίζω ότι θα κολλήσει. Εμείς πήραμε και πολύ ωραία στολή μάστορα με τα εργαλεία και το καπέλο....

Ξεχάστε για κάποιο διάστημα τη Χιονάτη :D

Πάντως για να μην ανησυχείς και εμένα ο δικός μου που είναι και λίγο πιο μεγάλος εχθές μας δήλωσε ότι θέλει να είναι κορίτσι :roll::roll::roll:

Έχει μανία με τη Ντόρα την εξερευνήτρια, τη λατρεύει. Βέβαια εμείς παίζουμε ότι αυτός είναι η μαϊμού ο Μπουτς και εγώ η Ντόρα και οκ αλλά όταν πήγαμε σε ένα βιβλιοπωλείο ήθελε να πάρει αυτοκόλλητα Ντόρα που ήταν καθαρά κοριτσίστικα και του απαντάω εγώ αφελώς «Τι είσαι παιδί μου κορίτσι και θές να πάρεις τέτοια αυτοκόλλητα ...»

Εεε όταν βγήκαμε από το μαγαζί στέκεται μας κοιτάει και λέει «Θέλω να είμαι κορίτσι....» ντόινγκκκκκκκκ

Ο μπαμπάς μας έπαθε σοκ, άρχισε την κατήχηση αλλά τίποτα αυτός θέλει να είναι κορίτσι σαν την Ντόρα....

Οπότε παρόλο που με τη Ντόρα έχει μάθει πολλά πράγματα ακόμα και να μετράει στα Αγγλικά μέχρι το δέκα προς το παρόν έχουμε περιοριστεί στα dvd του Μπομπ του μάστορα και του κεραυνού Mcqueen

:D:D:D:D:D

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Χτες του εδωσα ολα τα σπαθια που κυκλοφορουσαν στο σπιτι για να τον πεισω οτι ειναι πιο ενδιεφερον απο τις κουταλες κα μεχτι τςι 2 ψιφομαχουσα.. (και εχουμε πολλα σπαθια εν οψη του πειρατικου .. ελπιζω να εχουμε και μεχρι το σαββατο.. μετα δεν με νοιαζει :lol: )

Μήπως αντί να προσπαθείς να τον πείσεις για την 'ανωτερότητα' των σπαθιών να του πρότεινες να γίνει ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ του πειρατικού? :wink: Αφού το έχει το πάθος με τις κουτάλες μήπως να το εκμεταλλευτείς μπας και γλιτώσεις τη Χιονάτη?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως προσπαθήσεις να τον αποπροσανατολίσεις σε έναν άλλον ήρωα, που να υπάρχει σε στολή και DVD. Και να του προτείνεις με ενθουσιασμό μήπως θέλει να ντυθεί αυτό.. :roll:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ειναι φοβερό, ακριβώς το ίδιο ήθελε και ο γιός μου ο οποίος είναι σχεδόν 2,5 ετών. Από τα ζουζούνια και το disney dvd είχε ξετρελαθεί με την Χιονάτη.Ακριβώς πρίν μία εβδομάδα παίζαμε θεατρικό μαζί... είχε βάλει μία στέκα μου στα μαλλιά του και το έπαιζε Χιονάτη με έβαζε να κάνω τον κυνηγό που παει να την σκοτώσει!!

Όταν λοιπόν τον ρωτήσαμε ποια στολή ήθελε να του πάρουμε μας λεει την Χιονάτη... βρέθηκε και ένα φυλλάδιο με στολές στα χέρια μας και ενώ του έδειχνα τις αγορίστικες αυτός μου έδειχνε τις πριγκίπισες και μου έλεγε Χιονάτη, Χιονάτη.

Χθές τον πήγε ο πατέρας του στο Jumbo και τον περπάτησε μόνο στους διαδρόμους με τα αγορίστικα. Εκεί είχαν μαζευτεί αρκετα αγοράκια στην στολή του spaiderman kai superman. Άρχισε και ο άντρας μου......τι ωραια στολή κοίτα Αγγελε .. τέλεια..

και τελικά κατέληξαν στον superman- ξέχασε τηνΧιονάτη-

εγώ νομίζω ότι στην ηλικία που βρίσκονται ξεγελιόνται εύκολα αργότερα θα είναι το πρόβλημα.

Όσο μεγαλώνεις τόσο μεγαλώνει και η αγάπη μου για σένα!!!

Νομίζω ότι θέλουν ότι τους αποτυπώνεται εντονότερα στο μυαλουδάκι τους. Γι’ αυτό θα πρότεινα και εγώ ήπια εισαγωγή ενός άλλου ήρωα (π.χ. Μπομπ Μάστορα ή Νόντυ).

Επίσης και αυτό που έκανε η AGGELOS STYLIANOS, μου φαίνεται πολύ καλό. Νομίζω ότι το να διαλέξει ο ίδιος τη στολή του είναι πολύ σημαντικό.

Ο δικός μου γιος είναι 3 ετών και έχει κι αυτός τελευταία κόλλημα με τη χιονάτη. Σε σημείο που άρχισα να ανησυχώ. Μίλησα με μία παιδοψυχολόγο που είναι ασθενής μου στο ιατρείο.Δε νομίζω πως το θεωρούν εντελώς ακίνδυνο.Μου άφησε να εννοηθεί ότι , εντάξει μεν σε αυτή την ηλικία συμβαίνουν αυτά , αλλά πρέπει και να το διαχειριστείς σωστά. Μετά μπλεχτήκαμε σε συζητήσεις περί ταύτισης με το σωστό γονέα κλπ...Στα δύο του ο γιος μου φόραγε πολλές φορές τα παπούτσια μου. Πιστεύω πως τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν καταλάβει ακομα το φύλο τους, όμως οι καιροί είναι δύσκολοι για μας που έχουμε αγόρια...

Εχει κανείς ιδέα πού μπορεί κανείς να διαβάσει για την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες? Μήπως η Μαρία Στυλιανάκη μπορεί να μας φωτίσει?

Χτες του εδωσα ολα τα σπαθια που κυκλοφορουσαν στο σπιτι για να τον πεισω οτι ειναι πιο ενδιεφερον απο τις κουταλες κα μεχτι τςι 2 ψιφομαχουσα..

Κανόνισε μετά να σου ζητάει να ντυθεί Ζήνα! :lol::lol::lol:

(sorry, αστειεύομαι, θυμηθηκα το σχετικό ανέκδοτο, μη με παρεξηγήσετε :oops: )

είναι μικρούλης μωρέ ακόμα, δεν ξεχωρίζει τι είναι για αγοράκια και τι για κοριτσάκια, λογικό είναι... μόνη λύση να καταφέρεις να τον ξεγελάσεις και ξεχάσει τη Χιονάτη...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Tην κυριακή άκουσα σε μια εκπομπή μία παιδοψυχολόγο που έλεγε ότι απο ηλικία 18μηνών ξεχωρίζουν τα φύλα ( οτι δηλ.υπαρχει διαφορετικότητα )