Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ρουθουνισμα

Recommended Posts

Το μωρό μου σχεδόν από τη μέρα που γεννήθηκε παρουσιάζει ένα (πώς να το πω) σαν ρουθούνισμα... κυρίως όμως ένα θόρυβο όπως κάνει ένας ενήλικας όταν θέλει να καθαρίσει το λαιμό του, χωρίς να βήξει.

Δεν έχει μυξούλες ή βήχα ούτε κανένα άλλο σύμπτωμα.

Η παιδίατρος που το έχει δει δυο φορές εως τώρα μου είπε να μην ανησυχώ και ότι είναι συναχάκι και από γαλατάκι που του κάθεται στο λαιμό... (η αλήθεια είναι ότι τρώει πολύ και λαίμαργα).

Εγώ όμως ανησυχώ...

Σταμάτησε να το κάνει για μια εβδομάδα περίπου και τώρα πάλι τα ίδια...

Έχει τύχει σε καμία κοπέλα κάτι ανάλογο;

.png

• Confused 1

Διαφημίσεις

η κορη μου ειχε για πολλους μηνες τετοιο ρουθουνισμα και ηταν ενα απο τα συμπτωματα της αλλεργιας στο αγελαδινο.Επειδη ομως θηλαζε αποκλειστικα το εκανε απο τα γαλακτοκομικα που καταναλωνα εγω.Της σταματησε οτανε κανα διαιτα αντιστοιχη και απο τοτε που εκανε ανοσια δεν το ξανακανε.

.png.png

Κι ο δικός μου το έκανε όταν ήταν πιο μικρός και είχα ανησυχήσει. Η παιδίατρος μου έλεγε να του καθαρίζω τη μυτούλα με φυσιολογικό ορό, πράγμα που έκανα, αλλά δεν άλλαζε τίποτα. Τελικά, σταμάτησε όταν άρχισε σιγά-σιγά να κάθεται με κλίση, δηλαδή στο ριλάξ και αργότερα και στο καρεκλάκι. Δε νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό, πιστεύω πως είναι από τη συνεχή κατάκλιση. Είναι μικρούλι ακόμα, όταν δε θα είναι συνέχεια ξάπλα, πιστεύω θα μειωθεί. Αφού η παιδίατρος λέει ότι όλα είναι καλά κι εσύ δεν έχεις ενδείξεις για κάτι άλλο, μην ανησυχείς. :wink:

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

Ναι.... ΚΑΙ εμάς ο μικρός το έκανε αυτό το ρουθούνισμα όταν ήταν πολύ μωρό... και μάλιστα είχα ανησυχήσει και εγώ τόοοοοοσο πολύ που έφερα τη γιατρό στο σπίτι :!::!::!: για να μου πει η γυναίκα πως δεν είναι τίποτα απολύτως... Το μόνο που κάναμε ήταν φυσιολογικός ορός πρωι- βράδυ ο οποίος βελτίωνε την κατάσταση... Μπορώ να πω μάλιστα πως άργησε σχετικά να του περάσει, αλλά του πέρασε. Don' t worry, οπότε!

:D

Ο ηχος αυτός είναι ρουθούνισμα ή σαν να βγάζει έναν ήχο απο το λαιμό του; Αν είναι αυτό ίσως είναι κάτι που είχε και ο Ιωακείμ, το έκανε όταν κοιμόταν κυρίως -σαν κικίρισμα. Ο ΩΡΛ μας είχε πεί ότι λέγεται λαρυγγομαλακία και συμβαίνει επειδή είναι μαλακά τα οστά του λαιμού. Οσο μεγάλωνε υποχωρούσε και τωρα δεν κάνει τίποτα.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Polina μου είναι κυρίως είναι σαν να βγάζει θόρυβο από το λαιμό του, ακριβώς όπως το περιγράφεις.

Μερικές φορές ρουθουνίζει κιόλας αλλά όχι πάντα και τώρα τελευταία όλο και σπανιότερα.

Μήπως πρέπει να ζητήσω κι εγώ τη γνώμη ΩΡΛ; :?

Υποχώρησε από μόνο του τελικά ή του χορήγησε κάτι ο γιατρός;

.png

Κορίτσια η δική μου ρουθουνιζε όσο ήταν 2-3 μηνών από την μύτη λες και ήταν κρυωμένη. Ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε να βάζω μπολικο φυσ ορό και ότι δεν είναι τίποτα. το κάνουν όλα τα μωρά και είναι από τα υγρά της μάνας... :oops:

.png

Polina μου είναι κυρίως είναι σαν να βγάζει θόρυβο από το λαιμό του, ακριβώς όπως το περιγράφεις.

Μερικές φορές ρουθουνίζει κιόλας αλλά όχι πάντα και τώρα τελευταία όλο και σπανιότερα.

Μήπως πρέπει να ζητήσω κι εγώ τη γνώμη ΩΡΛ; :?

Υποχώρησε από μόνο του τελικά ή του χορήγησε κάτι ο γιατρός;

.png

Βασικά τον πήγαμε σε ΩΡΛ (στο αγ. σοφία) για να μας φύγει απο το μυαλό. Δεν του έδωσε τίποτα, απλά υποχωρεί με την ηλικία και όσο σκληραίνουν τα οστά στο λαιμό.

Για να σου φύγει η ιδέα, ρώτα πρώτα τον παιδίατρο σου - εμένα μου το είχε πεί, αλλά ήθελα να είμαι σίγουρη ότι δεν έχει κάτι. Ηταν ιδιαίτερα έντονο όταν κοιμόταν...συναυλία ολόκληρη έδινε!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Maria-P,

και η κορούλα μου το έκανε αυτό και μάλιστα κοιμόταν με το κεφάλι πολύ γυρισμένο προς τα πίσω. Πολλές φορές όταν κοιμόταν νόμιζα ότι ροχάλιζε κάποιος μεγάλος. Έκανε κλαίγοντας τον ήχο που κάνουμε όταν προσπαθούμε να καθαρίσουμε το λαιμό μας.

Η παιδίατρος μας είπε ότι είναι κάποιο μικροπρόβλημα με τον ισοφάγο της και ότι θα περάσει με τον καιρό.

Η μικρή κοιμόταν σε ανάκληση (είχαμε σηκώσει το κρεβατάκι της), την κρατούσα μισή ώρα όρθια μετά το φαγητό, δε ρεύεται εύκολα ακόμα και τώρα που είναι 8 μηνών, και αυτά τη βοηθούσαν.

Το καημένο το παιδί είχε καούρα στον ισοφάγο (από μια πολύ ήπια μορφή παλλινδρόμησης που ξεπεράστηκε χωρίς φαρμακευτική αγωγή) και έκλαιγε γοερά περίπου μια ώρα μετά το φαγητό της.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι το μωράκι σου έχει κάτι παρόμοιο. Ίσως, μπορείς να δοκιμάσεις να το κρατήσεις όρθιο για μισή ώρα μετά το φαγητό για να δεις πως θα αντιδράσει. Πάντως, υπάρχουν πολλοί στο φιλικό μας περιβάλλον που αντιμετωπίζουν το ίδιο μικροπρόβλημα.

ΥΓ. το γάλα είναι πλούσιο σε θερμίδες για να μη παλλινδρομεί στο στομαχάκι της.

Maria30, φαντάζομαι ότι και το δικό μου μωράκι κάτι παρόμοιο έχει με τη διαφορά ότι δεν κλαίει (ούτως ή άλλως όμως κλαίει πάρα πολύ δύσκολα, ακόμα και όταν έχει πονάκια κοκκινίζει, σφίγγεται αλλά δεν κλαίει ποτέ).

Όταν το κάνει όμως φαίνεται στο προσωπάκι του ότι ενοχλείται :( .

Αφού όμως μου λες και εσύ και τα υπόλοιπα κορίτσια ότι περνάει από μόνο του, οκ.

Εγώ φοβόμουν ότι ίσως χρειάζεται κάποια φαρμακευτική αγωγή και εγώ δεν του δίνω, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Εντάξει, μου είχε πει ο παιδίατρος ότι δεν είναι τίποτα, αλλά ήθελα και τις δικές σας γνώμες για να ησυχάσω και κυρίως τις συμβουλές σας ως πιο έμπειρες μανούλες :)

.png

• 1 month later...

Σας παρακαλώ βοηθήστε με! Επειδή γράφω από κινητό συγχώρεσετε μου την παράθεση παραπάνω από ένα μύνημα για να σας εξηγήσω ακριβώς τι μου συμβαίνει! Από τις πρώτες μέρες της ζωής του μικρού μου αγοριού που σήμερα είνα 2 μηνών είχε ένα ρουθούνισμα που θεωρείτο φυσιολογικό απ'ότι διαβάζω και από τα προαναφερόμενα! Τις 2 τελευταίες μέρες όμως έχει ένα μικρό βήχαλακι το οποίο θεώρησα αθώο μέχρι και εχθές το βράδυ όπου ο μπεμπάκος μου ξύπνησε από πνίξιμο που του δημιουργούσαν μιξούλες οι οποίες . . . .

Οι οποίες μιξούλες δεν φαίνονται από τη μύτη του αλλά σαν να βρίσκονται στο πίσω μέρος!αυτό λοιπόν του προκαλεί και βήχα.Του έκανα πλύση με ορό,όπου χαλάρωσε και κοιμήθηκε.Όμως το πρωί πάλι ξύπνησε με πνίξιμο και λίγο βήχα μόνο τότε!Κατά τα αλλά έχει διάθεση και για γάλα και για παιχνίδι!Αν ήταν άρρωστος θα είχε διάθεση; επίσης να σας πω ότι τώρα που τον εχω στο ριλάξ κοιμάται χωρίς να ακούγεται κανένας ανησυχητικός ήχος!Εχω αγχωθεί καθότι νέα μαμά και οι δικοί μου σίγουρα θα μου πουν ότι κάτι έκανα λάθος!

Και ίσως να έκανα κάτι λάθος αφού την Καθαρή Δευτέρα πήγαμε την πρώτη βόλτα για καφέ στην παραλία. Είχε αέρα όμως το μωρό ήταν στο καρότσι και το καρότσι σκεπασμένο με κουβέρτα! Αν το μωρό μου έχει αρρωστήσει και είμαι υπεύθυνη εδώ θα τρελαθώ! Απεγνωσμένα ζητώ την βοήθεια σας και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Διαφημίσεις

Mην νοιωθεις ενοχες δεν νομιζω οτι φταις εσυ και ετσι να ειναι

τα πραγματα αλλα γιατι δεν παιρνεις τον γιατρο σου τηλεφωνο να πας να τον δει μηπως χρειαστει καποιο φαρμακακι?ελπιζω να μην ειναι τιποτα :D:D

Αγαπημένη μου ΤΖΟΥΤΖΑ θα επικοινωνούσα ούτως η άλλως με το γιατρό καθότι πρέπει να κάνουμε και το πρώτο μας εμβόλιο απλά νιώθω καλά αν μπορώ να εχω και κάποιες απαντήσεις από εσάς, τις μανούλες με εμπειρία! Νιώθω ενοχές γιατί από τότε που γέννησα είπα ότι θα θυσίαζα και βόλτες και τα πάντα για να είναι αυτός καλά!Σε ευχαριστώ που μου απαντήσες!και ελπίζω και εγώ να είναι και αυτό μια από τις πολλές ανησυχίες μου για αυτό το πλάσμα! Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και με το καλό να δεχθείς το μπεμπε! ΦIΛAKIA

annastasia μου και εγώ ελπίζω να δω αποτέλεσμα όσο για τον γιατρό θα τον πάρω τώρα το μεσημέρι για να έρθει να τον δει μέχρι τότε όμως χαίρομαι για της απαντήσεις και την συμπαράσταση EYXAPIΣTΩ που κάθε μέρα μου επιβεβαιώνετε ότι αυτό το μέρος είναι η καλύτερη παρέα για όλους αλλά και εμάς τις νέες μανούλες!

sd γλυκεια μου

1. Ηρεμησε :)

2. Απο την μερα που γεννησα ολοι οι παιδιατροι που εχω μιλησει μαζι τους με διαβεβαιωσαν οτι το μωρο δεν κρυωνει απο το κρυο (εκτος και αν το εχεις γυμνουτσικο ... ...) αλλα απο τα μικροβια που του μεταδιδουν οι ανθρωποι γυρω του. Αφου το ειχες καλα ντυμενο μην ανυσηχεις.

3. Το βηχακι του μπορει να ειναι απο μυξουλες + σκονη + γαλατακι που ξεραθηκε στο λαιμακι του. Δυστηχως αυτα μαζευονται βαθια στο λαιμακι και δεν μπορεις να τα τραβηξεις με το otrisalin. Μπορεις ομως για να μαλακωσουν να βαζεις ορο και κατσαρολακι με βραστο νερο που θα ανοιγεις το καπακι διπλα στο μωρο. Προαιρετικα προσθετεις και ευκαλυπτο στο νερακι και το μωρο συνερχεται σε χρονο dt :P

Οσο αφορα το ρουθουνισμα: το εχουν ολα τα νεογεννητα και μαλιστα κανει κυκλο δηλ αλλες φορες κανει σαν τρενακι το μωρο η σαν να ροχαλιζει και αλλες φορες ειναι τελειως αθορυβο. Ο γιατρος μας μου ειπε οτι ειναι ΟΚ

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

bizoudaki ευχαριστώ και εσένα για τις συμβουλές! Όντως δεν μπορώ να τραβήξω τις μιξούλες γιατί μάλλον δεν είναι μιξούλες! Νιώθω ήδη πιο ήρεμη και πιο σίγουρη αυτό δηλαδή που ήθελα να νιώσω όταν σας έγραφα! EYXAPIΣTΩ και πάλι!

• 1 month later...

Ο μικρός μας (σε 5 μέρες γίνεται ενός μήνα!!!) τις τελευταίες 2-3 μέρες ρουθουνίζει.

Δοκίμασα με φυσιολογικό ορό και στη συνέχεια με ενα "εργαλειο" της Cicco να του αφαιρέσω τις μυξούλες του, αλλά τελικά δεν πέτυχα τίποτε!

Μπορεί να κάνω κάτι λάθος?

Για να σας περιγράψω τα βήματα που έκανα:

1. Τον γύρισα στο πλαι και εβαλα αρκετη ποσότητα ορού στο ένα ρουθούνι του και στη συνέχεια με το 'βοηθημα" της cicco, προσπάθησα να αφαιρέσω τις μυξούλες του. Η αληθεια ειναι πως φανηκε να υπάρχει κατι, αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο

2. Το ιδιο εκανα και με το αλλο ρουθούνι του, αλλα τελικα δεν φανηκε να "ανακουφιζεται"

Αν εχετε καποια ιδεα, ευχαρίστως να την ακουσω (διαβάσω)

Πρέπει να έχεις το μωρό ξαπλωμένο στην αγκαλιά σου με λίγο σηκωμένο το κεφάλι (στην αρχή κάντο στην αλλαξιέρα), βάζεις τον ορό σβέλτα και στα δύο ρουθούνια και γυρνάς το παιδάκι να σκύψει προς τα μπρος το κεφάλι και το χτυπάς ελαφρά στην πλάτη. Αν είναι στην αλλαξιέρα το γυρνάς μπρούμυτα και το χτυπάς στην πλάτη. Λογικά θα βγάλει τον ορό, αν δεν τον βγάλει έτσι μην περιμένεις να βγει με το "ρουφηχτήρι" ή όπως στο καλό το λένε.

Το "ρουφηχτήρι" πρέπει να το ζουπήξεις και μετά να το βάλεις στη μύτη του μωρού κλείνοντας το άλλο ρουθούνι, αλλιώς δεν θα βγάλεις ποτέ τίποτα.

Σου τα λέω ως παθούσα. 2 μήνες έκανα να το μάθω...

Αν καμιά καλή μανούλα ξέρει παραπάνω, ας μας δώσει τα φώτα της.

αυτα τα ρουφηχτήρια (πουάρ λέγονται :lol: ) δεν κάνουν δουλειά και δεν είναι καλά

κατηγορούνται για ωτίτηδες

καλύτερα να μην τα χρησιμοποιείτε... δεν κάνουν δουλειά

κι εγώ στην αρχή με αυτά παιδευόμουν και δεν "ψάρευα" τίποτα :lol:

μέχρι που μου είπε ο παιδιατρος μας κι αγόρασα ένα ειδικό "μηχανηματάκι" 9 ευρω κάνει απ το φαρμακείο και αλλάζεις μπροστά το σύστημα του με ανταλλακτικά και ρουφας μιας χαρά τα πάντα

δε μενει τίποτα

οτριζαλίν λέγεται... ψάχτε το