Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ασυνηθιστο ονομα αλλα ντεμοντε??

prosperous

Recommended Posts

θα ονομασουμε το μωρο μας Χριστουλα καθοτι το ονομα της συγχωρεμενης της πεθερας μου..(ηταν να ονομασθει Χριστος αν γεννιοταν αγορι αλλα επειδη βγηκε κοριτσι την ειπα Χριστουλα)

δυστυχως βλεπω οτι εκτος απο συγγενεις του ανδρα μου κατα τάλλα ο περιγυρος λεει διαφορα για την αποφαση μας..επειδη και καλα το ονομα ειναι ντεμοντε και θυμιζει χωριο..

εγω προσωπικα δεν τρελλαινομαι, δηλαδη αν ειχα και αλλη επιλογη δεν θα αρνουμουν αλλα απο την αλλη δεν εχω και προβλημα..αυτο το ονομα ειχε η γυναικα τι να κανουμε και εις μνημην της που δεν προλαβε να δει εγγονι και για χαρη βεβαια του συζυγου (ο οποιος βεβαια ποτε δεν το απαιτησε), δεχθηκα αδιαμαρτυρητα να το δωσουμε.. για παραλλαγη δεν το συζυταμε καν διοτι παιζει και αδελφη στη μεση αλλα και δεν θα χε νοημα να το αλλαζαμε..σε αυτη τη περιπτωση θα βαζαμε καποιο τελειως αλλο ονομα..

μα τοσο χαλια ακουγεται πια??

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

το βαπτιστικο ηταν Χριστουλα..οπως προειπα περιμεναν οτι θα γεννηθει αγορι και το χαν ταξει Χρίστο (απο το Χριστός και οχι Χρήστο) αλλα εκατσε κορη και ετσι εγενετο το Χριστουλα..

Διαφημίσεις

Αν την πείτε Χριστίνα πιστευεις οτι θα υπαρχει προβλημα?Και δεν εννοω με τους συγγενεις αλλα με τον συζυγο σου...Παλι εις μνημην της μητερας του θα βγει...Ειναι αναγκη ντε και καλα να ειναι Χριστουλα?Μπορει τω καιρω εκεινο να βαριακουσε ο παπας κι αντι για Χρυσουλα να ειπε Χριστουλα και της εμεινε της γυναικας αυτο το ονομα.Βασικα σου το λεω γιατι δεν υπαρχει περιπτωση,τοσο εσεις οι γονεις,οι φιλοι αλλα και το ιδιο το παιδι αργα ή γρηγορα θα καταλήξουν σε υποκοριστικο.Δεν νομιζω πλεον αυτα τα ονοματα να ακουγονται στο μελλον...

ειμαι της λογικης οτι αν ειναι να αλλαξουμε το ονομα στω και κατα προσεγγιση του αρχικου τοτε καλυτερα να βρουμε κατι τελειως διαφορετικο..αλλα δεν παιζει

Εγω παντως δεν θα σκεφτομουν τον κοσμο. Μονο αν θα με βριζει το παιδι μου οταν θα μεγαλωσει. :lol:

Σ'αυτό θα συμφωνήσω....! Αλλά το γεγονός ότι θα πάρει το όνομα της γιαγιάς της που έχει φύγει κιόλας, είναι πολύ τρυφερό. Προσωπικά, όπως είπα και πριν, το βρίσκω ασυνήθιστο, όχι άσχημο. Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας! Πάντα γερό κι ευτυχισμένο!! :D

ειμαι της λογικης οτι αν ειναι να αλλαξουμε το ονομα στω και κατα προσεγγιση του αρχικου τοτε καλυτερα να βρουμε κατι τελειως διαφορετικο..αλλα δεν παιζει

Κι αν μεγαλωνοντας δεν της αρεσει το Χριστουλα και το αλλαξει μονη της με καποιο υποκοριστικο της αρεσκειας της και συστηνεται ετσι τι σημασια εχει που θα την λενε Χριστουλα στα χαρτια?

lcWup3.png

Διαφημίσεις

τα τελευταια που γραψατε αυτα σκεφθηκα και εγω..για τον συζυγο δεν το συζηταω διοτι ηταν μανα του και του ειναι τελειως φυσιολογικο να ειναι ενα καλο ονομα..

και εμενα χαιδευτικα Τουλα με φωναζουν στο σπιτι των γονιων μου κατι που ο συζυγος απεχθανεται..(εκει ειναι το παραλογο διοτι βρισκω πως το Τουλα με το Χριστουλα δεν εχουν μεγαλη αποσταση..και εκεινος με φωναζει παντα μα παντα με το βαπτιστικο μου και μονο κοροιδευτικα Τουλα μεχρι που του την ειπα σχετικα με το Χριστουλα και το εκοψε..εγω παντως αδιαμαρτυρητα και στο Τουλα ακουω..αρα πιστευω οτι στο μελλον θα ναι στο χερι του παιδιου να ανεχτει το ονομα η να συστηνεται με χαιδευτικο..)

Ειναι πολύ γλυκό και τρυφερό να δώσεις σε ένα μωρό ένα όνομα που έχει για σένα τόσο σημαντική ανάμνηση και αξία. Όμως, κακά τα ψέματα, το παιδί, πριν φτάσει στο λύκειο, οπότε και θα κάνει ή την επανάστασή του, ή τη συνειδητοποίηση της αξίας του ονόματός του, θα περάσει από το δημοτικό και το γυμνάσιο, όπου τα συνομήλικα παιδάκια του ίσως να το κοροιδεύουν...

Αυτό δεν το λέω μόνο για το Χριστούλα, αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που εμάς μας φαίνονται όμορφα, αλλά στα παιδάκια ακούγονται κάπως...

Προσωπικά μου αρέσει, και ναι, μου θυμίζει χωριό, αλλά δεν το βρίσκω κακό αυτό!

kr3fp2.png

Μην σκέφτεστε τον κόσμο. Είναι όντως ασυνήθιστο όνομα, αλλά το αν είναι ντεμοντέ ή όχι, ή το αν θυμίζει χωριό, είναι τελείως υποκειμενικό. Προσωπικά το Γκόλφω θα μου θύμιζε χωριό. Τα υπόλοιπα είναι ΟΚ! :D

Και γω αυτης της λογικης ειμαι γι αυτο και φωναζω την κορη μου με το βαφτιστικό της.

Παντως το Χριστούλα μ αρεσει!!!!!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Σκέψου το παιδάκι και μην το βγάλεις έτσι. Βγάλτο Χριστίνα που είναι υπέροχο όνομα, του Χριστού είναι επίσης. Είναι κρίμα ακομα και στα χαρτιά της και την υπογραφή της και το σχολείο και γενικώς να λέγεται έτσι. Ή βγάλτη κάποιο άσχετο όνομα, αλλά καλύτερα να το ξανασκεφτείς, δε νομίζω ότι μένεις σε χωριό για να μην έχει τόση σημασία. Είναι άσχημο όνομα κατά την άποψή μου, παραπέμπει σε χωριάτικο χαϊδευτικό του Χριστίνα. Αν ήταν αγόρι θα το βγάζατε Χρήστο ή Χριστούλο? Δεν υπάρχει λογική, διότι αυτό δεν είναι το θηλυκό του Χρήστος. Κοίτα και στο εορτολόγιο, γιορτάζει τέτοιο όνομα? Πάντως, να ξέρεις πως το επίθετο αλλάζει στην ενήλικη ζωή, το μικρό όνομα όχι. Κρίμα να στεναχωριέται για όλη της τη ζωή η ζουζουνίτσα σου. Θα είναι το μόνο παιδάκι με αυτό το όνομα! Την άποψή μου είπα μόνο.

Σκέψου το παιδάκι και μην το βγάλεις έτσι. Βγάλτο Χριστίνα που είναι υπέροχο όνομα, του Χριστού είναι επίσης. Είναι κρίμα ακομα και στα χαρτιά της και την υπογραφή της και το σχολείο και γενικώς να λέγεται έτσι. Ή βγάλτη κάποιο άσχετο όνομα, αλλά καλύτερα να το ξανασκεφτείς, δε νομίζω ότι μένεις σε χωριό για να μην έχει τόση σημασία. Είναι άσχημο όνομα κατά την άποψή μου, παραπέμπει σε χωριάτικο χαϊδευτικό του Χριστίνα. Αν ήταν αγόρι θα το βγάζατε Χρήστο ή Χριστούλο? Δεν υπάρχει λογική, διότι αυτό δεν είναι το θηλυκό του Χρήστος. Κοίτα και στο εορτολόγιο, γιορτάζει τέτοιο όνομα? Πάντως, να ξέρεις πως το επίθετο αλλάζει στην ενήλικη ζωή, το μικρό όνομα όχι. Κρίμα να στεναχωριέται για όλη της τη ζωή η ζουζουνίτσα σου. Θα είναι το μόνο παιδάκι με αυτό το όνομα! Την άποψή μου είπα μόνο.

οπως ξαναπα..ηταν ταμενο αν ηταν αγορι να βαπτισθει Χριστος (οπως το γραφω απο τον Χριστό και οχι Χρήστος..επειδη ομως τους εκατσε κοριτσι την ονομασαν Χριστουλα (παλι οπως το γραφω)..το συνηθιζαν στα χωρια..οπως η γιαγια μου η Δημητρα ειναι βαπτισμενη Δημητρουλα και στα χαρτια ετσι φερεται..

δυστυχως και εγω δεν ειμαι ατομο που θα πατησω ποδι σε τετοια ζητηματα..νοιωθβ οτι προσβαλλω και τον ανδρα μου αλλα και την συγχωρεμενη πεθερα μου..

Συμφωνώ με τα παραπάνω...ούτε μένα μου αρέσει και είναι κρίμα για το παιδί όταν μεγαλώσει να αναγκαστεί να το αλλάξει και να σας την λέει...προσωπικά πάλι δεν βρίσκω καθόλου ωραίο να δίνεις όνομα ενός νεκρού συγγενή και για μένα η τιμή δεν φαίνεται στο όνομα αλλά στις πράξεις...από την άλλη αφού εσένα δεν σε πειράζει προφανώς θα περάσει του άντρα σου.

gwggp2.png ISWTp2.png

Θα συμφωνησω οτι το Χριστινα ειναι πολυ όμορφο ονομα και μου ακουγεται πολυ καλυτερο απο το Χριστούλα..Αν πάλι δεν θες να αλλάξεις το ονομα καλυτερα κατα την γνώμη μου να βγάλεις άλλο όνομα ασχετο..Ειναι κατι που θα ακουει μια ζωη..Και η κορουλα σου και εσεις..Γιατι να μην ειναι κατι που να αρέσει σε όλους σας?Και κυριως στο κοριτσάκι σου..Να νιωθει περηφανη για το ονομα της οταν θα συστηνεται..Το ενδεχομενο να ντρεπεται στο σχολειο γιατι δεν θα της αρεσει προσωπικα δεν θα το ρισκαρα..Και δεν το λεω μονο για το όνομα..Και εγω θα ηθελα να βγαλω της μητερας μου αλλα απο το να μου φωναζουν το παιδι Θεωνη που συγγνωμη αλλα δεν μου αρεσει καθόλου προτιμησα άσχετο..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

λοιπόν , να πώ και εγώ την γνώμη μου...

άν σου αρέσει το όνομα χριστούλα και το θέλεις να το βγάλεις...

αν όμως το κάνεις για να ευχαριστήσεις και μόνο τον άντρα σου....

ίσως πρέπει να το σκεφτεις...

το όνομα θα το έχει το παιδί για όλη του την ζωή...

και στο σχολέιο για μάθημα η δασκάλα θα το φωνάζει χριστούλα...

φαντάζεσε τα πειράγματα...

στο λέω γιατί και εγά με έχουνε βαπτίση με ένα σπάνιο μέν αλλά πολύ περίεργο όνομα και παρεπιπτόντως γιορτάζω και τα χριστούγεννα..

με λένε χρυσοθέμη...

οπότε καταλαβένεις πώς αισθανόμουν όταν με πειράζαν τα άλλα παιδιά...

sorry,αν σε κούρασα αλλά ήθελα να ακούσεις και μια άλλη γνώμη..

:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

9indp3.png[/url][imgOmRHp3.png

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ. ΚΙΕΓΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠ΄ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ

ΕΦΟΣΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΣΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ. ΚΙΕΓΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠ΄ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ

ΕΦΟΣΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΣΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Σημασια ειναι να δινουμε αγαπη στα π[αιδια μασ και ασ τα λενε οπωσ νανε!!

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!