Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερώτηση σε εταιρία παρασκευής βρεφικού γάλακτος για μελαμίνη


Recommended Posts

Στις αρχές του μήνα έστειλα την ακόλουθη (συστημένη) επιστολή στην εταιρία Milupa από την οποία δεν έλαβα καμία απάντηση έως τώρα:

 

Αγαπητοί κύριοι,

 

Μετά το θέμα που προέκυψε με τα μολυσμένα βρεφικά γάλατα με μελαμίνη σε Κίνα, ΗΠΑ, και Καναδά, θα ήθελα να σας θέσω τα εξής ερωτήματα με δεδομένο ότι δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα από τον ΕΟΦ κάποια λίστα με προϊόντα γάλακτος και απομίμησης σοκολάτας εισαγόμενα στην Ελλάδα που να περιέχουν μελαμίνη:

 

Ως μητέρα και καταναλώτρια των προϊόντων σας (βρεφικό γάλα Aptamil 1, 2 και 3) θέλω να με ενημερώσετε τι κάνει η εταιρία σας για να αναγνωρίσει και να εξουδετερώσει τη μελαμίνη ή ίχνη αυτής στο βρεφικό γάλα, τη στρατηγική που ακολουθείτε για να αποτρέψετε τη μόλυνση των προϊόντων σας από μελαμίνη και με ποιο τρόπο παρακολουθείτε ότι τα προϊόντά σας είναι ελεύθερα από πρόσθετα και μολυσματικές προσμίξεις. Επίσης, για ποιο λόγο το Aptamil 3 έχει τόσο έντονο, χημικό άρωμα βανίλιας; Με δεδομένο ότι και το μητρικό γάλα και το αγελαδινό δεν έχει ούτε άρωμα ούτε είναι γλυκό, θέλω να σας ρωτήσω σε τι ωφελούν στην ανάπτυξη και υγεία του βρέφους τόσο το χημικό άρωμα όσο και οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται στο γάλα σας;

 

Τέλος, ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνετε ώστε να εξασφαλίσετε ότι εκπληρώνετε την αποστολή σας, που είναι η «άριστη ανάπτυξη του βρέφους και η φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος»;

 

Ευχαριστώ για τη σύντομη απάντησή σας.

 

(τελικά η απάντησή τους, αν ποτέ έρθει, δεν είναι σύντομη γιατί ακόμη περιμένω.)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Και πιστεύω, δυστυχώς, ότι απάντηση δεν θα πάρεις. Ελπίζω να μην σημαίνει κάτι αυτή η αδιαφορία γιατί και εγώ ταίζω αποκλειστικά την μικρή μου από 3 μηνών με γάλα Aptamil. Είχα κάποια ψιλοπροβληματάκια στο παρελθόν από το γάλα και παρόλο που τους τηλ. και τους έστειλα και e-mail απάντηση δεν πήρα ποτέ. Τι να πω...

 

 

YCiep3.png

Link to comment
Share on other sites

Και μένα η μικρή Aptamil έπινε μέχρι ενός έτους και η χαζή το γύρισα σε Nounou kid που της αρέσει πολύ, και πριν 10 μέρες (πολύ νωρίς το έψαξα το θέμα)

μπήκα στην λίστα με τα μεταλλαγμένα της greenpeace και είδα πως το Nounou είναι με κόκκινο στην λίστα!!!!

Αφήστε κορίτσι, πάω να σκάσω!!!

 

Αγόρασα delta advance που δεν είναι κόκκινο στη λίστα αλλά η κυρία έμαθε στο άλλο και δεν το θέλει καθόλου το advance!

Τί να κάνω, 2 χρόνια έχει πιει τόνους από γάλα και αν σκέφτομαι πως είναι μεταλλαγμένα θα τρελαθώ!

Έμαθε σε γλυκό γάλα..

προτείνετε κάποιο άλλο γλυκό που θα της αρέσει??

 

Όσο για την εταιρία μιλούπα απ'οτι ξέρω και μένα μου έδεινε η μάνα μου αλλά δεν το έπινα καθόλου.

Και η μικρή μου είναι παρα πολύ ψιλή γιατί εγώ και ο άνδρας μου είμαστε "μεσαίοι" και υποθέτω πως την βοήθησε το aptamil γιατί κάθε 1 μήνα μέχρι 15 μηνών, έβαζε το παιδί 3 πόντους!!!

και πέρναμε το aptamil EC , όχι το artamil 1.

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η εταιρία εξακολουθεί να μην απαντά αλλά θα ενημερωθούν από εδω και πέρα διάφοροι αρμόδιοι φορείς κι επίσης θα γίνει κι έρευνα για τα γάλατα γενικά για ένα ρεπορτάζ που ετοιμάζω. Μόλις έχω νέα, ή σε περίπτωση που απαντήσουν, θα σας ενημερώσω αμέσως. Πάντως, δεν πρέπει να ανεχόμαστε την κάθε ιδιωτική εταιρία να δρα ανεξέλεγκτα. Δηλαδή τι σημαίνει η συμπεριφορά αυτή; Ότι απαξιούμε να απαντήσουμε και αδιαφορούμε τελείως για τους καταναλωτές- πελάτες των προϊόντων μας; Κι αν δεν είναι ύποπτοι ως εταιρία γιατί δεν απαντούν και δεν ενημερώνουν ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν; Καλό είναι να αντιδρούμε όλοι, και ως γονείς και ως πολίτες γιατί μόνο εάν δουν πτώση των πωλήσεων τους θα καταλάβουν ότι κάτι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Έμαθε σε γλυκό γάλα..

προτείνετε κάποιο άλλο γλυκό που θα της αρέσει??.

 

Εχω να σου προτείνω το φρέσκο γάλα "Φάρμα Κουκάκη". Είναι ΓΑΛΑ. Με γεύση γάλακτος! (και νομίζω ότι είναι και βιολογικό, χωρίς να ειμαι 100% σίγουρη γι'αυτό που λέω... _

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

maya74,Θα σου απαντήσουνε...Όταν αναγκαστούνε :wink:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

maya, όταν ξέσπασε το θέμα με τα γάλατα, εστειλα mail με τις ίδιες πάνω-κάτω ερωτήσεις σε κάποια άλλη εταιρεία, και μου απαντήσανε σχεδόν αυθημερόν και ενυπόγραφα, με όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες.

 

Την απάντησή τους την έχω κρατήσει σε αρχείο. :wink:

 

Φυσικά θα σου απαντήσουν. Αν πρόκειται για σοβαρή εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και ω, του θαύματος, ήρθε η εξής απάντηση (με mail) από την εταιρία:

 

Αγαπητή κυρία,

 

Έλαβα την επιστολή σας σχετικά με τα βρεφικά γάλατα της εταιρείας μας. Είμαι στη διάθεσή σας ως χημικός και υπεύθυνος ενημέρωσης σε ιατρικά θέματα και θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την επιμόλυνση προιόντων Κίνας με μελαμίνη, την προσθήκη φυσικής βανιλλίνης για τη βελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του γάλακτος για νήπια και φυσικά όλα τα επιστημονικά δεδομένα για την πρωτοπορία της εταιρείας μας κυρίως στα LCPs και στα πρεβιοτικά καθώς και στην πρόσφατη προσαρμογή των συνθέσεων στη νέα οδηγία για τα βρεφικά γάλατα (EC 2006/141 Δεκέμβριος 2006, επισυνάπτεται).

 

Εαν επιθυμείτε να μου στείλετε το τηλέφωνό σας ώστε να επικοινωνήσουμε για τα παραπάνω δεδομένα από την ερχόμενη Δευτέρα, αφού λόγω επαγγελματικού ταξιδιού θα είμαι εκτος Ελλάδος τις επόμενες 3 ημέρες.

 

Ευχαριστώ

 

Γιάννης Ρούγκας

 

 

Που ακούστηκε να ζητούν "το τηλέφωνο" για να ενημερώσουν τον καταναλωτή; Κι από πότε η επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα με τόσα επιστημονικά στοιχεία γίνεται "τηλεφωνικά"; Αυτή δεν είναι απάντηση υπευθύνου αλλά αναξιόλογη και παιδαριώδης δικαιολογία για να μην δώσουν ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Η συμπεριφορά αυτή είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και δείχνει ότι πρόκειται για αναξιόπιστη εταιρία. Θα σας ενημερώσω για την απάντησή μου προς τον κύριο Ρούγκα...

 

Επίσης, σήμερα κοινοποιήθηκε από την Κατερίνα Μουντή (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών Διεύθυνση Πληροφορικής) το ακόλουθο μήνυμα για το γάλα:

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ

 

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!

ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.

Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!

 

ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

 

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ)ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

 

ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ! Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών > εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών > Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την

επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.

Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:

Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι

εταιρείες.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1. Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.

Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!

Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».

Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.

«Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν

μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.

«Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών

έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου

γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.

 

Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή

του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε

υπαρκτό!

Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε

χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι

«εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο''

γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για

την υγεία των καταναλωτών (λ.χ. δηλητηριάσεις κ..ά.)».

Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής

Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα:

Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των

εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;

Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;

Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και

καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;

Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;

Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες

αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;

Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης

πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,

Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές

γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;

 

Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει

κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;

Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για

μολυσμένο γάλα για να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν

διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.

Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού,

ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες

μυκοτοξίνες στον κόσμο.

Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση

σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.

Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου

γάλακτος.

TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ -

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

Link to comment
Share on other sites

maya δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση που ζητήθηκε το τηλ. σου αλλά δεν κατανοώ επίσης γιατί τηρείς αυτόν τον τόνο στο τελευταίο σου μήνυμα. Είναι σαν να είσαι προδιατεθιμένη και να αναμένεις μία συγκεκριμένη απάντηση που θεωρείς ότι για όλους είναι αυτονόητη.

 

Τόσες ημέρες πίστευες -και σε ενίσχυσαν σε αυτό οι απαντήσεις κάποιων μελών - ότι δεν θα σου απαντήσουν. Ομως και απαντηση έλαβες και την οδηγία με την οποια ευθυγραμμίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία και στο δηλώνει.

 

Από εκεί και πέρα αν όντως σε ενδιαφέρει να μάθεις, μιλάς και προσωπικά αν χρειαστεί [σημ. στην Αμερική αυτή ακριβώς η τακτική είναι απολύτως συνήθης από τις εταιρείες. Προσωπικά εμένα με αυτόν τον τρόπο, παράλληλα με τον γραπτό, μου απήντησε η Nestle σε ένα θέμα που της κατήγγειλα με τις έτοιμες φρουτόκρεμες].

 

Τεσπα, για τα λοιπά :wink: , θα μιλήσουμε με πμ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

maya δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση που ζητήθηκε το τηλ. σου

Δηλαδή εσένα δε σου κάνει εντύπωση ότι αντί να στείλουν εγγράφως την απάντησή τους ολόκληρη εταιρία ζητούν να τα πούμε τηλεφωνικά; Τι να πούμε τηλεφωνικά και πως μπορώ να ελέγξω εγώ τα στοιχεία που θα μου δώσουν εάν μου τα πουν τηλεφωνικά;

 

αλλά δεν κατανοώ επίσης γιατί τηρείς αυτόν τον τόνο στο τελευταίο σου μήνυμα"

Ποιον τόνο "τηρώ"στο μήνυμά μου; Είμαι μητέρα καταναλώτρια του συγκεκριμένου προϊόντος και ζητώ να μάθω κάποιες πληροφορίες τις οποίες εξακολουθώ να μη μαθαίνω.

Είναι σαν να είσαι προδιατεθιμένη και να αναμένεις μία συγκεκριμένη απάντηση που θεωρείς ότι για όλους είναι αυτονόητη

" Εδώ αρχίζω να μην κατανοώ το δικό σου ύφος... Εφόσον είσαι σε θέση να γνωρίζεις και τι σκέφτομαι και τι "αναμένω" καλό θα ήταν να το έλεγες και δημόσια... Ποια είναι η απάντηση που μάλιστα θεωρώ (sic) για όλους αυτονόητη; Και ποιοι είναι όλοι; Και πως μιλάς εκ μέρους "όλων". Σε κάθε περίπτωση, θα σου πω και τι πίστευα (γιατι παρακάτω φαίνεται ότι το γνωρίζεις και αυτό...

"Τόσες ημέρες πίστευες -και σε ενίσχυσαν σε αυτό οι απαντήσεις κάποιων μελών - ότι δεν θα σου απαντήσουν. )

και αν με "ενδιαφέρει να μάθω". Περίμενα, οπως φαντάζομαι και κάθε μητέρα, από μια εταιρία του μεγέθους της συγκεκριμένης, να μου απαντήσει ΑΜΕΣΑ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ στα συγκεκριμένα, εύλογα ερωτήματά μου. Είναι προφανές ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες ευθυγραμμίζονται με κοινοτικές οδηγίες. Με παρόμοιες οδηγίες ευθυγραμμίζονταν και στην Κίνα... Εγώ ρώτησα ποιος είναι ο ελεγκτικός τους μηχανισμός και απάντηση δεν έλαβα, ούτε στην επιστολή μου ούτε στα τηλεφωνήματά μου. Ρώτησα για τις χημικές ουσίες και για το χημικό άρωμα βανίλιας και μου μιλούν για "φυσική βανιλλίνη" τη στιγμή που δεν είναι φυσική βανιλλίνη αλλά χημική βανιλλίνη κατ;ασκευασμένη από τη βιομηχανία αρωματικών υλών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτού του τύπου οι διάλογοι δε με αφορούν και καλό θα ήταν, να είσαι πιο προσεκτική στις διατυπώσεις σου. (άκου εάν με ενδιέφερε να μάθω... όχι για πλάκα έστειλα την επιστολή). Τέλος πάντων, εδώ όλοι, και φαντάζομαι δεν υπάρχει διαφωνία σε αυτό, λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας.

Περιμένω και το πμ σου.

Link to comment
Share on other sites

Εξακολουθω να μην κατανοώ το ύφος σου, αλλα τεσπα, όπως είπες λειτουργούμε με γνώμονα τα παιδιά μας.

 

Σου θυμίζω επίσης ότι η Κϊνα δεν ύποχρεούται να ακολουθήσει καμία οδηγία προερχόμενη από την ΕΕ. Νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον είναι προφανές.

 

Επίσης, σίγουρα δεν μιλώ εκ μέρος όλων. Στην πρότασή μου έθεσα μπροστά το "σαν" που δηλώνει μεταφορά, σύγκριση κλπ

 

Φεύγω τώρα, μιλάμε και μετά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...