Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Recommended Posts

κοριτσια τρωτε μακαρόνια και γενικώς ζυμαρικα στην εγκυμοσύνη?

εμενα μου ειπε ο γιατρός να τα περιορισω, αν και οι εξετασεις μου ειναι πολυ καλές.

αλλα δεν μπορω να αντισταθω στα μακαρονια. τρωω καθε δευτερη μερα σχεδόν. κανει κακό λέτε?

Διαφημίσεις

Κατ' αρχάς να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη.

Για ποιο λόγο σου είπε ο γιατρός να μην τρως ζυμαρικά; αυτό παίζει ρόλο. Αν είναι π.χ. για τα κιλά, μπορείς να τα τρως χωρίς πολλές σάλτσες, τυριά κλπ.

Αν είναι για κάποιον άλλον λόγο... καλύτερα να ρωτήσεις τον ίδιο!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Μήπως για το σάκχαρο?

Πάντως εγώ που κάνω ειδική διατροφή λόγω σακχάρου και με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος, μου επιτρέπει να τρώω ζυμαρικά, σε μικρές ποσότητες όμως.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Και εμένα μου έχει πει να αποφευγω τα πολλά ζυμαρικα για τα κιλά, όχι για κάποιο άλλο λόγο. Τρώω δηλαδή, αλλά όχι πολύ συχνα και όχι μεγάλες ποσότητες. Όχι ότι δεν έχω παρει κιλά βέβαια.. :wink:

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Εγώ τρώω μακαρόνια αυτή τη στιγμή!!

Δεν μου τα απαγόρεψε ο γιατρός, προφανώς ο καθένας ανάλογα και με τις εξετάσεις της κάθε εγκύου παίρνει κάποιες αποφάσεις. Πρέπει να ξέρεις βέβαι και το ότι ο κάθε γιατρός εχει και τα δικά του: Σε μια φίλη μου, της είπε να μην τρώει καθόλου αλάτι, χωρίς να έχει καποιο πρόβλημα...

χμμμ... δεν είναι και λίγα... :roll:

εγώ είμαι στην 30η εβδομάδα (δλδ την άλλη εβδομάδα ξεμπερδεύω με τον 7ο) και έχω παρει 5 κιλά. Κάθε εγκυμοσύνη όμως είναι διαφορετική, ο δικός μου γιατρός μου είχε πει να μην παρω καθόλου κιλά στο πρώτο τρίμηνο (οπως και δεν πήρα), 3 στο δεύτερο και 5 στο τρίτο, δλδ 8 στο σύνολο, για να δούμε θα τα καταφέρω? Ο δικός σου τι σου έχει πει?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κορίτσια για να αποφύγετε τα πολλά κιλά να περιορίσετε τα γλυκά και το αλάτι. Ειδικά με το αλάτι θα δείτε τεράστια διαφορά. Και να πίνετε πολλά υγρά για την κατακράτηση. Μη νομίζετε ότι επειδή κάνουμε κατακράτηση πρέπει να αποφεύγουμε τα υγρά. Ίσα-ίσα το αντίθετο.

Διαφημίσεις

για τα ζημαρικα μου το ειπε και ο δικος μου να μην τρωω μεγαλες ποσοτητες... για να μην παρω πολλα κιλα..κοντευω τον 3ο μηνα και εχω παρει 1μιση κιλο δεν ειναι πολυ πιστευω..καλα παμε!!! :D

line_m121_beg_40_time_1250136000_text_ef20e3e9efeae1f220eceff520e5e9ede1e9.gif

BABY, γενικά καλό είναι η διατροφή να είναι ισορροπημένη γιατί τα ζυμαρικά έχουν πολλούς υδατάνθρακες.. με σάκχαρο νηστείας 91 στον 4ο μήνα ε, δεν ξέρεις ποτέ! :roll: καλύτερα να τρως μικρότερη ποσότητα και μπόλικη σαλάτα παρά να κάνεις υπερβολές και να σου δημιουργηθεί πρόβλημα με την καμπύλη αργότερα. Δηλαδή και να τα ευχαριστιέσαι τα ζυμαρικά, αλλά και να προσέχεις.

Στο κάτω κάτω, πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη δεν είναι παρά περιττό βάρος που δυσκολεύει τα πράγματα ακόμα περισσότερο, όταν το μωρό το ίδιο αρχίζει και σε βαραίνει.Γιατί να μην είσαι άνετη μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης; :wink:

Μήπως για το σάκχαρο?

Πάντως εγώ που κάνω ειδική διατροφή λόγω σακχάρου και με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος, μου επιτρέπει να τρώω ζυμαρικά, σε μικρές ποσότητες όμως.

αχ κι εσύ το έχεις αυτό το βάσανο;;τουλάχιστον το καλό του είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις κιλά με τη διατροφή!!Ό,τι πάρει το μωρό!!

άστα, εγώ αρχίζω και ινσουλίνη σήμερα και τα 'χω βάψει μαύρα :(

και είναι περίεργο, γιατί μέχρι το δεκέμβριο, το σάκχαρό μου δεν ξεπέρναγε τα 80. ξαφνικά τον ιανουάριο ανέβηκε στα 111.

αχχχ τι μας έκαναν τα μελομακάρονα... :?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

άστα, εγώ αρχίζω και ινσουλίνη σήμερα και τα 'χω βάψει μαύρα :(

και είναι περίεργο, γιατί μέχρι το δεκέμβριο, το σάκχαρό μου δεν ξεπέρναγε τα 80. ξαφνικά τον ιανουάριο ανέβηκε στα 111.

αχχχ τι μας έκαναν τα μελομακάρονα... :?

υπομονή μωρέ!!Προσπάθησε τουλάχιστον να κρατήσεις την κατάσταση υπό έλεγχο και να μην σου αυξήσει δόσεις κτλ..Μανίκι απίστευτο γμτ..αλλά σκέψου ότι εσύ τα έφαγες τα μελομακάρονα, εγώ που έβλεπα τους πάντες να καταβροχθίζουν απίστευτες ποσότητες μελομακάρονων, κουραμπιέδων κτλ, ενώ εγώ βόσκαγα μαρούλια, τι να πω;;; :lol: Α!και μην ξεχνάς να κινείσαι μετά από κάθε γεύμα, μισή ώρα απλό περπάτημα κάνει θαύματα!!!

Συγγνώμη για την παρέκβαση από το θέμα!!

εγώ είμαι στην 30η εβδομάδα (δλδ την άλλη εβδομάδα ξεμπερδεύω με τον 7ο) και έχω παρει 5 κιλά. Κάθε εγκυμοσύνη όμως είναι διαφορετική, ο δικός μου γιατρός μου είχε πει να μην παρω καθόλου κιλά στο πρώτο τρίμηνο (οπως και δεν πήρα), 3 στο δεύτερο και 5 στο τρίτο, δλδ 8 στο σύνολο, για να δούμε θα τα καταφέρω? Ο δικός σου τι σου έχει πει?

πώς τα καταφερες ρε παιδί μου να παρεις τόσα λίγα??? :shock: μπράβο σου!

εγω συνηθως τα βραδια το ριχνω στο μαρουλι.

δεν θελω να δικαιολογουμαι, αλλά για τα κιλα μου μηπως παιζει ρολο ότι μεχρι τον 3ο μηνα επαιρνα 12 utrogestan την ημερα?

δεν θελω να δικαιολογουμαι, αλλά για τα κιλα μου μηπως παιζει ρολο ότι μεχρι τον 3ο μηνα επαιρνα 12 utrogestan την ημερα?

βρε baby γιατι τοσα πολλα ? τι προβλημα ειχες?

εμένα αυτά τα 1,5 κιλά μέχρι τον 4ο, ή συνολικά 6 και 7 μου φαίνονται εξωπραγματικά..σαν να μη μιλάμε για γυναίκες...δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάποιος ΚΑΙ να τρώει κανονικά Και να μη του λείπει τίποτα και τελικά μόνο 1,5 κιλά 4 μήνες..ας μην μας αγχώνουν τόσο τα νούμερα...εμένα η γιατρός μου μου είπε ότι το 90% των γυναικών που παρακολουθεί τόσα χρόνια, και είναι πσιτέψτε με παρα πολλες πήραν κατά μέσο όρο στηνε γκυμοσύνη 12-15 κιλά...εκτός απο εκείνες που είχαν προβλήματα με ναυτίες κλπ από τηνα ρχή..όταν της μιλάω για τα νούμερα που διαβάζω εδώ, της φαίνονται εξωπραγματικά...

βρε baby γιατι τοσα πολλα ? τι προβλημα ειχες?

ειχα πολυ χαμηλη προγεστερονη. ισως επαιζε ρολο το γεγονος ότι εχω μια γερη ωοθηκη ενω η αλλη ειναι ατροφικη

Κορίτσια για να αποφύγετε τα πολλά κιλά να περιορίσετε τα γλυκά και το αλάτι. Ειδικά με το αλάτι θα δείτε τεράστια διαφορά. Και να πίνετε πολλά υγρά για την κατακράτηση. Μη νομίζετε ότι επειδή κάνουμε κατακράτηση πρέπει να αποφεύγουμε τα υγρά. Ίσα-ίσα το αντίθετο.
δυστυχως δεν ειναι σε ολες μας ετσι. Ειμαι απο τους ανθρωπους που γενικα δεν τρωνε πολυ αλατι εως καθολου. Το ονο αλμυρο που τρωω ειναι φετα κι οχι σε μεγαλες ποσοτητες. Πινω αρκετο νερο κι ομως τα ποδια μου ειναι τουμπανο πρησμενα πο τον 6ο! Ασε απο κιλα που εχω παρει 18.

Τωρα οσον αφορα τα ζυμαρικα μαλλον για τα κιλα σου το ειπε ο γιατρος οπως το εχει πει και σε εμενα διοτι δεν σε χορταινουν καλα και πεινας ευκολα.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

• 2 years later...

εγώ πάντως που παίρνω και utrogestan και ενέσεις κάνω δεν έβαλα πάνω από 1,5 κιλό μέχρι τον 4ο που διανύω. Η κοιλιά νομίζω ότι δημιουργήθηκε από τις ενέσεις εξαρχής αλλά χωρίς να βάζω κιλά τώρα μεγαλώνει μόνη της. Όταν μου είπαν ότι έβαλα κιλά στην κοιλιά στενοχωρέθηκα γιατί δεν βάζω κιλά είμαι σταθερή. Ζυγίζομαι κάθε μέρα, έτσι για να το ελέγχω και να μην ξεφεύγω.

Μακάρι να μπορέσω κι εγώ να βάλω τόσα λίγα μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι είναι θετικό ότι δεν έβαλα πολλά αλλά θα ήθελα να είμαι κάτω από 10 όταν γεννάω, ελπίζω να τα καταφέρω.

εγω κοριτσια ημουν πολυ φαγανου κ πριν την εγκυμοσυνη επερνα τα κιλα μον αερα..τωρα ειμαι 16 εβδ.κ 4 ημερων κ δεν εχω παρει γραμμαριο(τα ειχα παρει ολα φαινεται πριν την εγκυμοσυνη:D). η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν πολυτρωω το βραδυ αλλα οχι επειδη προσεχω αλλα δεν πειναω κ εχω πολλες ξινιλες....

Xc60p3.png ghL0p3.png

Αχ άτιμα ζυμαρικά! Μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα αλλά βλέπω ότι τώρα θέλουν να μπουν μόνα τους τα κιλά. Είπα να μαγειρέψω πέννες με 3 τυριά. Ε, τι το ήθελα! Μπήκε το κιλό!Κια πήγαμε και βράδυ έξω κι έφαγα.

Έτσι όπως τα βλέπω μάλλον δε θέλει πολλά ζυμαρικά! Θα τα περιορίσω! Για να δω θα καταφέρω να το διώξω το κιλάκι από τα ζυμαρικά? Ε, να μη μπαίνουν και τζάμπα τα κιλά.