Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ισχιαλγια κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια

Δεν ξερω αν το εχουν θηξει αυτο το θεμα ξανα αλλα ειπα να κανω μια ερωτηση μηπως κ ειχατε καμια παρομοια κατασταση.

Εχει μερικες μερες που με ποναω μεσα στο δεξι μου κολομερι(σορρυ για την εκφραση απλα να καταλαβετε τι εννοω)και παθαινω κατι σαν κραμπα.

Γενικα κατα την διαρκεια της ημερας δεν μπορω να κανω κ πολλες κινησεις αλλα την παλευω....

Τα βραδια ομως ειναι μαρτηριο!!!!!!!!!!!Ουτε να γυρισω καλα καλα δεν μπορω.

Χθες λοιπον πηγα στον γυναικολογο για την κλασικη εξεταση του μηνα και του ειπα τη βιωνω σχεδον εδω κ μια βδομαδα και μου λεει:

Δεσποινακι καλο μου αυτο που μου περιγραφεις ειναι το ισχιο σου δεν μπορω να κανω κατι αν επιδυνωθει η καταστση θα με παρεις τηλ να σε στειλω σε εναν ορθοποδικο αν κ δεν θα μπορει να σου κανει κ τιποτα το σπουδαιο οποτε να προσεχεις και αν δεν προσεχεις μαλλον θα την βγαλεις τη υπολοιπη εγκυμοσυνη στο κρεβατι.

Οποτε σας ρωταταω κ σας μελλουσες κ υπαρχον μητερες.

Υπαρχει τροπος να το ξεπερασεις χωρις να πεσεις στο κρεβατι απο τον 6ο μηνα?????

PLEASEEEEEEE πειτε μου την εμπειρια σας

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Διαφημίσεις

Η ισχυαλγία είναι αναμενόμενη. Δοκίμασε να κάνεις ζεστά ντουζ (όχι καυτα και ενοχληθεί το μπεμπέ). Για τις κράμπες βοηθάει το μαγνήσιο, σου έχει δώσει ο γιατρός σου συμπλήρωμα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Παιρνω το τροφοκαρδ 2 φορες την ημερα.

Εμενα γενικα τα ζεστα δεν μου κανουν τπτ στη μεση μονο παγος για να μουδιαζει κ να φευγει σιγα σιγα ο πονος αλλα δεν κανει ρε γ@@@το

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Κι εγώ στον 6ο την επαθα με τη μεση μου! Δε μπορούσα να περπατήσω. Ενα δυο ντεπον πηρα και ενω με επιασε στην αρχή ..μετά τζιφος. Ακινησία και μασαζ με counterpain, η μοναδική που δεν πειράζει στην εγκυμοσυνη. Περαστικα! :wink:

cIWNp3.png

Διαφημίσεις

Asteroyla, κουράγιο!

Έπαθα ακριβώς αυτό που περιγράφεις στην πρώτη εγκυμοσύνη μου, αλλά ευτυχώς μόνο τις τελευταίες 15 μέρες πριν γεννήσω. Βέβαια έκανα γιόγκα σε όλη τη διάρκεια.

Το μόνο που με βοήθησε ήταν το μασάζ.

Όχι ότι πέρναγε τελείως, αλλά τουλάχιστον μπορούσα να κουνηθώ, να περπατήσω....Απλά πρέπει να σου κάνει κάποιος που να ξέρει.

Σ'αυτήν την εγκυμοσύνη που δεν προλαβαίνω γιόγκα έχω ψιλοενοχλήσεις εδώ και λίγο καιρό (από την άλλη πλευρά).

Έχω παρατηρήσει ότι όταν κοιμάμαι από το 'ευαίσθητο' πλευρό ξυπνάω πονεμένη.

Όσο για την ξάπλα-ακινησία δεν βοηθάει και τόσο, αφού και μόνη σου λες ότι τα βράδια υποφέρεις περισσότερο.

Για τις κράμπες το μαγνήσιο θα σε βοηθήσει σίγουρα. Ρώτα το γιατρό σου αν μπορείς να πάρεις περισσότερο.

Αααα! Επίσης ανακουφίζει όταν ξαπλώνεις στο πλάι να βάζεις μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια και εγώ το ψιλοσφηνώνω και κάτω από την κοιλιά μου, ώστε να συγκρατείται το βάρος και να μην μου τραβάει τη μέση. Κάνει μεγάλη διαφορά. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Μόλις καταλάβεις ότι πας να πάθεις κράμπα βοηθάει πολύ να τραβάς τα δάχτυλα των ποδιών σου προς τα πάνω, είτε με τα χέρια σου είτε χωρίς, έτσι ώστε να τεντωθεί ο μυς που πάει να πάθει κράμπα. Δεν προλαβαίνεις να πονέσεις αλλά και να ξεκινήσει η κράμπα αυτή η κίνηση σε ανακουφίζει πολύ. Από τότε που το κάνω δεν έχω ξαναπονέσει από κράμπα στις γάμπες.

Συμφωνω με τη mariori με αυτο που λέει αλλά και με τα υπόλοιπα κορίτσια για την αύξηση του μαγνησίου.

Όσον αφορά τη μέση και μένα με ειχε πιάσει από τον έκτο μήνα και δυσκολευόμουν πολύ στην κίνηση. Αφού παιδεύτηκα πολύ ο γιατρός μου είπε να πάρω ντεπόν και βρήκα την υγειά μου.

• 1 year later...

κοριτσια μου υποφερω..

μπας και στα 2 χρονια που μεσολαβησαν βρηκε καμια σας κανενα γιατροσοφι, γιατι με βλεπω να αρχιζω τα depon 2-2.. και δε λεει στην εγκυμοσυνη..

βοηθεια...

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Εχω μεγαλο προβλημα με οσφυαλγια κ ισχιαλγια.Εσυ τωρα δεν κανει να παρεις φαρμακα. Θα σε βοηθουσαν πιστευω και οι ειδικες κινησεις που μου κανει ο ορθοπεδικος μου οταν χειροτερευω και αναγκαστικα πηγαινω, αλλα αν ενδιαφερεσαι θα πρεπει να τον ρωτησεις πρωτα αν επιτρεπονται κατα τη διαρκεια κυησης.

Ειναι παρα πολυ καλος και αποτελεσματικος αλλα ακριβος. Αν θες να τον παρεις τηλεφωνο να τον ρωτησεις αν σε αναλαμβανει, στειλε μου πμ. Ευχομαι το καλυτερο και γρηγορη αναρρωση.

Παντως η ξεκουραση σε οποια σταση σε βολευει (γιατι αν δεν πονας σε καποια σταση, αυτο σημαινει οτι δεν καταπονειται το νευρο, οποτε αυτη ενδεικνυται) ειναι απαραιτητη. Η κουραση ειναι αθροιστικη για τις φλεγμονες στα νευρα δυστυχως. Παντως ενημερωσου ποιες κινησεις να αποφευγεις, ειναι πολυ σημαντικο.

mamvas, σε ευχαριστω, αν εισαι θεσ/νικη στειλε μου το τηλ. και αν συμφωνει κ ογιατρος μου, θα επικοινωνησω..

δεν ειναι απλα θεμα στασης σωματος.. ειναι οπως λες κι η κουραση.. μετα το μεσημερι αρχιζει το "γλεντι" μεχρι το βραδυ που υποφερω..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 4 months later...

Βρήκατε καμια λύση κορίτσια;;; Εμενα ξαφνικά με έπιασε ισχυαλγία τη μέρα του πάσχα. Στην αρχή νομισα πως ήταν κραμπες και μου εδωσε ο γιατρός τα τροφοκαρντ. Αυτό ομως είναι μόνιμο! Με ποναει πολύ το αριστερό μου πόδι απο μηρό και σε όλο το μπούτι όταν πάω να ξαπλώσω, όταν σηκώνομαι από το κρεββάτι και όταν βάζω τις κάλτσες μου. Θέλω να πιστεω πως θα μου περάσει και δεν θα το έχω μέχρι να γεννήσω. Εσείς τί κάνατε τελικά;;

vaisp2.png

xrxup2.png

• 1 month later...

να ενημερώσω για όσες έχουν το ίδιο πρόβλημα οτι ο πονος συνεχιζεται!!! Μαλιστα έγινε πολύ έντονος και είμαι εναμιση μήνα σε άδεια!!! Τελικά μάλλον έτσι θα γεννήσω. Κουραγιο σε όσες αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Εγώ υποφέρω! Πονάω πολύ και κουτσαίνω... αλλα όλα για το μωρό μου!!! :)

vaisp2.png

xrxup2.png

• 2 weeks later...

Εμενα μου ειχε παρουσιαστει στο παρελθον λογω σηκωμα βαρους.Και ξαφνικα εκει που κοντευω να κλεισω τον τριτο την ξαναπατησα!Σαν αναπηρη πολεμου νιωθω!Αυτα που γνωριζω τουλαχιστον εγω ειναι οτι μπορει να προκληθει λογω αυξησης βαρους ή εχοντας παραπανω απο τα κανονικα κιλα που δικαιουται το σωμα σου!Ο γιατρος μου ειπε να προσεχω με τα κιλα μου και αν ειναι δυνατον να χασω λιγο τωρα που ειναι νωρις!Απο φαρμακα τωρα...μονο depon το πολυ μεχρι 2 χαπακια τα απλα ετσι...εμπλαστρα και τελος counterpain!Δυστυχως μονο αυτα κοριτσια!Εγω σκεφτομαι να παω να ξαπλωσω στη καυτη αμμο,τωρα που εχουμε ακομα καιρο!Σημερα θα παω στο γιατρο,ελπιζω να μου βρει αποτελεσματικη λυση...αν και φοβαμαι πως δεν υπαρχει για την παρουσα φαση!Αυτα απο μενα...!Καλη υπομονη κοριτσια...θα περασει και αυτο....που θα παει?

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Kαλημέρα κορίτσια. Ξανανοίγω το θέμα γιατί με προβληματίζει πολύ τελευταία. Πριν 2 βδομάδες ξεκίνησα να πονάω τη μέση μου. Σιγά-σιγά επιδεινώθηκε η κατάσταση και τώρα σχεδόν δε μπορώ να κουνήσω και πολύ το δεξί μου πόδι. Ο πόνος όσο πάει και χειροτερεύει. Υποχρεωτικά σταμάτησα και τη γυμναστική που τόσο πολύ με βοηθούσε και πασαλήβομαι με τις κρέμες που μου έδωσε ο γιατρός μου, όχι πως κάνουν και καμιά διαφορά.

Το θέμα είναι ότι σε 6 βδομάδες γεννάω και είχα σκοπό να κάνω ΦΤ με επισκληρίδιο. Τώρα στην κατάσταση που βρίσκομαι θα μπορώ ή θα πρέπει να γεννήσω με καισαρική; Αν γνωρίζετε κάτι, παρακαλώ πείτε μου.

• 1 year later...

Καλησπέρα κορίτσια, είμαι στην 13 εβδομάδα κύησης και υποφέρω απο ισχυαλγίες και οσφυαλγίες και δεν ξέρω και γω τι άλλο εδώ και 20 μέρες περίπου. Πραγματικά έχω κουραστεί να πονάω. Έπιασα τον εαυτό μου να κλαίει και να παρακαλάει για μιά μέρα μόνο χωρίς πόνο. Το χειρότερο είναι οτι εδώ και χρόνια έχω μια στένωση σπονδύλου οπότε και αυτό επιβαρύνει φαντάζομαι την κατάσταση. Τα έμπλαστρα πραγματικά δεν κάνουν δουλεία για μένα. Γνωρίζοντας οτι το μόνο που έχω να κάνω είναι να...περιμένω μπας και περάσει κάποια στιγμή...θα ήθελα να σας ρωτήσω, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ κάποια στιγμή ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ, ή μέχρι το τέλος ζήσατε αυτό το μαρτύριο? :confused::confused::confused:

Όσο για φάρμακα? 3 τροφοκάρντ την ημέρα (που μου είπε οτι μπορεί να τα αυξήσω μέχρι και σε 6 αν δεν χαλαρώσει η μήτρα μου γιατί είναι σε υπεδιέγερση-φαντάζομαι και αυτή απο το ζόρι τα έχει δεί όλα) και 2utrogestan για 2 εβδομάδες ακόμη!

πρώτη μούρη...:cool: