Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν περπατάει, δεν στέκεται καν όρθια


Recommended Posts

Έχω ένα θέμα με τη μία μικρούλα μου που με ανησυχεί. Κι ενώ μέχρι τώρα ήμουν σχετικά ήρεμη, νιώθω πως χάνω την υποτιθέμενη ηρεμία μου και θα ήθελα τη βοήθειά σας.

 

Η ιστορία έχει ως εξής. Η μικρή είναι 16 μηνών και κάτι. Δίδυμη, η αδερφή της σκέτος αντάρτης, την κυνηγάμε γύρω-γύρω μπας και κάτσει λίγο ήσυχη. Η μικρή, λοιπόν, δεν περπατάει. Και μέχρι εδώ δεν είναι τίποτα το περίεργο, πολλά παιδιά αργούν να περπατήσουν. Αλλά ούτε καν στα ποδαράκια της δε στέκεται ακόμη. Και αν την πιάσεις απ'τις μασχαλίτσες για να ακουμπήσει κάτω τα ποδαράκια της, συνήθως ή τα πετάει δεξιά-αριστερά ή τα μαζεύει ή, στην καλύτερη, θα τα πατήσει κάτω κι αμέσως θα τα λυγίσει. Μόνο στα γόνατα μπορεί να σηκωθεί πιανώμενη απ'τα κάγκελα του κρεβατιού της ή το δίχτυ στο πάρκο. Όταν την έχουμε στο πάτωμα και θέλει να πάει να πιάσει κάτι που βρίσκεται μακριά, δεν μπουσουλάει, πάει έρποντας με την κοιλίτσα της. Αλλά αυτό που με θορυβεί ακόμη περισσότερο είναι πως παρ'όλη την ηλικία της, ακόμη και το κάθισμά της είναι εντελώς αβέβαιο. Χάνει εύκολα τη σταθερότητά της και πέφτει πίσω και μετά για να ξανάρθει σε καθιστή θέση έχει ένα ζόρι.

 

Μέχρι τώρα η παιδίατρος ήταν καθησυχαστική και μας έλεγε να περιμένουμε λίγο να δούμε τι εξέλιξη θα έχουμε. Εντάξει, η αλήθεια είναι πως γενικά άργησε σε όλα της. Άργησε να γυρίσει από ανάσκελα σε μπρούμυτα και τούμπαλιν. Άργησε να σηκωθεί από ξαπλωτή σε καθισμένη. Λογικό να θέλει η παιδίατρος να της δώσουμε λίγο χρόνο ακόμη. Αλλά στην τελευταία μας επίσκεψη προχθές μας είπε ότι μετά τις γιορτές θέλει να μας στείλει σε παιδο-νευρολόγο/αναπτυξιολόγο. Δεν την είδα πανικοβλημένη ή κάτι τέτοιο. Σκεφτική την είδα. Κι όταν η παιδίατρός μας είναι σκεφτική, εγώ αρχίζω να τρώγομαι.

 

Μήπως σας έχει τύχει τίποτα παρόμοιο; Μήπως έχετε ακούσει για κάτι τέτοιο; Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο παιδάκι έχει ήδη κάνει εγχείρηση για υδρονέφρωση κι επειδή πολλοί συνδέουν την υδρονέφρωση με διάφορα σύνδρομα, το μυαλό μου έχει αρχίσει να γυρίζει. Θα την εκτιμούσα τη γνώμη σας. Όπως επίσης θα εκτιμούσα κι ένα τσιγαράκι τώρα, κι άσε τον γιατρό να λέει :rolleyes:

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου tarshou

καταρχην να σου ζησουν τα κοριτσακια σου

παρομοια περιπτωση τυγχανει να εχει ο μικρος γιος μιας φιλης μου,με την μπουμπουκα σου.

Ο μικρος εκανε ολα αυτα που περιγραφεις,και υστερα απο την επισκεψη σε παιδονευρολογο υπεδειξε φυσικοθεραπειες,επειδη διεγνωσε πως οι αρθρωσεις του παιδιου ηταν χαλαρες.

επειτα απο συνεδρειες 7 η 8 μηνων αν θυμαμαι καλα το παιδι περπατησε στους 21 μηνες.

ευχομαι να πανε ολα καλα,και να σας ξεθεωνει απ το κυνηγητο!;):)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Να είσαι καλά, κορίτσι μου, για την άμεση απάντησή σου. Γιατί ημουν ικανή να κάτσω εδώ όλο το βράδυ μέχρι κάποιος να μου γράψει κάτι να με κάνει ν'αναπνεύσω λίγο χαλαρά. Κι εγώ υποψιάζομαι ότι μάλλον πάμε ντουγρου για φυσιοθεραπείες, αλλά αυτό είναι το λιγότερο αν βοηθήσουν το παιδάκι.

 

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά για το γιο της φίλης σου. Φαντάζομαι ότι τώρα θα τον κυνηγάνε γύρω-γύρω στο σπίτι,ε; Όσο για να μας ξεθεώνει, αμήν και πότε :D

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

σας παραθέτω τα παρακάτω λινκ αφορούν διαφορετικές περιπτώσεις

και ηλικίες αλλά ίσως να περιέχουν πληροφορίες που μπορεί να σας είναι χρήσιμες

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=26936&highlight=%F1%E1%E9%E2%EF%F0%EF%E4%DF%E1

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=44922&highlight=%F0%E5%F1%F0%DC%F4%E7%EC%E1

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22596&highlight=%F0%E5%F1%F0%DC%F4%E7%EC%E1

 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

τιποτα δεν μενει αλυτο;)ολα εχουν την λυση τους!

υπομονη κι επιμονη κι ολα θα διευθετηθουν.

ο μικρος της φιλης μου οπως τα λες!κυνηγητο κι αγιος ο Θεος!

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τα link. Τα διάβασα όλα μονομιάς και όντως βοηθάνε. Αν μη τι άλλο, στην ψυχολογία βοηθάνε πολύ. Τουλάχιστον δεν αισθάνεσαι μόνος.

 

Θα γνωρίσω τη μικρή μου στο γιο της φίλης σου μήπως και της δείξει κανένα μυστικό :) Κι έχεις απόλυτο δίκιο. Όλα έχουν τη λύση τους. Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ταπεινή μου γνώμη tarshou είναι να δει το παιδί παιδονευρολόγος και στη συνέχεια φυσικοθεραπευτής. Πολλές φορές οι παιδίατροι, όσο καλοί και αν είναι, μας λένε να δίνουμε χρόνο στα παιδιά μας που τελικά είναι χαμένος. Μπορεί να χρειάζεται μια μιικρή βοήθεια.

Να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι μόνη...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τα link. Τα διάβασα όλα μονομιάς και όντως βοηθάνε. Αν μη τι άλλο, στην ψυχολογία βοηθάνε πολύ. Τουλάχιστον δεν αισθάνεσαι μόνος.

 

Θα γνωρίσω τη μικρή μου στο γιο της φίλης σου μήπως και της δείξει κανένα μυστικό :) Κι έχεις απόλυτο δίκιο. Όλα έχουν τη λύση τους. Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι.

 

καλημερα tarshou και σε εμενα ο μεγαλος μου ο γιος εχει καποιο θεμα με τα ποδια του οχι οτι δεν περπατησε απο 9 μηνων αλλα περασαμε τις διαδικασιες παιδοναυρολογου , ορθοπαιδικου στο παιδων και μετα φυσιοθαραποιες λογο οτι τα παιδι περπαταει στις μυτες των ποδιων του μπαλαρινα κανονικη .εγω θα σου προτινα να κανεις και τα τρεια σταδια για το λογο οτι μπορει να μην ειναι νευρολογικο το προβλημα αλλα και ορθοπαιδικο .εμεις καναμε μαγνητικη τομογραφια εγκεφαλου σε ηλικια 2 χρονων και 4 μηνων .Να ξερεις το εξης παντως να μην φοβηθεις γιατι τα ακρα των παιδιων διαμορφονονται μεχρι και το 5 ετος τους , μεχρι εκει υπαρχει περιθωριο για οποιοδηποτε διορθωση ορθοπαιδικη , η νευρολογικη ειναι λιγο ποιο πολυπλοκη αλλα οχι και ακατορθωτη. ΕΡΩΤΗΣΗ το παιδι σε θεμα αντιληψης εχει ανταποκρηση η οχι και βασικο μπορει το παιδι να μην μιλαει αλλα αμα του πεις το ονομα του γιρναει πχ.

Link to comment
Share on other sites

Η παιδιατρος καλα εκανε και συστησε εναν ελεγχο απο καποιον ειδικο εφοσον το κρινει.

Κι εγω θα το εκανα με την λογικη να αποκλειστουν καποια πραγματα ωστε να ειστε πιο χαλαροι αν δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

Και αν παλι υπαρχει γνωριζοντας το προβλημα να προχωρησετε προς την λυση (που ισως να μην ειναι κατι τοσο τρομερο εφοσον το παιδι τα κανει αλλα αργει απλα )

Ευχομαι καλα αποτελεσματα.

Ποτε πατε?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα..μπορώ να καταλάβω την ανησυχία σου γιατί είχα ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες μέχρι πριν απο λίγους μήνες,..το κοριτσάκι μου γεννήθηκε με ραιβοποδία, χειρουργήθηκε κλπ κλπ περάσαμε πολλα τέλος πάντων και είχαμε μεγάλη αγωνία για το αν θα περπατήσει κανονικά...θα σου πρότεινα και εγω να δει το παιδί κάποιος ορθοπαιδικός και κατά προτίμηση που να ασχολείται ειδικά με παιδιά και αυτός να σας κατευθύνει στη συνέχεια...σε ποια πόλη είσαι; αν είσαι θεσσαλονίκη θα μπορούσα να σου προτείνω...ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλησπέρα και από εμένα. ταπεινή μου γνώμη να σας δει παιδονευρολόγος ο οποίος σίγουρα κατά πάσα πιθανότητα θα σας παραπέμψει σε μαγνητική εγκεφάλου... εύχομαι όλα περαστικά και καλά...

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Είναι πολύτιμη η βοήθειά σας.

 

Jenia, το παιδάκι σου περπατάει κανονικά τώρα; Θέλω να πω, είναι όλα εντάξει; Όσο για τη μικρή μου, ναι, ανταποκρίνεται μια χαρά στα ερεθίσματα. Ακούει και γυρνάει στο όνομά της, μιλάει ασταμάτητα και τραγουδάει, "απαντάει" σε ερωτήσεις μας (π.χ. όταν τη ρωτάω "πόσο πολύ σ'αγαπάει η μανούλα;", τεντώνει ψηλά τα χεράκια της και φωνάζει "τόοοοτο"). Ευτυχώς, σ'αυτό το κομμάτι πιστεύω οτι πάμε καλά.

 

Elenik, λογικά θα ξεκινήσουμε μετά τις γιορτές. Εκτός του ότι οι περισσότεροι γιατροί φεύγουν μέσα στις γιορτές, θέλαμε να είμαστε λίγο πιο χαλαροί τέτοιες μέρες και να τις περάσουμε ήρεμα, και μετά να φορτσάρουμε όσο χρειαστεί.

 

Παπί, συγγνώμη που ρωτάω, αλλά δηλώνω άγνοια: τι ακριβώς είναι η ραιβοποδία; Και πάνω απ'όλα, το παιδάκι σου πώς είναι τώρα; Περπατάει κανονικά; Για την ερώτησή σου, στην Αθήνα μένω, αλλά σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Είσαι πολύ γλυκειά.

 

Bibis, ναι, η γιατρός είπε ότι θα μας στείλει σε παιδονευρολόγο. Αλλά ήδη έχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Παιδονευρολόγοι, αναπτυξιολόγοι, ορθοπεδικοί... κι αν ο καθένας αρχίσει να λέει το μακρύ του και το κοντό του, ζήτω που καήκαμε. Βασικά, δε με νοιάζει καθόλου το τρέξιμο. Το παιδί δε θέλω να ταλαιπωρηθεί άνευ λόγου, ή γιατί κάποιος κοιτάει "τσέπες". Τέλος πάντων, θα ξεκινήσουμε από τον παιδονευρολόγο που θα μας στείλει η παιδίατρος κι από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Μακάρι και νά'ξερα.

 

Αλήθεια, πώς γίνεται μαγνητική τομογραφία σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας; Φαντάζομαι ότι, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εξεταση προϋποθέτει πλήρη ακινησία κατά τη λήψη των τομών, το παιδί το κοιμίζουν; Ξέρετε πόση ώρα διαρκεί και πόσο περίπου κοστίζει;

 

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι. Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις ότι υπάρχει κάποιος να σ'ακούσει και να το μοιραστείς μαζί του. Νά'στε καλά :-D

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

tarshou ο Σπυρος ειναι ανταρτης κανει οτι θελει αμα δεν του λες τιποτα το παταει αλλα αν του πεις Σπυρο πατα τα ποδια κατω τα πατα στις μυτες για να σου τραβιξει την προσοχη. οσο για την εξεταση ειναι μια διαδικασια 20 λεπτων και στο παιδι κανουν ολικη αναιστισια οχι και τοσο ευχαρηστο.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Σπυράκος σου είναι καλά και ανταρτεύει. Πάντα έτσι να είναι, ζωηρός και τσαχπίνης. Όσο για το ότι πατάει στις μύτες όταν δίνετε προσοχή στα ποδαράκια του, είναι απίστευτα τα πιτσιρίκια το τι μπορούν να κάνουν για να σου τραβήξουν την προσοχή. Αδιάβαστο μπορούν να σε στείλουν.

 

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το φανταζόμουν ότι το κοιμίζαν το παιδί, αλλά ήλπιζα σε μια απλή μέθη κι όχι κανονική αναισθησία. Τι να κάνουμε. Λες κι έχουμε άλλες επιλογές.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σαν φυσιοθεραπευτρια σου λεω υπευθυνα οτι αν το προβλημα χρηζει φυσικοθεραπειας σε αυτην την ηλικια θα δεις τετοια βελτιωση που δεν θα το πιστευεις.

και το πιο πιθανο ειναι να εχει καποιοο ορθοπεδικο προβλημα το οποιο θα λυθει πολυ συντομα....μα πολυ συντομα..

ηρεμησε γλυκια μανουλα...ολα θα πανε καλα και μετα θα τρεχεις και δεν θα τα φτανεις...και εμεις θα γελαμε..χαχα

Link to comment
Share on other sites

"Παπί, συγγνώμη που ρωτάω, αλλά δηλώνω άγνοια: τι ακριβώς είναι η ραιβοποδία; Και πάνω απ'όλα, το παιδάκι σου πώς είναι τώρα; Περπατάει κανονικά; Για την ερώτησή σου, στην Αθήνα μένω, αλλά σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Είσαι πολύ γλυκειά."

 

 

δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη...λογικό είναι να μην γνωρίζεις ούτε εγώ ήξερα αλλά δυστυχώς το έμαθα! γεννήθηκε με ραιβοποδία, τα ποδαράκια της δηλαδή απο τον αστράγαλο και κάτω ήταν γυρισμένα προς τα μεσα..για να καταλάβεις, εκεί που εχουμε φτέρνα το κοριτσάκι μας είχε αστράγαλο..για να μην τα πολυλογώ, καναμε συντηρητική θεραπεία με γύψους για 4 μήνες και στη συνέχεια 2 εγχειρήσεις και δοξα το θεό πήγαμε πολύ καλά.τωρα κάνουμε φυσικοθεραπείες για να μάθει να περπατάει πιο σωστα..αρχισε στα γενέθλιά της δειλά δειλά τα πρώτα βηματάκια και τώρα εναμιση μήνα μετά δεν θέλει και να την κρατάμε! τσατίζεται!!γι αυτό σου λέω, όλα διορθώνονται, απλώς πρέπει να βρεις τον ειδικό για την περίπτωση για να σε κατευθύνει....ΌΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ!!

Link to comment
Share on other sites

Demi, κρατάω τα λόγια σου ως ειδικός. Είναι παρηγορητικό. Και σ'ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να περάσεις από εδώ και να μου πεις την άποψή σου.

 

Παπί, τώρα που μου το εξήγησες χαίρομαι διπλά που λύθηκε το πρόβλημα της μικρούλας σου :D:D Φαντάζομαι γλέντια που θα κάνατε την πρώτη φορά που περπάτησε, έτσι; Μπράβο και ξαναμπράβο. Άντε, και όταν περπατήσει και η δική μου, θα τις ανεβάσω και τις δύο επάνω (ή θα κατεβείτε εσείς κάτω) και θα κυνηγάμε και τις τρεις τσούπρες μας από πίσω... αμήν, Παναγία μου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

ηρεμησε βρε κουκλα μου αααα δε θελω αγχωμενη συμπεθερα!κοιταξε αν οντως χρειαζεται κατι τετοιο το μωρο ειναι απλο.θα το κανετε κ τελος.μια χαρα υγειεστατο ειναι το μωρο σου.κ γω αν ημουν στη θεση σου θα ειχα αγχος αλλα αν μου το ελεγε ο γιατρος οτι διορθωνεται θα προσπαθουσα να ειμαι ψυχραιμη!!κοιτα να περασετε ομορφα τιςγιορτες κ δε σε θελω κατσουφιασμενη γιαυτο το λογο!!!οκ???κ που ξερεις μπορει μεσα σε ενα μηνα να σταθει ορθια!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ουφ!!

 

Ψάχνω τόση ώρα στο ίντερνετ.Πριν λίγο γυρίσαμε από την παιδίατρο μας και με έχει πιάσει ένας ψιλοπανικός.

 

Η μπέμπα χθες έγινε 12 μηνών. Όπως όλες οι μαμάδες θα πω και γω ότι είναι πανέξυπνη!Είναι πολύ χορευταρού, απαιτητική, επιλέγει η ίδια τα ρούχα που θα φορέσει, τα τραγούδια που θα ακούσει, τα παιδικά που θα δει, τα παιχνίδια που θα παίξει. Μιλάει εδώ και καιρό (με τον δικό της τρόπο), μιμείται κάθε έκφραση που θα κάνεις, αντιλαμβάνεται τα ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μολύβι πιάσαμε και ζωγραφίζουμε! Ίσως φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, αλλά θέλω να καταλήξω στο εξής: ενώ η νοητική της ανάπτυξη μέχρι στιγμής φαίνεται πολύ πιο ανεπτυγμένη απ΄ ό,τι θα πρεπε να είναι, ΔΕΝ μπουσουλάει, ΔΕΝ κάνει καμία προσπάθεια να περπατήσει. Ίσως φταίμε και μεις γιατί ή την έχουμε αγκαλιά ή δίπλα μας να κάθεται και να παίζει. Δεν την έχουμε αφησει καθόλου κάτω στο πάτωμα ή σε παρκάκι.

 

Η παιδίατρος μας είπε οπωσδήποτε σε φυσιοθεραπευτή. Και δεν ξέρω. Έχω αγχωθεί μήπως το μωρό μας έχει κάτι. Εκτός από την αγωνία μου μήπως το κοριτσάκι μας έχει κάτι, έχω κι άλλα δύο προβλήματα:

 

1.Το μωρό είναι πολύ αρνητικό σε οποιονδήποτε άνθρωπο που δεν ανήκει στο περιβάλλον της και την πλησιάζει. Σπαράζει στο κλάμα σα να την σκοτώνουν. Οπότε πως θα δεχτεί κάτι τέτοιο;

 

και

 

2.Μένουμε σε επαρχιακή πόλη και σε όλο το νομό εδώ ΔΕΝ έχει κανέναν ειδικό για κάτι ανάλογο.

 

Ουφ!!Ουφ!!!Δεν ξέρω τι να κάνω...Στο μεταξύ 10 Απριλίου θα έχουμε την βάφτισή της και έχουμε τρελό τρέξιμο και προετοιμασίες....

 

Τι να κανουμε;

 

Καμιά συμβουλή, καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα θα περιμενα λιγο ακομα...

Αστην και λιγο εκτος αγκαλιας και βαλε κανενα παιχνιδι για κινητρο.

Αστην πχ ξαπλα και λιγο πιο διπλα το αγαπημενος της παιχνιδι.

 

απλα το μονο που με αγχωνει ειναι το "οπωσδηποτε " του παιδιατρου.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Yokor, θα συμφωνήσω με την Elenik. Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα από τα πολύ απλά: το παιδί κάτω και αρκετά ερεθίσματα σε κάποια απόσταση που να μην μπορεί να τα πιάσει απλά με το τέντωμα του χεριού της και άσ'την να βρει μόνη της τον τρόπο να τα βουτήξει. Με άλλα λόγια ερεθίσματα και κίνητρα να έχει λόγο να θέλει να κουνηθεί από εκεί που βρίσκεται.

 

Στο "οπωσδήποτε" της παιδιάτρου σου στάθηκα κι εγώ. Το είπε γιατί θεωρεί ότι σ'αυτή την ηλικία θα έπρεπε ήδη να κάθεται και να μπουσουλάει ή γιατί θεωρεί ότι ίσως και να υπάρχει κάτι; Μη σε θορυβώ, το παιδάκι σου ακούγεται πολύ έξυπνο και μια χαρά, απλά κατά τη γνώμη μου δεν της δίνονται τα κίνητρα για να θελήσει να "φύγει".

 

Ένα άλλο που σκέφτομαι είναι πως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις σε στέλνουν είτε σε παιδο-νευρολόγο είτε σε παιδο-αναπτυξιολόγο. Όχι για τίποτ'άλλο, αλλά για να αποκλείσουν διάφορα και κατόπιν εκείνοι σε κατευθύνουν που θα απευθυνθείς μετά και τι χρειάζεται να κάνεις.

 

Για να σε καθησυχάσω τώρα, τη δική μας τη μικρή την είδε παιδο-νευρολόγος και μας είπε αμέσως φυσιοθεραπείες. Και η μικρή μας, όπως ακριβώς και η δική σου, κλαίει με αναφιλητά στην παρουσία οποιουδήποτε ξένου και δε δέχεται να την αγγίξει ξένο χέρι. Κι εγώ είχα αγχωθεί πολύ πως θα κατάφερνε να ανταποκριθεί σε φυσιοθεραπείες. Κι όμως. Τον πρώτο μήνα έκλαιγε, μπορώ να σου πω φουλ ντεσιμπέλ. Και δεν ξεκόλαγε από πάνω μου με αποτέλεσμα να είμαι μαζί της στις συνεδρίες και πιο πολύ φυσιοθεραπεία έκαναν τα χέρια μου που την κρατούσαν παρά η ίδια. Κάθε φορά, όμως, έκλαιγε λίγο λιγότερο. Τώρα βλέπει τη φυσιοθεραπεύτριά της και πάει με λαχτάρα και γελώντας, παίζουν, κυλιούνται μαζί κάτω και το παιδί δίχνει να το ευχαριστιέται. Άρα μην αγχώνεσαι, καλή μου. Στην αρχή θα είναι λίγο ζόρι, αλλά τα παιδιά έχουν απίστευτους μηχανισμούς προσαρμογής.

 

Καλή επιτυχία σου εύχομαι και να δεις που είναι θέμα λίγου χρόνου για να ξεκινήσει η μικρούλα σου και μετά ποιός την πιάνει.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...