Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρώτα δοντάκια - πλύσιμο


Recommended Posts

η μικρή μου 1 έτους έχει βγάλει αρκετά δοντάκια. το θέμα είναι ότι δεν μπορώ με κανένα τρόπο να της τα καθαρίσω. πήρα από τα mothercare ένα βουρτάκι που μπαίνει στο δάχτυλο, αλλά όσο και να προσπάθησα αρνείται και δεν ανοίγει το στόμα.

 

εσείς πως τα καθαρίζετε? πόσες φορές μέσα στη μέρα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Με πρόλαβες! Την ίδια απορία έχω και γω....Ο δικός μου 14.5 μηνών τώρα, έχει ήδη 8 δοντάκια (4 πάνω, 4 κάτω). Με το που έκλεισε 12 μηνών ξεκίνησα να του τα πλένω με κανονική οδοντόβουρτα (παιδική) και με οδοντόκρεμα (παδική). Τα έπλενα πρωί - βράδυ, κάποτε καθότανε, κάποτε διαμαρτυρόταν. Τον τελευταίο μήνα όλο και γκρινιάζει περισσότερο, τεντώνεται, κλαίει κλπ. Έτσι εδώ και μια βδομάδα είπα να απέχω, να του κάνω ένα διάλειμμα να ξεχαστεί μπας και το δει πιο θετικά μετά. Δοκίμασα να του δώσω την οδοντόβουρτσα να την βάλει μόνος του στο στόμα (να το δει σαν παιχνίδι) αλλά ούτε να τη δει θέλει...Δοκίμασε να την έχεις να βλέπει τηλεόραση εκείνη την ώρα, να ξεχαστεί (έτσι κανω και γω) και ασυνεσθητα (όταν είμαι τυχερή) ανοίγει το στόμα :eek:

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω οδοντόβουρτσα που μπαίνει στο δάχτυλο. Η μικρή είναι 16μ και από το χρόνο σχεδόν που ξεκινήσαμε, τρελαίνεται να τα πλένει. Την άφηνα να με βλέπει όποτε έπλενα εγώ τα δικά μου, το παρουσίαζα ενθουσιασμένη ως κάτι πολύ ωραίο και της έδινα να δοκιμάσει μόνη της. Μετά την έπαιρνα εγώ και της τα έπλενα. Μιας και ήθελε να μιμηθεί αυτό που κάνει η μανούλα, το δέχεται με ευχαρίστηση. Επίσης για καθίσει μέχρι να της τα πλύνω καλά, μετράω μέχρι το δέκα για κάθε σειρά δοντιών(πάνω, κάτω, πλάγια) αλλά το κάνω τραγουδιστά, λίγο σαν καραγκιόζης;)

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα δεν θελει πιεση γιατι αν το δει με στραβο ματι τοτε ειναι ολοκληρη μαχη!

παντως και στα δικα μου μετα τα 2 αρχισαν να το ανεχονται το πλυσιμο πιο καλα!

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε ξεκινήσει από τότε που έβγαλε τα πρώτα δοντάκια (γύρω στους 8 μήνες). Στην αρχή του έδινα μια ειδική οδοντόβουρτσα με λαστιχένιες τριχες να την βάζει στο στόμα (την έπλενα κάθε φορά) για να τρίβει τα ούλα του που πονούσαν από τα επόμενα δοντάκια. Μετά όταν είχε 8 δόντια, πήρα αυτή που μπαίνει στο δάχτυλο και μια φυτική οδοντόκρεμα για παιδιά από το φαρμακείο. Προσπαθούσα να του τρίβω δοντάκια αλλά και ούλα μετά από κάθε γεύμα. Άλλοτε καθόταν, άλλοτε όχι. Πάντως σίγουρα πριν κοιμηθεί το βράδι.

Τώρα του τα κάνω πρωι βράδι αφού κάνω ολόκληρη παράσταση και πλένουμε τα δόντια ολονών (κουκλάκια, φωτογραφίες, ζωάκια σε βιβλία) με διαφορετικούς ήχους για τα μπροστινά και τα πισινά δοντάκια. Δεν κάθεται με χαρά, αλλά τουλάχιστον κάτι γίνεται. Τώρα το κακό είναι ότι δεν ανοίγει το στόμα του έτσι ώστε να μπορώ να του τα τρίψω κάθετα (πάνω κάτω) αλλά μόνο οριζόντια. Ευελπιστώ μετά τα δύο να συννενοούμαστε καλύτερα και να τα καταφέρουμε.

jTosp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμείς είμαστε 21 μηνών και εδώ και 4 μήνες τα πλένουμε με παιδική ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και φυτική οδοντόκρεμα.Το χαίρεται πάρα πολύ!Βέβαια θέλει να το κάνει μόνος του και δε το κάνει πολύ σωστά αλλά μέρα με τη μέρα βελτιώνεται!

Link to comment
Share on other sites

Εμεις σχεδόν 12μηνων και έχουμε 15δόντια και πάμε για το 16 (κυνόδοντες). Του τα πλένω με παιδική οδοντόβουρτσα και νερό. Το κάνει και μόνος του μετα, σαν παιχνίδι περισσότερο. Τώρα που βγαίνει και το δοντάκι του αρέσει να ξήνει τα ουλα με αυτήν. Προχθες και μεσημέρι και βρα΄δυ κοιμηθήκαμε με την οδοντόβουρτσα αγκαλιά...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Κι εμείς από 8 μηνών αρχίσαμε με την οδοντόβουρτσα που μπαίνει στο δάχτυλο και φυτική οδοντόκρεμα. Του άρεσε πολύ η γεύση της οδοντόκρεμας και άνοιγε το στόμα ευχαρίστως, το πρόβλημα ήταν ότι είχε βρει παιχνίδι να μου δαγκώνει το δάχτυλο με δύναμη κι έτσι βούρτσιζα γρήγορα γρήγορα ό,τι προλάβαινα και μετά τράβαγα το δαχτυλο μου :lol:

Εδώ κι ένα μήνα πήραμε παιδική οδοντόβουρτσα και γλίτωσα τα δαγκώματα. Έχουμε 11 δόντια. Του αρέσει πολύ και η νέα του οδοντόβουρτσα και θέλει να την κραταει μόνος του και να τρίβει τα ούλα του όπως λέει και η lovely people και δεν την αφήνει. Τελικά αφου του δείχνω πώς πλένω τα δικά μου, με αφήνει να του βουρτσίσω τα δόντια για λίγα δευτερόλεπτα και μετά μόνος του πάλι..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...