Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαιτολόγος για θηλάζουσα μαμά!


Missliza

Recommended Posts

Καλησπέρα μανουλες.για αρχή θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν υπάρχει κάπου αλλού ανάλογο θέμα αλλά δν βρήκα ακριβώς αυτό που αποτελεί τον προβληματισμό μου.θηλαζω τον γιο μου αποκλειστικά εδώ και πεντεμιση μήνες.πήρα 14 κιλά στην εγκυμοσύνη μου που τα ευχαριστηθηκα ένα ένα αλλά ήρθε η ώρα να τα χάσω κ αυτά δν ξεκολλανε!απ όταν βγήκα από το μαιευτήριο μέχρι κ σήμερα δεν έχω πάρει αλλα ούτε κ χάσει ούτε ένα γραμμαριο!έχω ξεπρηστει αρκετά αλλα από κιλά τίποτα!πήγα σε διαιτολογο που τόνισα το ότι θηλαζω κ μου έδωσε δίαιτα των 1200 θερμιδων που μου ήταν αδύνατο να ακολουθήσω πάνω από δυο βδομάδες γιατί ένιωθα να λιμοκτονω.βέβαια ούτε τις δυο βδομάδες που την έκανα έχασα τίποτα απο κιλά.εμένα σαφώς ο θηλασμος όχι μόνο δν με βοηθάει αλλα η διαιτολογοσ είπε πως ο ρυθμός μεταβολισμού μου έχει πέσει κατακόρυφα αλλα ότι στο δμς είμαι στα φυσιολογικά(είμαι 1,67 και 69 κιλά).σας παρακαλώ αν έχετε κάποιον να μου συστησετε που να ειδικεύεται σε θηλαζουσες!μένω Αθήνα νότια προάστια.ευχαριστώ :-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καπου στην ενοτητα του θηλασμού ειχα διαβασει οτι καποιες μαμαδες ειχαν χασει κιλά ενώ θηλαζαν, με διαιτολόγιο υπο την επιβλεψη ειδικού (παντως 1200 θερμιδες θεωρώ ότι ειναι εγκληματικά λιγες για μητερα που θηλάζει αποκλειστικά).

Οταν ειχα ζητήσει διαιτολόγιο από τον ενδοκρινολόγο που με παρακολουθεί (που ειναι και διατροφολόγος), μου αρνηθηκε κατηγορηματικά και μου ειπε ότι τωρα εχω αυξημενες αναγκες και δεν ρισκαρει να μου δωσει διαιτολόγιο. Απλά να τρώω σε νορμαλ ποσότητες απ' όλες τις τροφές, περιορίζοντας τα γλυκά. Η μπεμπα μου ειναι τωρα 15 μηνών, θηλάζει ακόμα, και ο γιατρός μου εξακολουθεί να αρνειται να με βαλει σε δίαιτα.

Μήπως να περιμενες λιγάκι ακόμα?

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μωρε με ρίχνει πολυ ψυχολογικά!είμαι μονή μου εδώ γιατί μετακομισα για τον άντρα μου δν έχω κανέναν είμαι όλη μέρα με το μωρακι μου σπίτι κ ήδη ώρες ώρες είμαι ψυχαλογικα για κλάματα.κοιταζομαι κ στον καθρέφτη και συμπληρώνεται το παζλ!

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαινω απολυτα :)

Δεν εισαι η μονη με τετοιους προβληματισμούς, δες κι εδω μια σημερινή συζητηση:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=106214

Δες τα μηνύματα 6 και 8 από την taurine. Το θεμα συνοψιζεται στην εξής προταση: "ο θηλασμός, μια σωστή διατροφή και μισή ωρα αερόβια άσκηση την ημέρα, κάνουν θαύματα".

Αν εχεις χρόνο, όταν το πιτσιρίκι κοιμαται, αθλήσου στο σαλονι σου, υπάρχουν διάφορα dvd με ασκήσεις. Η Cindy Crawford ειχε βγάλει κατι καταπληκτικά dvd και ενα από αυτά ειναι για γυναίκες μετά τη γέννα. Και περπατημα όσο μπορείς.

Αν παλι επιμενεις στον διατροφολόγο, ίσως κάποια συμφορουμίτισσα εχει κατι να σου προτείνει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

Zouzounel μου το διάβασα αλλα πέρα που ο μικρός μου δν κοιμάται καθόλου μέσα στην ημέρα έχω πρόβλημα στο γόνατο μου κ μου απαγορεύεται η αεροβικη.μόνο ισομετρικες ασκήσεις σε γυμναστήριο μπορώ να κάνω.γι αυτό θελω πρώτα να χάσω τα κιλά κ μετα να σφιξω με γυμναστήριο.σ ευχαριστώ πολυ παντως

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα σου συνιστούσα σωστή διατροφή και πολύ περπάτημα καθημερινά... το γεγονός οτι δεν έχασες ούτε με τη διατροφή των 1200 θερμίδων, έστω το λίγο που τη κράτησες, μήπως οφείλεται σε θυροειδή? Το έχεις κοιτάξει αυτό???

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...