Froufrou!!!

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  11
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

2 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Γεια σου @xristina1993! Δεν χρειάζεται να πάτε κατευθείαν σε δότη. Η γνώμη μου είναι να μιλήσετε με έναν καλό γυναικολόγο και έναν καλό ουρολόγο ειδικό στο θέμα. Εμείς δεν είχαμε ούτε ένα σπερματοζωάριο και βρήκαμε με παρακέντηση. Μπορεί να είναι αποφρακτικού τύπου που σημαίνει ότι υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να βγουν αλλά ακόμη και αν είναι μη αποφρακτικύ τύπου και πάλι υπάρχουν λύσεις. Μόνο μεγάλη προσοχή σε ποιον γιατρό θα πας. Μην απελπίζεστε και όλα θα γίνουν! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!
 2. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Καλησπέρα! ειμαστε όλες/όλοι σε αυτή τη φάση και το έχουμε ψάξει πολύ... παρά πολύ! Έχετε καεί όλες τις εξετάσεις; Τι τύπου αζωοσπερμια είναι; μην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά! Η λύση θα βρεθεί!
 3. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Ναι είχαν δει κάποιες μορφολογίες που δεν τους άρεσαν. Μην ανησυχείς, δεν είναι μέσα στις τυπικές εξετάσεις που δίνουν. Εμάς ήταν λίγο πιο περίπλοκη η κατάσταση απλώς.

 4. Διαφημίσεις


 5. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Εννοείται μόνο σε ουρολόγο. Η αλήθεια είναι εκεί που την έκανες όντως την κάνει ο γυναικολόγος. Όπως και σε πολλά άλλα. Υπάρχουν όμως κέντρα που έχουν δικούς τους ουρολόγους που την κανουν ή μπορούν να συνεργαστούν με τον δικό σου.
 6. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  @J.S σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το κουράγιο που δίνεις! ελπίζω να είμαστε όλες τόσο τυχερές! @J.SΔεν πήγα σε κάποιο κέντρο για βελονισμό αλλά σε μία κοπέλα που έχει ειδικευτεί σε αυτό. Όταν μου το πρότειναν δεν ήξερα καν ότι το προσφέρουν και τα μεγάλα κέντρα. @J.S τι άλλες εξετάσεις θα κάνετε τώρα?
 7. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  @Krisue εύχομαι να έχει την καλύτερη έκβαση το θέμα σου. Προσπάθησε να μην απογοητεύεσαι γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν εντοπίζουμε ένα πρόβλημα και υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης είμαστε πολύ τυχεροί! Θα σου πω πως αντιμετωπίσαμε εμείς κάτι παρόμοιο... όταν ο σύζυγος μου διαγνώστηκε με αζωοσπερμία κάναμε όλες τις εξετάσεις που προφανώς και οι δικοί σας κάνανε. Όμως, σε εμάς ο υπέρηχος ή η αξονική (δεν θυμάμαι με τόσες εξετάσεις το τελευταίο 4μηνο) έδειξε κάποια σημάδια που προβλημάτισαν πολύ τους γιατρούς σχετικά με την υγεία του άντρα μου. Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις όλη μας η έννοια εκείνες τις ημέρες ήταν να είναι καλά ο άντρας μου και λίγο σκεφτόμασταν την αζωοσπερμία. Σε εκείνο το στάδιο και ενώ ήμασταν απογοητευμένοι και τσακισμένοι όσο δεν πάει, θεωρήσαμε ότι αυτό είναι το πρώτο δώρο της όλης ιστορίας. Λόγω της διαδικασίας στην οποία μπήκαμε βρήκαμε ίσως ένα πρόβλημα που θα του κόστιζε την υγεία του και δεν υπήρχε περίπτωση να βρούμε με κανέναν άλλο τρόπο. Το ευτύχημα είναι ότι όλα είναι καλά αλλά πρέπει να το παρακολουθεί τα επόμενα χρόνια για να δούμε την εξέλιξη. Είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους μας αλλά έχουμε τους καλύτερους επιστήμονες γύρω μας και ευτυχώς τώρα πια όλα αντιμετωπίζονται! Φαντάσου να είχαμε τα ίδια θέματα 30 χρόνια πριν...
 8. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Καλημέρα και από εμένα! δυστυχώς οι ειδοποιήσεις δεν έρχονται στο email μου και αργω να δω ότι η συζήτηση έχει προχωρήσει. @J.S με είχες ρωτησει αν ο βελονισμός βοηθάει.... Πιστεύω πως ναι. όλα βοηθάνε.... ότι μπορεί και θέλει ο καθένας ακόμη και αν είναι μόνο ψυχολογική η ανάταση... Στον σύζυγο βρήκαν σπερματοζωάρια με παρακέντηση και κράτησαν και μερικά μπουκαλάκια ένα εκ των οποίων χρησιμοποιήσαμε μετά την δεύτερη ωοληψία μου. Το πρόβλημα σε εμάς είναι και στους δύο. Βλέπετε έχω και εγω υψηλή FSH οπότε τα ωάριά μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι λοιπόν, η δεύτερη ωοληψία είχε ένα ωάριο κακής ποιότητας το οποίο δεν γονιμοποιήθηκε και η ψυχολογία μου είναι στα τάρταρα. Δυστυχώς το ταξίδι αυτό είναι μακρύ και θέλει υπομονή... Σε όλα τα στάδια κάτι μπορεί να πάει στραβά... @Krisue @J.S οι πιθανότητες να βρεθεί κάτι στη βιοψία είναι τεράστιες, Συνεπώς μην απογοητεύεστε. προχωρήστε όσο πιο γρήγορα γινεται είτε σε θεραπεία είτε σε βιοψία. Εννοείται πως η θεραπεία προηγείται γιατί αν μπορούμε να αποφύγουμε την επέμβαση τόσο το καλύτερο. Μία απορία μόνο... υστεροσκόπηση γιατί από τώρα? μήπως σαλπιγγογραφία?
 9. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  @Krisue αυτό που λες πως δεν είσαι πλέον ο ίδιος άνθρωπος... πόσο σε νιώθω.... πόσο αλήθεια... Για όλο το διάστημα μέχρι τα καλά νέα ήμασταν άλλοι άνθρωποι. Χαμένοι στην απόγνωση... Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα - κάθε μέρα και άλλο γιατρό, profertil, βελονισμό, διατροφή σωστή κλπ. Νομίζω δύο μήνες κράτησε το μαρτύριο... αλλά μου φάνηκε χρόνια.... Λοιπόν, εμείς αφού τους είδαμε όλους και αξιολογήσαμε την κατάσταση προχωρήσαμε σε παρακέντηση πριν την βιοψία. Και όλα πήγαν καλά! Οι περισσότεροι ουρολόγοι ήταν κάθετοι ότι μόνο η βιοψία θα αποδώσει και αν... Ο γυναικολόγος μου όμως επέμενε να γίνει πρώτα η παρακέντηση ως λιγότερο παρεμβατική διαδικασία. Και είμαι ευτυχισμένη που τον ακούσαμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο του όταν μου είπε ότι βρήκαμε! Ο γυναικολόγος σου τι λέει? Το θέμα με το micro-tese είναι μεγάλος βραχνάς.... καλά κάνεις που το ψάχνεις. Ο Ασβέστης κάνει νομίζω. Εμείς αυτόν κρατήσαμε τελικά ως ουρολόγο. Καταλήξαμε πως είναι ο καλύτερος για εμάς και ο πιο συνεργάσιμος με τους γυναικολόγους (σημαντικό και αυτό). Δεν θα σου πω να μην στεναχωριέσαι γιατί ξέρω ότι δεν γίνεται. Θα σου πω όμως ότι όσο πιο σύντομα γίνει η διαδικασία τόσο καλύτερα... Ότι θέλεις να με ρωτήσεις είμαι στη διαθεσή σου.
 10. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Καλησπέρα @Krisue ψυχραιμία και υπομονή! όλα θα πάνε καλύτερα. Πιστεύω πως πρέπει να επισκεφτείτε τους κατάλληλους γιατρούς πρώτα. Και να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις κυστικής ίνωσης, μικροελλείψεων ψ και καρυότυπου. Τις έχετε κάνει? Είναι όλα οκ? Από όσα έχω διαβάσει η βιοψία κάνει θαύματα και στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Εμείς είχαμε φυσιολογικές ορμονικές αλλά αυτό δεν μας οδήγησε σε άλλο δρόμο από τις περισσότερες εδώ. Πρόσφατα διανύσαμε αυτό το δύσκολο μονοπάτι και είμαι εδώ να σε βοηθήσω σε ότι χρειαστείς.
 11. κορίτσια γεια σας. αγόρασα τα Clearblue Advanced Digital Ψηφιακό Τεστ Ωορρηξίας με δείκτη δύο ορμονών 20 Τεμ. αλλά δυστυχώς δεν τα χρειάζομαι (θα προχωρήσω σε εξωσωματική). Αν ενδιαφέρετε καμία ας μου στείλει.
 12. Froufrou!!!

  Αζωοσπερμία

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες σας για όλες τις πληροφορίες που διάβασα!!! Η μεγάλη έκπληξη ήρθε καθώς διάβασα μέχρι τη σελίδα 13 και ήρθα κατευθείαν στο τέλος για να γράψω και εγώ και είδα ότι είχαμε εγκυμοσύνες και γέννες! τι ωραία έκπληξη!!! να χαίρεστε τα μωράκια σας σας κορίτσια και με το καλό και σε όλες τις υπόλοιπες! Δυστυχώς έχουμε και εμείς μία ιστορία αζωοσπερμίας να προσθέσουμε.... Οι μέχρι τώρα εξετάσεις δείχνουν χαμηλή FSH-κανένα εύρημα στον υπέρηχο που να παραπέμπει σε αποφρακτική ή μη. Αναμένουμε καρυότυπο και κυστική ίνωση. Μικροελλείψεις Y δεν μας είπε κανείς να κάνουμε. Οι δύο γυναικολόγοι που επισκεφτήκαμε μας είπαν για παρακέντηση και αν δεν βρεθεί κάτι βιοψία. Κατάλαβα ότι την βιοψία την κάνουν οι ίδιοι οι γυναικολόγοι (μήπως δεν κατάλαβα καλά?). Ο ένας εκ των δύο μου είπε ότι δεν κάνει micro TESE αλλά την κλασική μορφή της. Εσείς που έχετε κάνει βιοψία σε ποιον κάνατε? Επίσης, έχει κάνει κανείς παρακέντηση? Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη γιατί έχουμε χαθεί στην μετάφραση... Σας ευχαριστώ πολύ! (μέχρι να μου απαντήσετε επιστρέφω στην σελ. 14 να συνεχίσω την μελέτη)