Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καροτσι για δυο παιδια διαφορετικης ηλικιας (tandem)

Recommended Posts

Ο μπουλουκος μας θα ειναι δυο χρονων οταν ερθει ο καινουριος μας μπεμπης. Δεν ξερω αν ο μεγαλος θα αντεχει να περπαταει διπλα μου αλλα σιγουρα δεν θα αντεχει το supermarket. Χρειαζομαι λοιπον ενα καροτσι για να τους εχω και τους δυο περιορισμενους. Τα καροτσια που ειναι διπλα διπλα λενε οτι δεν ειναι "καλα" για μεγαλη διαφορα βαρους. Ξερετε που μπορω να βρω ενα καρτοσι οπου το μεγαλο παιδι θα καθετε μπροστα και το μικρο θα ξαπλωνει πισω του?

Διαφημίσεις

Στο mothercare έχω δει καρότσια για την περίπτωση σου.

Το site τους δεν λειτουργεί καλά αλλά μπορείς να το δεις στον κατάλογό τους.

Το καρότσι λέγεται Phil&Teds sport. Έχει ένα σταθερό κάθισμα το οποίο είναι κατάλληλο από νεογέννητο μέχρι και να μεγαλώσει αρκετά το παιδί. Δέχεται επίσης και ένα δεύτερο κάθισμα σαν προσθήκη και έτσι το καρότσι γίνεται κατάλληλο για μωρό και μεγαλύτερο παιδάκι και αργότερα για δύο μεγαλύτερα παιδάκια.

ΟΚ ξέρω ότι μπερδεύει λίγο, οπότε πάρε τον κατάλογο για να το δεις και θα καταλάβεις.

Επίσης στην ίδια εταιρεία διαφημίζουν το καρότσι phoenix κατάλληλο για μωρό και παιδάκι μεγαλύτερο από 6 μηνών. Έδώ οι θέσεις είναι μπρός πίσω και το μωρό μπαίνει πίσω. Το καρότσι είναι fixed.

Ελπίζω να βοήθησα :!:

Σε ευχαριστω. Αναρωτιομουν αν υπαρχει κατι πιο οικονομικο απο το Phil and Ted. Εχουμε ηδη 3 καροτσια για να κανω τοσο μεγαλη (οικονομικα) επενδυση

Γιατί δεν δοκιμάζεις τη λύση να συνδέσεις το καρότσι του μωρού με ένα καρότσι ομπρέλα για το μεγαλύτερο παιδί με τους ειδικούς συνδετικούς κρίκους που υπάρχουν?

Διαφημίσεις

καλημέρα είδα να κυκλοφορεί καρότσι με πρόσθετο σκαλοπάτι στο πίσω μέρος , όπου το μεγαλύτερο παιδάκι είναι ορθίο μπροστα απο την μαμά που κρατα το καρότσι , μου φάνηκε ιδανικό για περίπτωση 2 παιιδών με διαφορα ηλικίας , δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ , θα προσπαθήσω να βρώ το νετ αντιστοιχή εικόνα να σου δέιξω. :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αυτο που λεει η Αφροδιτη ειναι το ιδανικο. Προσθετεις απο πισω το καροτσι και ανεβαινει εκει ο μεγαλος. Δεν ειναι και τοσο μεγαλος για να αντεχει πολυ περπατημα και αν συνδεσεις τα δυο δε θα χωρας ουτε σε πεζοδρομιο ουτε σε ασανσερ.

k9Tap3.png

στο Σ/Μ ... μάλλον θα βάζεις τον μεγάλο μέσα στο καρότσι ... :):lol:

Κασσιανή εχείς δει κάπου να πουλάνε αυτο που λέω ;

το είδα τωρα τις αποκριες στην πόλη να κυκλοφορεί αλλά ντράπηκα να ρωτησω ... :)

Νομίζω ότι ούτως ή άλλως θα είναι δύσκολο να κινηθείς με τέτοιο καρότσι που εννοείς στο σούπερ μάρκετ και αν προσθέσεις και τα ψώνια .. Το σκαλοπάτι που γράφουν τα κορίτσια έκανε 70? όταν είχα ρωτήσει. Εγώ έκανα το άλλο, έβαζα την κόρη μου όρθια πίσω στο καρότσι ανάμεσα στα χερούλια και στο σούπερ (ακόμα και τώρα το κάνω για να μην κυνηγάω) το ένα στο κάθισμα του καροτσιού του σούπερ και τη μεγάλη μέσα στο καλάθι του καροτσιού. Πάντως η μετακίνηση με 2 παιδιά είναι ....άστα.

Διαφημίσεις

ωραία ευχαριστώ πολυ , :)

(έχω το 3ροδο της mothercare , που το βγάζει σε 2 χρωματα κοκκινο κ χακί. + ένα απλό πάλι της mothecare)

Κορίτσια, κι εγώ έχω πάρει το σκαλοπατάκι από τα mothercare, 70 euro αν θυμάμαι καλά και με βόλεψε αρκετά. Προσαρμόζεται σε όλα τα καρότσια γιατί έχει και επέκταση και έτσι το μεγαλύτερο παιδάκι δεν κουράζεται στις βόλτες. Σίγουρα θα το πρότεινα αντί 2 καροτσιών!

Διαφημίσεις

mmad καλησπέρα αν το πρόβλημά σου είναι το super market μάλλον θα το βρείς πολύ δύσκολο έτσι και αλλιώς να ψωνίσεις χωρίς τη βοήθεια δεύτερου ατόμου και με τα δύο παιδιά μαζί, τουλάχιστον όχι αν είναι κάτω από 2,5 - 3 ετών.

Αν κάποιος άλλος το έχει κάνει ας μου πει και εμένα πως γιατί εγώ δεν έχω καταφέρει να πάω μόνη μου με τα δίδυμα. (Αν τα βάλω στο καρότσι του supermaket μαζί με τα ψώνια εκτοξεύουν ό,τι βρουν μέσα στο καρότσι και ταυτόχρονα ρίχνουν ό,τι τους αρέσει από τα ράφια)

Αν το θέμα είναι πως θα τα πας μια βόλτα ή σε κάποιο πάρκο ή στις διακοπές τότε η λύση με το σκαλοπάτι είναι πολύ καλή και μικρό κόστος.

Μπορείς επίσης να ψάξεις στο Jumbo ή σε άλλα καταστήματα για ένα οικονομικό καρότσι διδύμων. Δεν νομίζω ότι η διαφορά στο βάρος θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Ρίξε και μια ματιά στης αγγελίες στο site γιατί συχνά πωλούνται ή χαρίζονται καρότσια σε πολύ καλές τιμές.

lefi ουτε με ενα δεν μπορω μονη μου στο μαρκετ. για να ψωνισουμε ή θα παω μονη μου που τωρα που ειμαι παλι εγκυος ειναι αδυνατο, ή παμε και οι τρεις μαζι. Ενας κοιταει τη μικρη κι ο αλλος ψωνιζει :lol:

k9Tap3.png

Υπάρχει και άλλη λύση, στο prenatal αν δεν κάνω λάθος, ίσως στο πρεμαμαν, πάντα τα μπερδεύω, υπάρχουν κάποια από αυτά:

http://www.babybirds.co.uk/shop/toddler-seatsboards-c-37.html

ειδικά το καθισματάκι για ποδήλατο, ή το καθισματάκι για μωράκι, ίσως να σε βολέψουν.

Αν τελικά επιλέξεις διδυμοκάροτσο μπρος πίσω, τσέκαρε καλά τη σούζα που θα χρειαστεί για να ανεβαίνεις πεζοδρόμια. Έχει μεγάλη σημασία, γιατί κάποια καρότσια, είναι πολύ δυσκίνητα και πολύ βαριά...

Όσο για τα ψώνια στο σούπερ με τα δίδυμα, αν είναι για λίγα πράγματα μπορούμε, βάζω το καλαθάκι πάνω στην κουκούλα ή βάζεις μια τσάντα ανοιχτή στα χερούλια του καροτσιού.

kr3fp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Τώρα είδα το θέμα!

Λοιπόν, ψώνια με δίδυμα ή δύο πολυ μικρά παιδάκια, καλύτερα όχι! Σε μας πάει ο μπαμπάς, την ώρα που είμαι σπίτι μαζί τους. Άλλο σενάριο θα ήταν να πήγαινα όταν ο μπαμπάς θα ήταν σπίτι μαζί τους, αλλά σε μας δεν έκατσε έτσι.

Εμείς πάντως επειδή κάνουμε αρκετές βόλτες, μας έχει κάτσει τον τελευταίο καιρό να κάνουμε τα ψώνια μας λίγα-λίγα, όπως λέει η Nicky. Πηγαίνουμε τις βόλτες μας και πριν επιστρέψουμε σπίτι, χτυπάμε και ένα σούπερ μάρκετ. Αλλά αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε αυτοκίνητο και να έχουμε και το βάλε-βγάλε ψωνίων και παιδιών, σωθήκαμε!!!

Υπάρχει και η λύση να σου κάνουν παράδοση στο σπίτι από το Βασιλόπουλο. Τουλάχιστον για όσο θα σαραντίζεις, θα σε βολέψει.

Πάντως αν είχα παιδί 2,5 χρονών, θα προσπαθούσα να το εκπαιδεύσω να μην πειράζει και να έρχεται περπατώντας μαζί μου. Ήδη τα δικά μου το έχουν ψιλοκαταφέρει. Στο καρότσι τα βάζω ως ποινή, μόνο αν είναι ανυπάκουα και δεν είναι μαζί "με το μπαμπά και τη μαμά, όπως τα άλλα παιδάκια που βλέπουμε στις βόλτες μας"... Με τις πολλές επαναλήψεις, κάτι έχουμε καταφέρει. Πηγαίνουμε βόλτες σε πεζόδρομους, όπου περπατάνε και για λίγο τα έχουμε στο καρότσι, όταν κουράζονται και βέβαια όταν παίρνουν κανένα υπνάκο...

Σας ευχαριστω κοριτσια. Δεν μπορω να πονταρω στον συζυγο γιατι θα δουλευει στο εξωτερικο. Μεχρι στιγμης πηγαινω με το καροτι το παιδιου στο supermarket και το φορτωνω οσο αντεχει (γιατι δεν εχουμε και αυτοκινητο εδω). Φανταζομαι οσο χωραει η κοιλια μου στο ασανσερ θα τα καταφερνω.

Εχω βρει καροτσια και βασικα ηθελα να δω αν υπαρχουν και στην Ελλαδα για να μην το κουβαλαω απο το εξωτερικο. Μαλλον ομως αυτο θα πρεπει να κανω. Το καροτσι που εχουμε τωρα ειναι αρκετα μεγαλο και αυτο που βρηκα ειναι μολις 6cm πιο μακρυ. Βεβεαια δεν θα χωραει σε ανσανσερ πολυκατοικιας ανοικτο αλλα ευτυχως το σπιτιμας σην Ελλαδα ειναι στο εισογειο.

• 11 months later...

Έχω μια κόρη 21 μηνών και μια 17 ημερών...

Σήμερα λοιπόν παραγγείλαμε το phil and ted's, το tandem καρότσι από το εγχώριο mothercare (το οποίο σε αυτή την περίπτωση είχε το διπλό μοντέλο στην καλύτερη τιμή: 300 ευρώ, αντί πχ για 400 λίρες χωρίς μεταφορικά που έχει στο pramworld.co.uk). Δεν τους έχουν απομείνει όμως πολλά ετοιμοπαράδοτα μοντέλα, οπότε αρκεστήκαμε στο πορτοκαλί (ενώ ήθελα κόκκινο).

Ανυπομονώ να τις βγάλουμε βόλτα! Θα σας πω εντυπώσεις σε καμιά δυό βδομάδες!!

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος σχετικά με το phil and ted's:

Oι προσδοκίες μου δεν επαληθεύτηκαν μέχρι στιγμής. Το στήσαμε το καρότσι και οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

(α) το νεογέννητο στην ξαπλωτή θέση δεν βλέπει σχεδόν τίποτα.

(β) ΓΕνικά δεν φαίνεται τόσο στιβαρό - εδώ πρέπει να πω ότι το πρώτο μας καρότσι είναι το bugaboo cameleon, που είναι εντελώς άλλη κλάση, οπότε δεν είμαι αντικειμενική

(γ) το χειρότερο έχει να κάνει όχι με το καρότσι αλλά με το mothercare: από τη δεύτερη θέση λείπουν αυτά τα μαξιλαράκια που έχει η ζώνη ασφαλείας, ξέρετε, στους ώμους του παιδιού. Οπότε είτε είναι ελλιπές το προϊόν που μας πούλησαν (και δη στον τομέα της ασφάλειας) είτε είναι ξαναχρησιμοποιημένο - από επιστροφή... :evil::evil: όπως και να έχει, τη Δευτέρα θα ζητήσουμε αντικατάσταση της θέσης εννοείται χωρίς επιβάρυνση (το κακό είναι ότι ήταν η τελευταία τους...).

Αυτά. Ελπίζω πάντως η πρακτικότητα του καροτσιού να καλύψει τα όποια μειονεκτήματα. Για να δούμε... αύριο θα το πάμε βόλτα.

Δείτε λίγο και αυτό:

http://www.pramworld.co.uk/product/2155/Buggypod_Smorph

Έχει αναφερθεί σε άλλο σημείο του forum.

Το παρήγγειλα,όταν το λάβω θα σας πω εντυπώσεις.

Εμένα πάντως μου φάνηκε εύχρηστο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...