Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκολη Εγκυμοσυνη......

Recommended Posts

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω καθως πριν απο 10 μερες δεν ειχα καμια σχεση με μωρα,εγκυμοσηνες κτλ,το αφησαμε στην τυχη και απλα ετυχε,τωρα αρχιζουν τα δυσκολα(Για το Μωρακι μου)λοιπον εχει εδω και 7 μερες τρελες ναυτιες,αναγουλες,καταπτωση,και νομιζει οτι θα λιποθυμισει,ποσο κρατουν αυτα τα συμπτωματα?μπορουμε να κανουμε κατι?

ευχαριστω και καλος σας βρηκα.

Διαφημίσεις

αν καταλαβα καλα εισαι ο μελλοντικος μπαμπας και οταν λες μωρακι αναφερεσαι στη συντροφο σου;αν ναι ειναι πολυ γλυκο :lol::lol::lol::lol: λοιπον στο θεμα μας εμενα κρατησαν κατι παραπανω απο 3 μηνες που ειναι και το πιο συνηθισμενο αφου να φανταστεις εχασα κιλα και δεν πηρα παρα μονο στο τελος.παντως οσο χαλια εγκυμοσυνη ειχα τοσο υπεροχες γεννες εκανα αρα αξιζε το κοπο :wink::wink::wink::wink::wink:

καλως ηρθες

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Τα συμπτώματα για κάθε γυναίκα αλλά και για και κάθε εγκυμοσύνη της ίδιας γυναίκας είναι διαφορετικά!

Σε γενικές γραμμές οι αδιαθεσίες κρατάνε το πρώτο τρίμηνο.

Το μωράκι σου :D χρειάζεται πολύ πολύ στήριξη για τους επόμενους 8-9 μήνες (αργότερα θα πούμε και για παρακάτω :lol: ).

Να της δίνεις θετική ενέργεια και όλα θα πάνε καλά!

Με το καλό!!!

glitterfy133657451D30.gif

aPiIp2.png AMd6p2.png

Καλημέρα, καλώς ήρθες.

Πέρασα κι εγώ πολύ δύσκολα στην αρχή.

Καλό είναι να μην αφήνει ποτέ το στομάχι της άδειο. Να τρώει συχνά και από λίγο. Οι φρυγανιές και τα παξιμαδάκια-κρακεράκια βοηθούν. Να μην σηκώνεται το πρωί από το κρεβάτι νηστική. Ο γιατρός μου θυμάμαι μου είχε δώσει ένα παιδικό σιροπάκι για τη ναυτία (το δίνουν στα παιδάκια που ζαλίζονται στο σχολικό). Κάπως είχε βοηθήσει. Ρωτήστε το γιατρό σας, γιατί δεν νομίζω να μπορεί να δώσει κάτι άλλο.

Θέλει υπομονή. Αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα υποχωρούν συνήθως στον τρίτο μήνα.

Να ξέρεις πάντως, ότι αυτά τα συμπτώματα επιβεβαιώνουν την καλή και ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. :wink:

Με το καλό εύχομαι.

να μην προβληματίζεστε πολυ, και εγώ έτσι ήμουν αλλά όταν έφτασα 2,5 μηνών κόπηκαν μαχαίρι. Φαντάσου είχα τέτοιες ναυτίες που κάποια τραγούδια που άκουγα στο x-factor τις Παρασκευές, δεν θέλω να τα ακούω τώρα, γιατί μου θυμίζουν τις ναυτίες που είχα και χαλιέμαι !!!! κουφό....αλλά συνέβη!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για της απαντησεις,σημερα εχουμε το πρωτο ραντεβου με τον μαμελεντζη(ειναι καλος?)αυτο που την χαλαει πολυ ειναι η καταπτωση οσο και η ναυτιες<τι λεω οτι αυτα τα συμπτωματα ειναι κατι το προσωρινο(3 μηνες μονο προσωρινο δεν ειναι)αλλα σιγουρα αξιζει τον κοπο.εχω παρα πολλες αποριες αλλα ειμαι σιγουρος οτι εδω θα βρω και της απαντησεις.

• 4 months later...

Καμια φορα λενε οτι καθε εγκυμοσυη ειναι διαφορετικη....στην δικη μου περιπτωση ομως δυστηχως ειναι ακριβως ιδια με την πρωτη.Εδω και μια εβδομαδα ειμαι χαλια.24 ωρες το 24ωρο ειμαι πανω απο την λεκανη.Το πρωι που σηκωνομαι δεν μπορω να παρω τα ποδια μου.Νιωθω το κεφαλι μου 100 κιλα και εδω και 2 μερες ποναει και το στομαχι μου.Στην πρωτη εγκυμοσυνη ολα αυτα τα ειχα μεχρι τον 6ο.Οσο το σκευτομαι τρελλαινομαι.Κανενα κολπακι για τις ανακατοσουρες κοριτσια?Μου ειπαν για κρακερς 'η στραγαλια αλλα τιποτα.....εσεις τι κανεται????

Ελλη μου κουραγιο, σε καταλαβαινω...κι εγω ετσι ημουν μεχρι τον 5ο, ήταν φοβερο....και κανενας δεν δειχνει να μπορει να σε βοηθησει. Δεν θα ξεχασω μια φαρμακοποιο που μου ειπε "εγκυος εισαι, τι περιμενες?" !!! Ημουν απελπισμενη...

Λοιπον. Η συμβουλες μου ειναι οι εξης:

α. να τρως, ειτε κανεις εμετο ειτε οχι. Δεν ειναι σαν τους εμετους απο πχ ιωση, δεν εισαι αρρωστη για να μενεις νηστικη. Πρεπει να καταφερεις να φας εστω και λιγο καθε μερα. Απλα τρωγε πολυ ελαφρια και ο,τι δεν σου μυριζει. Οταν πεινας παντως ειναι χειροτερα.

β. Κανε δοκιμες με τροφες. Καποιες τροφες, εκει που δεν το περιμενεις, θα σε ανακουφιζουν για λιγες ωρες.... Εμενα, πχ μετα απο δοκιμες ανακαλυψα οτι με ανακατωνε πολυ η ζαχαρη και απο την αλλη οτι με βοηθουσαν κυριως αλμυρες τροφες. Με βοηθησαν πολυ τα πατατακια, τα κριτσινια με σουσαμι και παρα πολυ...το μηλο. Δεν το περιμενα....για 1 ωρα μετα ημουν ΟΚ... εσενα μπορει να λειτουργησει μια αλλη τροφη. Προσοχη μην τρως τροφες με ορμονες!!! Φρουτα κλπ οπως φραουλες, αστα γι αργοτερα.

γ. να μην τρως καυτερα, κρεμμυδια κλπ

δ. απεφυγε μερη που σου μυριζουν, οπως η κουζινα.

και

ε. δοκιμασε τα βραχιολακια για τη ναυτια, τα πουλανε σε πολλα φαρμακεια. Δεν εχουν φαρμακα, πιεζουν ενα σημειο στο χερι που επηρεαζει το στομαχι, τα χρησιμοποιουν σε ταξιδια με πλοιο. Καποιες τις πιανει αυτο το κολπο, αλλες οχι. Εμενα με βοηθησε!

Υπαρχουν και φαρμακα, αλλα τα απεφυγα...

Σου ευχομαι να σου περασουν γρηγορα

Εμενα με εσωζε το γαλα (ηταν η μονη περιοδος που επινα -γκιαχ)

Με το καλο :-D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Όσο σκέφτομαι τις δραματικές στιγμές που πέρασα ΚΑΙ στις δυο μου εγκυμοσύνες απο τις ναυτίες και του εμετούς, με πιάνει κρίση!!! Αλλά ΚΑΙ στις δυο ομως !!!

Στην πρώτη εγκυμοσύνη, κάποια στιγμή ο άντρας μου, απο την ώρα που σχόλασε απο την δουλειά και ήρθε σπίτι στις 15:00, μέχρι εξαντλημένη πια, να με βάλει για ύπνο στις 21:30, είχε μετρήσει 37 φορές πάνω απο την λεκάνη...Χωρίς υπερβολή, έτσι???

Για τέτοιο χάλι μιλάμε... Και λέω να με βάλει για ύπνο, γιατί στην κυριολεξία με πήρε στα χέρια του για να με βάλει στο κρεβάτι...ούτε να συρθώ δεν μπορούσα, πόσο μάλλον να περπατήσω...

Αξέχαστη φάση: Κάποια μέρα, αφού είχε περάσει εβδομάδα που με ταιζαν με το κουταλάκι τρμμένο μήλο και λίγες γουλιές νερό, αποφάσισα να φάω λίγα μακαρονάκια κομμένα όπως τα κόβεις στα μικρά παιδάκια για να μην πνιγούν. ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ???

Απο το πολύ ζόρι που έβαλα στους εμετούς που ακολούθησαν, ένα κ@λομακάρονο, σφήνωσε στην κορυφή στο ρουθούνι μου!!! Με τσουβαλιάσανε σούμπιτη και με πήγανε στο νοσοκομείο, όπου ο Ορυλάς, στραβοκοπιότανε!!

Για τέτοια κατάντια σου μιλάω...Έτσι απλά για να ξέρεις ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα!!!

εμένα πάντως με ανακούφιζε κάπως το τριμμένο μήλο. Μια μηλιά πρέπει να είχα φάει, με αποτέλεσμα να βλέπω τώρα μήλο και να πέρνω δρόμο!

Για δοκίμασε, μπάς και νοιώσεις λίγο καλύτερα!

Θεέ μου κοριτσάκι μου πόσο σε νοιώθω...

Ποιός είπε ότι η εγκυμοσύνη είναι απο τις ωραιότερες περιόδους στην ζωή της γυναίκας???εεεεε????

Γιατι τριμμενο μηλο κοριτσια??ολοκληρο δεν γινεται???υπαρχει διαφορα??εμενα δεν μ΄άρεσει το μηλο,αλλα απ΄΄το να νιωσω καλυτερα θα το δοκιμασω.οχι ομως τριμμενο...και μονο που το σκευτομαι ...μπλιαχ!!!!

μια απο τα ιδια κι εγώ.. (οχι τοσο τραγικά οσο η σκηνή με το μακαρόνι στη μυτη, αλλά αγγαλιά με τη λεκάνη μέχρι και τον 5ο μηνα..).

Βοηθούν οι βιταμινες Β (συγκεκριμένα η Β6) πωλουνται στα φαρμακεια σαν συμπληρωματα διατροφης. Ειχα διαβασει και για το βραχιολακι, αλλα ο γιατρος μου ηταν αντιθετος και ετσι δεν το δοκιμασα.

υπομονη..! οσο πιο πολλοι οι εμετοι, τοσο ομορφότερο το μωρό λένε!!! :wink:))

Διαφημίσεις

Σημερα το πρωι πηρα τηλ.τον γιατρο μου και του εξηγησα σε τι κατασταση βρισκομαι.Μου ειπα κατι χαπακια να παρω και να παιρνω ενα το πρωι και ενα το βραδυ.Ευχομαι να βοηθησουν.......σημερα ποναει ο λαιμος μου(μαλλον απο τους πολλους εμετους)Εχτες παλι εσπασα καθε ρεκορ.Πανω απο 30 φορες.....:mad:

Πώ-πώ! Θέλει κουράγιο.

Ο λαιμός μάλλον σε πονάει γιατί ερεθίστηκε από τα γαστρικά υγρά. Δοκίμασε τα βραχιολάκια, κάνουν δουλειά και δεν έχουν καμμία παρενέργεια...

Όσο σκέφτομαι τις δραματικές στιγμές που πέρασα ΚΑΙ στις δυο μου εγκυμοσύνες απο τις ναυτίες και του εμετούς, με πιάνει κρίση!!! Αλλά ΚΑΙ στις δυο ομως !!!

Στην πρώτη εγκυμοσύνη, κάποια στιγμή ο άντρας μου, απο την ώρα που σχόλασε απο την δουλειά και ήρθε σπίτι στις 15:00, μέχρι εξαντλημένη πια, να με βάλει για ύπνο στις 21:30, είχε μετρήσει 37 φορές πάνω απο την λεκάνη...Χωρίς υπερβολή, έτσι???

Για τέτοιο χάλι μιλάμε... Και λέω να με βάλει για ύπνο, γιατί στην κυριολεξία με πήρε στα χέρια του για να με βάλει στο κρεβάτι...ούτε να συρθώ δεν μπορούσα, πόσο μάλλον να περπατήσω...

Αξέχαστη φάση: Κάποια μέρα, αφού είχε περάσει εβδομάδα που με ταιζαν με το κουταλάκι τρμμένο μήλο και λίγες γουλιές νερό, αποφάσισα να φάω λίγα μακαρονάκια κομμένα όπως τα κόβεις στα μικρά παιδάκια για να μην πνιγούν. ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ???

Απο το πολύ ζόρι που έβαλα στους εμετούς που ακολούθησαν, ένα κ@λομακάρονο, σφήνωσε στην κορυφή στο ρουθούνι μου!!! Με τσουβαλιάσανε σούμπιτη και με πήγανε στο νοσοκομείο, όπου ο Ορυλάς, στραβοκοπιότανε!!

Για τέτοια κατάντια σου μιλάω...Έτσι απλά για να ξέρεις ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα!!!

εμένα πάντως με ανακούφιζε κάπως το τριμμένο μήλο. Μια μηλιά πρέπει να είχα φάει, με αποτέλεσμα να βλέπω τώρα μήλο και να πέρνω δρόμο!

Για δοκίμασε, μπάς και νοιώσεις λίγο καλύτερα!

Θεέ μου κοριτσάκι μου πόσο σε νοιώθω...

Ποιός είπε ότι η εγκυμοσύνη είναι απο τις ωραιότερες περιόδους στην ζωή της γυναίκας???εεεεε????

Να σαι καλά κοπέλα μου και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Με έκανες και θυμήθηκα την αρχή της εγκυμοσύνης μου και έβαλα τα γέλια!! Μην το παρεξηγήσεις και εμένα μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο με σουφλέ με ταλιατέλες, μου κόλλησε στη μύτη και κόντεψα να πνιγώ!! Ευτυχώς δεν έφτασα στο νοσοκομείο! Μέσα σε όλα τα άλλα γκρίνιαζε ο άντρας μου γιατί στη φούρια μου βρέθηκα μπροστά στο νιπτήρα, ο οποίος βούλωσε και φώναζε γιατί δε μπορούσε να τον ξεβουλώσει!!!!!!!!! Δε μου έφτανε το χάλι μου!!

QZ9ep3.png

εμενα με ανακουφιζε το πορτοκαλι, κοριτσια..

ειχα μονιμα στη τσαντα μου καραμελες γευση πορτοκαλι...

και στα πολυ δυσκολα, μια κουταλια λεμονι

εμενα με ανακουφιζε το πορτοκαλι, κοριτσια..

ειχα μονιμα στη τσαντα μου καραμελες γευση πορτοκαλι...

και στα πολυ δυσκολα, μια κουταλια λεμονι

Εμένα δεν με έσωζαν αυτά καθόλου...

ίσα - ίσα...ένοιωθα μια τρομερή ξινίλα στο στόμαχι και μια καούρα, η οποία μου έφερνε χειρότερη τάση για εμετό...

άστα...δεν μπορώ να ξανασκεφτώ ότ υπάρχει περίπτωση να ξαναπεράσω τα ίδια...βέβαια τα έχω και φρέσκα - φρέσκα...

και να ήταν μόνο οι εμετοί σε μένα...μέχρι να γεννήσω, παρολίγο να σκορπίσω στην κυριολεξία...

Ας πεί κάποια σας παρακαλώ στα αγόρια μου όταν μεγαλώσουν, τι τράβηξα για να τα κάνω, γιατί εγώ, ή που θα έχω αποδημήσει εις Κύριον, ή που θα έχω γεροντική άνοια και δεν θα νοιώθω ούτε τη πάνα μου για την ακράτεια να αλλάξω...

ας όψεται το στεφάνι μου, που κάθε μέρα προσπαθεί να με απομουρλάνει...

αλλά μάλλον πως βγήκα εκτός topic απο το ζόρι μου...:confused:

Αχ βρε κορίτσια μου πως σας καταλαβαίνω!Εγώ να δείτε εμετους στον Δημητράκη μου που είχα! έμεινα έγκυος 53 κιλά και έχασα 7! Σαν αιθίοπας ήμουν, 7 με 8 φορές την ημέρα έκανα. Έπινα νερό και κατευθείαν το έβγαζα.

Δεν με βοηθούσε ούτε λεμόνι, ούτε πορτοκάλι (που απο τότε το σιχάθηκα) ούτε τίποτα κορίτσια .

Μου είχε πεί ο γιατρός μου αν κάνω 10 φορές εμετό τότε θα πρέπει να μπώ νοσοκομείο για ορό. Στα όρια ήμουν. Και όχι μονο αυτό είχα και αποκόλληση σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , λιποθυμίες, ημικρανίες ΟΛΑ !!! και αντιμετώπισα και άλλα σοβαρά προβλήματα πού έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού και τη δική μου. Εμετους είχα μέχρι τον 6ο! 7ο -8ο είχα τάση μονο και στον 9ο λίγο πριν γεννήσω μέσα στο χειρουργείο πέταξα και μια ρουκέτα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

όταν θα τα κρατήσετε στην αγκαλιά σας όμως....θα τα ξεχάσετε όλα.

ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Νομίζω πάντως ότι το τόπικ δεν μπορεί να είναι δύσκολη εγκυμοσύνη (τι να πουν άλλες κοπέλες με σοβαρά προβλήματα, κλινήρεις 9 μήνες κλπ.) Είναι τα συμπτώματα ενοχλητικά αλλά θα περάσουν.

8HQvp2.png

Eγώ αν και δεν έκανα εμετούς (παρά μόνο 3 φόρές σε όλη την εγκυμοσύνη) είχα φοβερές ναυτίες και ζαλάδες και μύριζαν τα ΠΑΝΤΑ!!

Για να μπορώ να πηγαίνω στη δουλεία έκοβα από τις γλάστρες μου δυόσμο και βασιλικό τα έχωνα σε τσέπες και τσάντες και τα μύριζα στη διάρκεια της μέρας!!!

Επίσης είχα φάει άπειρες ποσότητες κρακερακια και είχα πιει καφάσια από σόδες:roll: που με ανακούφιζαν πάρα πολύ παρά τα όσα μου έλεγαν για το ανθρακικό:oops:

Πάντως όλα είναι παροδικά και τα ξεχνάς όταν με το καλό έρθει το βασανάκι σου!!:mrgreen: