Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΩ ΓΑΛΑ

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας και καλή χρονιά..χρειάζομαι τα φώτα σας και όπως πάντα βεβαια σε τετοια θεματα την πολυτιμη εμπειρια της Αγλαίας.Θηλάζω την 2 μιση μηνών μπεμπα μου.Εδω και περίπου ενάμιση μήνα εχω πάρει το θήλαστρο swing ths MEDELA προκειμένου να αντλώ γάλα για να μπορώ να αφήνω το μωρό κάποιες ώρες να βγω και εγω να κάνω κάποιες δουλειές ή μια βόλτα σαν άνθρωπος!όσες φορες όμως πήγα να αντλήσω δεν κατάφερα να βγάλω αρκετό γάλα..απο τον ένα μαστό μετα βίας 20ml και απο τον άλλο άντε 40.. το περίεργο είναι οτι το μωρό φαίνεται πως αναπτύσσεται καλά αφού τη θηλάζω αποκλειστικά και έχει πάρει απο τη μέρα που γεννήθηκε περίπου 2 κιλά.Γεννήθηκε 3950 και 52 πόντους και τώρα, δυομιση μηνών ζυγίζει 6100 και 60 πόντους..επισης να συμπληρώσω οτι αν και θηλάζει πολλές φορες τη μέρα, περίπου ανα 2ωρο και σπανιότατα ανα 3ωρο, δεν τρώει πάνω απο 6 με 7 λεπτά...αυτά, αν κάποια εχει καμιά ιδέα, περιμένω με ενδιαφέρον τα μηνύματά σας..ΑΓΛΑΙΑ περιμενω και εσένα αν επέστρεψες... :lol:

Διαφημίσεις

πόσες φορές χρησιμοποίησες το θήλαστρο? συνήθως χρειάζονται περίπου 15 φορές συνεχόμενες, μέχρι το στήθος να συνηθίσει το θήλαστρο. Αν και πάλι δεν καταφέρνεις και πολλά, μπορεί απλά το στήθος να μην ανταποκρίνεται στο θήλαστρο (παρ'όλο που το μωρό μεγαλώνει κανονικά).

παπι μου καλό εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!

Αφου νόμιζα χτες οτι αρχιζει να μου ελαττωνεται το γαλα και αρχισα μαγιά της μπύρας!

Κι εμενα τρωει πολυ συχνα ο μικρός και δεν νιωθω πάντα το στήθος γεματο κι ετσι φοβάμαι να αντλήσω κιόλας μην θελει να φαει και δεν εχω...αν μπορει κάποιος να μου πει γι'αυτο θα με βοηθούσε. Ούτε το πρωι το νιωθω ιδιαιετερα γεμάτο και πάλι φοβάμαι να αντλησω.

Κι εγω εβγαλα χτες 50μλ μονο μετα το θηλασμό ενω πριν 2 εβδομάδες με το swing παλι εβγαζα 120μγ για πλακα...τι να πω να ξεσυνήθησε το στηθος το θήλαστρο; :roll:

yogini πριν 2 εβδομάδες το μωράκι σου ήταν 20 ημερών περίπου! η γαλουχία δεν είχε καν σταθεροποιηθεί!

το θήλαστρο πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά για να φτάσετε τη ποσότητα που θέλετε να βγάζετε. Μη το φοβάστε, το μωρό ξέρει να ζητήσει το γάλα που θέλει. Προτιμήστε όμως να θηλάζετε και μετά να αντλείτε, για να κάνετε τη ζωή του μωρού πιο εύκολη:)

Κοριτσια ξεχασατε και ΄μενα, ομοιοπαθης, με το σταγονομετρο κι εγω.

τελικα αυτα τα θηλαστρα μονο αγχος προκαλουν,αν δεν γυρνουσα στη δουλεια δεν θα εβαζα ποτε :evil: .Yogini εγω με το symhpony και παλι βγαζω 50ml με το ζορι :( .Θα το χρεισημοποιω ομως οσο πιο συχνα μπορω να το συνηθiσει το στηθος να δω αν θα βγαζει περισσοτερο.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

στις περισσότερες των περιπτώσεων θα βγάζει περισσότερο με τη συχνή χρήση. Πριν πάω στη δουλειά, όπου καθημερινώς έκανα 2 αντλήσεις, μου πήρε 1 μήνα πριν να ρεγουλάρω τη ποσότητα που θα έβγαζα στο λιγότερο χρόνο.

Να ρωτησω κατι γιατι ειμαι και λιγο γκαου,το γαλα που βγαζω απο το θηλαστρο,αυτο το λιγο,( στο συνολο ολο το 24ωρο καταφερνω να βγαλω απο 120ml-150ml ),αυτο το ποσο το στερω απο το μωρο μου ή ο οργανισμος μου ''ζοριζετε'' να παραγει περισσοτερο? :roll:

Αληθεια ποσα ml πρεπει να αφηνω σε ενα 8ωρο για ενα μωρο 4 μηνων??

(Οταν θα γυρναω στην δουλεια θα ειναι σχεδον 4 μηνων για να μην σας μπερδευω)

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Να ρωτησω κατι γιατι ειμαι και λιγο γκαου,το γαλα που βγαζω απο το θηλαστρο,αυτο το λιγο,( στο συνολο ολο το 24ωρο καταφερνω να βγαλω απο 120ml-150ml ),αυτο το ποσο το στερω απο το μωρο μου ή ο οργανισμος μου ''ζοριζετε'' να παραγει περισσοτερο? :roll:

Δεν το στερείς καθόλου από το μωρό σου, γιατί όταν το μωρό σου θηλάζει παράγεις κι άλλο - και φυσικά δε "ζορίζεται" να το παράγει ο οργανισμός σου(νομίζω είναι χαρά του). Το στήθος είναι "εργοστάσιο" παραγωγής γάλακτος και όχι "αποθήκη". Η μεγαλύτερη ποσότητα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό.

Για τα ml δεν ξέρω να σου πω, αλλά έχει να κάνει πιο πολύ με το βάρος του παιδιού και όχι με την ηλικία .

Για αυτά θα σου απαντήσουν οι ειδικές

δεν ξέρω αν "πρεπει" να είναι κάποια στανταρ ποσότητα, εγώ όταν ήταν 4,5 μηνών και επέστρεψα στη δουλειά του άφηνα για σιγουριά 150μλ και έπινε από 120-150 στο γευμα, αν αυτό σε βοηθάει!

μπορείς να δοκιμάσεις λίγο καιρό πριν να του δώσεις κάποιο γευμα από το μπιμπερό για να δεις ποσο περίπου πινει!

τα θηλαστρα είναι μεγάλη αναστατωση πάντως! εγώ που τότε δεν είχα ιδέα... έκλαιγα νομίζοντας πως δεν έχω γαλα... προσπαθούσα πως και τι να βγάλω γαλα και τελικά θήλαζα η άσχετη το μωρό όλη τη νύχτα από το ένα στηθος και άφηνα το άλλο να γεμίζει (έτσι νόμιζα) για να αντλήσω τα χαράματα!! τελικά απλά είχα το ποιό άχρηστο θηλαστρο... ένας Θεός ξέρει πως κατάφερα να αντλώ όλο τον καιρό!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

όσες φορες όμως πήγα να αντλήσω δεν κατάφερα να βγάλω αρκετό γάλα..απο τον ένα μαστό μετα βίας 20ml και απο τον άλλο άντε 40.. το περίεργο είναι οτι το μωρό φαίνεται πως αναπτύσσεται καλά αφού τη θηλάζω αποκλειστικά και έχει πάρει απο τη μέρα που γεννήθηκε περίπου 2 κιλά.Γεννήθηκε 3950 και 52 πόντους και τώρα, δυομιση μηνών ζυγίζει 6100 και 60 πόντους..επισης να συμπληρώσω οτι αν και θηλάζει πολλές φορες τη μέρα, περίπου ανα 2ωρο και σπανιότατα ανα 3ωρο, δεν τρώει πάνω απο 6 με 7 λεπτά...αυτά, αν κάποια εχει καμιά ιδέα, περιμένω με ενδιαφέρον τα μηνύματά σας..ΑΓΛΑΙΑ περιμενω και εσένα αν επέστρεψες... :lol:

Δεν είναι περίεργο που το μωρό σου αναπτύσσεται καλά! Το περίεργο θα ήταν το αντίθετο, να αντλείς με το swing και το μωρό σου να μην αναπτύσσεται καλά.

Το στήθος σου είναι προσαρμοσμένο στο θηλασμό, όχι στο θήλαστρο.

Στα τόσες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης δεν προβλέφθηκαν γονίδια προσαρμογής στα θήλαστρα! :wink:

Παρόλο που τα μικρά θήλαστρα έχουν βοηθήσει αρκετες μητέρες, ποτέ μου δεν τα συμπάθησα γιατί πάντα καλύπτουν πολύ λιγότερες μητέρες...

Ακόμη και τα νοσοκομειακά καλύπτουν μέχρι 85% των μητέρων, το άλλο 15% μένει εκτός... Δυστυχώς κανένα μηχάνημα δεν είναι τέλειο.

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλημερα. Το μωρο μου ειναι 45 ημερων.Εχω το symphony απο τη πεμπτη το βραδυ οπου αντλησα με μιας 150γρ.Απο τοτε ομως αντλω ολο και λιγοτερο.Σημερα τα ξημερωματα στισ 3,30 εφαγε το μωρο απο το αριστερο στηθος και απο τοτε προσπαθω να βγαλω γαλα απο το ιδιο στηθος και δεν βγαινει τιποτα. Πριν απο λιγο που προσπαθησα παλι εβγαλα αιμα. Το παθαινα και με το μινι ελεκτρικ αλλα δεν περιμενα να το ξαναπαθω με το καινουριο θηλαστρο.Τι συμβαινει?Παλι αρχισα να απογοητευομαι.Ηξερα οτι το πρωι εχουμε πιο πολυ γαλα. Το αιμα οφειλεται σε πληγη η το στηθος ειχε στραγγιξει και εβγαλε αιμα?Φοβαμαι να το ξαναχρησιμοποησω.

Δεν το στερείς καθόλου από το μωρό σου, γιατί όταν το μωρό σου θηλάζει παράγεις κι άλλο - και φυσικά δε "ζορίζεται" να το παράγει ο οργανισμός σου(νομίζω είναι χαρά του). Το στήθος είναι "εργοστάσιο" παραγωγής γάλακτος και όχι "αποθήκη". Η μεγαλύτερη ποσότητα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό.

Σ'ευχαριστω πολυ ist γιατι δεν σου κρυβω ενα αγχος το ειχα :D:D:D:D:D .

6Qyip2.pngKvUzp2.png

δεν ξέρω αν "πρεπει" να είναι κάποια στανταρ ποσότητα, εγώ όταν ήταν 4,5 μηνών και επέστρεψα στη δουλειά του άφηνα για σιγουριά 150μλ και έπινε από 120-150 στο γευμα, αν αυτό σε βοηθάει!

μπορείς να δοκιμάσεις λίγο καιρό πριν να του δώσεις κάποιο γευμα από το μπιμπερό για να δεις ποσο περίπου πινει!

τα θηλαστρα είναι μεγάλη αναστατωση πάντως! εγώ που τότε δεν είχα ιδέα... έκλαιγα νομίζοντας πως δεν έχω γαλα... προσπαθούσα πως και τι να βγάλω γαλα και τελικά θήλαζα η άσχετη το μωρό όλη τη νύχτα από το ένα στηθος και άφηνα το άλλο να γεμίζει (έτσι νόμιζα) για να αντλήσω τα χαράματα!! τελικά απλά είχα το ποιό άχρηστο θηλαστρο... ένας Θεός ξέρει πως κατάφερα να αντλώ όλο τον καιρό!!!

Xrysalis Και 'γω σκεφτομουν γυρω στα 300ml το 8ωρο περιπου,αλλα φανταζομαι θα το δω στην πραξη,θα σας πω τι βαρος θα εχει το μωρο και τοτε, να μου πειτε βετερανοι του θηλασμου :D .

Οντως τα θηλαστρα ειναι αγχολυτικα,εγω να δεις κλαμα και αγχος.Πιστευω ομως οτι θα καλυτερεψουν τα πραματα.Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για την βοηθεια σας ειναι πολυτιμη :D:D:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Τι να πω βρε κορίτσια τελικά μπελάς είναι αυτά τα θήλαστρα όσο πρακτικά και αν ακούγονται.. θα κάνω μερικές προσπάθειες ακόμη, διαφορετικά θα συνεχίσω να βγαίνω για να κάνω τις δουλειές μου με την ψυχή στο στόμα, μην πεινάσει το μωρό και δεν ειμαι σπ'ιτι....