Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδεια 3,5 μηνών μετ' αποδοχων αντι για μειωμένο ωραριο

Recommended Posts

Καλησπέρα! Μόλις πήρα το μειωμένο σε μέρες και μου έδωσαν 78 (ξεχωριστά οι αργίες). Ξεκίνησε από 16/01 εως και 12/05. Αναρωτιέμαι κάθε λογιστήριο λέει ο,τι του κατέβει :evil: ; Άλλο και τούτο 82.5, 30, 78.... Ακόμη και 4 μέρες διαφορά δεν παύουν να'ναι 4 μέρες μακρυά από το μπεμπάκι.

0kEJp3.pngCsbXp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 7 δημοσιεύσεις

• iro

iro 4 δημοσιεύσεις

• Silmaril

Silmaril 3 δημοσιεύσεις

• ioanna81

ioanna81 3 δημοσιεύσεις

Αναρωτιέμαι κάθε λογιστήριο λέει ο,τι του κατέβει :evil: ; Άλλο και τούτο 82.5, 30, 78.... Ακόμη και 4 μέρες διαφορά δεν παύουν να'ναι 4 μέρες μακρυά από το μπεμπάκι.

Έξω φρενών είμαι...

Περιμένω μια απάντηση ακόμα και θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

κοριτσια καλησπερα!!

Εργαζομαι σε Τ.Υ ΟΑΕΔ και σας πληροφορω οτι το μειωμενο ωραριο σε

μερες δεν το καθοριζει ο εργοδοτης αλλα η σ υ μ β α σ η που εχετε

υπογραψει. Εαν ειστε με συμβαση Αοριστου χρονου και πληρη απασχοληση

το μειωμενο σε μερες ειναι 3,5 μηνες. Εαν ειστε με συμβαση μερικης

απασχολησης ειναι οι μισες μερες (τουλαχιστον αυτα μας εχουν πει απο

την Επιθεωρηση που ρωτησαμε).Ελπιζω να βοηθησα :wink:

matina

κοριτσια καλησπερα!!

Εργαζομαι σε Τ.Υ ΟΑΕΔ και σας πληροφορω οτι το μειωμενο ωραριο σε

μερες δεν το καθοριζει ο εργοδοτης αλλα η σ υ μ β α σ η που εχετε

υπογραψει. Εαν ειστε με συμβαση Αοριστου χρονου και πληρη απασχοληση

το μειωμενο σε μερες ειναι 3,5 μηνες. Εαν ειστε με συμβαση μερικης

απασχολησης ειναι οι μισες μερες (τουλαχιστον αυτα μας εχουν πει απο

την Επιθεωρηση που ρωτησαμε).Ελπιζω να βοηθησα :wink:

α γεια σου, εξαρταται απο την συμβαση εργασιας που εχεις υπογραψει. Ο λογιστης οταν θα σου συμπληρωσει την αιτηση με τις ημερες θα πρεπει μαλιστα να γραψει συμφωνα με ποια συλλογικη συμβαση (αρθρο ταδε) υπολογισε τις μερες

Τρεχω και εγω για το ιδιο πραγμα :wink:

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Διαφημίσεις

• 6 months later...
Βρε κοριτσια για εμενα που δουλευω ναι μεν 5 ημερες αλλα και σαββατοκυριακα? Πως υπολογιζονται οι 3,5 μηνες?

κανονικα 3.5 μηνες αφου στην ουσια δουλευεις 5 μερες δεν εχει διαφορα!!!! εχει 2 ρεπο την εβδομαδα ετσι δεν ειναι???

• 2 χρόνια μετά...

Κορίτσια καλησπέρα, βοηθηστε με λίγο, αν πάρω πρώτα το μειωμένο όλο μαζί δηλαδή 3,5 μήνες μετά δεν μπορώ να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ; Μου πρότειναν απτην δουλειά να το πάρω όλο μαζί τώρα κ μετά αν θέλω να πάρω το εξάμηνο

Ευχαριστώ

New Mammy

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Κορίτσια καλησπέρα, βοηθηστε με λίγο, αν πάρω πρώτα το μειωμένο όλο μαζί δηλαδή 3,5 μήνες μετά δεν μπορώ να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ; Μου πρότειναν απτην δουλειά να το πάρω όλο μαζί τώρα κ μετά αν θέλω να πάρω το εξάμηνο

Ευχαριστώ

New Mammy

Μπορεις να παρεις πρωτα το μειωμενο και μετα το 6μηνο.Νομιζω ετσι λεει και ο ΟΑΕΔ οτι πρεπει να γινει.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα. αρχισε να με απασχολει το θεμα της αδειας, αν και εχω πητ 12/11, λογω της γραφειοκρατιας που επικρατει στη χωρα μας. μετα τη ληξη της αδειας τοκετου δεν θα κανω χρηση της 6μηνης του οαεδ γιατι θα κανει χρηση 9μηνης ο συζυγος μου. εγω θελω να κανω χρηση των 3,5 μηνων αλλα ηθελα να ρωτησω κατι. για να την παρω αρκει μονο η συνεννοηση με τον εργοδοτη μου? χρειαζεται να καταθεσω καποια χαρτια στην υπηρεσια μου η σε καποια αλλη (οαεδ, ικα, επιθεωρηση)? και επισης θα πρεπει να την ξεκινησω αμεσως μετα τη ληξη της αδειας τοκετου, η μπορω να επιστρεψω στη δουλεια για λιγο και να την ξεκινησω μετα?

χρειαζεται να καταθεσω καποια χαρτια στην υπηρεσια μου η σε καποια αλλη (οαεδ, ικα, επιθεωρηση)? και επισης θα πρεπει να την ξεκινησω αμεσως μετα τη ληξη της αδειας τοκετου, η μπορω να επιστρεψω στη δουλεια για λιγο και να την ξεκινησω μετα?

Καλημέρα!Δεν χρειάζεται να καταθέσεις κάποια χαρτιά στον ΟΑΕΔ για την ισοχρονη με το μειωμένο ωράριο άδεια των 3,5 μηνών!Ισως σου ζητήσει ο εργοδότης σου να κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ή μια απλή υπευθυνη δήλωση, για να είστε και οι δύο καλυμμένοι!Αν μετά θελήσεις να πάρεις το εξαμηνο (γράφεις οτι δεν , αλλα αν...) τότε θα σου ζητηθεί απο τον ΟΑΕΔ βεβαίωση του εργοδότη οτι έχεις πάρει την ισόχρονη και την κανονική σου άδεια. Με το καλό!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Hθελα να ρωτησω γιατι δεν μπορω να βγαλω ακρη...αφου παρω το εξαμηνο ο εργοδοτης θα μου δωσει το μειωμενο ωραριο σε αδεια,ποσες μερες μενουν απο τους 3,5 μηνες?

yVzdp3.png sW6gp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Τι γίνεται σε περιπτωση που μετα την ισοχρονη και το εξάμηνο δηλώσεις παραίτηση; Ξέρετε;

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 5 months later...

Καλημέρα! Εγώ πήρα το 6μηνο και έχω πάρει τα υπόλοιπα άδειάς μου κ επιστρέφω στη δουλειά με μειωμένο. Υπάρχει δυνατότητα με συμφωνία να πάρω τώρα το 3μηνο μειωμένο μαζεμένο ή οχι;

kqKHp2.png

Καλημέρα, όχι δεν μπορείς. Αν πάρεις το μειωμένο σε άδεια θα πρέπει να είναι ΠΡΙΝ το εξάμηνο υποχρεωτικά διαφορετικά δεν μπορείς.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 2 months later...

κορίτσια μπορεί να μου πει καμιά σας αν έχει πάρει το μειωμένο σε ισόχρονη άδεια, με 5νθήμερη 8ωρη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, πόσες μέρες τις βγήκε (εργάσιμες ή ημερολογιακές); με έχει βάλει ο εργοδότης μου (άκουσον άκουσον) να ρωτήσω εγώ στον ΟΑΕΔ λέει ακριβώς πόσες μέρες είναι, αλλά αν κατάλαβα καλά από όσα διάβασα εδώ ο ΟΑΕΔ δεν έχει καμια ευθύνη να μου απαντήσει, εξαρτάται από την σύμβαση εργασίας της κάθε κοπέλας, σωστά? ευχαριστώ

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπερα σας!

Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα,μηπως γνωρίζει καποια κοπέλα να μου απαντήσει σχετικα με το μειωμένο ωραριο...

Αρχικά αυτη τη στιγμη βρίσκομαι στο 6μηνο του οαεδ.

1).Μπορω να ζητήσω το μειωμένο ωραριο να το παρω σε αδεια;

2).Ποιος θα με πληρώνει;Οαεδ ή ο εργοδότης;

3).Γινεται να το παρω πλέον ή μονο πριν το 6μηνο;

4).Αν καποια κοπέλα το εκανε πρόσφατα ποιος ηταν ο μισθός;

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!

IWOMp2.png

wEMyp2.png

Καλησπέρα,

Οι απαντήσεις:

1) Θα μπορούσες να το ζητήσεις (γενικά μιλάω) αλλά είναι στη διακριτική ευχέρια του εργοδότη αν θα το δεχτεί.

2) Ο εργοδότης

3) Δεν γίνεται να το πάρεις τυπικά. Στο site του ΟΑΕΔ αναφέρει χαρακτηριστικά για το 6μηνο:

"Πότε χορηγείται;

Χορηγείται μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας), της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, καθώς επίσης και στις εργαζόμενες που αμέσως μετά τα ανωτέρω διαστήματα κάνουν χρήση ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση τις ετήσιες προθεσμίες για τη χορήγησή της. Το δικαίωμα ασκείται εντός 60 ημερών από τη λήξη των ανωτέρω αδειών."

Από εκεί και πέρα έχω ακούσε για εργοδότες που έκαναν τα στραβά μάτια. Τι να πω...

4) Ο μισθός είναι κανονικά ο μισθός που παίρνεις στην εργασία σου

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας,

Απο την εργασία μου με ενημέρωσαν οτι θα πρέπει να πάρω την ισοχρονη άδεια προς το μειωμένο ωράριο μετά την άδεια λοχείας και πριν το εξάμηνο του ΟΑΕΔ.

Ειναι σωστό αυτό?

Επιπλέον πόσες εργάσιμες ημέρες πρέπει να υπολογίσω 75 ή 65, εφόσον θα πάρω το μειωμένο πριν το εξάμηνο? Για να βρω τις μέρες να υπολογίσω 30 μήνες ή 24 μήνες?

Γνωρίζει κανεις που να απευθυνθω για να μου πουν ακριβως? Στο συνήγορο του πολίτη?

Απο την εργασία μου με ενημέρωσαν πως ειναι 3,5 μήνες.

Το μειωμένο ως άδεια το παίρνεις πριν την άδεια του ΟΑΕΔ αυτό είναι σίγουρο. Το πώς το υπολογίζεις δεν το ξέρω γιατί δεν το πήρα. Από την εργασία σου ο λογιστής δεν ξέρει να σε ενημερώσει; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...