Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ...ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Eve

Recommended Posts

Διάβασα topics για Θηλασμο και αντιίωση, θηλασμο και διαιτα, οδοντιατρο, γυμναστηριο…. Από την μεριά μου, τώρα που φυσύξαμε το πρώτο μας κεράκι :lol::lol: , θέλω να ανοιξω ποστ για "Θηλασμο και Τεχνολογια".

Διότι αν δεν υπήρχε η τεχνολογία, αν δεν υπήρχε το ιντερνετ, μια γρηγορη συνδεση και ο υπολογιστής μου, προσωπικά μαλλον δεν θα θηλαζα. !!

Γιατι στο ιντερνετ, ψαχνοντας στα 10 ελευθερα λεπτά της ημέρας που ειχα όταν γυρισα από το μαιευτηριο (λέω πολλά;;) ανακαλυψα την llli, γράφτηκα στο πρωτο μου forum, ηρθα σε επαφή με συμβουλο θηλασμου, όταν κανεις δεν με ειχε βοηθησει μεχρι εκεινη τη στιγμή (το αντιθετο μαλλον).

Γιατι όταν εστειλα τον αντρα μου στο μεγαλυτερο καταστημα βρεφικών ειδων στην Αθηνα και του ζητησα να μου φέρει οποιοδηποτε βιβλιο βρει σχετικά με το θηλασμο για να μαθω, να ενημερωθω, εκεινος γυρισε με αδεια χέρια γιατι δεν βρηκε τιποτα σχετικό!!! :roll:

Γιατι σε κάθε μια από τις "οδηγιες αποθηλασμού" του παιδιάτρου, της μαίας, της γειτόνισσας και κάθε άλλου "σχετικού"…..στο ιντερνετ έβρισκα επιστημονικά τεκμηριωμένες τακτικές και συμβουλές που με βοηθουσαν να συνεχισω. :lol:

Γιατί οσες φορές σκέφτηκα λόγους να αποθηλάσω, στο ιντερνετ βρηκα αλλους τόσους για να μην το κάνω!

Και γιατί βρήκα το parents, την Αγλαία, και ολες εσας τις πρόθυμες 'Αγλαιες' για να στηρίζουμε κι άλλες μαμαδες που θα κάνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας το φυσικό και αυτονόητο : θα θηλάσουν!! :D

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!! :D

Εύη κ Αλέξανδρος

Διαφημίσεις

Δεν είχα συνηδειτοποιήσει οτι το παιδάκι σου χρόνισε! Να τον χαίρεσαι, και να τον δεις όπως επιθυμείς!

Συμφωνώ μαζί σου. Αν δεν υπήρχει το ίντερνετ, δεν νομίζω να τα είχα καταφέρει. Σίγουρα δεν είχα υποστήριξη απ'τους δικούς μου, εκτός απ'τον άντρα μου, που όμως κι αυτός δεν ήξερε πολλά πράγματα.

Παράξενο δεν είναι να είναι απαραίτητη η τεχνολογία για να πετύχουμε κάτι τόσο φυσικό όσο ο θηλασμός?

Με λίγη προσπάθεια, ίσως η γενειά των παιδιών μας να μη χρειαστεί την τεχνολογιά τουλάχιστον σ'αυτό το θέμα. :wink:

Κι εγώ νόμιζα ότι το θέμα θα ρωτούσε για το αν βλάπτουν οι ακτινοβολίες από ΗΥ, τηλέφωνα κτλ το γάλα :lol::lol:

Μάλλον ανήκουμε πολλές στην κατηγορία αυτή, που έλαβαν την ενημέρωση τους από το ίντερνετ, είτε από ξένα, είτε από ελληνικά φόρουμ!

Τον πρώτο χρόνο θηλασμού τον πέρασα με ξένα φόρουμ, μετά ανακάλυψα και τα ελληνικά. Και παρόλο που τα αρχικά προβλήματα είχαν ξεπεραστεί, η συνύπαρξη με άλλες θηλάζουσες μαμάδες, έστω και από μακρυά, ήταν και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας υποστήριξης, σε αυτόν τον κόσμο που περιφερόμαστε σαν εξωγήινες (να μην επεκταθώ, τα έχουμε πει πολλές φορές) :)

Πάντως, πρέπει να έχεις μέσα σου και λίγο το μικρόβιο της αμφισβήτησης και της έρευνας, γιατί πλέον το ίντερνετ είναι μέσα σχεδόν σε κάθε σπίτι. Αλλά σε μερικές κοπέλες δεν περνά καν η σκέψη να αμφισβητήσουν τον γιατρό τους ή να φιλοσοφήσουν για το τί είναι φυσιολογικό και τί είναι υποκατάστατο. Έχει να κάνει με το πόσο βλέπεις κάτι σαν πρόβλημα, για να ψάξεις να βρεις και λύσεις. Πχ αν είχαμε πρόβλημα στο σεχ, θα κινούσαμε γη και ουρανό να βρούμε λύση και τα υποκατάστατα θα μας έκαναν δυστυχισμένους, γιατί θα ξέραμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο θηλασμός είναι ακόμη ταμπού αλλά θα το διορθώσουμε κι αυτό, πού θα πάει ... θα μας βοηθήσει και η τεχνολογία να διαδώσουμε την εμπειρία μας :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγώ αν δεν είχα βρει το forum θα είχα αποθηλάσει στις 2 βδομάδες.

Το καλό είναι ότι έχω αρκετές φίλες που είναι σε στάδιο γάμου και δημιουργίας οικογένειας οπότε θα γίνω δασκάλα τους όταν έρθει με το καλό η ώρα. Αυτές με τη σειρά τους θα βοηθήσουν άλλες κοκ.

Θα γίνουμε πολλές!!!!!!!!!!!

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ κι εγώ χωρίς το forum τώρα θα έφτιαχνα γαλατάκι σκόνη!!!

Τώρα σκέφτομαι να μοιραστώ την εμπειρία μου με καμμιά φίλη για να βοηθήσω όπως λέει και η pipi αλλά και μόνο που σκέφτομαι τη διαδικασία δεν νομίζω να το κάνω!!

Πρέπει πρώτα να βγάλεις από το μιαλουδάκι όλες τις σάχλες και τα ζαβά που λένε μανάδες, θειάδες και παιδίατροι και μετά να πείσεις για τον πραγματικό θηλασμό!!!

Δοκιμάζοντας απλά μια κουβέντα με την κουμπάρα μου ομολογώ ότι ή θα την ξυλοφόρτωνα ή θα σταμάταγα την κουβέντα! Και σταμάτησα την κουβέντα έβγαλα το στήθος έξω και άρχισα να θηλάζω!!! :shock::wink:

Τώρα από άγνοια κι εγώ μαύρα μεσάνυχτα ήμουν αλλά δε μιλούσα κι όλας!

Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν με ρώταγαν αν θήλαζα τον Κωνσταντίνο μου έλεγα : Λίγο γιατί δεν είχα γάλα!!

Και διαβάζοντας τώρα τις χειρόγραφες σημειώσεις μου από τότε(έγραφα εμπειρίες από το μωρό μου κάθε μέρα) ντρέπομαι τόσο μα τόσο πολύ! Μου 'ρχεται να της κάψω μην τις δει καμμιά Αγλαϊα και αλοίμονο μου!!! :oops::oops::oops:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Κι εγώ νόμιζα ότι το θέμα θα ρωτούσε για το αν βλάπτουν οι ακτινοβολίες από ΗΥ, τηλέφωνα κτλ το γάλα :lol::lol:

Kι εγώ το ίδιο :lol:

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας και ψάχνοντας τόσο στο Forum αυτό όσο και σε ξένα έμαθα, ενημερώθηκα και πάνω από όλα είδα ότι υπάρχει και μια άλλη άποψη στο πως να αναθρέψεις το παιδί σου... Γιατί ο θηλασμός είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη όχι απλά το να παρέχεις τροφή στο παιδί σου, είναι και στάση ζωής...

Είναι πολύ σημαντικό για μια νέα μανούλα που μες στο άγχος της και την ανασφάλεια και που βομβαρδίζεται από κάθε είδους "σχόλια" και "συμβουλές" να μπορεί να βρει σωστές πληροφορίες, λύσεις έστω και απλά μια συμπαράσταση από άλλες μανούλες.

Σας παραθέτω τον παρακάτω διάλογο με τη γιαγιά μου (είναι 95 χρονών και θήλασε 6 παιδια για πάνω από 1,5 χρόνο το καθένα):

-Το θηλάζεις ακόμα έτσι δεν είναι;

-Ναι, βέβαια

-Και τώρα με τη δουλειά πως τα πας, το γάλα σου "έκοψε" ;(μειώθηκε; )

-Όχι γιαγιά, Έχω θήλαστρο και αντλώ και στη δουλειά

-Μπράβο. Κοίτα μην το "κόψεις" το παιδί πριν χρονίσει.

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Δεν το πιστεύω κορίτσια!!! Σήμερα ξύπνησα με αυτήν ακριβώς τη σκέψη, δλδ πόσο με βοήθησε το ίντερνετ στον θηλασμό. Και αναρωτιέμαι: πού καταντήσαμε να μας βοηθάει ένα "χαζοκούτι" για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και όχι οι γιατροί, που χρυσοπληρώνουμε, ή έστω οι μαμάδες μας, που έπεσαν θύματα της προπαγάνδας της "σκόνης".... :?:

vChmp3.png IkwYp3.png

Kι εγώ νομίζω πως όλα τα χρωστώ στο http://www.thilasmos.gr. Έτσι όπως τα έγραφε, έτσι ακριβώς τα έκανα πράξη μόλις ήρθε η ώρα. Είχα μελετήσει πολύ όμως.

Κυρίως όμως είναι το ένστικτό μας κορίτσια μου. Για μένα ήταν μονόδρομος ο θηλασμός κι ο μόνος τρόπος να ταϊσω το παιδί μου. Δηλ. δεν καταλάβαινα την ερώτηση "Θα θηλάσεις;"... Απαντούσα ναι κι από μέσα μου σκεφτόμουν μα καλά, τί με ρωτάνε, αλλιώς πώς θα φάει το παιδάκι μου;;;;

Tελικά όμως πράγματι δεν είμαστε πολλές. Κρίμα. Απορώ γιατί οι υπόλοιπες μανούλες δεν οδηγούνται στην πιο όμορφη κι απλή λύση; Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Tελικά όμως πράγματι δεν είμαστε πολλές. Κρίμα. Απορώ γιατί οι υπόλοιπες μανούλες δεν οδηγούνται στην πιο όμορφη κι απλή λύση; Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;

Γιατί πέρα από το να το θες υπάρχει και το αν έχεις σωστή καθοδήγηση κι ενημέρωση. Αν πέσεις πάνω σε περίεργους γιατρούς και μαίες και δεν ξέρεις τίποτα, σίγουρα θα σε οδηγήσουν σε αποθηλασμό με τις προτροπές τους. Αν αντιμετωπίζεις και προβλήματα (πολύ υψηλό ίκτερο, πράσινα κακά, χαμηλή λήψη βάρους).... εκεί να δεις γλέντια.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις