Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλιο και διάρκεια συντήρησης εκτός ψυγείου

maira07

Recommended Posts

Νέος γιατρός νέες απορίες.

Ξέρετε πόση ώρα μπορούμε να διατηρήσουμε το εμβόλιο εκτός ψυγείου;

Όλα τα εμβόλια του πρώτου χρόνου τα έκανε ο μικρός μου σε ιατρικό κέντρο όπου τους πήγαινα το εμβόλιο και το κάνανε εκεί. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που έφευγα από το σπίτι μέχρι και τη στιγμή που θα γινόταν το εμβόλιο μπορεί να περνούσε και 1,5 ώρα. Οι γιατροί εκεί μου είπανε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν το ξανασκέφτηκα.

Τώρα το θέμα έχει ώς εξής: Αλλάξαμε γιατρό και εφάρμοσα την ίδια τακτική. Αγόρασα το εμβόλιο και το είχα μαζί μου. Όταν της το έδωσα περίπου 40 λεπτά αφότου είχα φύγει από το σπίτι, μου είπε ευγενικότατα ότι δεν έχει πλέον ισχύ :shock: και μου έδωσε ένα καινούριο, το οποίο δε μου το χρέωσε, για να μην θεωρηθεί εκμετάλλευση.

Της είπα ότι όλα τα εμβόλια τα έχουμε κάνει με αυτόν τον τρόπο και για να με ηρεμήσει μου είπε να μην το σκέφτομαι πια. Ελα που δεν γίνεται. :(

Μήπως θα έπρεπε να ζητήσω να επαναλάβει τις δόσεις των εμβολίων;

Διαφημίσεις

Εξαρτάται τι εποχή τα έκανε. Αν ήταν Καλοκαίρι τα 40 λεπτά είναι πολλά.

Και αυτό με επιφύλαξη το λέω.

Αλλά τώρα τον Χειμώνα δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Μήπως σου το είπε αυτό για να αγοράζεις τα εμβόλια από εκεί?

Ρώτησε και κάποιον άλλο γιατρό που να μην έχει κάποιο ώφελος.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Εμάς ο φαρμακοποιός μας μας έχει δώσει παγοκύστη για να τα μεταφέρουμε και μάλιστα μια φορά που ο άντρας μου την ξέχασε του έδωσε άλλη παρόλο που η απόσταση από το σπίτι μας ήταν μόλις 5 λεπτά. Και στην παιδίατρο που πάμε όσοι γονείς περιμένουν, χτυπάνε κατευθείαν την πόρτα για να τα βάλουν στο ψυγείο. Τώρα εφόσον το είχες αναφέρει στους άλλους γιατρούς και σου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα δεν νομίζω πως θα πρέπει να τα επαναλάβεις...

DoUwp3.png

Κορίτσια μη μου λέτε τέτοια. Και σε μας περνάει τουλάχιστον μισή ώρα από την ώρα που το βγάζουμε από το ψυγείο. Δεν μου έχει πει τίποτα η γιατρός ότι λήγει! Ελπίζω να μην είναι αλήθεια!Και ύστερα πως είναι άχρηστο το εμβόλιο αφού μετά το μικρό έχει πυρετό? Αν έχει αδρανοποιηθεί ο ιος θα είχαμε πυρετό?

as1cCyH0g411210ODM0ODlkfDU3NTcwZHxPIGZhZm91dGFrb3MgbW91IGVpbmFp.gif

s-age.pngs-age.png

Καλημέρα,

Τα εμβόλια μόλις τα αγοράζω, τα βάζω αμέσως ψυγείο (εντός 5 λεπτών). Μόλις έρχεται ο παιδίατρος σπίτι, τα βγάζω από το ψυγείο, κατόπιν εντολής του.

Δες αυτό για την συντήρηση

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=262

Διαφημίσεις

Θα την ξαναρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω. Πάντως αποκλείεται να το έκανε για να αγοράζω από εκείνη τα εμβόλια, γιατί μου έδωσε καινούριο και δεν μου το χρέωσε και με συμβούλεψε να τα μεταφέρω σε πάγο τις επόμενες φορές.

Γιατί βρε παιδί μου τέτοια αδιαφορία από μερικούς γιατρούς; Θα σκάσω μέχρι το επόμενο ραντεβού.

Εμάς ο φαρμακοποιός μας μας έχει δώσει παγοκύστη για να τα μεταφέρουμε και μάλιστα μια φορά που ο άντρας μου την ξέχασε του έδωσε άλλη παρόλο που η απόσταση από το σπίτι μας ήταν μόλις 5 λεπτά. Και στην παιδίατρο που πάμε όσοι γονείς περιμένουν, χτυπάνε κατευθείαν την πόρτα για να τα βάλουν στο ψυγείο. Τώρα εφόσον το είχες αναφέρει στους άλλους γιατρούς και σου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα δεν νομίζω πως θα πρέπει να τα επαναλάβεις...

κι εμεις ακριβως αυτο καναμε και κανουμε ακομα..και ο φαρμακοποιος και η παιδιατρος μας ειχαν ενημερωσει εξαρχης για τα εμβολια και την συντηρηση τους........

• 1 χρόνο μετά...

καλημερα!!!

εχτες αγορασα ενα εμβολιο για τη μικρη. Κατι μου ετυχε στο δρομο με το αυτοκινητο και το εβαλα στο ψυγειο μετα απο 1 και 15' ...

καταρχην το πληρωσα 35 ευρω, γιαυτο και ρωταω...

εχει χαλασει? Κι αν εχει χαλασει, απλα δεν θα λειτουργησει ή θα παθει κατι και το παιδι?

(ειναι η 4η δοση του infarix, εχουμε ηδη κανει τις 3 και θα κανουμε άλλες 2)

πειτε ρε κοριτσια γιατι το σκεφτομαι συνεχεια!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...