Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

NANA

Recommended Posts

Όλο και περισσότερο σκέφτομαι το θέμα της δουλειάς. Αν θα τα καταφέρω με 3 παιδιά και με μεγάλο σπίτι εκτός πόλης να τα βγάλω πέρα. Είναι δύσκολη η δουλειά μου (όχι σωματικά, ασχολούμαι με υπστιριξη προγραμμάτων/η/υ) και το λιγότερο 8 ώρες καθημερινά που μπορεί να φτάσουν και 10. Άρχισα να σκέφτομαι για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια εργασίας το δημόσιο. Για 2 λόγους το ωράριο και τις αργίες. Γνωρίζω ότι τα χρήματα και οι προοπτικές πιθανόν να είναι μικρότερες. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με προκηρύξεις και το πως κινείτε το όλο σύστημα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αλλά φαντάζομαι ότι θα μετράει το 3ο παιδί... Όταν με το καλό γίνει σε λίγο καιρό...

Ευχαριστώ....

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Διαφημίσεις

Με το τρίτο παιδί απλά μπορείς να δηλώνεις και θέσεις που προορίζονται μόνο για τρίτεκνους που είναι ένα ποσοστό από τις κανονικές...δεν υπάρχουν όμως αυτές οι θέσεις σε κάθε προκήρυξη...

αναλυτικά για προκηρύξεις δες εδώ http://www.asep.gr και http://www.diorismos.gr/forum

καλή τύχη :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημερα Νανα

Ασχολουμαι πολυ με τις προκηρυξεις γιατι θελω και εγω να μπω στο δημοσιο.Ξεκινα απο το site του Ασεπ να βλεπεις τις προκηρυξεις και οποιαδηποτε πληροφορια θελεις στειλε μου πμ να σε κατατοπισω.

QJZup3.png

bxuCp3.png

• 1 year later...

10% των θέσεων που προκυρήσσονται για μια συγκεκριμένη ειδικότητα, ο νόμος λεει ότι πρεπει να καταληφθεί από τρίτεκνο..δηλαδή αν προκηρυχτούνε 10 θέσεις νομικών πχ η μια θα βγει από λιστα μόνο από τρίτεκνους..αλλά προσωπικά εγώ πολύ λίγες προκηρυξεις έχω δει που προκηρύσσονται 10 θέσεις..τώρα με το νέο προσοντολόγιο που λένε ότι θα ψηφιστεί και θα παίρνουνε μόρια και τα παιδιά, ίσως τότε έχεις ελπίδες..αλλά γενικά προκηρύξεις το 10 και το 11 είπε η νέα κυβέρνηση θα γίνουνε μόνο στον κλάδο της υγείας και της παιδείας...

παντως σε θαυμάζω που μετά από 9 χρόνια τώρα αναζητάς το δημόσιο..οι 13 μήνες άδειας σε κάθε παιδί, οι αδειες, η σταθερότητα του μισθού, μηνας μπαίνει μηνας βγαινει, δεν σε είχανε δελεάσει νωρίτερα?? εχω ψάξει πααααρα πολύ το θέμα δημοσίου..δυστυχως σε θέσεις ΠΕ χωρίς διδακτορικό είναι σχεδόν αδυνατο κάποιος να διοριστεί..για τις άλλες κατηγορίες δεν ξέρω αλλά φανταζομαι γίνεται παντού σφαγή..

Διαφημίσεις

Εγώ κάνει χρήση του δικαιώματος των τριτέκνων και μπήκα στο δημόσιο.¨Οπως είπε το Μαράκι το ποσοστό του 10% σπάνια το βλέπεις.Προκυρήσετε κυρίως για θέσεις που έχουν περισσότερο ζήτηση πχ Διοικητικού προσωπικού ή νοσηλευτικης.....και συνήθως βγαίνουν μόνο στην Αθήνα,σπάνια σε θεσ/νικη και ποτέ σε μικρές πόλεις.Η χρονια μετά το 2006 δηλαδή μετά το καλοκαίρι του 2006 μέχρι και τη τελευταία μεγάλη προκύρηξη του ΙΚΑ τέλη του 2008 οι θέσεις για τρίτεκνους ήταν αρκετές.....αλλά σχεδών όλες ήταν στην Αθήνα.Τώρα στην νέα προκύρηξη για το Υπουργείο Υγείας που βγήκε είδα αρκετές θέσεις για τρίτεκνους στην νοσηλευτική όμως....Πάντως αυτός ο νόμος για τους τρίτεκνους ευνοεί περισσότερο τους γονείς τρίτεκνους παρά τα παιδιά τους γιατί υπάρχει όριο ηλικίας στα παιδια.

Μηπως γνωριζετε?Ειμαι διορισμενη νοσηλευτρια στο δημοσιο.Και τον Αυγουστο (πρωτα ο Θεος) θα γινουμε τριτεκνοι.Η εργασια μου ειναι 50 χλμ πηγαινε-ελα.....κ με την κινηση της Αθηνας μπορει να κανω και 2 ωρες να επιστρεψω σπιτι μου.Μηπως λογω τριων παιδιων εχω διακαιωμα μεταθεσης κοντα στον τοπο κατοικιας μου?Αν γνωριζετε κατι θα με βοηθουσατε πολυ!

Ευχαριστω εκ των προτερων.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Για τις μεταθέσεις που λες δεν ξέρω...αλλά ξέρω σίγουρα ότι εαν πάρεις τα 2 χρόνια άδειας ανατροφής άνευ αποδοχών που δικαιούσαι μέχρι την ηλικία των 6 ετών του παιδιού - εκτός του 9μηνου ανατροφής που το πληρώνεσαι - οι 3 πρώτοι μήνες είναι ΜΕ αποδοχές εάν πρόκειται για τρίτο παιδί

Μηπως γνωριζετε?Ειμαι διορισμενη νοσηλευτρια στο δημοσιο.Και τον Αυγουστο (πρωτα ο Θεος) θα γινουμε τριτεκνοι.Η εργασια μου ειναι 50 χλμ πηγαινε-ελα.....κ με την κινηση της Αθηνας μπορει να κανω και 2 ωρες να επιστρεψω σπιτι μου.Μηπως λογω τριων παιδιων εχω διακαιωμα μεταθεσης κοντα στον τοπο κατοικιας μου?Αν γνωριζετε κατι θα με βοηθουσατε πολυ!

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Με το καλό το τρίτο σου παιδάκι.¨Οντως ισχύει ότι μπορείς πέρα της αδειας όχείας και του 9μήνου να πάρεις και το 3μηνο του τρίτου παιδιού (με πλήρες αποδοχές) μενωνομένο ή σε συνδιασμό με 2 χρόνια ανευ αποδοχων μέχρι το παιδάκι σου να κλείσει τα 6.Οσο για μετάθεση έαν είσαι διορισμένη σε νοσοκομείο που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας τότε λέγεται μετάταξη γιατί πρόκειται για ΝΠΔΔ.Εαν είσαι σε νοσοκομείο του ΙΚΑ και πάς σε ΙΚΑ τότε θεωρείται μετάθεση.Τώρα για τα νοσοκομεία του Υ/Υγειας είναι λιγο δυσκολα τα πράγματα.Με τον νέο νόμο πρέπει να περάσει 5ετία για να κάνεις μετάταξη από τη ημέρα διορισμού.Δεν σε ποιάνει και ο νόμος που αναφέρεται μόνο στους τρίτεκνους δημόσιους δοιηκητικους υπαλλήλους και λέει ότι τοποθετούνται στον τόπο συμφερόντων τους.

Πάντως αφού θα γεννήσεις με το καλό τον Αυγουστο μην ανχωνεσαι έχεις μπροστά σου 2 χρόνια........

NANA μιας και το αντικειμενο σου ειναι οι Η/Υ δες την τελευταια προκηρυξη που βγηκε

(6Κ/2009)και αφορα θεσεις στο ΑΣΕΠ γιατι δεν βλεπω να ερχονται καινουργιες προκηρυξεις.

κοριτσακια μου!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

να ρωτήσω κ εγώ ρε κορίτσια κάτι!

είμαι τέκνο πολυτεκνου κ με αξίωσε ο θεός κ μόλις έγινα κ τρίτεκνη!να φανταστώ ότι μπορώ να κάνω χρήση μόνο του ενός από τα παραπάνω;

παίζει ρόλο κ ή ηλικία άραγε;

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Απ ότι ξέρω μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δύο προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογιτικά και για τους πολύτεκνους και για τους τρίτεκνους αλλά από την προσωπική μου εμπειρία με τους τρίτεκνους έχεις περισσότερες πιθανότητες γιατί ο άριθμός των ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση είναι πολύ μικρότερος από τους πολύτεκνους.Τι συμαίνει αυτό??????Σε μία προκύρηξη στις θέσεις για πολύτεκνους έχουν το δικαίωμα να κάνουν τα χαρτιά τους όλοι από μια πολύτεκνη οικογένεια(γονεις και παιδια)ένω στις θέσεις για τριτεκνους το δικαίωμα το έχει ένας μόνο από την οικογένεια ή ενας από τους δύο γονείς ή ένα από τα τρία παιδιά και εφόσον το μεγαλύτερο δεν έχει κλείσει τα 23 ή 25 χρόνια.Μειώνεται δηλαδή κατα πολύ ο αριθμός των ενδιαφερομένων για την θέση.Και κάτι άλλο στους τρίτεκνους έχεις να συναγωνιστείς περισσότερους γονείς παρά παιδιά.Οσο για την ηλικία του ενδιαφερόμενου δεν υπάρχει περιορισμός.Γνωρίζω καλά το θέμα γιατί έχω κάνει χρήση του δικαιώματος και έχω διοριστεί στο δημόσιο.¨Οτι άλλη πληροφορία θέλεις είμαι στην διάθεσή σου.

και πάλι όμως απ΄ότι βλέπω είναι πολύ λίγες οι θέσεις που προκυρήσσονται! είμαι ΤΕ αλλά καμιά φορά σκέφτομαι μήπως να κάνω άιτηση σε ΔΕ ή ακόμη κ ΥΕ! βλέπεις από προυπηρεσία έχω μόνο 2 χρόνια κ απ΄οτι ξέρω αυτό είναι που ανεβάζει τα μόρια!

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

και πάλι όμως απ΄ότι βλέπω είναι πολύ λίγες οι θέσεις που προκυρήσσονται! είμαι ΤΕ αλλά καμιά φορά σκέφτομαι μήπως να κάνω άιτηση σε ΔΕ ή ακόμη κ ΥΕ! βλέπεις από προυπηρεσία έχω μόνο 2 χρόνια κ απ΄οτι ξέρω αυτό είναι που ανεβάζει τα μόρια!

marlen θα κοιτάξεις που μαζευεις περισσότερα μόρια με ή χωρίς προυπηρεσία.Στις κατηγορίες ΤΕ και ΔΕ προκυρήσονται χώρια οι θέσεις για τρίτεκνους-πολύτεκνους με ή χωρίς προυπηρεσία.Στην ΥΕ μοριοδοτήσαι διαφορετικα δηλ στην περίπτωσή σου που εισαι και τρίτεκνη και τέκνο πολύτεκνης οικογένειας αυτά προσμετρούνται αθροιστικά και μαζευεις μόρια όπως και μόρια στην ΥΕ παίρνεις και από την ανεργία.Δες τι σε συμφέρει περισσότερο....