Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αδυνατα μωρα

Recommended Posts

Ετσι ακριβως οπως το λες ειναι! Να ειναι καλα και τιποτε παραπανω!

Εμενα ψυχολογικα με εχει φθειρει πολυ ο πολεμος που κανουμε για να φαει.... Δεν θα με ενοιαζε να τρωει λιγοτερο αλλα τουλαχιστον να μην εκανε πολεμο!

Επισης, επιμενω στην σωστη διατροφη, δεν υποκυπτω σε διαφορα σνακ ή απ'εξω φαγητα για το μωρο. Θελω να τρωει σωστα πραγματα .. και τα σωστα υγιηνα φαγητα δεν εχουν και τις τρελες θερμιδες!

Μακαρι να ειναι καλα και ολες γι αυτο αγωνιουμε!

Εμεις δεν καναμε ποτε εξετασεις ....αλλα το σκεφτομαι τωρα μετα τις γιορτες....ηταν παντα στις καμπυλες καπου 20% και δεν ανησυχουσε η γιατρος.

Οσο για κληρονομηκοτητα ...παιζει μεγαλη σημασια....αμα σκεφτεις πως και τον αντρα μου ..πειναω... τον ακους πολυ σπανια να λεει!! Και αμα δεν του βαλω το φαι στο τραπεζι να το δει ξεχναει να φαει! :shock:

QacZm4.png

YOU BELIEVE YOU ACHIEVE !!

Διαφημίσεις

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μινιον αν κανεις κατι με αναπτυξιολογο, γραψε μας το τι και πως μηπως το χρειαστουμε και εμεις αργοτερα.

Ολγα τοαπογευμα ουτε κανα γιαουρτακι δε θελει?

Και εγω τη κρεμα δε την ξαναταιζει, θα της δινει η νταντα της που την καταφερνει καλυτερα. Της δινω τα αdvance ευτυχως της αρεσουν.

Της βαζω τηλεοραση και χαζευει γιανα την καταφερνω . Δεμενη στο καροτσι και αν αρχισει να αντιστεκεται, κατω κυνηγητο απο πισω.....

Αυτη η μοκετα εχει δοκιμασει ολες τις γευσεις σε λιγοτερο απο 1 χρονο :cry: βλεπω να την πεταω το καλοκαιρι :lol:

kKZUp2.png

Δεν έχω το βιβλιάριο μαζί μου για να σας πω πόσο ήταν στο εξάμηνο..

γεννήθηκε 1740γρ και 46εκ τώρα είναι 27μηνών και είναι 12100 και 97εκ.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Η δική μου γεννήθηκε 2,010 και 44εκ. στο σπίτι ήρθε 2κιλά, στο μήνα ήταν 2,900, στο 6μηνο ήταν ,6800 και 68 εκ. και στο χρόνο 8800 και 75εκ. Τώρα που είναι 2και10/12, είναι 13 κιλά και 94 εκ.

Γενικά είναι υγιέστατο παιδάκι, πολύ ζωηρό, κινείται συνεχώς και έχει περιέργεια για τα πάντα. Περπάτησε 10 μηνών. Άργησε να βγάλει δοντάκια και ακόμα δεν έχει και πολύ μαλλί. Ντύνεται μόνη της, ετοιμάζει το μπάνιο της (βάζει τη μπανιερίτσα στη ντουσιέρα, τη γεμίζει νερό- πρέπει να χω το νού μου μή βάλει κρύο), γδύνεται και μπαίνει μέσα. Όμως ακόμα δεν έχουμε κόψει εντελώς την πάνα.

Τρώει μόνη της από όλα, αλλά περνάει κάτι μέρες που δεν θέλει τίποτα και τη βγάζει με σκέτο γάλα. Έχουμε κρατήσει το γάλα σκόνη λόγω περισσοτερων θερμίδων, καί κοιτάμε όλα τα φαγητά να τα ενισχύουμε σε θερμίδες προσθέτοντας π.χ. μια επιπλέον κουταλιά ελαιόλαδο στο πιάτο της.

Δεν την πιέζω να φάει, υπάρχει άλλωστε περίπτωση να τα βγάλει όλα αν την παραζορίσω.

Παραπονιέται κατά καιρούς για πόνο στην κοιλιά αμέσως μόλις φάει, αλλά κάναμε όλες τις εξετάσεις που ζήτησε ο γιατρός και δεν βρέθηκε κάτι.

Διαφημίσεις

Sam kai Archontia, να τις χαιρεστε. Απο οτι ειδα (γιατι ειμαστε μικρα ακομα) εχετε 2 ψιλολιγνα κοριτσακια. Λετε να παρει και η δικια μου κανα ποντο????? Sam το υψος της βγαινει στο 100% :roll::roll::roll:

Εμεις ειμαστε στο 45% και πεεεεεεεεφτουμεεεεεεεεε :lol::lol::lol:

kKZUp2.png

Γατούλα αγόρι είναι :lol::lol: Ανδρέας-Μάριος το όνομα του!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

αχ και εμείς μινιόν είμαστε

αγοράκι 25σχεδόν μηνών 10,2κιλά και 83πόντους (πατώσαμε)

γεννηθήκαμε πρόωρα 2κιλά και 42πόντους

όταν είναι να φάμε η αγαπημένη μας λέξη είναι "αργότερα"

wWPdp2.png

Καλή χρονιά σε όλες μας! Να χαιρόμαστε τα ζουζούνια μας!!

Γατούλα, ενώ είχα αρχίσει να της δίνω γιαούρτι, η παιδογαστρεντερολόγος μου είπε ότι είναι νωρίς και να μην της δίνω. Να σου πω την αλήθεια στεναχωρήθηκα γιατί φαινόταν να της αρέσει. Όχι όμως το advance ή κάποιο παιδικό...αυτά είναι πολύ γλυκά και εμείς κρατάμε την σιλουέτα μας!!! Ένα αγελαδινό βιολογικό κατάξινο της έδινα και το απολάμβανε μια χαρά! Δοκίμασα αρχικά γίδινο και πρόβειο γιατί είχα διαβάσει ότι είναι ότι πιο κοντινό στο μητρικό αλλά έβγαλε κοκκινίλα γύρω από το στοματάκι της και της τα σταμάτησα. Επειδή η μικρή θηλάζει ακόμα, ως εναλλακτική έχω προσπαθήσει να την θηλάσω το απόγευμα, έχω δοκιμάσει να της δώσω και φαϊ όπως το μεσημέρι αλλά απλά δεν πεινάει!!!

καλησπερα!Ολγα1 επειδη και εμενα δεν τρωει το advance ισως επειδη δεν της αρεσουν τα γλυκα (δεν εφαγε ποτε κρεμα πχ μπισκοτοκρεμα) οποιοδηποτε βιολογικο γιαουρτι?

Διαφημίσεις

Να σου πω την αλήθεια minion μου σύστησε κάποιο αυτός που έχει το κατάστημα με τα βιολογικά. Αν όμως δεν είχε αρέσει στην μικρή μου θα είχα δοκιμάσει καποιο άλλο οπότε μάλλον το παιδί θα αποφασίσει ποιο τελικά θα φάει.

Σαμ σορυ βρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: ψηλολιγνος αντρακλας , δορθωνω :lol::lol:

Και ναι, γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, πηραμε 2 ποντους και 250 γρ!!!!!!! ειχε 4 μηνες να παρει υψος το ατιμο θηλυκο :lol::lol::lol:

Εγω οσο βλεπω οτι τρωει το advance δε τολμαω για αλλο, μια χαρα ειναι

Δε μου λετε , οσες χρονισατε, περασατε σε αλλα γαλατακια η σκονη?????

Θα πρεπει να αλλαξουμε και γαλα σιγα σιγα.

Αχ θα αφησω για λιγο το αγχος της κορης και θα περασω στον γιο τωρα, εχουμε κρυψορχια . Για να δουμε τι θα μας δειξει ο υπερηχος, τωρα, εχουμε? δεν εχουμε? διορθωνεται....ουφφφφφφ

αααα και το σαμιαμιδι με 4 δοντακια ολα και ολα και αποφασισε να περασει σε τραπεζιτη τωρα!!!!! για αυτο μαλλον δε κοιμαται καλα αυτο το καιρο.

Στο μεταξυ στη παιδιατρο ηταν ενα αλλο παιδακι ισα με εμας, που περναγε μισο κεφαλι το βασιλη :shock: τον εκανα για 18 μηνων!!!1

φανταζεστε πως εδειχνε η Αναστασια μπροστα του???? μπιαφρα!!!!!

(μεταξυ μας η μανα του ηταν 1,85+ :lol::lol: )

kKZUp2.png

εμεις το τελευταιο διαστημα αρνουμαστε το πρωινο γαλα.

ποτε δεν επινε πολυ εκτος να την επιανα στον υπνο αλλα σημερα δεν ηπιε καθολου!!

σκεφτομαι να την σηκωνω το πρωι κοιμισμενη κατα τις 8 γιατι επιτελους πλεον κοιμαται μεχρι 10¨00 μηπως και την ξεγελω και πινει ...ειναι δυνατον απο το βραδυ στις 11¨00 να μην πειναει?μονο φρουτοκρεμα σημερα και αυτο με αγωνα.

εκτος επιτελους να βγαζουμε δοντια γιατι εως τωρα μονο 2 εχουν σκασει και σε 14 ημερες κλεινουμε χρόνο.

Γατουλα ολα καλα ναναι με τον γιοκα σου!

Μινιον, εγω επειδη τους δινω φρουτοκρεμα στις 9.30 το "πρωινο" γαλα το δινω καπου μεταξυ 3-5, οτι ωρα ξυπνησω. Και φυσικα στον υπνο, ξαπλα. Εχω ακουσει για ωτιτιδες, αλλα αφου ετσι πινει? Και ο γιος το ιδιο, αν και το πρωι πινει πολυ λιγοτερο

Οι ποσοτητες του εχτες? 380+110

Της κυριας? 130+60

θα ρημαξει το αυγο σημερα απο την πεινα της :lol:

kKZUp2.png

Γατουλα ευχαριστω , παρηγοριεμαι λιγο.Εγω θα την παω την Τεταρτη στην γιατρο να την δει λιγο .θελω να την ρωτησω τι αλλο να της δινω ...

εγω της ειπα να της δινω στον υπνο το πρωι και μου ειπε οχι.

τωρα ουσιαστικα πινει καλα γαλα μονο το βραδυ και λιγο μετα την απογευματινη κρεμα (το περιμενει δηλαδή..)ενω πρωτα επινε και το πρωι και λιγο μετα την φρουτοκρεμα.

εχω ξεχασει να αναφερω τοσο καιρο οτι δεν καθεται και λιγο ηρεμα , χτυπιεται , κανει τουμπες , που να παρει βαρος αυτο το " ανθρωπακι"...

Διαφημίσεις

ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ .ΠΗΓΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΣΕ 1 1/2 ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 200 ΓΡ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΚΑΝΩ ΤΕΣΤ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ , ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΙΝΡΕΝΕΤ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ...

gia κυστικη ινωση σου ειπε?ετσι μου χε πει κι εμενα πιο παλια επειδη η δικια μου ειχε συχνες διαρροιες κδεν επερνε βαρος.πηρα δευτερη γνωμη γιατρου τοτε κ μου πε να μην κανω κι οτι το να μην παρει βαρος καποιυς μηνες ειναι φυσικο κ ειδικα οταν βγαζει δοντια.

μινιον μη τρελαινεσαι. Δε ξερω αν ειναι μονο για κυστικη ινωση.

Το παιδι ειναι χαρουμενο υγιες και λιγοφαγο!

Καντο απλα για να το κανεις και να χαλαρωσεις

Οσο για το γαλα στον υπνο να παει να κουρευτει αγαπη μου

Η δικια μου τα 3/4 απο το γαλα στον υπνο τα πινει και ειναι και ρουφηχτρα

Δε μιλαμε για τρελα μλ αλλα πινει, σιγα μη της το κοψω

Στον ξυπνιο μου το σπρωχνει με το χερι.

Επισης δε ξερω αν το κανεις ηδη, την κρεμα να της τη φτιαχνεις με γαλα και οχι με νερο για να παιρνει και απο εκει γαλατακι.

Οσο για το βαρος, και εμενα ο Βασιλης σε ενα μηνα πηρε 100! και τρωωωωειιιιιι, αλλα λογω που τωρα αρχισε το πηγαινε ελα ευτυχως το καιει γιατι αυτος ειναι απο την αλλη μερια, τα παχουλουτσικα!!!!!

kKZUp2.png

Χρονιζεται σε 10 μερουλες εεεε? Δηλαδη 7700-7800 στο χρονο πανω

Ενταξει ρε συ και εμενα 8200 ητανε στο χρονο. Ειναι πιο πισω αλλα οχι τοοοσο πολυ.

Η φιλη μου στη πατρα, ο γιος της μιλαμε για κλιμακα 3%. Ανεβηκε στο 7% και κανει τουμπες! δε τρωει ΤΙΠΟΤΑ στη κυριολεξια, κουταλιτσα απο εδω κουταλιτσα απο εκει. Δεν εχει τιποτα απολυτως το παιδακι. Εγω τωρα την βλεπω οτι τρωει τη δικια μου και χαλαρωσα λιγο. Πηρε και τα 2 ποντακια και ηρθα στα ισα μου! Δε πειραζει βρε, θα μας κανουν και του χρονου τα ρουχαλακια μας, πειραζει?????? :lol::lol:

kKZUp2.png

Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον κοριτσια , ειναι καλυτερα οταν τα λεμε ...προσπαθω να κλεισω ραντεβου για το τεστ και υπαρχει μονο για τον Απριλη διαθεσιμο αλλα το παλευω για νωριτερα.

Την κρεμουλα οντως την φτιαχνω με γαλα , δεν τρωει πολυ ποσοτητα γυρω στα 120 ml και μετα γαλα αλλες φορες 50 αλλες 100 .

Η αληθεια ειναι οτι τωρα αρχισε να βγαζει δοντια οποτε μακαρι να την εχει επηρεασει αυτο.

Βεβαια ειναι ζωηρη , χαρουμενη και για να πω την αληθεια δεν ειναι οτι δεν τρωει καθόλου ετσι ωστε δικαιοληγημενα δεν παιρνει .

Τελικα κοριτσια ειναι προτιμοτερο να εχεις παιδι αδυνατο η παχουλο?Εγω παντως επειδη εχω κι ενα ψυχολογικο επειδη σαν μωρο ημουν υπερβαρο,προτιμω ο μικρος μου να ειναι αδυνατος..Ειναι νωρις βεβαια ακομα αλλα μεχρι στιγμης ειμαστε λιγο παραπανω απ το κανονικο, μια γραμμη πανω απ τον μεσο ορο της καμπυλης αλλα αυτα αλλαζουν..Να δουμε τι θα γινει οταν θα μπει το φαγητο γιατι εχω ακουσει οτι πολλα μωρα ενω μπορει να πινουν ανετα το γαλα δυσκολευονται με το φαγητο..Αληθευει?

Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον κοριτσια , ειναι καλυτερα οταν τα λεμε ...προσπαθω να κλεισω ραντεβου για το τεστ και υπαρχει μονο για τον Απριλη διαθεσιμο αλλα το παλευω για νωριτερα.

Την κρεμουλα οντως την φτιαχνω με γαλα , δεν τρωει πολυ ποσοτητα γυρω στα 120 ml και μετα γαλα αλλες φορες 50 αλλες 100 .

Η αληθεια ειναι οτι τωρα αρχισε να βγαζει δοντια οποτε μακαρι να την εχει επηρεασει αυτο.

Βεβαια ειναι ζωηρη , χαρουμενη και για να πω την αληθεια δεν ειναι οτι δεν τρωει καθόλου ετσι ωστε δικαιοληγημενα δεν παιρνει .

Η μικρη μου ειναι 9 μηνων εινα 6750gr και 72cm. καναμε αρκετες εξετασεις και τεστ ιδρωτα τα οποια δεν εδειξαν τιποτα. Στα μητερα που γεννησα κανουν συμπληρωματικο προληπτικο ελεγχο νεογνων. Μια εξεταση αφορα την κυστικη ινωση. (cystic fibrosis) και αποτελει ενδειξη. Αν εχεις κανει κατι τετοιο ψαξτο. Παντως υπαρχει και μοριακος ελεγχος που δειχνει για κυστικη.

αφηστε την κυστικη ινωση στην ακρη.......

Το παιδακι της φιλης μου ......εφυγε :cry: μεσα στην υποψια οτι ειχε. Τελικα ακομα και αυτο το ταλαιπωρημενο προωρακι, δεν ειχε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ειναι λιγοφαγη, δινε της τσιμπολογηματα , οτι της αρεσει, σε λιγο που θα βγαλει και δοντακια, δοκιμαζεις και τοστακι-τυρακι

Υπομονη, θα τα λιωσουμε εμεις τα ρουχαλακια μας :lol::lol::lol:

Ε μα να θελω να πεταξω το 3-6 μηνων παπουτσακι και να μας κανει ακομα?????? :lol:

kKZUp2.png

Συμφωνω με γατουλα. Απλως για να βοηθησω την minion εγραψα τα παραπανω μιας και τα περασα και τα περναω. Παντως αν το παιδι ειναι ζωηρο μη το φοβαστε.Εξαλου η μανα ειναι αυτη που θα καταλαβει αν υπαρχει προβλημα.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...