Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΕΜΑ ΥΠΝΟΣ

kanelaa

Recommended Posts

Αγωνιστικές καλησπέρες σε όλες τις μανουλες!Δυσκολεύομαι πολύ να κοιμηθώ..Είχα πάρα πολύ άγχος στην εγκυμοσύνη μου και αργότερα όταν γεννήθηκε ο μικρός μου(είναι 14 μηνών τώρα).Στην εγκυμοσύνη είχα άγχος αν όλα θα πάνε καλά γιατί όλο άκουγα κακά πράγματα γύρω μου για αποβολές κτλ και όταν γεννήθηκε ο μικρούλης είχα λόγω του προγράμματος του..τι ώρα θα φάει, θα κοιμηθεί κτλ..στην αρχή δεν είχα κιολλας βοήθεια από πουθενά συν του ότι έναν χρόνο ήμουν σχεδόν μέσα στο σπίτι με ένα μωρο..οκ, κάναμε τις βόλτες μας αλλά για έναν καφέ έστω με μια φίλη δεν είχα καταφέρει να βγω, να ξεσκασω λιγακι..με τον άντρα μου καταφέραμε πριν λίγες μέρες να παμε για ένα ποτό μετά από 2 ολόκληρα χρόνια μόνοι μας που άφησα το παιδί στην μαμά μου.

πριν έναν μήνα λοιπόν ξεκίνησαν οι αϋπνίες, έπεφτα στο κρεββάτι και δεν μπορούσα να κοιμηθώ όσο κουρασμένη και αν ήμουν..κατάφερα μέσω ψυχολόγου να διαχειριστω όλο αυτο το άγχος και πλέον δεν αγχώνομαι καθόλου για το πρόγραμμα του μικρού, πάω όπως θέλει ο μπέμπης..ότι ώρα σηκωθεί θα τον ταισω κτλ..αλλά δυστυχώς οι αϋπνίες και η δυσκολία στο να κοιμηθώ παραμένει..υπάρχει καμμία μανούλα που να περνάει το ίδιο?να μου πει τι έκανε???

Διαφημίσεις

On 6/1/2023 at 6:03 AM, kanelaa said:

Αγωνιστικές καλησπέρες σε όλες τις μανουλες!Δυσκολεύομαι πολύ να κοιμηθώ..Είχα πάρα πολύ άγχος στην εγκυμοσύνη μου και αργότερα όταν γεννήθηκε ο μικρός μου(είναι 14 μηνών τώρα).Στην εγκυμοσύνη είχα άγχος αν όλα θα πάνε καλά γιατί όλο άκουγα κακά πράγματα γύρω μου για αποβολές κτλ και όταν γεννήθηκε ο μικρούλης είχα λόγω του προγράμματος του..τι ώρα θα φάει, θα κοιμηθεί κτλ..στην αρχή δεν είχα κιολλας βοήθεια από πουθενά συν του ότι έναν χρόνο ήμουν σχεδόν μέσα στο σπίτι με ένα μωρο..οκ, κάναμε τις βόλτες μας αλλά για έναν καφέ έστω με μια φίλη δεν είχα καταφέρει να βγω, να ξεσκασω λιγακι..με τον άντρα μου καταφέραμε πριν λίγες μέρες να παμε για ένα ποτό μετά από 2 ολόκληρα χρόνια μόνοι μας που άφησα το παιδί στην μαμά μου.

πριν έναν μήνα λοιπόν ξεκίνησαν οι αϋπνίες, έπεφτα στο κρεββάτι και δεν μπορούσα να κοιμηθώ όσο κουρασμένη και αν ήμουν..κατάφερα μέσω ψυχολόγου να διαχειριστω όλο αυτο το άγχος και πλέον δεν αγχώνομαι καθόλου για το πρόγραμμα του μικρού, πάω όπως θέλει ο μπέμπης..ότι ώρα σηκωθεί θα τον ταισω κτλ..αλλά δυστυχώς οι αϋπνίες και η δυσκολία στο να κοιμηθώ παραμένει..υπάρχει καμμία μανούλα που να περνάει το ίδιο?να μου πει τι έκανε???

Εγώ αυτό το πέρασα όταν ο γιος μου ήταν αρκετά μεγαλύτερος, ο ψυχολόγος με βοήθησε να το διαχειριστώ με επιτυχία, οπότε θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις την δουλειά μαζί του. Δεν είναι το πρόβλημα καθ αυτό ο ύπνος , είναι οι αιτίες που προκαλούν την ένταση αυτή και σου στερούν τη χαλάρωση.

θα συμφωνησω.χρειαζεται να το δουλεψεις περισσοτερο

παραλληλα κανε κ ενα ετησιο τσεκ απ αν δ εχεις κανει προσφατα.μπορει καποια μικρη απορρυθμιση να παιζει τον ρολο της κ αυτη(πχ εγω ετσι βρηκα θεμα με τον θυροειδη στα 20)

16 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Εγώ αυτό το πέρασα όταν ο γιος μου ήταν αρκετά μεγαλύτερος, ο ψυχολόγος με βοήθησε να το διαχειριστώ με επιτυχία, οπότε θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις την δουλειά μαζί του. Δεν είναι το πρόβλημα καθ αυτό ο ύπνος , είναι οι αιτίες που προκαλούν την ένταση αυτή και σου στερούν τη χαλάρωση.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!💕θα αλλάξω ψυχολόγο γιατί δυστυχώς δεν με βοηθάει πιστεύω πολύ σ αυτό το θέμα(στα άλλα ναι), επιμένει να πάω σε ψυχίατρο..και φοβάμαι να πάρω χάπια, θέλω να καταφέρω να το διαχειριστω μόνη μου όσο μπορώ όπως το είχα καταφέρει και παλιά(όταν είχα το ίδιο θέμα πριν 6 χρόνια).μου δώσατε πολύ δύναμη!

15 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

θα συμφωνησω.χρειαζεται να το δουλεψεις περισσοτερο

παραλληλα κανε κ ενα ετησιο τσεκ απ αν δ εχεις κανει προσφατα.μπορει καποια μικρη απορρυθμιση να παιζει τον ρολο της κ αυτη(πχ εγω ετσι βρηκα θεμα με τον θυροειδη στα 20)

Το έχω σκοπό να το κάνω!ευχαριστώ πολύ!!💕

Διαφημίσεις

On 4/6/2023 at 12:36 ΠΜ, samsympan είπε:

Καλησπέρα! Δεν πιστεύω να κοιμάστε! 🙃

Λοιπόν, συμπληρωματικά σε όσα ειπώθηκαν (πολύ σημαντική και η ενδοσκόπηση με ειδικό και το τσεκ απ που σας είπαν τα κορίτσια) θα σας έλεγα:

- Αν είναι εφικτό κάποια ώρα πριν κοιμηθείτε βγείτε για περπάτημα στη γειτονιά. Ξεκινήστε χαλαρά κι αυξήστε σταδιακά ένταση (μέχρι όσο νιώθετε άνετα, όχι να εξαντληθείτε). Χρησιμοποιήστε τον χρόνο αυτόν κι αφήστε τις σκέψεις να σας κατακλήσουν. Επεξεργαστείτε τις όσο θέλετε και μπορείτε. Παράλληλα να ρίχνετε και ματιές στον κόσμο που σας περιβάλλει. Πέρα από τον μικρόκοσμο μας υπάρχει κι αυτός. Το ξέρουμε βέβαια αλλά κάποιες φορές ασφυκτιούμε στον μικρόκοσμο μας και ξεχνάμε να ανοίξουμε την πόρτα να πάρουμε αέρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Γενικά η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σε όλα. Και στις αϋπνίες.

- Φροντίστε να μην ξαπλώνετε με βαρύ στομάχι αλλά όχι και πεινασμένη.

- Να αφήνετε σε κάποιο σημείο ένα παράθυρο έστω λίγο ανοιχτό (με το πατζούρι εννοώ) να μπαίνει καθαρός αέρας στον χώρο. Επίσης βοηθάει.

- Όταν η δυσκολία να κοιμηθείτε χτυπάει κόκκινο, μην το πολεμάτε! Μην κάθεστε στο κρεββάτι να στριφογυρίζετε βασανιστικά!

Σηκωθείτε. Πιείτε νερό. Ή φτιάξτε ένα βοτανικό ρόφημα χαλαρωτικό. Ή κάτι ελαφρύ δροσιστικό τώρα που καλοκαιριάζει (λεμονάδα, νερό αρωματισμένο, κρύο γάλα). Ή φάτε κάτι ελαφρύ αν είσαστε οκ με αυτό (εννοώ με τα κιλά σας, με το στομάχι σας). Κάντε μερικές βόλτες στον κήπο/στο μπαλκόνι αν έχετε τέτοια επιλογή. Καθίστε στο μπαλκόνι λίγο. Ή διαβάστε λίγο ένα βιβλίο. Εγώ έπιανα και τελείωνα και καμιά μισοαφημένη δουλειά. 

ΑΛΛΑ όλα αυτά με μέτρο. Ο σκοπός δεν είναι να ξενυχτάτε κόβωντας βόλτες στο μπαλκόνι με μια κούπα γάλα στο χέρι. Ούτε να κάνετε το σίδερο όλης της εβδομάδας στις 3 τα ξημερώματα (συμβαίνει κάποιες φορές, μπορεί να γίνει κι αυτό). Αλλά αν δοκιμάσατε διάφορα τρικ κι ακόμη έχετε αϋπνία, να μην πιέζεστε να κοιμηθείτε αν δεν που λέμε. Άλλωστε με το ζόρι ύπνος δεν γίνεται.

- Τελευταίο τρικ bonus. Δοκιμασμένο, αποτελεσματικό, 100% επιτυχία. Κινητό, ακουστικά (μέτρια ένταση, το ένα ακουστικό φορεμένο, το άλλο αυτί να ακούει αν ξυπνήσει το παιδί), "Το θέατρο στο ραδιόφωνο" όλα τα λογοτεχνικά αριστουργήματα με τις φωνές των μεγάλων ηθοποιών μας,  γυρισμένο το κινητό να μην πέφτει φως στα μάτια, κλείνουμε μάτια. Στο 10' μπορεί να κοιμηθείς κιόλας (εγώ επειδή ήθελα να ακούσω το τέλος παιζει να έβαζα το ίδιο έργο 2-3 εβδομάδες σπαστά). Εναλλακτικά και κάτι εντελώς βαρετό σε άκουσμα βλέπε Παναχαϊκή-Αιγάλεω (εκτός κι αν είστε ποδοσφαιρόφιλη). Θα βρείτε τι σας ταιριάζει.

Με συμπόνοια και λίγο χιούμορ τα παραπάνω. Τη βιώνω κατά καιρούς την αϋπνία (βάζω τώρα να ακούσω Τζόρτζ Σιμενόν, το σίδερο το άφησα στη μέση). Καλό βράδυ!

Ευχαριστώ παρα πάρα πολύ για την απάντηση σας!💕 Η αλήθεια είναι πως ακόμα παιδευομαι και ας έχει περάσει καιρός..δλδ να κοιμηθώ αβίαστα χωρίς να το προσπαθήσω..μίλησα και με τη μαία μου και της είπα πάνω κάτω για την αϋπνία συν την ψυχολογία μου και μου είπε πως παίζει να είναι και κατάθλιψη..τι να πω, και εγώ τα έχω χαμένα λιγάκι..θέλω να νιώσω πάλι όπως πριν, να χαρώ με πράγματα, να έχω όρεξη και να μην ειμαι μονίμως κουρασμένη!θα τα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε!!!και ελπίζω να ξεραθω!αχαχχαα καλή συνέχεια!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...