Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου πείτε οι πιστεύεται οτι χρειάζεται ένας παιδότοπος.

Πείτε μου την γνώμη σα για τις τιμές,για το service,για το προσωπικό.

Πείτε μας για τα πάρτυ γεννεθλίων.Τι θα θέλατε να κάνουμε και πόσο κοστολογήται ένα παιδικό πάρτυ?

Διαφημίσεις

Αν και εγώ είμαι Αθήνα, όμως θα σας πω την γνώμη μου...

Καταρχάς θα ήθελα έναν παιδότοπο με πάρκινγ (σκεπαστό ακόμα καλύτερα) για να πηγαίνω τα παιδιά μου ότι καιρό και να έχει.

Στον εσωτερικό χώρο που θα παίζουν τα παιδιά να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το κάπνισμα, αλλά να υπάρχει κάποιος άλλος χώρος για τους καπνιστές γονείς, να πίνουν το καφεδάκι τους και να έχει τζαμαρία ώστε να αλληλοβλέπονται με τα παιδιά...

Ο χώρος που θα παίζουν τα παιδιά να είναι μεγάλος και να έχει κατασκευή, φουσκωτό και γενικά να έχει διάφορα παιχνίδια, όχι μόνο ένα είδος...

Επίσης στον χώρο αυτό (έξω από την "κατασκευή") να έχει τραπεζάκια με καρεκλακια, παραμύθια, επιτραπέζια παιχνίδια, μαρκαδόρους κλπ για ζωγραφική...

Να υπάρχει εκτός από τον χυμό και κάτι άλλο να μπορούν να πιούν, ζεστό (π.χ. μια ελαφρυά σοκολάτα ή γάλα) και φαγώσιμα (καθαρά και φρέσκα, π.χ. τοστ, πίτσα κλπ – όχι πατατάκια).

Ακόμα βέβαια πιο ωραία θα ήταν να είχε άτομα που να ασχολούνται δημιουργικά με τα παιδιά (ζωγραφική, χειροτεχνίες κλπ). Γενικά είναι σημαντικό να έχει επαρκές προσωπικό (όχι ένα άτομο για όλα). Να έχει χώρο για τα πολύ μωράκια που κάθονται ή μπουσουλάνε από 6 μηνών εώς να περπατάνε και άλλο χώρο από τη στιγμή που περπατάνε και μέχρι 1 ½ η κάπου εκεί. Σούπερ θα ήταν επίσης να χωρίζονται οι χώροι ανα ηλικία και για τα πιό μεγάλα (π.χ. 2 με 4, 5 με 7, 8 και πάνω ή κάπως έτσι).

Φυσικά να έχει wc ξεχωριστό για μεγάλους (άντρες – γυναίκες), ξεχωριστό για παιδάκια (αγόρια – κορίτσια) και αλλαξιέρα με όλα τα απαραίτητα.

Ακόμα βέβαια θα βόλευε τρελά άν είχε και κάποιον χώρο που να μην έχει κρύο και να «παρκάρουμε» τα πολύ μωράκια μας με το καροτσάκι και να έχει άτομο να τα προσέχει, να πίνουμε καφέ και να μας ειδοποιεί η κοπέλα αν ξυπνήσουν κλπ.

Ιδέα της κόρης μου είναι να δίνουν στα παιδάκια φεύγωντας ένα δωράκι και συμφωνώ (εννοείται ότι θα κοστίζει κάτι παραπάνω)...

Γενικά δεν έχω άποψη για το οικονομικό, δεδομένου ότι πρέπει να βγάινει η επιχείρηση, αλλά να αξίζει τον κόπο να δώσεις τα χ χρήματα.

Γενικά περιγράφω το ιδανικό... αν μπορούσα πάντως θα το έκανα αυτό...

Θα επανέλθω μόλις μπορέσω... (για το πάρτυ)...

Εγω θα ήθελα να μην έχει

- δυνατη μουσική (για να μπορουμε να ακουμε τα παιδια μας ο,τι κι αν γινει....)

- μηχανηματα με ψευτοπαιχνιδακια (αυτα που πληρωνεις 1 ή 2 ευρω για να παρεις κατι τελειως αχρηστο και κακοφτιαγμενο)

- αυτοκινητακια, κλπ που δουλευουν με κερματα (αρκετα ξοδευει κανεις ετσι κι αλλιως για τον παιδοτοπο, τον καφε, ισως και κατι για να φαει το παιδι)

Επισης οι κοπελες να παρακολουθουν τα παιδακια, ιδιως τα μικρα - ο δικος μου εχει τυχει να χωθει στο μικρο κενο που υπηρχε αναμεσα σε μεγαλο φουσκωτο και σε τοιχο, προσπαθωντας να πιασει κατι μπαλακια. Ευτυχως τον ειχαμε δει, αλλιως ουτε θα σκεφτομασταν ποτε να τον ψαξουμε εκει μεσα και, με τη δυνατη μουσικη που ειχε ο παιδοτοπος, το παιδι θα φωναζε και δεν θ'άκουγαμε τιποτα.

1ον να μην καπνίζουνε

2ον να μην σερβίρονται πατατάκια και χυμοί που περιέχουν ζάχαρη

3ον οι κοπέλες που προσέχουν τα παιδιά να ξέρουν το ρόλο τους και να μην αδιαφορούν γι΄αυτά

4ον τα παιχνίδια να αντικαθιστούνται όταν φθείρονται

5ον καθαριότητα

6ον εκτός μπαλάκια τραμπολίνο κτλ βιβλία ζωγραφική ή άλλες δημιουργικές απασχολήσεις θα μπορούσε πχ μία κοπέλα να διαβάσει παραμύθια στα παιδιά

7ον να είναι χωρισμένος ανά ηλικίες

8ον να υπάρχει κάποιος τρόπος παρακολούθησης των παιδιών από τους γονείς που κάθονται έξω και δεν υπάρχει οπτική επαφή

9ον θα μπορούσε να είναι χωρισμένος σε διάφορα τοπία πχ δάσος θάλασσα κι άλλα χαριτωμένα

καλά ότι θέλω γράφω σταματάω εδώ γιατι στο τέλος θα με δείρετε

:lol::lol::lol::lol::lol:

Από άποψη τιμής θα πρέπει να πω ότι δεν πειράζει να πληρώσω και κάτι παραπάνω σ΄ένα παιδότοπο που πληρεί προυποθέσεις

για τα πάρτι δεν γνωρίζω ακόμη τίποτα είμαι αρχάρια :wink:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Θελω εξιδικευμενο προσωπικο ωστε τα παιδια να ειναι ασφαλη αλλα και να μπορει να κρατησει αμειωτο το ενδιαφερον τους για οση ωρα παραμεινουν στον παιδοτοπο

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αυτό που λες dora είναι πολύ σημαντικό αλλά και εώς ένα σημείο αδύνατο.

πχ εάν θέλεις να μείνεις 4 ώρες στον παιδότοπο, και το παιδί σου είναι 3 ετών, κάπου, μετά απο μια δύο ώρες, θα έχει κουραστεί και θα κάνει πράγματα που θα είναι επικίνδυνα ή επιθετικά.

είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. εδώ μετά απο μια ώρα κουράζονται.

έτσι λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό και οι γονείς να μην έχουν υπερβολικές απαιτήσεις για αυτό το πράγμα.

όταν η παιδαγωγός πχ που είναι εκεί, είναι κάποιες ώρες συνεχόμενα και αναγκαστικά έχει ρόλο αστυνομικού - μιάς και τα παιδιά όταν δεν υπάρχει κάποια δομή και δραστηριότητες, σαλτάρουν και πράττουν με πολύ διαφορετικό τρόπο,...

δεν γίνεται δηλαδή αυτό που λες

να μπορει να κρατησει αμειωτο το ενδιαφερον τους για οση ωρα παραμεινουν στον παιδοτοπο

γιατί τα παιδιά δεν είναι και μια ομάδα μαζί... θα πρέπει να πληρώνετε για να γίνεται αυτό το πράγμα. δηλαδή, φαντάζομαι, δεν γίνεται μόνο με το καφέ ή το τόστ και την πορτοκαλάδα, να πληρώσει ο παιδότοπος ένα άτομο που να καταφέρει να κάνει συνεχόμενα αυτή την δουλειά, για όλες τις ηλικίες.

και χρειάζεται να έχει και πάνω απο ένα άτομο - για να βλέπει το ένα τις μικρές ηλικίες.!!!

οπότε, πως να γίνει αυτό το πράγμα...

πιστεύω ότι τότε, πρέπει να ονομαστεί διαφορετικά, δηλαδή δεν είναι παιδότοπος, αλλά κάποιο κέντρο απασχόλησης όπου η τιμή αναγκαστικά θα είναι διαφορετική.

όταν μεγαλώσουν τότε θα μπορείτε να κάθεστε περισσότερη ώρα, αλλά τώρα δυστυχώς ακόμα και μια ώρα, σε τέτοια ηλικία, είναι πολύ κουραστική για τα μικρά παιδάκια.

όταν είναι 5-6 -7 ετών, πας σε μια ωραία παιδική χαρά και τα αφήνεις και παίζουν για πολλή ώρα, μόνα τους , μιά χαρά και κάθεσαι στο παγκάκι (έχοντας πάνω τους το βλέμμα σου).

κάτω των 4 όμως (ανάλογα στο παιδί), αυτό δεν είναι εφικτό.

δεν γίνεται δηλαδή να αφεθεί εντελώς η ασφάλεια του παιδιού σε ένα άλλο άτομο που δεν είναι σπουδασμένη παιδαγωγός (δεν ξέρω?), δεν κάνει δραστηριότητες, αλλά απλώς παρακολουθεί μην γίνει κάτι επικίνδυνο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρια δεν μιλαω για τοσες ωρες γιατι το βρισκω υπερβολικο να κατσω 4 ωρες στον παιδοτοπο.. Αλλωστε ποιος εχει τοσο χρονο.

Και φυσικα μιλαω για μικρα παιδακια σαν το δικο μου και οχι τα μεγαλυτερα. Παιδακια που αν δεν ασχοληθει ο αλλος μαζι τους δεν καθονται ουτε για 2 λεπτα. Γιατι από τη στιγμη που δεχεσαι στον παιδοτοπο σου παιδακια αυτης της ηλικιας οφειλεις να μπορεις να τα αποσχολησεις. Αλλιως μην τα δεχεσαι καθολου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

το πρόβλημα ότι στην ηλικία του δικού σου δεν γίνεται να είναι για πολύ ώρα μακριά απο την μητέρα τους..

και για να απασχολήσει πρέπει να εχει σωματική επαφή, οπότε, να είναι ένα άτομο για το πολύ 3-4 παιδιά? και πως θα το πληρώσει πχ ο παιδότοπος όταν πραγματικά τα έξοδα είναι τεράστια για ένα άτομο που να έχει και κάποια τέτοια ειδίκευση?

και που θα ξέρει πότε θα έρχονται για να έχει αυτό το άτομο έξτρα?

εδώ δεν τα δίνουν εκεί που πρέπει :) και εκεί που οι γονείς πληρώνουν πολλά ευρώ το μήνα... (σε παιδικούς σταθμούς)

ας μας λύσουν τις απορίες καλύτερα αυτοί που έχουν παιδότοπο να ξέρουμε και καλύτερα τι μπορεί να περιμένει ένας γονιός, και τι όχι.

ίσως είναι και ένα έναυσμα για ένα διαφορετικού είδους παιδότοπο, άλλου χαρακτήρα. που ίσως όμως να έχει κάποιο ποσό σαν είσοδο - για να καλυπτονται πχ τα άτομα αυτά.

προς τα μέλη - εάν έχετε πάει σε μέρη που έχουν διαφορετικό σύστημα λειτουργίας ως προς αυτό, πείτε την εμπειρία σας.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Δυστυχώς από έναν παιδότοπο δεν μπορούν να περιμένουν και πολλα πράγματα οι γονείς.Οι παιδότοποι υπάρχουν στην χώρα μας γιατί δυστυχώς το κράτος δεν έχει προβλέψει χώρους να διασκεδάσουν να παίξουν και γενικότερα να απασχοληθούν τα παιδιά με κάτι διμιουργικό.

Θα πρέπει να γνωρίζεται οτι τα παιδιά σε έναν παιδότοπο παίζουν με ευθύνη των γονιών.Ο παιδότοπος δεν φέρει καμιά ευθύνη αν συμβεί κάτι στο παιδί.Επείσης ο νόμος δεν μας υποχρεώνει να προσλάβουμε συγκεκριμένο προσωπικό (παιδαγωγούς κλπ).Ετσι πολλές φορές οι κοπέλες που δουλεύουν σε παιδότοπους είναι ασχετες με το αντικείμενο.

Μια μέρα σε έναν παιδότοπο μπορεί να πάνε πολλά παιδιά και μάλιστα διαφορετικής ηλικίας.Δεν είναι ευκολο λοιπόν να καταφέρεις να προσέξεις όλα τα παιδιά με τον ίδιο τροπο.Και συμφωνώ ότι κανενα παιδί δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του σε κάτι σε έναν παιδότοπο.Προσπαθούμε λοιπόν εμείς στον δικό μας παιδότοπο να κάνουμε το εξής...

Κάνουμε κάποιες μέρες κάποιες δραστηριότητες με συγκεκριμένα άτομα που μπορουν να τις υποστηρίξουν όπως είναι η χειροτεχνία, η ζωγραφική, κουκλοθέατρο.θεατρικό παιχνίδι κλπ.

Την περίοδο αυτή κάνουμε σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους "σχολες γονέων"με πολλά θέματα που μας αφορούν όλους(γονείς).

Και γενικότερα προσπαθούμε να κάνουμε όσο γίνεται κάποιες εκδηλώσεις διαφορετικές απο τισ διαδικασίες ενός παιδότοπου.

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

Διαφημίσεις

Εγω θα ήθελα να μην έχει

- δυνατη μουσική (για να μπορουμε να ακουμε τα παιδια μας ο,τι κι αν γινει....)

- μηχανηματα με ψευτοπαιχνιδακια (αυτα που πληρωνεις 1 ή 2 ευρω για να παρεις κατι τελειως αχρηστο και κακοφτιαγμενο)

- αυτοκινητακια, κλπ που δουλευουν με κερματα (αρκετα ξοδευει κανεις ετσι κι αλλιως για τον παιδοτοπο, τον καφε, ισως και κατι για να φαει το παιδι)

Επισης οι κοπελες να παρακολουθουν τα παιδακια, ιδιως τα μικρα - ο δικος μου εχει τυχει να χωθει στο μικρο κενο που υπηρχε αναμεσα σε μεγαλο φουσκωτο και σε τοιχο, προσπαθωντας να πιασει κατι μπαλακια. Ευτυχως τον ειχαμε δει, αλλιως ουτε θα σκεφτομασταν ποτε να τον ψαξουμε εκει μεσα και, με τη δυνατη μουσικη που ειχε ο παιδοτοπος, το παιδι θα φωναζε και δεν θ'άκουγαμε τιποτα.

συμφωνώ απολύτως!!!! :wink:

a.gifn.gifg.gife.gifl.gifa.gifempty.gifn.gife.gifk.gift.gifa.gifr.gifi.gifo.gifs.gif

Τσιριμπομ... το θέμα δεν είναι η νομοθεσία... Ή ποιος έχει την ευθύνη... Κατά την ταπεινή μου άποψη το θέμα είναι να ανοίγεις έναν παιδότοπο για να συνδυάσεις την δουλειά (να βγάζεις δηλαδή χρήματα ναι μεν) με το να το γουστάρεις αυτό που κάνεις !!!

Για εμένα τέτοιου είδους "επιχειρήσεις" πρέπει να τις κάνεις επειδή σου αρέσει πρώτα !!!

Άν έχεις το μεράκι και το κάνεις με την καρδιά σου κοιτάς να είναι όσο πιο σωστά γίνεται τα πράγματα και όχι βάση νόμου - που στην προκειμένη τον βρίσκω άθλιο !!!

Συγχαρητήρια που κάνετε τόσες προσπάθειες... Κρίμα που είμαστε μακρυα !

• 4 weeks later...

Βασικο για μενα ειναι να εχει αρκετες κοπελες ωστε να ειμαι σιγουρη οτι το παιδι ειναι ασφαλες ανα πασα στιμγη και το παρακολουθουν οπου κι αν βρικεται και να μην χρειαζεται να ειμαι συνεχεια στην τσίτα οπως σε καποιον που πηγα και δεν ξαναπατησα.... :wink:

Oσα ειπε η Μαριλενα (ειδικα αυτο με το καπνισμα το λατρεψα :lol::lol: )

+ κοπελες που να ενδιαφερονται. Στον δικο μας ειναι πολυ καλες. Τα μαζευουν και τους διαβαζουν παραμυθια, οργανωνουν παιχνιδια, ζωγραφιζουν κατι για την μαμα και γενικα τα παιδια απασχολουνται πολυ ευχαριστα.

Προσωπικα εχω βρει ολα τα παραπανω :D:D:D εκτος το καπνισμα.

Ειμαι καπνιστρια και θα εκτιμουσα πολυ να υπηρχε χωρος που και εγω θα απολαυσω το καφεδακι μου και το τσιγαρακι μου :oops::lol: αλλα και το παιδι μου να περασει καλα χωρις την καπνα :wink: . Τζαμαρια επειγοντος ΟΛΟΙ

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!