Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς - Please help

tzoutzouka

Recommended Posts

Γειά σας κι απο μένα και καλώς σας βρήκα!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που με απασχολεί.

Έχω ένα κοριτσάκι 10 μηνών κι εγώ έχω επιστρέψει στη δουλειά. Επομένως, κάποιος πρέπει να φυλάξει τη μικρή. Έχουν προσφερθεί και οι δύο γιαγιάδες, η αλήθεια είναι ότι η πεθερά μου το έχει προσφέρει λίγο καταπιεστικά. Δηλαδή μόλις γεννήθηκε το παιδί κατάλαβα ότι πιέζε τον άντρα μου να έρχεται ντε και καλά να βοηθάει ενώ εγώ ήθελα μόνο τη μητέρα μου γιατί όπως και να το κάνουμε με αυτή ένιωθα άνετα.

Ο άντρας μου όταν τέθηκε το θέμα "ποιός θα φυλάει το παιδί όταν πάω στη δουλειά μου" είπε να το φυλάνε κι οι δυό γιαγιάδες και τότε το είχα δεχτεί γιατί δεν ήθελα να δημιουργούνται προβλήματα κι επειδή κατάλαβα ότι είχε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με το να αρνήται εν συνεχεία στη μάνα του να έρθει να βοηθάει.

'Οσο πέρναγε ο καιρός όμως δεν μου άρεσε αυτή η πίεση απο τη μεριά της πεθεράς μου. Στο μεταξύ είχα δει κι άλλες ψιλοβλακείες του στυλ περνάγαμε τις διακοπές στο εξοχικό μας μαζί με τους γονείς μου και τα πεθερικά μου αυτοκαλούνταν κι ευτυχώς ο άντρας μου έσωζε την κατάσταση και τους έκοβε τον αέρα να κουβαλιούνται έτσι. Καταλάβαινα ότι τον πίεζαν πολύ και έκανε προσπάθειες να κρατήσει ισορροπίες.

Λίγο πριν αρχίσω την δουλειά η πεθερά μου έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και ο γιατρός της είπε να μείνει ακίνητη για κάμποσο και να μην σηκώνει βάρος. Για να είμαι ειλικρινής χάρηκα με την προοπτική να μείνει η μικρή μόνο με τη μάνα μου. 'Ακουσα απο πολλούς ότι σε αυτή την ιατρική περίπτωση δεν κάνει να σηκώνουν βάρη για πολύ καιρό και ίσως για πάντα. Η πεθερά μου μετά απο 1,5 - 2 μήνες μας είπε ότι πήγε στον γιατρό, την έλεγξε και της είπε ότι είναι εντάξει και ότι μπορεί να κάνει κανονικά δουλειές και να σηκώνει και βάρη.

Εγώ υποψιάζομαι ότι μπορεί να μην λέει αλήθεια για να την αφήσουμε να αναλάβει τη μικρή. Κι αυτό είναι κάτι που εγώ δεν θέλω γιατί πως θα τη βγάλει πέρα? Χώρια ότι δεν μου αρέσει η προοπτική να μας λέει ψέματα τέτοιου είδους.. Μήπως ξέρετε τί ισχύει για αυτή την πάθηση? Είναι κάθε περίπτωση ξεχωριστή?

Διαφημίσεις

re kopelia xalarose ligo!!!einai kai auti giagia!! min nomizeis oti panta 8a mporei na to koitaei i mana sou!!!as ma8ei kai tis dio giagiades!!8a 8eleis px ena bradu na bgeis!!!ti 8a kaneis pali tin mana sou 8a upoxreoseis??? 8a sto koitaei oli mera 8a tin baleis kai to bradu??? e den einai ipiretries i manades mas!!! exoun kai diki tous zoi!!asto na to koitane kai oi dio!! apla kanonise tis meres opos 8es esu!! kai 8a deis ti kala pou 8a einai!!!

Εγώ χαλαρή είμαι γλυκιά μου. Την πεθερά μου δεν την βλέπω και τόσο χαλαρή κι ανησυχώ. 'Ισως μου απάντησες έτσι γιατί δεν ανέλυσα και τόσο πολύ την κατάσταση στο προηγούμενο μέιλ. Και για να μην μακρυγορήσω θα πω μόνο ότι δεν μου αρέσει με το πρόσχημα της βοήθειας να κατσικώνεται ο άλλος σπίτι μου και να μην φεύγει και να αναγκάζεται να πει ο άντρας μου στους γονείς του "άντε φύγετε τώρα να κοιμηθούμε γιατί είμαστε κουρασμένοι" γιατί αυτό συμβαίνει κατά κανόνα. Εν ολίγοις η διακριτικότητα δεν υπάρχει απο μέρους της. Κι όταν ακούς απο τον πεθερό σου ότι θα πάρει το παιδί και θα το πηγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο χωρίς να έχει καθισματάκι, εσύ θα ήθελες να αφήσεις το παιδί σου σε τέτοιο παππού? Θα ένιωθες ασφάλεια?

Επίσης η πεθερά μου επέμενε ότι το παιδί θέλει περισσότερο φαγητό απ' ότι του δίνουμε ενώ της εξηγούσαμε επανελλημένως ότι αυτές ήταν οι οδηγίες του παιδίατρου. Η μητέρα μου αντιθέτως ακολουθούσε κατά γράμμα τις οδηγίες μας. Ε συγνώμη εσύ ποιά θα προτιμούσες? Και δεν είναι θέμα ότι είναι μάνα μου. Άμα κάνει κι αυτή στραβή θα της την πω, δεν έιμαι προκατελλημένη ή τουλάχιστον προσπαθώ.

Τέλος πάντων εγώ είμαι υποχρεωμένη για την ασφάλεια του παιδιού μου κι επειδή έχω ακούσει διαφορετικά πράγματα απο αυτά που μας λέει η πεθερά μου για την αποκόλληση, να ελέγξω αν όντως ισχύουν. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας με βοηθήσει. Τουλάχιστον να μου φύγει η απορία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...