Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΙΟ 4,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 2,5

ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΤΛ

ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Διαφημίσεις

Μαριε καλως ηρθες στην παρεα μας.Αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ειναι φαση και θα περασει.Ειναι τις ηλικιας και συμβαινει στα περισσοτερα παιδακια είτε ειναι αδερφια,ξαδερφια,φιλοι,γειτονακια....Και ακριβως τα ιδια να τους δωσεις αυτοι θα διεκδικουν το ενα.

rQGhp3.png

- Εγω εχω μια ιδεα που την εφαρμοζω στις κουνιες που μου συμβαίνει να θελει ο δημητρακης μου τα παιχνιδια των αλλων η τα αλλα παιδια το παιχνιδι μας.

Προσπαθω να βρω ενα παιχνιδι που να παιζουν δυο η και περισσοτεροι με το ιδιο παιχνιδι.

Π.χ. ειχαμε μια μπουλντοζα και την ειδε ενα παιδακι και ηθελε να την παιξει και αυτο, οποτε τους ειπα να ριχνουν χωματακια και πετρουλες και τα δυο μεσα και ελεγα στο ενα να ριχνει στις ροδες και το αλλο στις πορτουλες μεσα. Και συνεργαστηκαν και επαιξαν τελεια.

Βεβαια αυτο χρειαζεται πολυ φαντασια καθε φορα ομως εχει καλα αποτελεσματα.

εμενα παιρνει της μικρης τα παιχνιδια ο μεγαλος αλλα η μικρη ειναι 8,5 μηνων και δεν καταλαβαινει.

.png

as1cCsi0g410000MDAwOTU0M2R8MzAxNTE5M2R8SCBiZWJvdWthIG1vdSBlaW5haSA4LDUgbW9udGhz.gif

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΙΟ 4,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 2,5

ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΤΛ

ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Εγω θα απομακρυνα το παιχνιδι..ουτε ο ενας ουτε η αλλη.. και θα τους το δωσεις μονο αν μαθουν να παιζουν και οι 2 μαζι ομορφα.(μιλαω για εκεινη την στιγμη...οταν θα ηρεμησουν το παιχνιδι ξαναγυρνα στην θεση του)

Εγω αυτο εκανα οταν ηταν πιο μικρα..και τετοια προβληματα δεν ειχα..ξεραν οτι στο τελος θα χασουν ολες :P ..οποτε το μοιραζοντουσαν λιγο λιγο :wink:

Ποτε δεν τους πηρα ιδια παιχνιδια

• 2 months later...

όταν μαλώνουν με πολύ μεγάλη ένταση για ένα παιχνίδι,

τότε το παιχνίδι αυτό

είναι ένα σύμβολο, για κάτι άλλο.

Δηλαδή συμβολίζει κάτι που θέλουν να έχουν αλλά δεν έχουν ή φοβούνται ότι θα το διεκδικήσει άλλος.

Αυτό είναι συνήθως, κάτι συναισθηματικό κατά βάθος παρά κάτι υλικό.

(δηλαδή ενδόμυχη ζήλια ή ανταγωνισμός)

Θα έπαιρνα και τα δυο παιδιά αγκαλιά με ζεστή φωνή θα τους έλεγα, τι θα κάνουμε τώρα? Ποιός έπαιζε με αυτό το παιχνίδι πρίν? πάρε το εσύ για λίγο και μετά απο λίγα λεπτά θα το δώσεις και στον/στην, για να παίξετε και οι δύο με αυτό... εντάξει?

Δεν θέλει αυστηρότητα αυτό με τίποτα, εκείνη τη στιγμή.

βοηθάει να έχετε κάποιους κανόνες σχετικα με αυτο που απο πριν θα τους έχετε θέσει.

Δεν βοηθάει να χωρίζονται τα παιχνίδια σε δικά μου και δικά σου αλλά να υπάρχει ο κανόνας τα παιχνίδια είναι για όλους,

ο καθένας έχει κάποια αγαπημένα παιχνίδια, αλλά ακριβώς επειδή και στον ένα και στον άλλο αρέσουν παιχνίδια του άλλου και έτσι και αλλιώς τα δίνει ο ένας στον άλλο, τα παιχνίδια είναι και των δύο.

Σε σας πιστεύω θα πρεπει να ζητηθεί απο το μεγαλύτερο παιδί να έχει κατανόηση για το μικρό αδερφάκι του, και να αισθανθεί λίγο μεγάλος, και να επιβραβευτεί για αυτό.

" ξέρεις η αδερφούλα σου, είναι μικρή και δεν ξέρει ακόμα πως να ζητάει ευγενικά πριν πάρει ένα παιχνίδι, μπορούμε να της το δείξουμε να να κάνει έτσι με το χεράκι στην καρδιά, σαν να λέει παρακαλώ,

και όταν το κάνει αυτό, δεν ξέρω μήπως να της δίνεις το παιχνίδι που θέλει αφου το ζητάει τοσο ευγενικά?

αν σου το τραβάει, θα σε βοηθάω και εγώ να της λέμε "το έχει ο .. τώρα, ζήτα το ευγενικά " (δείχνοντας την κίνηση παρακαλώ).

"μην της το δίνεις αν δε κάνει την κίνηση του παρακαλώ... "

μαθαίνεις έτσι και στον μεγάλο πως να διεκδικεί ή να αμύνεται απέναντι σε κάποιας διεκδίκηση... αλλά και στην μικρή.

Αντίστροφα, δεν θα αφήνεις ποτέ να τραβάει ο μεγάλος απο τα χέρια της μικρής τα παιχνίδια που κρατάει.

δηλαδή θα το συζητήσετε για να ξέρει ότι όταν τα τραβάει χωρίς πρίν να τα ζητήσει ευγενικά ότι δεν θα μπορεί να παίξει με αυτό το παιχνίδι.

θα πρέπει όμως ΠΡΩΤΑ να τοέχετε συζητήσει και πιο μετά να το εφαρμόσεις... οχι δηλαδή επι τόπου να το πεις πεταχτά και να το εφαρμόσεις στο καπάκι. Πρέπει λίγο να καταλαγιάσει αυτό δηλαδή.

χρειάζονται κανόνες για αυτά τα πράγματα, αλλά και να αναγνωρίζεις ότι όταν υπάρχει μεγάλη ένταση,

ότι η ανάγκη είναι άλλη! παρατήρησε απο ποιό παιδί ξεκινάει συνήθως η διαμάχη και πότε, .....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Εγώ κάνω αυτό....

Ζήλιες έχουμε λίγες και σε φυσιολογικά επίπεδα. Όταν π.χ. διεκδικούν το ίδιο παιχνίδι... προτείνω....

α. Ανταλλαγή (όποιος το ζητά, προσφέρει κάποιο άλλο παιχνίδι και εφόσον συμφωνεί ο "κάτοχος" πραγματοποιείται ανταλλαγή). -Το εφαρμόζουν πλεον και μόνα τους και συχνά εκτονώνει αρκετές κρίσεις.

β. Συμβιβασμό (π.χ. θα παίξει/δει για λίγο αυτός που έχει το παιχνίδι τώρα... και αμέσως μετά θα το δώσει στον άλλο). -Κι αυτό πιάνει αρκετά

γ. Αναζήτηση του κατόχου (Αν το παιχνίδι ανήκει σε κάποιον... τότε άσχετα με το ποιος το παίζει επιστρέφει στον κάτοχό του) Εδώ με την εξήγηση πως ευχαριστούμε τον κάτοχο που μας άφηνε τόση ώρα να παίζουμε με το παιχνίδι του και μπορεί να το πάρει για να παίξει και ο ίδιος. -Αυτόν τον τρόπο τον προτιμώ λιγότερο και τον χρησιμοποιώ όταν δεν έχουν αποτέλεσμα οι άλλοι δύο.

Συνήθως πιάνει το πρώτο. Αν όχι, τότε σταδιακά προχωράω στα παρακάτω.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 3 years later...
Εγώ κάνω αυτό....

Συνήθως πιάνει το πρώτο. Αν όχι, τότε σταδιακά προχωράω στα παρακάτω.

Κι εγω προσπαθω να κανω τα παραπανω που γραφεις αλλα οταν δεν βγαλουμε ακρη μια που το μοκρο ειναι μολις 21 μηνων παιρνω το παιχνιδι μεχρι να ηρεμησουν!

Πειτε ομως σας παρακαλω τη γνωμη σας.

Θελει ο μπαμπας μου να παρει ποδηλατο στον μικρο και του ειπα να παει το ιδιο που ειχε παρει και στον μεγαλο αλλα σε μικροτερο.Γενικα αν υπαρχει η δυνατοτητα ειναι πολυ λαθος να τους παιρνω τα ιδια πραγματα μεχρι να μεγαλωσει κι ο μικρος ωστε να εχει αποψη?

Φανταστειτε εχουμε απο μια φιγουρα buzz lightyear μια με ανοιχτα φτερα μια με κλειστα και γινεται μαχη ποιος θα παρει αυτη με τα ανοιγμενα φτερα!Α π τη μια λεω να παω να παρω αλλη μια(3 ευρω εχει)απ την αλλη λεω ασ τους να μαθουν να μοιραζονται!Αλλα για το ποδηλατο φοβαμαι τους καυγαδες στο δρομο γιατι ο μικρος δεν θα μπορει να κανει με το μεγαλο ποδηλατο!

Κι εγω προσπαθω να κανω τα παραπανω που γραφεις αλλα οταν δεν βγαλουμε ακρη μια που το μοκρο ειναι μολις 21 μηνων παιρνω το παιχνιδι μεχρι να ηρεμησουν!

Πειτε ομως σας παρακαλω τη γνωμη σας.

Θελει ο μπαμπας μου να παρει ποδηλατο στον μικρο και του ειπα να παει το ιδιο που ειχε παρει και στον μεγαλο αλλα σε μικροτερο.Γενικα αν υπαρχει η δυνατοτητα ειναι πολυ λαθος να τους παιρνω τα ιδια πραγματα μεχρι να μεγαλωσει κι ο μικρος ωστε να εχει αποψη?

Φανταστειτε εχουμε απο μια φιγουρα buzz lightyear μια με ανοιχτα φτερα μια με κλειστα και γινεται μαχη ποιος θα παρει αυτη με τα ανοιγμενα φτερα!Α π τη μια λεω να παω να παρω αλλη μια(3 ευρω εχει)απ την αλλη λεω ασ τους να μαθουν να μοιραζονται!Αλλα για το ποδηλατο φοβαμαι τους καυγαδες στο δρομο γιατι ο μικρος δεν θα μπορει να κανει με το μεγαλο ποδηλατο!

Θα απέφευγα γενικώς να αγοράζω ίδια πράγματα (ρούχα ή παιχνίδια) μεταξύ αδερφών. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν (α) να μοιράζονται και (β) να διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Αυτά τα "μαθήματα" είναι για αυτές τις ηλικίες. Αν το μεταθέσεις για αργότερα τότε θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο και θα ξεσηκώσεις θύελλες!

Θέλει σίγουρα προσπάθεια το να εκπαιδευτούν στη μοιρασιά. Αλλά αν μάθουν να έχουν τα ίδια, ουσιαστικά χάνουν την ευκαιρία του κοινού τους παιχνιδιού. Μαθαίνουν να βρίσκονται δίπλα - δίπλα κι όμως να μην παίζουν μαζί. Δεν έχει ο ένας "ανάγκη" τον άλλο.

Αν αργότερα σταματήσεις να τους παίρνεις ίδια αντικείμενα, τότε θα αισθανθούν πως τιμωρούνται για κάτι. (Σε ποιον θα δώσεις το παιχνίδι άραγε; Ε... ο άλλος και ζήλια θα νιώσει και θιγμένος και θυμωμένος κτλ κτλ). Θα έχεις με λίγα λόγια, να ανταπεξέλθεις σε χειρότερες συνθήκες.

Πιο εύκολα δημιουργείς μια νέα συνήθεια, ενώ πολύ πιο δύσκολα μεταβάλλεις μια εδραιωμένη.

Διαφορετικά παιδιά... διαφορετικά γούστα...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγω νομιζω οτι μερικες φορες αντιδρουν για να αντιδρασουν, Εμεις τους περνουμε συνηθως ισοδυναμα πραγματα. Πχ hot wheels ποτε του μεγαλου δεν του αρεσει αυτο που του ετυχε,,,

Μεχρι τωρα δεν εχω δει να εχουν διαφορετικα γουστα σε κατι αλλα ειναι και αναλογα με τα φεγγαρια τους. Παντως ποδηλατα πειραμε και εμεις 2 (κανονικα) ενα 16αρι για τον μεγαλο και ενα 12αρι για τον μικρο γιατι ειναι κατι που θεωρητικα θα κανουν συγχρονως.