Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άσχημη Μυρωδιά στο σπίτι μούχλα - γεννήτρια όζοντος βοηθάει;


Recommended Posts

Καλησπέρα Μπαμπάδες και Μαμάδες! Πριν 8 μήνες φέραμε στο κόσμο με την γυναίκα μου μια πανέμορφη κούκλα και όπως καταλαβαίνετε στο σπίτι γίνεται ο χαμούλης!!  :grin: :-D Καθαρίζουμε και οι δύο, όσο μπορώ και εγώ με την δουλειά την βοηθάω σε όλα. Έχουμε όμως ένα θέμα. Στο πατρικό μου που ζούμε πλέον και έχουμε ξεκινήσει να το φτιάχνουμε, έχουμε πρόβλημα με την μυρωδιά και την μούχλα. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα έχουμε καταφέρει να την ελαττώσουμε αισθητά αλλά ακόμα έχουμε θέμα. Τι μπορώ να κάνω για να φύγει η μούχλα και η οσμή. Κυρίως στο μπάνιο έχουμε θέμα. Μια φίλη της γυναίκας μου μας είπε να δοκιμάσουμε να καθαρίσουμε με γεννήτρια όζοντος. Δεν το έχουμε ακούσει πάλι. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς;  Έχει αποτέλεσμα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα! Ήξερα ότι με όζον καθαρίζουν-απολυμαίνουν νερό. Την γεννήτρια όζοντος για καθαρισμό-απολύμανση αέρα-χώρου δεν την γνωρίζω. Από το λίγο που διάβασα για την λειτουργία της, δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στην περίπτωση της μούχλας και πρακτική για συστηματική χρήση σε ένα οικιακό περιβάλλον (πόσο μάλλον με μικρό παιδί). Με την λειτουργία της υποτίθεται κάνει απολύμανση του χώρου. Δεν αφαιρεί την μούχλα. Δηλαδή όπως το καταλαβαίνω λογικά θα πρέπει να έχετε αφαιρέσει πρώτα την ορατή μούχλα και έπειτα να μπει σε λειτουργία η γεννήτρια σε κλειστό δωμάτιο για κάποιες ώρες και μετά μία ώρα το δωμάτιο να αεριστεί κι έπειτα να χρησιμοποιηθεί. Αν λείπετε τόσες ώρες από το σπίτι καλώς, αλλιώς δύσκολο. Αλλά και πάλι την αφαίρεση της μούχλας πρώτα δεν την γλιτώνεις. Πρέπει να την κάνεις. Να αφαιρέσεις δηλαδή την ορατή κι έπειτα να απολυμάνεις τις επιφάνειες. Αλλιώς απολυμαίνεις ένα δωμάτιο με μούχλα που δεν έχει νόημα. Εκτός κι αν κατάλαβα λάθος την χρήση της.

 

Για την μούχλα όμως έχω να σας πω, πως είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα και δύσκολο να εξαλειφθεί. Υπάρχουν διάφορες τοπικές παρεμβάσεις που μπορεί να κανεί κάποιος. Αντιμουχλικά καθαριστικά, αντιμουχλικά αστάρια-χρώματα για τον τοίχο, αφυγραντήρα, κλπ. Τα καθαριστικά αφενός είναι σκληρά χημικά. Λίγο πολύ όλοι κάποια στιγμή τα έχουμε χρησιμοποιήσει ή είναι πιθανόν να τα χρησιμοποιήσουμε. Αλλά και πάλι, σε σπίτι με μωρό χρειάζεται προσοχή κι επίσης η συστηματική τακτική χρήση κι επιβλαβής είναι και δεν είναι και λύση εντέλει, παρά μόνο προσωρινή. Το αστάρωμα-πέρασμα του τοίχου/ταβανιού με ειδικό υλικό είναι πιο σωστή λύση. Κι αυτό όμως μπορεί να είναι προσωρινό αν το σημείο έχει θέμα. Εν ολίγοις η μούχλα είναι πρόβλημα όπως είπα. Πρέπει να το δείτε στην ρίζα. Για ποιον λόγο δημιουργείται. Κι εφόσον είσαστε σε διαδικασία ανακαίνισης όπως λέτε, θα πρότεινα να το δουλέψετε σε αυτή τη βάση το θέμα. Πχ να δείτε τα υδραυλικά του σπιτιού, τυχόν διαφυγή υγρασίας από πάνω/δίπλα διαμερίσμα (εάν υπάρχει), τυχόν ακατάλληλα υλικά τοιχοποιΐας που υπάρχουν, εξαερισμός-ανακύκλωση αέρα του χώρου, κλπ.

Τέλοσπάντων δεν είμαι ειδικός. Από την εμπειρία μου μιλώ. Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητήσετε με τεχνίτη-ες που να γνωρίζουν και να μπορεί να σας κατευθύνουν σωστά.

Link to comment
Share on other sites

On 23/7/2021 at 5:57 ΜΜ, samsympan είπε:

 

Γειά σου samsympan. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έφερα έναν τεχνίτη και επειδή δεν θέλω να χρησιμοποιήσω χημικά λόγω του παιδιού και προσπαθήσαμε να βρούμε μια άλλη λύση. Τον ρώτησα για τις συσκευές όζοντος και μου εξήγησε ότι αφαιρούν την μυρωδιά της μούχλας και διασπούν τα σωματίδια της που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και είναι βλαβερά για την υγεία και έτσι αφαίρεσε την ορατή μούχλα. To έψαξα γενικότερα και είδα ότι είναι πολύ δραστικό όσον αφορά τις μυρωδιές και τα μικρόβια. Παρήγγειλα μια συσκευή όζοντος και την τοποθέτησα αρχικά στο μπάνιο και μπορώ να πω ότι η μυρωδιά έφυγε και με το παραπάνω. Όσον αφορά τα παιδιά από ότι έψαξα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με αυτό καθώς λείπαμε από τον χώρο εκείνη τη στιγμή και όταν γυρίσαμε αερίσαμε πολύ καλά το χώρο (1-2 ώρες) και σκουπίσαμε και με την ηλεκτρική μετά για extra ασφάλεια. Λέω να το εφαρμόσω και στα άλλα δωμάτια αφού λειτουργεί ο τρόπος αυτός.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...