Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοηθεια για συνδιασμο ονοματος

lena456

Recommended Posts

καλησπερα σας.χρειαζομαι τη βοηθεια σας.εχει πεθανει ο πατερας μου και θελω να δωσω το ονομα του σε συνδιασμο με της πεθερας μου.δεν μπορω ομως να βγαλω καποιο χαιδευτικο.βοηθεια κοριτσια.λοιπον τα ονοματα ειναι κωνσταντινα και δεσποινα.και η εναλακτικη κωνσταντινα βαια.σας παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας.ευχαριστω :roll:

Διαφημίσεις

Αυτά που μου ήρθναν τώρα -αλλά θα το ξανασκεφτώ...

Ναντίνα -για το Κωνσταντίνα+Δέσποινα

Νάγια -για το Κωνσταντίνα +Βάια

Αλλά θα επιστρέψω με νέες προτάσεις! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

πέστην σκέτο κωνσταντίνα,ούτως η άλλως τα 3 τελευταία γράμματα είναι κοινά και στα δύο ονόματα (κωνσταντίνα δέσποινα ) :D:D:D:D:D λυπάμαι δεν μου έρχετε κάτι άλλο αυτη τη στιγμή[u[/u]

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

ευχαριστω κοριτσια.σχετικα με το κωνσταντινα δεν λεει γιατι λενε και τον αντρα μου κωστα και δεν μου αρεσει να εχουν το ιδιο ονομα.περιμανω και αλλες ιδεες.ωραιο το ναντινα . :lol:

Δεν ειμαι φαν των συνδιασμων.Κανεις δεν θα ειναι ευχαριστημενος ετσι.Γιατι δεν την λετε με ενα ονομα π.χ Δεσποινα και το Κωνσταντινα το αφηνετε για αργοτερα εφοσον κανεις δευτερο.

Διαφημίσεις

Από το Βάια και το Κωνσταντίνα προκύπτει και το Βάνα, ή και το Βάντα...

Αλλά νομίζω πως προτιμώ το Ναντίνα. Μου κάνει πολύ κοριτσίστικό!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Ούτε εμένα μου αρέσουν τα διπλά ονόματα (ιδίως αν είναι άσχετα μεταξύ τους), γιατί τα υποκοριστικά καταλήγουν να μην θυμίζουν κανένα από τα αρχικά ονόματα... Αλλά να κάνω μια προσπάθεια: Δέσποινα-Κωνσταντίνα= Δεντίνα ή Ίνα ?

Κι εμενα δεν μου αρεσουν ουτε τα διπλα ονοματα ουτε οι συνδιασμοι:γεμισαμε Ζενιες και Φενιες και εγω δεν ξερω τι αλλο...Οποτε αν το Κωνσταντινα δεν θα παιξει λογω του αντρα βγαλτην Δεσποινα ή Βαια.Και απο αυτα τα δυο προτιμω το Δεσποινα...

Καλησπερα κοριτσια.Ευχαριστω ολες σας για την βοηθεια.Το θεμα μου με το ονομα ειναι οτι εκανα ταμα οταν πεθανε ο πατερας μου να δωσω το ονομα του στο παιδακι μου.και αυτο ειναι κωνσταντινος.το μονο (κακο)ειναι πως πριν απο 15 χρονια που πεθανε δεν ηξερα πως θα λεγαν και τον αντρα μου κωστα.και δεν μου κανει ομορφο να λενε τη μαμα λενα τον αντρα κωστα και την κορη κωνσταντινα.ετσι ειπα να δωσω και το ονομα της πεθερας που ειναι δεσποινα.και για να μην αναρωτιεστε για το βαιια,ειναι το ονομα της αδερφης της που πεθανε και μου ζητησε να δωσω της αδερφης της στη μνημη της.το κακο ειναι οτι δεν μου ξεκαθαριζει ποιο τελικα θελει γι αυτο σας εβαλα και τους δυο συνδιασμους.please βοηθηστε

Διαφημίσεις

Η άλλη λύση είναι να την βγάλεις Δέσποινα-Κωνσταντίνα ή Βάια-Κωνσταντίνα και να τη φωνάζετε με το πρώτο όνομα. Το δεύτερο θα είναι τιμής ένεκεν και άλλωστε θα την ακολουθεί σε όλα τα επίσημα χαρτιά.

Να σας ζητησω κι εγω λιγη βοηθεια? Αν και δε συνηθιζεται στα αγορια, θα ηθελα κι εγω να συνδιασω καπως ευηχα τα Ανδρεας-Ραφαηλ. Βλεπετε Ανδρεας ο πεθερος (λυσσαξε ο αντρας μου) Ραφαηλ το ταμα μου. Δε βρισκω κατι εγω.

Διαφημίσεις

Πώπω, δύσκολο για αγόρια...

Όλα όσα παράγονται είναι μάλλον αστεία...

Ραφανδρέας

Ανδραφαήλ

και άλλα ακόμα πιο αστεία...

Ραφέας

Ανδρεήλ

...

Λυπάμαι, μου φαίνεται αδύνατο να συνδυαστούν...

Πες στον πεθερό σου ότι θα του κάνεις την τιμή στο επόμενο! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Και μενα μου φαινεται αδυνατος ο συνδιασμος παρόλο που γενικα συνηθιζω να τα καταφερνω σ αυτα..εδω καπου κολλαω!Λεω να μην χαλάσεις το τάμα σου..Εκτος του οτι ειναι θεμα σεβασμου προς το ταμα σου ειναι και ωραιο το ονομα..Ασε τον πεθερο να γκρινιαζει στην τελική ουτε τους γονεις σου βγαζεις..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Το καταλαβαίνω αυτό που λες...

Πρώτο παιδί και αγόρι, ε, δεν νοείται να μην πάρει το όνομα του πεθερού...

Δυστυχώς, τέτοια κολλήματα δεν εξαλείφονται εύκολα.

Αναγκαστικά θα ακούγεται ένα από τα δύο ονόματα, αλλά βγάλε και τα δύο, για το τάμα σου.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Ραφανδρέας

Ανδραφαήλ

Ραφέας

Ανδρεήλ

Πολυ αστεια οντως sFun_spin.gif

Αναγκαστικά θα ακούγεται ένα από τα δύο ονόματα, αλλά βγάλε και τα δύο, για το τάμα σου.

Δεν εχω αλλη επιλογη...

• 2 weeks later...
Η άλλη λύση είναι να την βγάλεις Δέσποινα-Κωνσταντίνα ή Βάια-Κωνσταντίνα και να τη φωνάζετε με το πρώτο όνομα. Το δεύτερο θα είναι τιμής ένεκεν και άλλωστε θα την ακολουθεί σε όλα τα επίσημα χαρτιά.

Και εγώ συμφωνώ με αυτό.

Μην καταστρέψεις δύο ωραία ονόματα για να φτιάξεις ένα υποκοριστικό που τελικά δεν θα θυμίζει (ούτε θα τιμά) κανένα από τα δύο...

40+mama]

.pngy3DLp3.png

• 2 weeks later...

kati paromoio exw ki egw exa pei otan pethane o mpampas mou oti to prwto mou paidi tha parei to onoma toy.kai...genis agori k lene ton antra mou kwsta.ton fwnazw omws ntino.opote tha exw enan kwnstantino k enan ntino...paixnidia ths zwhs....thn mera pou exei genethlia o antras mou thn epomenh mera einai h hmerominia pou pethae o mpampas mou...enas kwstas efyge enas kwstas irthe....exw na pw ki alla asxeta...genimenh egw 8-8-80 genisa ton gio mou 8-2008!prin kleisw ton enato mhna dld 8 k kati.ton antra mou ton gnwrisa 8 xronia meta ton thanato tou mpampa mou.

Πιστεύω πως το τάμα προηγείται. Αν έγινε στα σοβαρά δηλαδή, αλλιώς αν το κάνουμε την ώρα που το χρειαζόμαστε, και μετά γκρινιάζουμε όταν πρέπει να το τηρήσουμε δεν έχει αξία. Επίσης πιστεύω οτι το να τάξεις το όνομα σημαίνει να τιμάς την γιορτή του αγίου και να ακούγεται το όνομά του. Επομένως αν είναι να το βγάλεις μόνο για τα χαρτιά, αλλά το παιδί το φωνάζεις με άλλο όνομα, και το γιορτάζεις σε άλλη γιορτή πάλι δεν το τηρείς, οπότε πες το Ανδρέα να ξεμπερδεύεις. Αλλιώς τήρησε το τάμα και πες το Ραφαήλ. Δεν γίνονται όλα μαζί.

Να πώ βέβαια οτι το Ανδρέας είναι από τα αγαπημένα μου ονόματα και χωρίς να έχουμε κανέναν στην οικογένεια είναι υποψήφιο αν κάνουμε το δεύτερο αγόρι.

kati paromoio exw ki egw exa pei otan pethane o mpampas mou oti to prwto mou paidi tha parei to onoma toy.kai...genis agori k lene ton antra mou kwsta.ton fwnazw omws ntino.opote tha exw enan kwnstantino k enan ntino...paixnidia ths zwhs....thn mera pou exei genethlia o antras mou thn epomenh mera einai h hmerominia pou pethae o mpampas mou...enas kwstas efyge enas kwstas irthe....exw na pw ki alla asxeta...genimenh egw 8-8-80 genisa ton gio mou 8-2008!prin kleisw ton enato mhna dld 8 k kati.ton antra mou ton gnwrisa 8 xronia meta ton thanato tou mpampa mou.

na soy zisei o gios.epiteloys kapoios poy me katalavenei.den mporo na vro katanoish me tipota.ego ton gnorisa 10 xronia meta ton 8anato toy patera mou.29/12 pe8ane o pateras mou kai 25/12 ton gnorisa entelos tixaia.kai prin apo 1 mina eixa xasei kai ton pappou mou pou latreva.an den ta zhsei den mporeis na katalaveis.kai to kako einai pos i pe8era den katalavenei 8elei to diko ths tama.sto diko mou paidi.as mhn anoikso kalitera to stoma mou teteies meres.an soy er8ei kamia idea eimai olh autia