Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ Ο ΟΠΑΔ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ. :twisted: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΩΤΟΣ ΕΧΟΥΝ 150 ΕΥΡΩ.

9eBnp3.png

aC10p3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα τα εμβολια που ειναι ακριβα απο 40-50 ευρω και πανω γραφονται στο ικα στο κεντρο μανας και παιδιου η σε οποιοδηποτε ικα που εχει παιδιατρο

Λογικα και στου δημοσιου γραφονται.

ΝΑΙ,ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΙΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ...ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

9eBnp3.png

aC10p3.png

• 2 weeks later...
ΝΑΙ,ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΙΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ,ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ...ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Αυτό που λες. Θα τα πληρώσεις, θα προσκομίσεις την συνταγή την απόδειξη του φαρμ και τα κουπόνια στον οπαδ και θα σου επιστρεψουν μετα απο κατι μήνες τα χρήματα που πλήρωσες. ΑΝ πας στα γραφεια τους με αυτα θα σου πουν εκείνη την ώρα τι πρέπει να κάνεις.

.png

Τη διαδικασία την έκανα πριν 2 ημέρες. Έχει ως εξής:

Παίρνεις το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς και τα κουπονάκια από τις συσκευασίες των φαρμάκων που πήρες και μαζί με τη συνταγή του γιατρού και τα προσκομίζεις στον ΟΠΑΔ. Εκεί σου δίνουν και συμπληρώνεις μια αίτηση στην οποία σου ζητούν ΑΦΜ, Αριθμό μητρώου του βιβλιαρίου σου, αριθμό ταυτότητας και έναν αριθμό λογαριασμού (νομίζω της Τράπεζας Πειραιώς αλλά δεν είμαι σίγουρη αν αυτό ισχύει και για την περιοχή σου).

Αυτή είναι η διαδικασία αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι πότε θα πάρεις τα χρήματά σου...

*

Διαφημίσεις

Ωχχχ τα κάνανε δηλαδή σαν την οδοντιατρική κάλυψη...? Πέρσυ κάηκε, φέτος βρώμισε; :?

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Παίρνεις το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς και τα κουπονάκια από τις συσκευασίες των φαρμάκων που πήρες και μαζί με τη συνταγή του γιατρού και τα προσκομίζεις στον ΟΠΑΔ. Εκεί σου δίνουν και συμπληρώνεις μια αίτηση στην οποία σου ζητούν ΑΦΜ, Αριθμό μητρώου του βιβλιαρίου σου, αριθμό ταυτότητας και έναν αριθμό λογαριασμού (νομίζω της Τράπεζας Πειραιώς αλλά δεν είμαι σίγουρη αν αυτό ισχύει και για την περιοχή σου).

Αυτή είναι η διαδικασία αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι πότε θα πάρεις τα χρήματά σου...

το ίδιο ισχύει και για οδοντίατρο αλλα και για γιατρο που δεν είναι συμβεβλημένος. Μετα από 4 μήνες παίρνεις λεφτα πίσω!

.png

Την ατάκα από το "Μαυρογιαλούρο" τη θυμάστε;

"Φάγανε - φάγανε - ΦΑΓΑΝΕ!!!"

Εεε αφού φάγανε όλοι... να, τώρα την πληρώνουμε εμείς τη νύφη! Να τα τρώνε ξέρουν οι μεγάλοι, να τα δίνουν εκεί που πρέπει ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ! :evil:

Άντε πια με τις μίζες τους, τα σπίτια τους, τα κότερά τους, τις επαύλεις τους, τα ταξίδια τους ... τα λεφτά τους! Δε τα θέλουμε τα λεφτά τους, αλλά όχι να τρώμε εμείς το ζόρι!

Τι φταίνε οι δημ. υπάλληλοι; Τι φταίνε οι μισθωτοί; Τι φταίνε οι συνταξιούχοι; Τι φταίνε όλοι που ψάχνουν μια δουλεια, ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν;

Τους ρώτησαν όλους αυτούς αν μπορούν να τα δώσουν ΤΩΡΑ και να τα πάρουν ΜΕΤΑ από 4μηνο;

ΑΜΑΝ πια! Και όλοι τούτοι θα κάνουν γιορτές στις σαλονάαααρες τους.

Ευτυχώς που έχουμε και λίγη ανθρωπιά και τουλάχιστον πιστεύω πως εμείς (όλοι όσοι είμαστε σε αυτη την κατηγορία) θα περάσουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ από εκείνους. Τουλάχιστον έχουμε καρδιά! Δεν τη σκοτώσανε ακόμα....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια, αλλά ευτυχώς για εμάς ανέστειλαν την απεργία και ως εκ τούτου τη διαδικασία αυτή πρόλαβα να την εκτελέσω μόνο μία φορά.

9eBnp3.png

aC10p3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

το ίδιο ισχύει και για οδοντίατρο αλλα και για γιατρο που δεν είναι συμβεβλημένος. Μετα από 4 μήνες παίρνεις λεφτα πίσω!

Ρε κορίτσια όντως ισχύει αυτό? Κι εγώ γιατί μεχρι τώρα δεν έπαιρνα δεκάρα πίσω από τους μη συμβεβλημένους? Και τί χρειάζεται για τον οδοντίατρο και τους μη συμβεβλημένους? Παίρνεις κάποιο ποσοστό πίσω ή κάποιο στανταρ ποσο? Για να δω αν με συμφερει να παω εκει κάποιες αποδειξεις ή να τα πάω στην ασφάλεια.

s-age.pngs-age.png

Ρε κορίτσια όντως ισχύει αυτό? Κι εγώ γιατί μεχρι τώρα δεν έπαιρνα δεκάρα πίσω από τους μη συμβεβλημένους? Και τί χρειάζεται για τον οδοντίατρο και τους μη συμβεβλημένους? Παίρνεις κάποιο ποσοστό πίσω ή κάποιο στανταρ ποσο? Για να δω αν με συμφερει να παω εκει κάποιες αποδειξεις ή να τα πάω στην ασφάλεια.

Κι εγω ως τωρα δεν ειχα ασχοληθει με μη συμβεβλημενους αφου ο παιδιατρος μας ειναι στον οπαδ.Πριν λιγες μερες ωστοσο το συζητουσα με μια φιλη μου που παει τα παιδια της σε γιατρο μη συμβεβλημενο και μου ειπε οτι ισχυει αυτο.Παιρνει αποδειξεις απο το γιατρο,τις πηγαινει στον οπαδ,και μετα απο λιγο καιρο(μου ειπε λιγοτερο απο τετραμηνο) παιρνει τα χρηματα μεσω τραπεζας.Απ'οτι μου ειπε πληρωνει στο γιατρο 30 ευρω τη φορα και παιρνει πισω 20,οποτε δες τι συμφερει περισσοτερο

Δεν ξέρω να σου πω σχετικά με τον οδοντίατρο ή τους μη συμβεβλημένους γιατρούς. Στον οδντίατρο έχω να πάω 4χρόνια :oops: (και τότε δεν ήμουν ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ) και από τους μη συμβεβλημένους ποτέ δεν είχα πάει απόδειξη στον ΟΠΑΔ. Απλώς τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης μου έκανα κάποιες εξετάσεις στη βιοιατρική και πήρα βελονάκια και ταινίες μέτρησης σακχάρου κι έκανα για πρώτη φορά τη διαδικασία που περιέγραψα. Εκτοτε δε χρειάστηκα ούτε γιατρό ούτε φάρμακα.

(Ο παιδιάτρος έρχεται στο σπίτι και δεν του ζητάω απόδειξη - άρα τι να διεκδικήσω από τον ΟΠΑΔ; ) Όμως αυτό με τα 20 ευρώ που σου δίνουν καπου το έχω ακούσει νομίζω.

*