Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

magic english

Recommended Posts

Γειά σας.

Είμαι καινούργια στο site και το βρίσκω καταπλκτικό!

Θα ΄θελα να ρωτήσω για μιά σειρά εκμάθησης αγγλικών που λέγεται magic english και πριν 4 χρόνια κυκλοφορούσε από την de agostini.

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να βρω κάπου αυτή τη σειρά???

Διαφημίσεις

Κάνε ένα τηλέφωνο στην Deagostini (210 8920300)

Εκείνοι έχουν νομίζω την δυνατότητα να σου προμηθεύσουν αυτό που θέλεις.

Φιλικά

Γιάννης

Το κατάστημα λιανικής (παλαιών τευχών) της DeAgostini βρίσκεται στην οδό Αλεξανδρουπόλεως 20, 115 27 Αμπελόκηποι, Αθήνα. Τηλ/Fax: 210 7779984

Εδώ δοκίμασες?

Φιλικά

Γιάννης

Διαφημίσεις

Έστειλα e-mail στηde agostini και μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου στείλουν αυτή τη σειρά γιατί είναι πολύ παλία(κυκλοφορούσε πριν 4 χρόνια)

Πάντως το site που μου έστειλες είναι πολύ καλό.

Ευχαριστώ πολύ

θα ήθελα να σας πω ότι αυτά τα βιβλία προορίζονται (απο παιδαγωγικής άποψης) για δάσκαλους/δασκάλες Αγγλικών οι οποίοι έχουν σωστή προφορά στα Αγγλικά.

Δεν θεωρείται σωστό εκτός και αν έχετε πάρα πολύ καλή προφορά, να διδάξετε τα Αγγλικά στα παιδιά σας, γιατί το πιο πιθανό είναι να τους την διδάξετε εξελληνισμένα,...

η προφορά είναι κάτι εντελώς βασικό, και πιθανώς να τους μάθετε κάτι λάθος και μετά όταν έχουν κανονικό μάθημα Αγγλικών να μην μπορούν να τα μάθουν σωστά.....

Θέλει πάρα πολύ προσοχή η ενασχόληση με ξένες γλώσσες απο τους γονείς και μπορεί να μπερδέψει ένα παιδί, (εγώ είμαι πάρα πολύ επιφυλακτική σε αυτό,

απλώς γιατί έχω δεί πολλά παιδιά που έχουν πάθει σύγχυση αυτά τα χρόνια, αλλά και απο δική μου εμπειρία)- είτε λόγο του ότι είναι δύσκολο να καταλάβει ο γονέας εάν το παιδί είναι έτοιμο για να πάρει τέτοιες πληροφορίες εάν δεν εχει εμπειρία, αλλά και είτε λόγω του ότι το παιδί δεν είχε ευχέρεια στις γλώσσες.

θα συνιστούσα δηλαδή εάν βρείτε κάποια ωραία βιβλία, η ενασχόληση να είναι στα Ελληνικά.. καθώς η Ελληνική γλώσσα έχει άπειρες λέξεις και στο δημοτικό είναι πολύ απαιτητικά τα μαθήματα.

Θα ασχολιόμουν με δεύτερη γλώσσα με ένα παιδί, εάν έβλεπα ότι έχει απο μικρό μεγάλη ευχέρεια στον λόγο και πλούσιο λεξιλόγιο.

εγώ έχω μεγαλώσει με τρείς γλώσσες, (δίγλωσση Ελληνικά -Γερμανικά αλλά με καλή οικογενειακή φίλη δασκάλα αγγλικών και των παιδιών της όπου μιλούσαμε Αγγλικά) και όταν τις μιλάω δεν καταλαβαίνει κανείς εύκολα απο τη προφορά ότι δεν είναι μητρική μου γλώσσα η τα Ελληνικά ή τα Αγγλικά.

Είναι κρίμα να δυσκολευτεί ένα παιδί στην ομιλία η οποία είναι βασικότατη δεξιότητα καθώς μεγαλώνει, περισσότερο απο όλες.

Εγώ πχ, έχω γραπτώς πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια αλλά στην ομιλία αν βάλεις στην άκρη την προφορά, είναι 50 - 50 το συντακτικό μου να είναι σωστό, και πραγματικά κάποιες φορές μου είναι πολύ κουραστικό και αγχωτικό να μιλάω σε οποιαδήποτε γλώσσα!. Δεν είναι κάτι που φαίνεται ίσως στον άλλο. Με τον σύντροφό μου παρεξηγιόμαστε αρκετές φορές επειδή λέω κάτι και δεν το εννοώ με την σημασία των λέξεων που χρησιμοποιώ - και το πρόβλημα είναι ότι επειδή στην προφορά μου δεν καταλαβαίνει ότι όντως έκανα λάθος και δεν είναι ότι τον κοροιδεύω!

Το σίγουρο είναι ότι σε άλλη δουλειά, λόγω της προσπάθειας αυτής δεν θα είχα ελπίδες.

Είναι ένα ζύγισμα βασικά, κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις, με τις ξένες γλώσσες - είναι ένα θέμα με πολλές πλευρές.

Οπότε ζυγίστε το κάπως στο τι θα κάνετε, και για ποιούς λόγους.

ένας άλλος γνωμονας:

εάν ξέρετε ότι μπορείτε να δώσετε αργότερα δυνατότητα στο παιδί σας να πάει εξωτερικό, οπωσδήποτε να προχωρήσετε στην γνωριμία με ξένη γλώσσα με το σωστό τρόπο (άτομο που να μιλάει καλά αυτή τη γλώσσα, με σωστή προφορά, και να έχει συχνή επαφή με το παιδί σας) εάν το θέλει και το παιδί σας.

αλλά εάν οι οικονομικές δυνατότητες απο τώρα είναι δύσκολες, και το ζητούμενο θα είναι μια καριέρα στην Ελλάδα, θα έλεγα οπωσδήποτε να επικεντρωθείτε στο να έχει πολύ καλό χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας.....

είναι ένα πάρα πάρα πολύ σοβαρό θετικό προσόν,....

πιο σημαντικό απο το να μάθει τώρα κάποιες λέξεις στα Αγγλικά...

τα λέω όλα αυτά, δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ....

νομίζω αυτό - θα επικεντρωνόμουν στην Ελληνική γλώσσα. είναι μια πάρα πολύ πλούσια γλώσσα απο την οποία ένα παιδί μπορεί να κερδίσει πχ το να εκφράζεται με πολύ μεγάλο εύρος λεκτικά.

έτσι αποκτά και άλλο χαρακτήρα η σωστή χρήση της γλώσσας, και γινεται εργαλείο αβίαστης επικοινωνίας και έκφρασης... πραγματικά δεν υπάρχουν πιο βασικές έννοιες σε αυτές τις ηλικίες. Οι πρώτες τους σχέσεις, διαμάχες, διεκδικήσεις, γίνονται μέσω της λεκτικής επικοινωνίας.

Τα αγγλικά είναι και μια γλώσσα που πραγματικά δεν έχει τέτοιο πλούτο, χρώμα και συναίσθημα (τουλάχιστον στην καθημερινή της χρήση).

θα χαρώ να ακούσω την άποψη κάποιας κάποιου φιλόλογου, σε αυτό το θέμα - κάπου θυμάμαι ότι είσαστε κάποιοι/κάποιες με αυτό το επάγγελμα?

ίσως βγαίνω και εκτός τόπικ, εάν είναι θα τα χωρίσουν οι admins αργότερα.

δεν ξέρω αν υπερβάλλω ή φαίνονται υπερβολικά αυτά που γράφω, απλώς ήθελα να σημειώσω την εμπειρία μου με αυτά τα θέματα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σ΄ευχαριστώ Μαρία.

Η διάθεσή μου είναι το παιδί μου να έχει μιά πρώτη επαφή με τα αγγλικά σε μορφή παιχνιδιού όπως δηλαδή κάνει διάφορες δραστηριότητες στην ελληνική γλώσσα έτσι να κάνει συγχρόνως και στην αγγλική.

Όσο για την προφορά που είπες΄πιστεύω πως έχεις δίκιο ,άλλωστε στον τόπο μένω εγώ(Μέτσοβο) είναι δύσκολο να βρω κάποιον που να έχει πολύ καλή προφορά στα αγγλικά.

Ο άντρας μου ήταν για σπουδές στο Λονδίνο για 8 χρόνια και από την πείρα του λέει πως καλό είναι τώρα τα παιδιά να έχουν μιά επαφή με τα αγγλικά, στη συνέχεια να μάθουν την γραμματική και το συντακτικό και την προφορά θα την αποκτήσουν μόνο εάν πάνε στην Αγγλία(την σωστή προφορά εννοώ).

Αυτή τη σειρά της de agostini την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα γιατί οι ήρωες της είναι πολύ οικείοι στα παιδιά και η προφορά τους είναι πολύ καλή.

Πιστεύεις ότι θα είναι κουραστικό για το παιδί ΄να αρχίσει να μαθαίνει κάποιες λεξούλες και κάποια τραγουδάκια στα αγγλικά?

Σέυχαριστώ πάντως , η άποψή σου με έβαλε σε πολλές σκέψεις.