Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξετασεισ εγκυμοσυνησ.?????????

Recommended Posts

Κοριτσια πραγματικα εχω μπερδευτει.

Μου ειπε η γιατροσ μου να παω στα ιατρεια του ικα με το χαρτι που μου εδωσε με οολεσ τισ εξετασεισ και να τισ κανω εκει..τισ κανουν επιτοπου?

MZw9p3.png

Διαφημίσεις

Γνωμη μου θα ηταν τις πρωτες εξετασεις (αν μιλας για αυτες) να μην τις κανεις στο ΙΚΑ, καντες καλυτερα σε καποιο εξωτερικο εργαστηριο που του εχεις εμπιστοσυνη...

Θα πληρωσεις βεβαια γυρω στα 150-200 ευρω αλλα θα εισαι πιο σιγουρη για τα αποτελεσματα... Εινα σημαντικες οι πρωτες εξετασεις της εγκυμοσυνης...

Για να τις κανεις βεβαια στο ΙΚΑ πρεπει να κλεισεις ραντεβου για αιμοληψια κανονικα, αφου σου τις γραψει καποιος γιατρος του ΙΚΑ...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Σε ευχαριστω...απ οτι καταλαβαινω ειναι...φεξε μου και γλυστρισα...

..οταν παω στο ικα ..ΘΑ μου τα γραψουν..και ΟΤΑΝ εχει ραντεβου...θα μου τισ κανουν...

ιδιωτικα δεν μπορω..τα οικονομικα μασ ειναι χαλια.

MZw9p3.png

Ε, τοτε πηγαινε στο ΙΚΑ δεν το συζητω.. Απλα τονισε οτι ειναι εξετασεις εγκυμοσυνης.... Μην νομιζεις δεν αργουν να σου κλεισουν ραντεβου για αιμοληψια, εχω παει πιο παλια και δε θυμαμαι να ηταν παραπανω απο 10 μερες.... Για εγκυμοσυνη μαλλον να σου κλεισουν ραντεβου νωριτερα :wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

στο κέντρο μάνας παιδιού στο ΙΚΑ είναι χωρίς ραντεβου. Τώρα κάνω εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα μόνο και μόνο επειδή έχω ιδ ασφάλεια, αλλά για πολλά χρόνια έκανα μόνο στο ΙΚΑ και μπορώ να σου πω ότι λάθη γίνονται παντού όχι μόνο στο ΙΚΑ.

Πάντος αν θες ιδιωτικό μπορείς και στο Μητέρα να ζητήσεις το ¨Πακέτο εγκυμοσύνης" που τα περιλαμβάνει όλα, γίνεται και Σάββατο και στοιχίζει 195 ευρώ

Διαφημίσεις

..οταν παω στο ικα ..ΘΑ μου τα γραψουν..και ΟΤΑΝ εχει ραντεβου...θα μου τισ κανουν...

Θα πρεπει να κλεισεις ενα ραντεβου με γυναικολόγο του ΙΚΑ (στο 184). Αυτός θα σου ξαναγραψει τις εξετάσεις που σου εγραψε η γιατρός σου και μετα θα κλείσεις ραντεβου για να πας να τις κανεις στα μικροβιολογικό ιατρείο του ΙΚΑ που ανήκεις. (Να πεις στο γιατρό να σου γραψει επειγον για να μην αργήσουν το ραντεβου. ) Τα αποτελέσματα κάνουν 2 εβδομάδες περίπου να βγουν. Εγω επειδη τα πήρα στο κρανίο με τον γυναικολόγο του ΙΚΑ που μου έκανε τη ζωή κόλαση για να τις γραψει, πήγα από τα νευρα μου και τις έκανα σε ιδιωτικό και πλήρωσα 550 ευρω!!!! (Και με εκπτωση μάλιστα)

550 ε? χαμοσ...

απλωσ ανυσυχω λιγακι γιατι ημαστε στην 10 εβδομαδα..σε 2 εβδομαδεσ αν ειναι να βγουν οι εξετασεισ...θα φτασουμε στην 12 τη...και θα πρεπει να κανουμε αυχενικη...

MZw9p3.png

550 ευρω?? :shock::shock::shock: ... Σοβαρα μιλας?? Τι εξετασεις σου ειχε γραψει να κανεις?? Εγω πληρωσα 150 :roll::roll:

ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΤΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ. (Συνολικά νομίζω ήταν 26 διαφορετικές εξετάσεις, ούρων αίματος και κολπικες).

550 ευρω?? :shock::shock::shock: ... Σοβαρα μιλας?? Τι εξετασεις σου ειχε γραψει να κανεις?? Εγω πληρωσα 150 :roll::roll:

ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΤΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ. (Συνολικά νομίζω ήταν 26 διαφορετικές εξετάσεις, ούρων αίματος και κολπικες).

Νομίζω ότι σου έγραψε ότι υπάρχει γιατι νόμιζε ότι θα τις έκανες στο ΙΚΑ. Κάποιες μπορεί να ήταν περιττές. Εγώ έκανα 17 εξετάσεις (στην απόδειξη υπάρχουν 17 γραμμές).

Στο Μητέρα αν τις ζήτήσεις ως "πακέτο" κάνουν 2 μέρες για τα αποτελέσματα και στοιχίζουν πολύ λιγότερο (195 ευρώ). Αν τις έκανα μια μια θα στοίχιζαν παραπάνω. Φαντάζομαι και τα άλλα ιδιωτικά μαιευτήρια έχουν ανάλογα πακέτα.

Διαφημίσεις

καλύτερα περισσότερες, παρά λιγότερες και να ψαχνόμαστε μετά.

Πάντως για AIDS και Ηπατίτιδα είναι υποχρεωτικό

Συμφωνω. Δεν τα έκλαψα καθόλου τα λεφτα (επαθα ενα σοκ βεβαια οταν ακουσα το κόστος!!). Είναι για καλό. Μετά ένοιωθα μεγάλη σιγουρια...

τουλαχιστον στο ΙΚΑ πλ. Θεατρου (κεντρικο Αθηνων) δεν χρειαζεται ραντεβου για τις αιμοληπτικες εξετασεις..πας με εντολη "επειγον, κυηση" απο το γιατρο..εκει ειναι δραμα το να κανεις την καλλιεργεια κολπικου υγρου για μυκοπλασμα, ουρεοπλασμα, αεροβια και αναεροβια κλπ που συνηθως δινουν οι γιατροι διοτι αφενος εξυπηρετει σχεδον τα περισσοτερα ΙΚΑ της Αττικης (δηλαδη τα περισσοτερα περιφερειακα ΙΚΑ στελνουν εκει τις εγκυους πλην του Πειραια που εχει δικο του τμημα) αφετερου ειναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ παραληπτρια του κολπικου σκευασματος που εξυπηρετει ολον αυτο τον κοσμο και μεχρι προσφατα ηταν μονο απο Δευτερα εως Πεμπτη και πρεπει να εισαι εκει με το παραπεμπτικο του γιατρου σου απο νωρις (ας πουμε επτα παρα το πρωι) για να παρεις το μαγικο χαρτακι με τον αριθμο προτεραιοτητας..και καλη αναμονη..

εφοσον τα οικονομικα σου δεν ειναι καλα για να κανεις εξω τις εξετασεις σου (δεν ειναι και λιγες αν ειναι η πρωτη εγκυμοσυνη σου..) τοτε κοιταξε να ρωτας με σχολαστικη λεπτομερεια και να εφοδιαστεις με υπομονη για να εξυπηρετηθεις απο το ΙΚΑ..συγκεκριμενα απο το τμημα Προστασιας Μανας και Παιδιου της περιοχης σου.. το θεμα αναξιοπιστιας ειναι πολυ σχετικο..μεχρι τωρα εχω κανει τομεγαλυτερο μερος των εξετασεων μου στο ΙΚΑ (και κυριως τις γενικες εξετασεις) και ομολογω οτι μονο μια φορα σε προηγουμενη αποτυχημενη εγκυμοσυνη την πατησα με το ΙΚΑ Πειραια συγκεκριμενα οπου εκει εκανα την αυχενικη διαφανεια και αφενος ο εξεταστης γιατρος με ξεπεταξε αφετερου ειχε κανει λαθος και δεν ειχε κανει μια σημαντικη μετρηση και ετσι αναγκαστικα να την ξανακανω εξω και να πληρωσω..

εκ τοτε αποφασισα οτι γενικες εξετασεις αιματος και ουρων θα τις κανω στο ΙΚΑ και ολες τις εξειδικευμενες (αυχενικη διαφανεια, β επιπεδου, καμπυλη σακχαρου) σε εξωτερικο ιατρειο.

Εγώ για τις πρώτες εξετάσεις πλήρωσα 125 ευρώ κρατική τιμή τα οποία αν τα έκανα ιδιωτικά θα πλήρωνα πάνω από 500 ευρώ. Καλό είναι να εκμεταλλευτείς ό,τι παρέχει το ταμείο σου, καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία θα πληρώνεις μεν αλλά με κρατικές τιμές, που είναι περίπου 20%-30% των ιδιωτικών τιμών.

(Μήπως να έκλεινες ραντεβού για καμιά εξέταση αυχενικής διαφάνειας και papp-A σε δημόσιο νοσοκομείο, που καθυστερούν πολύ να κλείσουν τα ραντεβού; )

Διαφημίσεις

αν το 550 φαινεται πολυ, εμενα μου επεσαν τα μαλλια οταν απο αλλη εγκυμονουσα κοπελα ακουσα οτι εκανε στη Βιοιατρικη -νομιζω- τις ανοσολογικες εξετασεις αιματος, που εγω ειχα δωσει καπου 200+, και εκεινη επρεπε να πληρωσει 690!!! αλλα λογω ταμειου πληρωσε 50. 690!!!! μα 690!!!!

me and my men...

• 2 weeks later...

Έχω μία απορία! Πείτε με χαζή αλλά από ΙΚΑ δεν έχω ιδέα. Στο ταμείο μου μας γράφει ο γιατρός τις εξετάσεις, ο ελεγκτης ιατρός τις θεωρεί (μια υπογραφή βάζει στην ουσία, απλά ταλαιπωρείσαι μέχρι το κέντρο υποχρεωτικά) και στη συνέχεια μπορείς να κάνεις τις εξετάσεις είτε στο ίδιο το ταμείο είτε σε ένα απο τα ιδιωτικά εργαστήρια με τα οποία είναι συμβεβλημένο. Το ΙΚΑ δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα; Έστω και με μια μικρή συμμετοχή;

Εγώ για όλες τις εξετάσεις αίματος, ούρων και κοπλικά, δεν πληρώνω τίποτα και τις κάνω σε συμβεβλημένα εργαστήρια. (και όχι δεν έχω ασφάλεια δημοσίου- ούτε ιδιωτική)

EixMp3.png

Έχω μία απορία! Πείτε με χαζή αλλά από ΙΚΑ δεν έχω ιδέα. Στο ταμείο μου μας γράφει ο γιατρός τις εξετάσεις, ο ελεγκτης ιατρός τις θεωρεί (μια υπογραφή βάζει στην ουσία, απλά ταλαιπωρείσαι μέχρι το κέντρο υποχρεωτικά) και στη συνέχεια μπορείς να κάνεις τις εξετάσεις είτε στο ίδιο το ταμείο είτε σε ένα απο τα ιδιωτικά εργαστήρια με τα οποία είναι συμβεβλημένο. Το ΙΚΑ δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα; Έστω και με μια μικρή συμμετοχή;

Εγώ για όλες τις εξετάσεις αίματος, ούρων και κοπλικά, δεν πληρώνω τίποτα και τις κάνω σε συμβεβλημένα εργαστήρια. (και όχι δεν έχω ασφάλεια δημοσίου- ούτε ιδιωτική)

Το ΙΚΑ εχει δικά του μικροβιολογικά εργαστηρια. Πρεπει να σου γραψει τις εξετάσεις ενας γιατρός του ΙΚΑ (βαλε καμια δεκαριά μερες να βρεις ραντεβού) και μετά να ξανακλείσεις ραντεβού για αιμοληψία (βαλε άλλες δεκαπέντε μέρες) και τελος βαλε και 15 μερες μεχρι να παρεις τα αποτελεσματα!!! Κοινως...ζήσε μαη μου να φας τριφυλλι...Ασε που οι γιατροί του ικα είναι λεχρίτες (οι περισσότεροι) , και τα μικροβιολογικά μεσα στη μπίχλα... Να μη μιλήσω δε για την εγκυρότητα των αποτελεσματων τους...Στη νυφη μου βρηκαν ηπατίτιδα και δεν ειχε τίποτα το κορίτσι...Σκατοταμείο!!!!

απαπα..ακου να δεισ...

και να φανταστεισ πωσ τουσ πληρωνουν απο το δικο μασ υστερημα...ασ μασ τα δινανε στο χερι να πηγεναμε ιδιοτικα...

στο νοσοκομειο παντοσ ηταν ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ...ολο λεω να κανω καταγγελια αλλα ολο..λεω...αι στο καλο..

MZw9p3.png

Πονεμένη ιστορία.... κάποιες εξετάσεις έκανα στο ΙΚΑ (μετά από άμεση συνάντηση με γυναικολόγο στο Μάνα και παιδί) αλλά έγραψε όσες γούσταρε, γιατί από ότι έμαθα από την προηγούμενη εγκυμοσύνη κιόλας δε δέχονται παραγγελιές από ιδιωτικούς γιατρούς (έχουν και αυτοί εξωτερικά ιατρεία γιατί να πηγαίνεις σε άλλους?) Κάποιες άλλες μπορείς να τις κανείς σε δημόσια νοσοκομεία (άλλο για κάθε ομάδα ασθενειών ή στο ίδιο κατόπιν καλής πληρωμής) με ραντεβού η' αν είναι μικροβιολογικές καθημερινά. Όσες απομένουν σε ιδιωτικό. Έτσι έκανα ...

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Καλημερα, εγω έκανα ολες τις εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομείο, δεν πληρωσα τιποτα.Μονο για λιστερια θα κάνω έξω.

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

• 1 year later...

Καλημέρα!

Πηγα προχθες για τις εξετασεις που γινονται εκει κοντα στον τριτο μηνα (νομιζω γινονται καθε μηνα αυτες) στην ευρωδιαγνωση.. εδωσα το βιβλιαριο του ΙΚΑ και μου κανανε 50% εκπτωση (δλδ. απο 171 πληρωσα 85,5 ευρω).. σημειωση, στο βιβλιαριο δεν υπηρχε τιποτα σημειωμενο απο γιατρους ΙΚΑ κτλ..

Ρωτηστε το εαν θελετε γιατι ειναι πολυ σημαντικη εκπτωση και τα αποτελεσματα βγαινουν αμεσα και εγκυρα.. χωρις το γνωστο τρεξιμο που απαιτει το ΙΚΑ..

;)

Καλημέρα!

Πηγα προχθες για τις εξετασεις που γινονται εκει κοντα στον τριτο μηνα (νομιζω γινονται καθε μηνα αυτες) στην ευρωδιαγνωση.. εδωσα το βιβλιαριο του ΙΚΑ και μου κανανε 50% εκπτωση (δλδ. απο 171 πληρωσα 85,5 ευρω).. σημειωση, στο βιβλιαριο δεν υπηρχε τιποτα σημειωμενο απο γιατρους ΙΚΑ κτλ..

Ρωτηστε το εαν θελετε γιατι ειναι πολυ σημαντικη εκπτωση και τα αποτελεσματα βγαινουν αμεσα και εγκυρα.. χωρις το γνωστο τρεξιμο που απαιτει το ΙΚΑ..

;)

δηλαδη εδειξες απλα το βιβλιαριο? και εκαναν ολες τις εξετασεις? εγω πηγα στο ΙΚΑ, εκανα επιτοπου την εξεταση ουρων και εδωσα και 4 μπουκαλακια αιμα για τις αιματολογικες. για 5 εξετασεις ομως πηγα σε συμβεβλημενο μικροβιολογικο οπου τελικα τις 3 τις πληρωσα (γιατι πλεον δεν τις καλυπτει το ΙΚΑ!!!!) 48 ευρω... και ταλαιπωρηθηκα και τις πληρωσα... σε ποια ευρωδιαγνωση πηγες? να ξερω την επομενη φορα που θα χρειαστει να κανω εξετασεις να μην τρεχω στο ΙΚΑ.... ωραιο το τσαμπα (που δεν ειναι καθολου τσαμπα με τοσες κρατησεις) αλλα μεγαλη και η ταλαιπωρια... για μενα ειναι ολοκληρο ταξιδι...

ZOrwp3.png

Καλημέρα!

;)

το ξερω γιατι και εγω πηγαινα σε ενα ιδιωτικο ασκληπιος λεγεται και παντα ειχα εκπτωση και καθε μηνα μεγαλυτερη.δηλαδη τις ιδιες εξετασεις που τον ενα μηνα τις εκανα150? πχ τον επομενο 120?...και ετσι καθε μηνα πιο οικονομικα και τα αποτελεσματα τα ειχα το πολυ σε δυο μερες αναλογα την εξεταση.