Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΑΘΕΡΟ ΥΨΟΣ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΣΕΙ

Recommended Posts

Η Αναστασια γενικα δεν παιρνει βαρος σαν λιγοφαγο παιδακι που ειναι.

ενδεικτικα 7,5 μηνων 7200 8,5 μηνων 7500 9,5 μηνων 7800 10,5 και 11,5 8000 (περπαταει στηριζομενη)

Αυτο που με ανησυχει ειναι η σταθεροτητα στο υψος 8,5 μηνων 72 εκ και απο 9,5 εως και τωρα 11,5 73 εκ.

Ποτε γενικα θεωρουμε ανησυχητικη αυτη τη στασιμοτητα, κυριως του υψους?

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Γατούλα το ίδιο συνέβαινε με τον ανιψιό μου... για τρεις μήνες από 8 έως 11 μηνών ήταν 10 κιλά και 74 εκ... και έτρωγε σχετικά και σημειωτέον δεν πέρπατούσε :? Μετά τους 12 μήνες πάντως άρχισε πάλι να παίρνει βάρος και ύψος :D

Aso4p2.pngplWtp2.png

μακαρι , σημερα εχω παιδιατρο θα την ρωτησω για εξετασεις αν και την ξερω οτι ειναι σχετικα αρνητικη, θα μου πει οτι ειναι μια χαρα

και οντως κατα τα αλλα το σαμιαμιδι μου ειναι να το δαγκωσεις!

εχω ακουσει οτι απο ακποια ηλικια και υστερα παιζει ρολο το να μη παιρνει υψος?

ξερει καποια κατι σχετικο?

kKZUp2.png

• 2 weeks later...
μακαρι , σημερα εχω παιδιατρο θα την ρωτησω για εξετασεις αν και την ξερω οτι ειναι σχετικα αρνητικη, θα μου πει οτι ειναι μια χαρα

και οντως κατα τα αλλα το σαμιαμιδι μου ειναι να το δαγκωσεις!

εχω ακουσει οτι απο ακποια ηλικια και υστερα παιζει ρολο το να μη παιρνει υψος?

ξερει καποια κατι σχετικο?

Γατουλα μην ανησυχεις συμβαινει σε πολλα μωρακια να σταματα απο ενα σημειο και μετα η αυξηση του βαρους η του υψους τους ή να γινεται με πιο αργους ρυθμους απ οτι στην αρχη. Σε αυτα βεβαια τον πρωτο και τον τελευταιο λογο εχει ο παιδιατρος. Αυτος θα σου λυσει ολες τις αποριες.

Βεβαια ο δικος μου γιατρος μου ειχε πει οτι το υψος ειναι και θεμα κληρονομικοτητας σε καποια παιδια που απο την αρχη ειναι πολυ ψηλα.

Εμενα π.χ ο γιος μου ειναι 5,5 μηνων κι εχει υψος 72 ποντους ....

Το εχει παρει ομως απο τον πατερα του. Εσεις πως ειστε απο υψος;

Εσυ εισαι ψηλη ή ο μπαμπας σας;

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

• 3 years later...

Κοριτσια μου γεια σας. Το μιωρο μου μπηκε στον 10μηνα στις 1του μηνα και τον Γεναρη την ειχαμε μετρησει σε βαρος και υψος και ηταν 7100 και 70εκ. Γεννηθηκε τελειομηνη (2.235 κιλα και 48εκ υψος). Για το βαρος το ξερω απο τωρα οτι θα ειναι ΠΑΝΤΑ αδυνατουλα οπως ο αλλος ο μικρος μου. Δεν με πειραζει αυτο κοριτσακι κιολας δεν με πειραζει τοσο οσο οτι χθες που πηγαμε στον παιδιατρο για το εμβολιο ηταν 7.650 και 71 ποντοι μονο! Εννοειται οτι πεσαμε απο την κλιμακα , ο γιατρος ηταν καθησυχαστικος και μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο , οτι σιγουρα δεν θα την παω για μπασκετ αλλα υποπτευομαι οτι θα ειναι μινιον. Εγω ειμαι 1.60 ο μπαμπας 1.80 σχεδον. Μετα που ηρθα σπιτι αρχισε να με πιανει αγχος , μεχρι και εφιλατες εβλεπα μηπως το παιδι εχει τιποτα! Δεν εχω ηρεμησει καθολου. Εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα κι αλλες περιπτωσεις που ηταν ολες καθησυχσοαστικες. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ και εσεις κοριτσια την γνωμη σας για την τοσοδυλα μου!!!!!!!!!! (μαλλον προφητικη η υπογραφη μου :confused::confused:).

Διαφημίσεις

μην ανησυχεις!!!προφανως εμοιασε σε σενα η μικρουλα!!τακουνακι σαν κοριτσακι θα φοραει.ο μεσαιος μου γιος κοντευει 2 μισο κ ειναι 86 εκ.ειμαι 1.75 κ ο μπαμπας 1.80.μου βγηκε κοντουλης αλλα οσο μποι του λειπει τοσο σκανταλια εχει!!!

NRNSp2.pngsMstp2.png

Μας ειχε πει η παιδιατρος καποια στιγμή οτι τα μωρα μπορουν να χουν μια μικρή παυση στο υψος αλλα ξαφνηκα μπορει να κανει αλμα αναπτυξης και να το δεις να παιρνει πολλους ποντους μεσα σε ενα μήνα.Και μεις ανησυχουμε λιγο για τον μικρό μας που ειναι 2,5 ετων και απο τον Σεπτεμβρη μεχρι τωρα εχει παρει μονο 3 ποντους.Πριν κανα μήνα που τον πηγαμε στην παιδιατρο ήταν 10,700 κιλά και 92,5 σε ποντους.Τωρα βεβαια και μεις δεν ειμαστε πρωτο μποι.Εγω 1,60 και ο αντρας μου 1,74

• 1 month later...

λοιπον κοριτσια εδω και μια εβδομαδα με τρωει και αποφασισα να ζητησω την γνωμη σας.

ο μικρος μου γεννηθηκε 3100 και 50 ποντους

την πρωτη φορα που μετρηθηκε στις 10 μερες ειχε παρει μονο 1,5 ποντο και ο γιατρος

μου με ξεγεννησε μου ειχε πει πως δεν θ αγινει και το πρωτο μποι.τεσπα δεν εδωσα σημασια

πηγαμε σε αλλο γιατρο και οι μετρησεις ηταν 2ποντοι σχεδον καθε μηνα αντε 3 επισης επαιρνε 200γρ το μηνα μεσο ορο.δεν μπορω να πω ομως οτι ειναι και φαγανος.το καταλαβαινα οτι δεν επαιρνε πολυ σε σχεση με τον πρωτο μου γιο αλλα παλι δεν εδωσα σημασια το καθε παιδι λεω εχει τον ρυθμο του.τελευταια μετρηση στους 6.5μηνες 7200 68 εκατοστα

τον πηγα παλι στον γιατρο που με ξεγγενησε και τον εβγαλε παλι 68ποντους και 7400.σκεφτηκα πως απο γιατρο σε γιατρο μπορει να παιζει ρολο η μετρηση για αυτο και δεν ειχαμε αυξηση.

αυτο που με προβληματισε ειναι οτι πριν καν τον μετρησουμε του ειπαμε οτι επισκεφηκαμε ενα αλλο γιατρο και πριν προλαβω να μιλησω μου λεει για την αναπτυξη του? οχι λεω παιδοπνευμονολογο.ασχετο αλλα απο εκεινη την ωρα καθομαι σε αναμμενα καρβουνα.μου ειπε πως δεν θα γινει το πρωτο μποι και βλεπουμε.

στις καμπυλες νομιζω ειναι αναμεσα απο το 25 και το 50.αν μπορειτε ριξτε και εσεις μια ματια.ποτε πρεπει να αρχισω να ανησυχω?τωρα ειναι 7250 και 68εκ.εγω ειμαι 168 και ο μπαμπας μας 180.δεν ειμαστε και πανηψυλοι αλλα δεν μας λες και κοντους

δεν με νοιαζει αν γινει κοντουλης αλλα να μην εχουμε αλλα θεματα αναπτυξης φοβαμαι.