Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πληγη σε νεογεννητο

Recommended Posts

Πριν απο λιγο κοψαμε τα νυχακια του μωρου τι το θελαμε ειμαστε αυπνοι και οι δυο κοντα ενα μηνα εχουμε χασει τις μερες και τις ωρες επειδη τραβαγε κατι νυχιες στο προσωπο του ειπαμε να τα κοψουμε παιρνω τον νυχοκοπτη τον δικο μας χωρις να τον αποστειρωσω τοσο ηλιθια τοσο και ξεκιναμε οταν κοιμηθηκε για λιγο και ολα καλα μεχρι που κουνηθηκε και το γρατζουνισαμε στο ενα δαχτυλακι του εβαλε τα κλαμματα για μερικα δευτερα και σταματησε εριξε και μιση σταγονα αιμα.Και απο τοτε ειμαι να με κλαινε οι ρεγγες πηρα τη παιδιατρο πηρα δευτερο παιδιατρο και πηρα και στο ιασω τριτη παιδιατρο και ολοι μου ειπαν να κανω αυτο που εκανα απο μονη μου οινοπνευμα μπεντατιν καθαρισμο , ελα ομως που μου εχει κολλησει στο μυαλο οτι μπορει να ειχαμε κοψει τα δικα μας νυχια και να ειχαμε κατι μπορει να ειχε πεσει στο πατωμα ο νυχοκοπτης και εκει που επεσε να ειχε κατι σκονες δε ξερω γενικα ειμαι να με κλαινε οχι μονο οι ρεγγες αλλα ολοι.Λεω γιατι να μην του κανουμε αντιτετανικο για τη σιγουρια?και ολοι μου λενε δε χρειαζετε και να ειμαι εδω και κοιτω το μωρο ξαγρυπνη και δε μπορω να αποφασισω το μυαλο μου δεν λειτουργει πολυ καιρο τωρα επειδη δεν εχω κοιμηθει παραπανω απο 3 ωρες σερι.Κανω λαθη τραγικα δεν ειμαι αξια ετσι νιωθω.Πειτε μου εχετε ακουσει ποτε κανεναν να το παθαινει αυτο?τι εκανε?.Δεν ξανα εκλαψε για αυτο δεν τρεχει αιμα δεν εχει πρηστει δεν εχει κανενα σημαδι απο κατι μεχρι τωρα.Υπαρχει ανθρωπος εκει εξω που να εκανε πληγη σε νεογεννητο η ειμαι η μοναδικη σε ολο το πλανητη?

Διαφημίσεις

Όταν φέρανε το μωρό μου, νεογενννητο ωρών στο νοσοκομείο είχε μια μικρή πληγή στο ένα του χεράκι, εγώ την είδα, όταν ρώτησα τι είναι αυτό δεν έλεγαν, απέφευγαν να απαντήσουν με λόγια «δεν είναι κάτι θα περάσει, θα ρωτήσω και θα σου πω, κλπ» τέλος πάντων δεν έπαθε τίποτα, μετά από λίγο καιρό ξεφλουδίσε και έφυγε.Οποτε μην σκας, έλεγχε για ερεθισμό (κοκκινίλα, πρήξιμο) και για λίγες μερες βάλτου καθαρό οινόπνευμα. Εγώ αυτό έκανα. 

Επισης δοκίμασε ψαλιδάκι παιδικό για τα νύχια, πολύ πιο βολικό. Έχει και ειδική μυτούλα που δεν μπορείς να το τρυπήσεις. 

8 ώρες πρίν, cronut είπε:

Πριν απο λιγο κοψαμε τα νυχακια του μωρου τι το θελαμε ειμαστε αυπνοι και οι δυο κοντα ενα μηνα εχουμε χασει τις μερες και τις ωρες επειδη τραβαγε κατι νυχιες στο προσωπο του ειπαμε να τα κοψουμε παιρνω τον νυχοκοπτη τον δικο μας χωρις να τον αποστειρωσω τοσο ηλιθια τοσο και ξεκιναμε οταν κοιμηθηκε για λιγο και ολα καλα μεχρι που κουνηθηκε και το γρατζουνισαμε στο ενα δαχτυλακι του εβαλε τα κλαμματα για μερικα δευτερα και σταματησε εριξε και μιση σταγονα αιμα.Και απο τοτε ειμαι να με κλαινε οι ρεγγες πηρα τη παιδιατρο πηρα δευτερο παιδιατρο και πηρα και στο ιασω τριτη παιδιατρο και ολοι μου ειπαν να κανω αυτο που εκανα απο μονη μου οινοπνευμα μπεντατιν καθαρισμο , ελα ομως που μου εχει κολλησει στο μυαλο οτι μπορει να ειχαμε κοψει τα δικα μας νυχια και να ειχαμε κατι μπορει να ειχε πεσει στο πατωμα ο νυχοκοπτης και εκει που επεσε να ειχε κατι σκονες δε ξερω γενικα ειμαι να με κλαινε οχι μονο οι ρεγγες αλλα ολοι.Λεω γιατι να μην του κανουμε αντιτετανικο για τη σιγουρια?και ολοι μου λενε δε χρειαζετε και να ειμαι εδω και κοιτω το μωρο ξαγρυπνη και δε μπορω να αποφασισω το μυαλο μου δεν λειτουργει πολυ καιρο τωρα επειδη δεν εχω κοιμηθει παραπανω απο 3 ωρες σερι.Κανω λαθη τραγικα δεν ειμαι αξια ετσι νιωθω.Πειτε μου εχετε ακουσει ποτε κανεναν να το παθαινει αυτο?τι εκανε?.Δεν ξανα εκλαψε για αυτο δεν τρεχει αιμα δεν εχει πρηστει δεν εχει κανενα σημαδι απο κατι μεχρι τωρα.Υπαρχει ανθρωπος εκει εξω που να εκανε πληγη σε νεογεννητο η ειμαι η μοναδικη σε ολο το πλανητη?

Καταρχάς ηρέμησε!!! Ατυχήματα τέτοιου τύπου με νεογέννητα πολλοί είχαμε...Κάνε αυτό που σου είπαν οι γιατροί. Καθάρισε επιμελώς την πληγουλα και μην αγχώνεσαι. Σε λίγες μέρες θα κλείσει. Αντί για νυχοκοπτη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψαλιδακι ασφάλειας για τα νύχια. Υπάρχουν στο εμπόριο.

ηρεμησε πραγματικα.δ φαινεται απο την περιγραφη να εκανες κ καμια τεραστια ζημια.οινοπνευμα κ ολα καλα.αλλη φορα παιδικο νυχοκοπτη,η ψαλιδακι.το σετ που ειχα παρει ειχε κ μικρες λιμες

8 ώρες πρίν, cronut είπε:

Στα νεογεννητα κανονικα δεν κοβουμε τα νυχια γιατι πολυ ευκολα κανουν πληγες ακομα και αν δεν τα τραυματισουμε. Να χρησιμοποιεις παιδικη λιμα. Οσο για το τι εγινε τωρα, χαλαρωσε και απλα παρακολουθησε το! Τα μωρα ειναι πιο ανθεκτικα απο οσο φανταζομαστε. Επισης αντιτετανικο ορο δεν νομιζω πως επιτρεπεται να κανεις σε νεογεννητο ετσι κι αλλιως.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...