Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νιώθω ότι θα πεθάνω από το άγχος


AggelikhAn

Recommended Posts

Καλησπέρα..Εδώ και 5 χρόνια παλεύω με το άγχος και το στρες..Ξεκίνησαν όλα ξαφνικά την ημέρα της γιορτής μου.Εκεινη την μέρα θυμάμαι την έβγαλα στο νοσοκομείο με μια ηρεμιστική ενεση..Ότι και να έκανα δεν μπορούσα δεν άντεχα ένιωθα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα..Με λίγα λόγια δυσκολεύουν παντού ακόμα και στην δουλειά μου..Δεν έμπαινα σε μέτρο δεν πήγενα πουθενά..Πήγα δε σε ψυχολόγο 2 φορές αλλά δεν ένιωθα πως θα με βοηθούσε σε κάτι ήξερα και ξέρω ότι αυτό πρέπει να το περάσω μόνη μου..Οσπου έκατσα τα έβαλα κάτω και είπα όχι τέλος μέχρι εδω..Μετά αφού το αντιμετώπισα και μου πέρασε που βέβαια πάντα υπήρχε ο φόβος ότι κάποια στιγμή θα ξαναέρχονται βρήκα τον άντρα της ζωής μου που τον παντρεύτηκα και κάναμε μαζί και ένα υπέροχο κοριτσάκι..Τον τελευταίο καιρό πιεζομουν πολύ και είχα κάποια καμπανάκια Οσπου το τελικό χτύπημα ήρθε ξανά τώρα..Πριν λίγες μέρες χάσαμε τον παππού του άντρα μου και μετά από αυτό με πήρε από κάτω..Γενικώς έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και με θανάτους οπότε νομίζω με επιρεασε πολύ..Αυτόν τον καιρό δεν είμαι καλά νιώθω πάλι αυτά τα άσχημα συναισθήματα..Ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω δεν μπορώ να φάω δηλαδή να καταπιω..Όσο νερό και να πιω νιώθω το στόμα μου ξηρο..Κάθε φορά που ξαπλώνω για να κοιμηθώ υποφέρω πάνω που πάει να με πάρει ο ύπνος νιώθω ότι μου κόβεται η ανάσα και τρανταζομαι πάνω..Ζαλίζομαι όλη την ώρα δεν μπορώ να κάνω τιποτα.Εχω πολυ ασχημες σκεψεις ολη την ωρα δκεφτομαι οτι κάτι θα γινει και θα χασω τουε  δικούς μου ανθρωπους οτι θα παθουν κατι και θα πεθανουν.Ο παραμικρος θορυβος με τρομοκρατει.Ακουω αεροπλανο και νιωθω οτι πεφτει κομητης στη γη.Δεν ξέρω αν μπορώ να το αντιμετωπίσω πάλι όλο αυτό..Έχει κάνεις παρόμοιες εμπειριες μήπως μου δώσει κάποια συμβουλη;

Επεξεργάστηκαν by AggelikhAn
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πέρασα κατι παρόμοιο πριν αρκετα χρόνια, οταν ημουν πολυ πιεσμένη απο πολλες μεριές.  Εμενα μου έβγαινε με κρίσεις πανικού, κυριως σε μερη με πολυ κόσμο. Εστίασε στο τι ακριβώς είναι αυτο που φοβασαι για να το αντιμετωπίσεις. Ισως δεν βρηκες τον κατάλληλο επαγγελματία,  η γνώμη μου πρεπει να το παλέψεις να παρεις επαγγελματική βοήθεια, εμένα με βοήθησε τοτε. Μπορώ να πω μάλιστα πως μετα ημουν καλύτερα απο ποτέ. 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την παραπάνω φίλη.

Δεν ειμαι ειδικός αλλα φαίνεται σαν να ζεις μόνιμα μια κρίση πανικού.

Μην περιμένεις να βγαλεις διαγνωση και θεραπεια μονη σου, οσο δεν θα τα καταφερνεις τοσο θα πελαγωνεις.

Ζητησε τη βοηθεια ψυχολογου ή ψυχίατρου γιατί ίσως κρινουν πως χρειάζεσαι καποια ήπια μορφή ηρεμιστικού που να κατευνασει καπως τον πανικο σου και ταυτοχρονα συμβουλες που θα σε βοηθησουν να ανακαμψεις.

Μην εγκαταλειπεις, ολα εχουν λυση αρκει να υπαρχει θεληση!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

έτσι ήμουν κι εγώ πριν αρκετό καιρό, θα πρέπει να πας σε ειδικό. Εγώ είχα υπερβολικά φορτωμένο ακαδημαϊκά και εργασιακά πρόγραμμα, ένα παιδί, το σύζυγο σε άλλη χώρα και τοξικούς συγγενείς να μου δημιουργούν άσχημη διάθεση.

Τα χάπια μην τα φοβάσαι, δεν είναι τερατουργήματα. Επιστήμονες τα έφτιαξαν για να γινόμαστε καλά. Τα ψυχιατρικά φάρμακα επιδρούν στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου μας που έχει πρόβλημα, αλλάζουν τη χημεία της και τελικά μακροπρόθεσμα γινόμαστε καλά. Θα πρέπει να τα πάρεις για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.  Συνδυαστικά θα πρέπει να κάνεις ψυχοθεραπεία, έτσι ώστε να αλλάξεις τα patterns της σκέψης σου που σε οδηγούν σε φτωχή διαχείριση συναισθημάτων και τελικά σωματοποίηση αυτών.

Ήμουν κι εγώ κατά των φαρμάκων, και αρχικά προσπάθησα να καταπολεμήσω το συνεχές άγχος μου με διάφορα βότανα, αλλά αυτό ήταν μόνο μία προσωρινή και στιγμιαία λύση.

'Έκανα εντατική θεραπεία, και άλλαξα δύο ψυχολόγους και δύο ψυχιάτρους πριν καταλήξω σε αυτούς που μου ταίριαζαν. 

Τελικά, μετά από μία εξάμηνη θεραπεία με αντικαταθλιπτικά (οι περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται με το άγχος και την κατάθλιψη είναι παρεμφερείς, γι' αυτό και συνταγογραφούνται τα ίδια φάρμακα), πολλές συνεδρίες ύπνωσης με την ψυχολόγο και ψυχοθεραπεία με τη γιατρό, είμαι πολύ καλύτερα από πριν.

Πλέον γνωρίζω τα όριά μου και τα θέτω εγκαίρως. Επίσης έχω τον έλεγχο του σώματος και των συναισθημάτων μου, και μία εσωτερική ηρεμία. Νιώθω ο εαυτός μου.

Σταμάτησε η αποπροσωποποίηση, η αϋπνία, η αντικοινωνικότητα., τα αδικαιολόγητα νεύρα,  η εφίδρωση, ο τρόμος και το μυαλό μου που έτρεχε με την ταχύτητα του φωτός. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png
 
Link to comment
Share on other sites

εμένα τουλάχιστον με βοήθησε πολύ. το σημαντικότερο είναι να βρεις έναν ειδικό που να έχετε χημεία. θα το καταλάβεις με την πρώτη επίσκεψη πιστεύω. 

2t7wp3.png
 
Link to comment
Share on other sites

Τα φάρμακα μπορεί να σε βοηθήσουν αρχικά να ξεκουράσεις λίγο τον οργανισμό σου από όλο αυτό το στρες. Συνήθως για τις αγχώδεις διαταραχές δίνουν ένα ελαφρύ αγχολυτικό και κάποιο σκεύασμα με  σεροτονίνη που είναι απλά ορμόνη και δεν έχει καθόλου παρενέργειες (δεν χρειάζεται καν συνταγή).  Συνήθως τα παίρνεις για λίγο καιρό και μετά τα σταματάς γιατί το θέμα είναι να "μάθεις" να διαχειρίζεσαι το άγχος σου μόνη σου.

 

Δεν ξέρω επίσης αν μένεις Αθήνα, αλλά μια καλή λύση (και δωρεάν) είναι το Αιγινήτειο. Πάρε τηλέφωνο και μάθε πότε λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία . Θα τους πεις το θέμα σου και θα σου δώσουν, αν χρειαστεί, αγωγή και θα σου ορίσουν τακτικές συνεδρίες με ψυχοθεραπευτή στο νοσοκομείο. Έχουν διάφορα προγράμματα και είναι εξαιρετικό νοσοκομείο. Θα έχεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα.   

 

Τα έχω περάσει και εγώ και στο νοσοκομείο βοηθήθηκα πολύ. Να ξέρεις όμως ότι οι αγχώδεις διαταραχές και οι κρίσεις πανικού σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου και πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα και οπτική. 

Link to comment
Share on other sites

On 12/8/2018 at 4:24 ΜΜ, AggelikhAn είπε:

Ευχαριστώ απλά εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ του να περνώ χάπια για να ηρεμησω..Και ψάχνω εναλλακτικές λύσεις

 

To να πας σε ένα ψυχίατρο δε σημαίνει χάπια, και αν πάρεις χάπια, δε σημαίνει ότι θα είναι μακροπρόθεσμο. Μπορεί να είναι ηρεμιστικά για 2 βδομάδες, ή καθόλου και μόνο ψυχοθεραπεία, ή κάποια σύσταση για αλλαγή τρόπου ζωής, ή ακόμη και εξετάσεις που θα δείξουν κάτι άσχετο (σε κάποια φάση είχα έντονη κατάθλιψη, που τελικά δεν ήταν κατάθλιψη, αλλά σοβαρή έλλειψη μίας βιταμίνης). Μη φοβάσαι τους γιατρούς, δεν θα σε "μπουκώσουν" με χάπια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ αυτό δεν το ήξερα για το νοσοκομείο..Γιατί να η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα να πάω σε ένα ψυχολόγο..Υπάρχουν αλλες προταιρεοτητες όπως οι ανάγκες του παιδιού μου 

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!και εγω παντα ημουν πολυ αγχωδης με το παραμικρο.αγχωνομουν για να μην αγχωθω !!!και ακομα ετσι ειμαι..απλα εχει χειροτερεψει πολυ η κατασταση.απο τοτε που γεννησα το αγχος μου εχει διπλασιαστει!!εχω και καποιους συγγενεις που μονο γκρινιεσ δημιουργουν!!αλλα εδω και λιγεσ μερεσ αισθανομαι και πονους στο σωμα μου,φοβαμαι μηπως ειναι κατι κακο,αλλα μετα που ηρεμω λιγο καπως μου περναει και νομιζω ειναι απο το αγχος μου.επισης το χειροτερο μου ειναι οτι δεν μπορω να κοιμηθω ενω νυσταζω!!μπορει να ξαπλωνω 12 και να καταληγω να κοιμηθω στις 2,3 ,4 και μετα ξυπναει το μωρο να φαει!!ειμαι σε μονιμη εξαντληση!!και επισης ενω μου ειχαν μεινει δυο κιλα να χασω απο την εκυμοσυνη φοβαμαι οτι αντι να τα τα χασω θα παρω κιολασ...γτ αναζητω συνεχεια γλυκα(παντα μου αρεσαν τα γλυκα δεν μπορουσα ευκολα να πω οχι αλλα τελευταια τα σκεφτομαι και συνεχεια).τι μπορω να κανω για αυτο??

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια εγώ πριν μείνω έγκυος δεν έτρωγα καθόλου κιλά..Ούτε στην εγκυμοσύνη μόνο κάνα δυο φορες..Αφού γέννησα άρχισα και έτρωγα γενικώς και γλυκά..Και εγώ δυσκολευτηκα να τα χάσω τα κιλά γιατί είχα πάρει αρκετα..Το θέμα είναι ότι επιτέλους το έβαλα στο μυαλό μου και έκανα δίαιτα και είμαι σε ένα σημείο που πλέον μου αρέσει το σώμα μου και μου έχει κάνει καλό στην ψυχολογία μου..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...