Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΩΟΘΗΚΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα !!!

ας μου απαντήσει όποια ξέρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εν συντομία έκανα daronda , altermon ( 2 τη μερα) , και στο τέλος pregnyl ( 2 αμπούλες).

Ενώ είμουν υπό στενή παρακολούθηση υερήχων και όλα βαίναν κανονικά είχα ένα ωάριο καλό και 2 πιο μικρα.

(αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έιχα γρήγορη και πιο μεγάλη ανταπόκριση).

ενώ εγώ κάθε μήνα έχω ωορρηξία και γενικά δεν έχω προβλήματα.

μετά την pregnyl και μετά την και μετά την σπερματέγχυση είχα φρικτούς πόνους στην κοιλία έκανα υπέρηχο και μου σρήκαν σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 μέρες στο κρεβάτι.

σήμερα σηκώθηκα!!!!!!! η κοιλιά μου είναι υπερβολικά πρησμένη και το στήθος μου το ίδιο!!!!!!!

επίσης έχω δέκατα όλες αυτές τις μέρες μέχρι και 37.5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ο γιατρός μου είπε να τρώω κρέας και αυγα και να πίνω άφθονα νερά!!!!!

σήμερα θα πάω για υπέρηχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πείτε μου σας παρακαλώ απο τι μου προκλήθηκε αυτό?????

αφου δεν είχα εμφανίσει τίποτα τέτοιο!!!!!!

πωσ περναέι αυτο??????

το πρήξιμο φεύγει???????

υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης και πότε μπορώ να το πιστοποιήσω χωρίς χοριακή ????

μόνο με ένα απλό τέστ???????????????????????????????????????????

[/b]

THE LIGHT WILL STAY ON

Διαφημίσεις

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

σπο την αγωνία μου ουτε το θέμα δεν έγραψα σωστα!!!!!!!!!!!

συγγνώμη αλλα είμαι χάλια!

Προσωπική εμπειρία δεν έχω..αλλά η νύφη μου είχε πάθει υπερδιέγερση ωοθηκών..πήρε φάρμακα, έκανε διατροφή σαν κι αυτή που σου έδωσε ο γιατρός σου..και ξεπρήστηκε, για να πρηστεί πάλι μετά λόγω του ότι είχε μείνει έγκυος σε δίδυμα :wink:

VxpTp3.png

lewJp3.png

Eίχε μείνει δηλαδή στο ίδιο κύκλο?

ή αμέσως μετά??????

Η κορούλα σου είναι αυτη???????????

Να την χαίρεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον......

THE LIGHT WILL STAY ON

Eίχε μείνει δηλαδή στο ίδιο κύκλο?

ή αμέσως μετά??????

Η κορούλα σου είναι αυτη???????????

Να την χαίρεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον......

Στον ίδιο κύκλο....για αυτό και τα φάρμακα που έπαιρνε..(ο γιατρός ήταν υποψιασμένος) ήταν ειδικά για πιθανή εγκυμοσύνη)

Ναι η κορούλα μου είναι.. :D

Εδώ είμαστε για να αλληλοβοηθιόμαστε...Οπότε δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς :wink:

VxpTp3.png

lewJp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα !!!

ας μου απαντήσει όποια ξέρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εν συντομία έκανα daronda , altermon ( 2 τη μερα) , και στο τέλος pregnyl ( 2 αμπούλες).

Ενώ είμουν υπό στενή παρακολούθηση υερήχων και όλα βαίναν κανονικά είχα ένα ωάριο καλό και 2 πιο μικρα.

(αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έιχα γρήγορη και πιο μεγάλη ανταπόκριση).

ενώ εγώ κάθε μήνα έχω ωορρηξία και γενικά δεν έχω προβλήματα.

μετά την pregnyl και μετά την και μετά την σπερματέγχυση είχα φρικτούς πόνους στην κοιλία έκανα υπέρηχο και μου σρήκαν σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 μέρες στο κρεβάτι.

σήμερα σηκώθηκα!!!!!!! η κοιλιά μου είναι υπερβολικά πρησμένη και το στήθος μου το ίδιο!!!!!!!

επίσης έχω δέκατα όλες αυτές τις μέρες μέχρι και 37.5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ο γιατρός μου είπε να τρώω κρέας και αυγα και να πίνω άφθονα νερά!!!!!

σήμερα θα πάω για υπέρηχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πείτε μου σας παρακαλώ απο τι μου προκλήθηκε αυτό?????

αφου δεν είχα εμφανίσει τίποτα τέτοιο!!!!!!

πωσ περναέι αυτο??????

το πρήξιμο φεύγει???????

υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης και πότε μπορώ να το πιστοποιήσω χωρίς χοριακή ????

μόνο με ένα απλό τέστ???????????????????????????????????????????

[/b]

αγαπητή zarozinia, βρήκα στο internet στο site ενός κέντρου εξωσωματικής τα παρακάτω (γιατί κάτι ψιλοξέρω για την υπερδιέγερση αλλά δεν θέλω να σου πω κάτι λάθος, οπότε καλύτερα να σου γράψω κάτι πιο "επίσημο"):

"Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών (ΣΥΩ)

Τα φάρμακα που χορηγούμε κατά τη διαδικασία

της εξωσωματικής γονιμοποίησης, διεγείρουν

τις ωοθήκες, ώστε να στρατολογήσουν και να ωριμάσουν πολλά ωοθυλάκια, με στόχο να παραχθούν πολλά ωάρια.

Όμως σε λίγες περιπτώσεις είναι δυνατόν

να προκληθεί υπερδιέγερση των ωοθηκών

με αποτέλεσμα την εκδήλωση του συνδρόμου.

Το ΣΥΩ εκδηλώνεται στο 5% του συνόλου των γυναικών που εντάσσονται σε προγράμματα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Διακρίνεται σε

ελαφράς, μέτριας και σοβαρής μορφής, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Η σοβαρή μορφή του συνδρόμου αφορά μόνο το 1% των γυναικών. Εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες.

Η επερχόμενη κύηση δεν απειλείται από το σύνδρομο. Όμως το ΣΥΩ πυροδοτείται και ενισχύεται από την παρουσία της κυήσεως. Τα συμπτώματα είναι διόγκωση και πόνος στην κοιλιά, πόνος στο στομάχι, τάση για έμετο, αύξηση του σωματικού βάρους και ελαττωμένη αποβολή ούρων. Σπάνια σε σοβαρότερες μορφές μπορεί να υπάρξει δυσχέρεια στην αναπνοή, λιποθυμική τάση και διαταραχές των αιματολογικών και βιοχημικών παραμέτρων. Τότε απαιτείται νοσηλεία στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και θεραπεία.

Το ΣΥΩ αντιμετωπίζεται και προλαμβάνεται

Η ακριβής πρόβλεψη και η ενεργός πρόληψη αποτελούν την πιο αποτελεσματική θεραπεία του ΣΥΩ. Έχει αποκτηθεί πλέον διεθνώς συσσωρευμένη εμπειρία για τους παράγοντες κινδύνου και την πρόληψη του ΣΥΩ. Η χρήση ευέλικτου πρωτοκόλλου ανταγωνιστών έχει στατιστικώς σημαντικά μειωμένες πιθανότητες ανάπτυξης ΣΥΩ σε σχέση με τα άλλα πρωτόκολλα."

τις πληροφορίες τις βρήκα σε αυτό το site:

http://www.eugonia.com.gr/content.php?cat=8⊂=19

UmGGp3.png

Είχα πάθει κι εγω υπερδιέγερδη με φοβερούς πόνους , διάρροια και έμετο.Μου σύστησε να τρωω αυγα και κοτοπουλο και να πινω lucozade που ειναι πλουσιο σε ηλεκτρολητες.Ξεπρύστηκα αλλα είχα ηδη μεινει εγκυος.Σου ευχομαι το ιδιο.Καλή επιτυχια!!!

Είχα πάθει κι εγω υπερδιέγερδη με φοβερούς πόνους , διάρροια και έμετο.Μου σύστησε να τρωω αυγα και κοτοπουλο και να πινω lucozade που ειναι πλουσιο σε ηλεκτρολητες.Ξεπρύστηκα αλλα είχα ηδη μεινει εγκυος.Σου ευχομαι το ιδιο.Καλή επιτυχια!!!

ΣΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΜ!!

THE LIGHT WILL STAY ON

Διαφημίσεις

καλημερα σε ολες κοριτσια. εγω σε 3 μερες θα κανω τεστ κυησης μετα την πρωτη μου εξωσωματική. εχω κανει ήδη 2 σπερματεγχύσεις, οι οποίες απέτυχαν. και στις δυο σπερ. αλλά και τωρα εχω πρηστει απιστευτα, χωρίς υπερβολή μοιαζω με 6-7 μηνων εγκυμονουσα. βεβαια, ολες τις φορες, οπως και τωρα, καθώς περνάν οι ημερες ξεπρήζομαι. ο γιατρος μου ειπε ότι αν μεινω έγκυος τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν. εμενα δυστυχως για ακομη μια φορα βελτιώνονται οπότε προφανώς δεν είμαι έγκυος. θα ηθελα να ρωτήσω τη vasov πότε πρήστηκε αυτή και αν οταν εκανε το τεστ ήταν πρησμένη ή είχε αρχίσει να ξεπρήζεται. ο γιατρός επίσης μου είπε ότι όσες έχουν τάση προς υπερδιέγερση μένουν ευκολοτερα έγκυες. στην περίπτωση μου δεν επαληθευθηκε βεβαια...

ινδιαννα

καλημερα σε ολες κοριτσια. εγω σε 3 μερες θα κανω τεστ κυησης μετα την πρωτη μου εξωσωματική. εχω κανει ήδη 2 σπερματεγχύσεις, οι οποίες απέτυχαν. και στις δυο σπερ. αλλά και τωρα εχω πρηστει απιστευτα, χωρίς υπερβολή μοιαζω με 6-7 μηνων εγκυμονουσα. βεβαια, ολες τις φορες, οπως και τωρα, καθώς περνάν οι ημερες ξεπρήζομαι. ο γιατρος μου ειπε ότι αν μεινω έγκυος τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν. εμενα δυστυχως για ακομη μια φορα βελτιώνονται οπότε προφανώς δεν είμαι έγκυος. θα ηθελα να ρωτήσω τη vasov πότε πρήστηκε αυτή και αν οταν εκανε το τεστ ήταν πρησμένη ή είχε αρχίσει να ξεπρήζεται. ο γιατρός επίσης μου είπε ότι όσες έχουν τάση προς υπερδιέγερση μένουν ευκολοτερα έγκυες. στην περίπτωση μου δεν επαληθευθηκε βεβαια...

ΙΝΔΙΑΝΝΑ μου καλημέρα!!!!

είχες πάθει ΣΥΩ??? η΄απλά είχες πρηστεί?

γιατί εγω εκτος απο το φοβερο πρήξιμο είχα φρικτουσς πόνου που ευτυχώς έχουν υποχωρήσει και είμαι καλά....και το πρηξιμο έχει φύγει κάπως....

Να σε ρωτήσω στις σπερματεγχύσεις μετά απο [πόσες μέρες σου ερχόταν η περιοδος?

έκανες τεστ?

ο γιατρός τι σου έλεγε κάθε φορά που κάνατε? Ηταν θετικος?

εγώ δεν θα προλάβω να κάνω καν χοριακή , ήση απο σήμερα έχω συμπτωματα περιόδου!!!!! αν και με όλη αυτην την ταλαιπωρία το περίμενα................................................ :cry:

THE LIGHT WILL STAY ON

Επίσης zarozinia κι εγω είχα πολυ έντονα συμπτώματα περιοδου και λιγο ροζ αιμα.Κανε μια χοριακη γιατι μάλλον θα γινεις μαμα!

Αχ vasov μου σε παρακαλώ μη τι κάνεις αυτο τωρα!!!!!!! με ξεσηκώνεις...

Είμαι σχεδών σίγουρη ότι δεν είμαι απο τα συμπτώματα περιόδου που έχω , ίσως και απο ενστικτο αν θες....

τεστ εγκυμοσύνης θα δείξει???

είμαι 11 η μέρα μετα την σπερματέγχυση.

ο γιατρός μου μου είπε να κάνω την Δευτέρα χοριακή , αλλά εγω θα αδιαθετήσω το Σκ .

το ξέρω......

σου έστειλα πμ...

THE LIGHT WILL STAY ON

Διαφημίσεις

σου εχω στειλει 2 π.μ. (το 2ο καθ'οδον).Δεν θελω να σε ξεσηκώσω απλώς κι εγω είχα τα ίδια συμπτώματα.Πάντως στην θεση σου θα εκανα τεστ (αυτο απο την 5η μερα της συλλυψης , δεν εχεις να χασεις τιποτα) αλλα παρ όλα αυτα την χοριακη να την κανεις την Δευτερα.Στο λεω γιατι καμια φορα δεν δειχνουν τα τεστ.Καν΄το αυριο και προσευχησου στον Αγ.Νικόλαο που είναι και η χάρη του.Πολλες χωρες τις ευρωπης τον εχουν σαν τον Αγ.Βασιλη.Που ξερεις μπορει να βγει η ευχή σου και αναψε του κι ενα κερακι.Ενημερωσε μας ο,τι κι αν ειναι.Α!Μην ξεχαστεις, ουρα μονο πρωτα πρωινα!Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!

Ειλικρινά σε υπερ-ευχαριστώ για όλα!!! και για τη θετική σου σκέψη!!!και για την καλοσύνη σου....

Είσαι πολύ καλή!!!!

Την Δευτέρα θα σε ενημερώσω........

αν και αλήθεια το λεω (δεν το λέω για να το ακουω) δεν το πιστευω....

και εύχομαι απο καρδιας να σου φέρει ο Θεούλης μωράκι..........................................!!!

THE LIGHT WILL STAY ON

παντα στην αρχη το πρηξιμο συνοδευεται με πόνο στην ευρυτερη κοιλιακη χώρα, σε σημείο που να μην μπορώ να κοιμηθω στα πλευρά μου γιατί αισθάνομαι ότι όλα τα εσωτερικά οργανά μου με βαραίνουν. ΄Παράλληλα, αισθάνομαι ότι όλα τα οργανά μου πιέζονται προς τα πάνω. Αυτό υποχωρεί γρήγορα. Μετά απλώς αισθάνομαι μια δυσφοριά και έχω ολιγουρία. Μετά μένει απλώς το πρήξιμο. Μετά φευγει και αυτό, δυο μέρες δε πριν το τεστ σχεδόν ξεφουσκώνω. Ο γιατρος ειπε ότι είναι ηπιας μορφής υπερδιέγερση ωοθηκων. Επισης μου είπε ότι πάντα θα το παθαίνω σε ελαφρύτερο ή βαρυτερο βαθμό διότι το γεγονός ότι πάσχω από Συνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκων με καθιστά ευάλωτη στο ΣΥΩ. Να σημειώσω ότι πριν τις 2 σπερματεγχύσεις είχα ολοκληρώσει τον κύκλο με τις ενεσεις gonal με σκοπό να κάνω την πρώτη μου τότε απόπειρα, αλλά δεν έγινε τελικά γιατί τα οιστρογόνα μου ειχαν φτάσει 7.500 και ενδεχομένως να βρισκόμουν και στο νοσοκομείο από ΣΥΩ. Τελοσπάντων, να ευχηθώ σε όλες μας να κρατησουμε συντομα το μωράκι μας στην αγκαλιά μας.

ινδιαννα

• 10 months later...

:-( κορίτσια γεια σας...είμαι καινούργια στο forum...και ελπίζω μιλώντας μαζί σας να χαλαρώσω λίγο γιατί κοντεύω να τρελαθώ!!!!

έκανα ωοληψία στις 19/10 μου πήραν 25 ωάρια, μου έβαλαν 3 καλής ποιότητας και 2 βλαστοκύστες στην κατάψυξη. Από την ωοληψία ήμουν χάλια (πόνους, ναυτία) αλλά μετά την εμβρυομεταφορά (22/10) τα πράγματα χειροτέρεψαν. Φρικτού πονοι, εμετός για 3 μέρες και μετά αυτά υποχώρησαν και μου έμεινε μόνο μια τεράστια κοιλιά σαν να είμαι 3 μηνών έγκυος, με άλλα λόγια έπαθα mini υπερδιέγερση...

Λένε ότι η εγκυμοσύνη επιτείνει τα συμπτώματα της υπερδιέγερσης και ανησυχώ ότι αφού αυτά αρχίζουν να υποχωρούν ότι δεν είμαι έγκυος!!!

Επίσης ενώ η κοιλιά ,ου είναι τεράστια το στήθος μου δεν είναι πρησμένο!!!!

Είχε καμιά σας παρόμοια εμπειρία???? Είμαι ψυχολογικά χάλια γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ και φοβάμαι ότι δεν θα έχω αποτέλεσμα!!!

chrischris καλη επιτυχια σου ευχομαι. κι εγω 19 ωαρια ειχα κανει αλλα την υπερδιεγερση την εκανα αφου αρχισε να ανεβαινει η χοριακη (μετα το τεστ εγκυμοσυνης που θα κανεις σε λιγες ημερες). μπηκα στο νοσοκομειο 5 ημερες. ελαφρυ φαγητο, πολλα υγρα και ασπραδια να τρως. θα υποχωρησει σιγα σιγα μη στεναχωριεσαι. φαντασου εγω ειμαι 8 εβδομαδων και ακομα εχω ενοχλησεις. υπομονη και περιμενουμε να μας ανακοινωσεις τα ευχαριστα. και μην ψαχνεις για συμπτωματα κι εμενα πριν το τεστ ειχαν υποχωρησει ολα

Κοριτσια,με το τσιγαρο πως τα πηγαινατε οταν κανατε διεγερση? επιτρεπεται? δεν ρωταω τους ιατρους,για να μην..τ'ακουσω χονδρα!!! ...

Τα συμπτωματα Σ.Υ.Ω.,πότε ξεκινανε? απο την αρχη της διεγερσης.ας πουμε,μπορει και να εχουμε πονακια χαμηλα ? ...(γιατι μολις τωρα ποναω κατω,σαν να μου φουσκωνουν μπαλονια στην κοιλια...).Και ειμαι μονο στην αρχη!!!!!.............ΦΩΒΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.......

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.