Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ήρθε ο μπέμπης μας!

Recommended Posts

Όπως ηδη πληροφορηθήκατε απο τη φίλη Thessalonikia γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου πριν δεκαπέντε ημέρες!

Το Σάββατο 15/11 το πρωί σηκώθηκα με μια κρίση βήχα...Τις τελευταίες εκείνες μέρες με ταλαιπωρούσε πολύ αυτός ο βήχας, δεδομένου ότι η κοιλιά μου ήταν τεράστια και πονούσα πολυ απο το τράνταγμα που μου προκαλούσε! Τελικά, αυτός ο βήχας ήταν η αιτία να μπω στο μαιευτήριο! Διότι εκείνο το πρωί, εκτός απο τη συνηθισμένη ενόχληση που είχα οταν έβηχα, ένοιωσα να "μουσκεύω" κιόλας...Κατάλαβα οτι μου έσπασαν τα νερά, αν και ήταν εντελώς διαφορετικά απο την προηγούμενη φορά - που επίσης πήγα στο μαιευτήριο με σπασμένα νερά- ήταν πολύ μικρότερη η ροή...

Μεσημεράκι ετοιμάστηκα και πήγα στο μαιευτήριο. Εκεί, αφού με παρέλαβαν διαπίστωσαν οτι όντως είχαν σπάσει τα νερά μου, ενημέρωσαν τον γιατρό μου και με ετοίμασαν...Κατόπιν με πήγαν στην αίθουσα τοκετών για παρακολούθηση... Όμως οι ώρες περνούσαν και καμία πρόοδος δεν υπήρχε στη διαστολή...Μετά απο εφτά ώρες ο μπέμπης δεν είχε μετακινηθεί ούτε χιλιοστό προς την έξοδο...

Ο γιατρός μου, γνωρίζοντας οτι δεν ήθελα να γεννήσω με καισαρική, μου πρότεινε να περιμένουμε οσο χρειάζεται, αλλά απο την άλλη φοβόταν να μου βάλει ωκυτοκίνη γιατί δεν γνωρίζαμε για ποιόν λόγο δεν κατέβαινε το μωρό. Κι επειδή ξέραμε πως είναι μεγάλο αρκετά για τη σωματική μου διάπλαση, υποψιαζόταν πως δεν χωρούσε στη λεκάνη μου και δεν θεωρούσε καλή λύση να το ζορίσουμε με τεχνητές συσπάσεις...Εγω απο την άλλη είχα κουραστεί να περιμένω, είχα πιαστεί κιόλας, και του ζήτησα αφού δεν υπήρχε καμία πρόοδος για να πάρω κουράγιο να προχωρήσουμε σε καισαρική...

'Ετσι, στις επτά και τέταρτο το απόγευμα είδα τον μπέμπη μου! Ενα αγοράκι γλύκα 3520 γρ. και 51 cm... Απο εκεί και μετά ούτε με ενδιέφερε τι έγινε...Μάλιστα χαλάρωσα τόσο που παραλίγο να με πάρει ο ύπνος στο χειρουργείο! Όπως αποδείχτηκε τελικά η καισαρική ήταν η καλύτερη επιλογή γιατί ο μικρός ήταν τυλιγμένος και με τον λώρο σε διάφορα σημεία και προφανώς γι' αυτό δεν κατέβαινε κιόλας...Κι επιπλέον ήταν στραμμένος προς την κοιλιά μου κι όχι προς την πλάτη μου όπως έπρεπε για να γεννηθεί...Γενικά είχε την εικόνα πάντως πως ο βήχας του έκανε έξωση γιατί δεν είχε καμία ένδειξη οτι θα γεννιόταν πριν συμπληρώσει και τις σαράντα βδομάδες! :)

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον γιατρό μου κ. Πυργιώτη που για άλλη μια φορά ήταν σε όλα άψογος και στάθηκε πρώτα ανθρώπινα δίπλα μου και έπειτα ως γιατρός, και να τον επαινέσω και δημόσια - κατ' ιδίαν του τα είπα ήδη- για την πολυ καλή δουλειά που έκανε με αποτέλεσμα να αναρρώσω πολύ γρήγορα απο την καισαρική. Επίσης, πολλές ευχαριστίες στο προσωπικό του Λητώ, την παραλαβή και την αίθουσα τοκετών, τα χειρουργεία και φυσικά του 2ου ορόφου, όλων των ειδικοτήτων για την ζεστασιά τους, την ανθρωπιά τους και το χαμόγελό τους που κάνουν αυτές τις στιγμές ακόμα πιο όμορφες!

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η προτεραιότητα που δίνουν στον μητρικό θηλασμό και η βοήθεια που παρέχουν ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές (υπήρχαν κοπέλες με πληγωμένες θηλές που ήταν έτοιμες να διακόψουν την προσπάθεια, αλλά με την επιμονή και την πειθώ των μαιών συνέχισαν...).

Πολλά θα ήθελα ακόμα να πω, αλλά δεν θα καταχραστώ την υπομονή σας...Κλείνοντας θα ήθελα να συμπληρώσω πως όντως κάθε γέννα είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία, τόσο μοναδική και τόσο όμορφη...όπως ακριβώς και τα παιδάκια που έρχονται στη ζωή μας...

Με το καλό και στις υπόλοιπες εγκυούλες!

(Κορίτσια, αν δεν ήταν αυτός ο βήχας κι εγώ για Τρίτη θα ήμουνα...:) )

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις