Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήπως μου κόπηκε το γάλα;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ! Είναι η πρώτη φορά που γράφω! Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά ! Στην αρχή ήταν δύσκολα όπως όλες ξέρετε αλλά δε το βάλαμε κάτω! Ο μικρός δεν έχει πιεί ποτέ συμπλήρωμα, ούτε στο μαιευτήριο ούτε στο σπίτι. Παρόλο που γεννήθηκε με αναγκαστική καισαρική μπήκε κατευθείαν στο στήθος και άρχισε να κάνει θηλαστικες κινήσεις αμέσως. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε μπει σε πρόγραμμα, μπορεί να τρώει ανά μία δύο ή τρεις ώρες με εξαίρεση κάποια βραδιά που μπορεί να κοιμηθεί έως και 8 ώρες συνεχόμενα ! Εδώ και μια εβδομάδα όμως βλέπω ότι το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα ... Κάθεται στο στήθος αρκετή ώρα , από εκεί που καθόταν δλδ 5-10 το πολύ 15 λεπτά, τώρα ξαφνικά κάθεται και μια ώρα και μοιάζει ανικανοποίητο . Το βράδυ κοιμάται μεν αλλά έχει αρχίσει να ξυπνάει στο 2ωρο 3 Ώρο.. το στήθος μου είναι πλέον αρκετά μαλακό και δεν στάζει γάλα πλέον. Το μόνο διαφορετικό που έχει συμβεί είναι ότι άρχισα βιταμίνη D λόγο ανεπάρκειας και 0,25 Τ4 γιατί όλα ήταν σχεδόν κάτω από το όριο. Το συζητήσα με την ενδοκρινολόγο μου και είπε ότι δεν επηρεάζει στο θηλασμό . Παρόλα αυτά το πήρα μόνο για δύο μέρες . Και πάλι δεν υπάρχει κάποια βελτίωση.   Εντομεταξει έχουν πρηστεί και λίγο τα ούλα του και νομίζω ότι θα δούμε τα πρώτα δοντακια σύντομα! Δαγκώνει κι όλας ! Εσείς τι πιστεύετε ότι ευθύνεται ; Ξαφνικά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις; Ή η παραγωγή μου έχει μειωθεί σημαντικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Christina_sp είπε:

Καλησπέρα σας ! Είναι η πρώτη φορά που γράφω! Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά ! Στην αρχή ήταν δύσκολα όπως όλες ξέρετε αλλά δε το βάλαμε κάτω! Ο μικρός δεν έχει πιεί ποτέ συμπλήρωμα, ούτε στο μαιευτήριο ούτε στο σπίτι. Παρόλο που γεννήθηκε με αναγκαστική καισαρική μπήκε κατευθείαν στο στήθος και άρχισε να κάνει θηλαστικες κινήσεις αμέσως. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε μπει σε πρόγραμμα, μπορεί να τρώει ανά μία δύο ή τρεις ώρες με εξαίρεση κάποια βραδιά που μπορεί να κοιμηθεί έως και 8 ώρες συνεχόμενα ! Εδώ και μια εβδομάδα όμως βλέπω ότι το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα ... Κάθεται στο στήθος αρκετή ώρα , από εκεί που καθόταν δλδ 5-10 το πολύ 15 λεπτά, τώρα ξαφνικά κάθεται και μια ώρα και μοιάζει ανικανοποίητο . Το βράδυ κοιμάται μεν αλλά έχει αρχίσει να ξυπνάει στο 2ωρο 3 Ώρο.. το στήθος μου είναι πλέον αρκετά μαλακό και δεν στάζει γάλα πλέον. Το μόνο διαφορετικό που έχει συμβεί είναι ότι άρχισα βιταμίνη D λόγο ανεπάρκειας και 0,25 Τ4 γιατί όλα ήταν σχεδόν κάτω από το όριο. Το συζητήσα με την ενδοκρινολόγο μου και είπε ότι δεν επηρεάζει στο θηλασμό . Παρόλα αυτά το πήρα μόνο για δύο μέρες . Και πάλι δεν υπάρχει κάποια βελτίωση.   Εντομεταξει έχουν πρηστεί και λίγο τα ούλα του και νομίζω ότι θα δούμε τα πρώτα δοντακια σύντομα! Δαγκώνει κι όλας ! Εσείς τι πιστεύετε ότι ευθύνεται ; Ξαφνικά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις; Ή η παραγωγή μου έχει μειωθεί σημαντικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Να σου ζησει. 

Αρχικά για να μην έχεις  γράψει βάρος φαντάζομαι είναι καλά. Αν θες γραψε ζυγισεις και πάνες για να έχουμε μία εικόνα. 

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο τροπο που θηλαζες πχ  πολλες ώρες χωρίς θηλασμό για μέρες ή συμπλήρωμα ή χαμομήλι κτλ (αν και αυτά σχετικά είναι) δεν νομίζω να έχει μειωθεί το γάλα σου. 

Τριών μηνών τα μωρά περνούν ένα άλμα και θηλάζουν περισσότερο για να αυξήσουν την παραγωγή.

Το μαλακό στήθος χωρίς να σταζει πιστεύω σημαίνει πως το στήθος πια παράγει όσο γάλα χρειάζεται το μωρό, δηλαδή ρυθμίστηκε τέλεια στις ανάγκες του. 

Ακόλουθα τους ρυθμούς του μωρού και μην ανησυχείς.

• Like 2

Ευχαριστώ πολύ! Ο μικρούλης μου γεννήθηκε 3390 και τώρα πλέον είναι 6.440(σήμερα). Γύρω στις 5 βρεγμένες πάνες έχουμε τη μέρα ! Κάποιες φορές μια λερωμένη κάποιες 3.. δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε στο τρόπο που θηλάζω ούτε έχω δώσει τίποτα συμπληρωματικά (ούτε χαμομήλι, ούτε τίποτα) . Κι εγώ σκέφτηκα ότι μπορεί να περνάει κάποια φάση ανάπτυξης αλλά δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη... Είναι τόσο μικρουλια που δε μπορούν να μας πουν τι τους ενοχλεί! Αυτή η φάση ανάπτυξης ξέρουμε περίπου πόσο θα κρατήσει? Πότε να αρχίσω να ανησυχώ; Με τους Ρυθμούς του μικρού πάμε όλοι ! 

Για τα άλματα μπορείς να ενημερωνεσαι εδώ : http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/11/blog-post_9583.html?m=1

Δεν θυμάμαι πόσο κρατά αυτό το άλμα. Αν διαβάσεις το άρθρο θα δεις. Έχω όμως έντονη την εικόνα του δικού μου γιου όταν ήταν τριών μηνών που μόλις τελείωνε το θηλασμό μασουλαγε τα χεράκια του. Αναρωτιομουν κι εγώ για το γάλα μου μιας και δεν πρηζομουν καθόλου την μερα αλλά με καθησυχασαν οι μαμάδες του φόρουμ! 

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανησυχησεις. Όταν θηλαζεις αποκλειστικά και κατ' απαίτηση του μωρού δεν μειώνεται το γαλα αλλά ρυθμίζεται στις ανάγκες του, όπως προείπα. Καλή συνέχεια!

• Like 1

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, Christina_sp είπε:

Απλά αγχωθηκα λόγο της ορμονικής διαταραχής που έχω (θυρεοειδή) μήπως μειώνεται από αυτό ! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου !

Δεν ξέρω αν μειώνεται το γαλα για αυτό το λόγο. Οι ειδικοί θα σε κατατοπισουν καλύτερα!