Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ενος ετους κ δεν σηκωνεται

Recommended Posts

καλησπερα,εχω ενα μωρο ενος ετους κ δεν λεει να σηκωθει απο μονος του..εχουμε ξεκινησει το περπατημα παντα με βοηθεια απο καποιον μεγαλο,δεν μπουσουλησε καθολου κ οταν τον βαζαμε δεν ηθελε, δεν του αρεσε εκτος απο ελαχιστες φορες..μηπως εχετε να μου προτινετε κατι?ευχαριστω!!!

Παράθεση
Παράθεση

Διαφημίσεις

Όταν λες ότι δεν σηκώνεται τι εννοεις? Όταν είναι καθιστός να πιαστεί από κάπου κ να σηκωθεί όρθιος ή όταν είναι ξαπλωμένος να σηκωθεί από μόνο του σε καθιστή θέση?? Αν είναι το πρώτο μην ανησυχείς, το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, αλλα περπατάνε γρήγορα άλλα μιλάνε κλπ. Απλά από προσωπική πείρα αν βγαλεις τις κάλτσες κ κοιταξεις τα δαχτυλακι του μωρού πως τα έχει? Τα μαζεύει συνήθως? Δλδ τα κρατάει σφιχτά κ τα κάνει προς τα κάτω ή τα αφήνει τελείως χαλαρά? Αν τα κρατάει σφιγμενα μπορεί να έχει μία μικρή υπερτονια, δεν είναι τπτ απλά κάποιες φυσικοθεραπείες χρειάζεται. Εγώ στην κορούλα μ κάνω λόγω προωρότητας κ υπερτονιας

5 ώρες πρίν, ssssandy είπε:

καλησπερα,εχω ενα μωρο ενος ετους κ δεν λεει να σηκωθει απο μονος του..εχουμε ξεκινησει το περπατημα παντα με βοηθεια απο καποιον μεγαλο,δεν μπουσουλησε καθολου κ οταν τον βαζαμε δεν ηθελε, δεν του αρεσε εκτος απο ελαχιστες φορες..μηπως εχετε να μου προτινετε κατι?ευχαριστω!!!

Το μπουσουλημα νομίζω δεν είναι απαραίτητο αναπτυξιακό στάδιο. κάποια μωρά περπατάνε κατεύθειαν. 

Θα σου έλεγα αν δεν το έχεις κάνει ήδη να του δίνεις ευκαιριες να πειραματιστεί μόνο του. Μην το πιεζεις να κάνει πράγματα που δεν είναι ετοιμο. Δημιούργησε ασφαλείς χώρους στο σπίτι με καναπεδακια ή σκαμπο χωρίς επικίνδυνες γωνίες για να χτυπήσει και άφησε τό εκεί(εννοείται με την επιβλέψη σου). Βάλε  παιχνίδια ή αγαπημένα του αντικειμένα (πχ τάπερ, το τηλεκοντρόλ) σε διάφορα μερη για να προσπαθήσει να τα φτάσει. Μπορείς να το βοηθάς, να του δείχνεις τον τρόπο και θα σε μιμιθει. Παιξε μαζί στο πάτωμα. Όταν το βάζεις να σταθεί όρθιο πιανομενο από έπιπλα στεκεται? Όταν πέφτει τι κάνει? Όταν λες δεν σηκώνεται τι εννοείς ακριβώς? 

6 ώρες πρίν, ssssandy είπε:

Καλησπερα! Ο γιατρος σου τι λεει? Για τον μυικο του τονο που ειπε και η κοπελα?   Τα μωρα δυναμωνουν απο πανω προς τα κατω πάντως.  Πρωτο κατόρθωμα ειναι οταν στηριζουν το κεφαλακι τους, μετα αρχιζουν δυναμωμουν τα χερια, μετα ο κορμος οποτε και μπουσουλανε και τελος τα ποδια οποτε σηκωνονται να περπατησουν. Και καθε ενα ειναι και ενα σταδιο αναπτυξης με τη σειρα που τα ειπαμε. Συνηθίζεται πολυ, κυριως λογω περιορισμενου πεδιου και χρονου στο πατωμα, ο κορμος να καθυστερει λιγο να δυναμωσει οποτε και φτανουμε κορμος-ποδια να ειναι ετοιμα συγχρονως και το παιδι να παρπατησει κατευθειαν, γιατι φυσικα το βρισκει πιο ενδιαφερον απο το μπουσουλημα. Εσυ οταν λες δεν σηκωνεται τι εννοεις; αν κρατηθει απο επιπλο δεν σηκωνεται? 

• 1 year later...

Καλησπερα σε ολους και καλο μηνα να εχουμε!Εχω μια μπεμπουλα 9μιση μηνων η οποια ειναι πολυ πισω κινητικα σε συγκριση με μωρακια της ηλικιας της.Φανταστειτε ξεκινησε να γυρναει απο ανασκελα - μπρουμυτα πριν απο 15 μερες περιπου ενω το αντιθετο δεν το κανει.Καθεται χωρις στηριξη απο 7 μηνων αλλα δεν επιχειρει να μετακινηθει στο χωρο.εκει που τη βαζεις εκει καθεται.δε μπουσουλαει και δεν κανει καν προσπαθεια να πιαστει απο καπου και να σηκωθει ορθια.Μονο αν την πιασουμε απο τα χερια θα σηκωθει.επισης παταει στις μυτες και οταν την εχουμε ορθια θελει να χοροπηδαει μονο,δεν κανει καμια προσπαθεια να περπατησει.ο παιδιατρος προς το παρον δε δειχνει να αγχωνεται εγω ομως ανησυχω.ειναι καμια αλλη μανουλα που περασε κατι αντιστοιχο με το βρεφακι της?

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, mariap1985 είπε:

Καλησπερα σε ολους και καλο μηνα να εχουμε!Εχω μια μπεμπουλα 9μιση μηνων η οποια ειναι πολυ πισω κινητικα σε συγκριση με μωρακια της ηλικιας της.Φανταστειτε ξεκινησε να γυρναει απο ανασκελα - μπρουμυτα πριν απο 15 μερες περιπου ενω το αντιθετο δεν το κανει.Καθεται χωρις στηριξη απο 7 μηνων αλλα δεν επιχειρει να μετακινηθει στο χωρο.εκει που τη βαζεις εκει καθεται.δε μπουσουλαει και δεν κανει καν προσπαθεια να πιαστει απο καπου και να σηκωθει ορθια.Μονο αν την πιασουμε απο τα χερια θα σηκωθει.επισης παταει στις μυτες και οταν την εχουμε ορθια θελει να χοροπηδαει μονο,δεν κανει καμια προσπαθεια να περπατησει.ο παιδιατρος προς το παρον δε δειχνει να αγχωνεται εγω ομως ανησυχω.ειναι καμια αλλη μανουλα που περασε κατι αντιστοιχο με το βρεφακι της?

Να σου ζησει! 

Το γύρισμα ανάσκελα μπρούμυτα ίσως το κατέκτησε με την ησυχία της αλλά στα υπόλοιπα που λες και ο δικός τα ίδια περίπου έκανε. Δηλαδή, τέλεια έκατσε μόνος του οχτώ μηνών, δεν μπουσουλησε ιδιαίτερα, λίγο γύρω στο χρόνο. Και από έντεκα μηνών του κρατούσε ή πεθερά μου το χέρι και κλωτσουσε μία μπάλιτσα. Μόνος του σηκώθηκε πριν το χρόνο και έκανε πλάγια βηματακια και 13.5 μηνών περπάτησε μόνος του. Δεν σου γράφω για να αγχωθεις αλλα για να δεις πως το κάθε παιδί χρειάζεται το χρόνο του. Μπορείς να της δίνεις την ευκαιρία να εξασκηθεί διαμορφώνοντας ενα χώρο στο σαλόνι ή το δωμάτιο της με χαμηλά έπιπλα πχ μπαουλακια, πουφ που να μπορει να πιαστεί και να σηκωθεί. Οι κρίκοι στο παρκο είναι μία καλή ιδεα επισης. Αν ανησυχείς πάρε και δεύτερη γνώμη από παιδίατρο. 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Να σου ζησει! 

Το γύρισμα ανάσκελα μπρούμυτα ίσως το κατέκτησε με την ησυχία της αλλά στα υπόλοιπα που λες και ο δικός τα ίδια περίπου έκανε. Δηλαδή, τέλεια έκατσε μόνος του οχτώ μηνών, δεν μπουσουλησε ιδιαίτερα, λίγο γύρω στο χρόνο. Και από έντεκα μηνών του κρατούσε ή πεθερά μου το χέρι και κλωτσουσε μία μπάλιτσα. Μόνος του σηκώθηκε πριν το χρόνο και έκανε πλάγια βηματακια και 13.5 μηνών περπάτησε μόνος του. Δεν σου γράφω για να αγχωθεις αλλα για να δεις πως το κάθε παιδί χρειάζεται το χρόνο του. Μπορείς να της δίνεις την ευκαιρία να εξασκηθεί διαμορφώνοντας ενα χώρο στο σαλόνι ή το δωμάτιο της με χαμηλά έπιπλα πχ μπαουλακια, πουφ που να μπορει να πιαστεί και να σηκωθεί. Οι κρίκοι στο παρκο είναι μία καλή ιδεα επισης. Αν ανησυχείς πάρε και δεύτερη γνώμη από παιδίατρο. 

Σ ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!Κι εσυ να χαιρεσαι το αντρακι σου!Η αληθεια ειναι πως ειμαι αρκετα αγχωδης και το μυαλο μου πηγαινει παντα στο χειροτερο σεναριο.ελπιζω με τον καιρο να χαλαρωσω ως προς αυτο και να απολαμβανω περισσοτερο τις στιγμες μαζι της!στο παρκο δυστυχως δεν καθεται πολυ ωρα δεν της αρεσει αλλα κ καποιες φορες που πιανει το διχτυ για να στηριχτει(εχουμε το παρκο του παλιου τυπου)δειχνει να φοβαται και δεν κανει προσπαθεια τελικα.το μονο που με παρηγορει ειναι οτι καθεται σταθερα και επισης στηριζει το βαρος στα ποδια της οταν την κραταω η οταν την αφηνω ορθια για να κραταει καποιο επιπλο.λογικα τα παιδια με νευρολογικα προβληματα δε θα μπορουν να κανουν ουτε αυτο ετσι δεν ειναι?

On 2/5/2019 at 8:06 ΜΜ, mariap1985 είπε:

Σ ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!Κι εσυ να χαιρεσαι το αντρακι σου!Η αληθεια ειναι πως ειμαι αρκετα αγχωδης και το μυαλο μου πηγαινει παντα στο χειροτερο σεναριο.ελπιζω με τον καιρο να χαλαρωσω ως προς αυτο και να απολαμβανω περισσοτερο τις στιγμες μαζι της!στο παρκο δυστυχως δεν καθεται πολυ ωρα δεν της αρεσει αλλα κ καποιες φορες που πιανει το διχτυ για να στηριχτει(εχουμε το παρκο του παλιου τυπου)δειχνει να φοβαται και δεν κανει προσπαθεια τελικα.το μονο που με παρηγορει ειναι οτι καθεται σταθερα και επισης στηριζει το βαρος στα ποδια της οταν την κραταω η οταν την αφηνω ορθια για να κραταει καποιο επιπλο.λογικα τα παιδια με νευρολογικα προβληματα δε θα μπορουν να κανουν ουτε αυτο ετσι δεν ειναι?

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά κατάλληλος για διαγνώσεις είναι μόνο ένας παιδίατρος η και παιδονευρολόγος. Αυτά που περιγράφεις εμπίπτουν βάσει λογικής στο μεγάλο εύρος του φυσιολογικού , αλλά εξ αποστάσεως διάγνωση ούτε ο ιατρός δεν κάνει! 

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το άγχος των γονιών τους και ειλικρινά συνιστώ αν είσαι τόσο αγχώδης, να κλείσεις ένα ραντεβού με τον παιδίατρο επι τούτου- για νευρολογική εξέταση δηλαδή. 

Καθε παιδί έχει το ρυθμό του και πρέπει αφενός να τον σεβόμαστε και αφετέρου να μην τρελαινομαστε από το άγχος γιατί δεν κάνει καλό σε κανέναν . 

On 1/5/2019 at 11:00 ΜΜ, mariap1985 είπε:

Αν αγχώνεσαι καλό θα ήταν να κλείσεις ένα ραντεβού με παιδονευρολογο μήπως θέλει κάποια ώθηση κ συστήσει φυσικοθεραπείες. Όπως έχει ειπωθεί κανείς δεν μπορεί από μας να σου πει αν είναι φυσιολογικό η όχι.. Βέβαια το κάθε παιδάκι εννοείται ότι είναι διαφορετικό. Εμένα η κόρη μου δεν καθόταν χωρίς στήριξη κ όταν ήταν 9 μηνών μας έστειλε η παιδίατρος για φυσικοθεραπείες. Απ' την πρώτη συνεδρία κιόλας άρχισε να στέκεται χωρίς στήριξη κ από την δεύτερη να μπουσουλαει. Δέκα μηνών μετά άρχισε να σηκώνεται κ όρθια κ να κάνει κ πλάγια βηματακια. Αν δεν έκανε φυσικοθεραπείες πόσο θα αργούσε να κάνει όλα αυτά!

On 4/5/2019 at 1:39 ΜΜ, Macgyver είπε:

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά κατάλληλος για διαγνώσεις είναι μόνο ένας παιδίατρος η και παιδονευρολόγος. Αυτά που περιγράφεις εμπίπτουν βάσει λογικής στο μεγάλο εύρος του φυσιολογικού , αλλά εξ αποστάσεως διάγνωση ούτε ο ιατρός δεν κάνει! 

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το άγχος των γονιών τους και ειλικρινά συνιστώ αν είσαι τόσο αγχώδης, να κλείσεις ένα ραντεβού με τον παιδίατρο επι τούτου- για νευρολογική εξέταση δηλαδή. 

Καθε παιδί έχει το ρυθμό του και πρέπει αφενός να τον σεβόμαστε και αφετέρου να μην τρελαινομαστε από το άγχος γιατί δεν κάνει καλό σε κανέναν . 

Καλησπερα κοριτσι!Φυσικα και δε ζηταω να γινει διαγνωση απο εδω,απλα θελω να δω αν υπαρχει καποια αλλη μανουλα που αντιμετωπισε κατι αντιστοιχο με το δικο της μωρακι.Ο παιδιατρος μας προς το παρον δε δειχνει καποια ανησυχια γιατι καθεται ανεξαρτητα και στηριζει το βαρος της οταν την κρατας.Ισως κ εγω να ειμαι λιγο υπερβολικη τι να πω...

Διαφημίσεις