Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

E coli και μωρο 1 μηνα

Recommended Posts

Καλησπερα σας!

Παω να σκασω με το μωρακι μου καθως καναμε (λογο του οτι ειχε διαρρια) καλλιεργεια ουρων και γενικη ουρων που ενω λενε στο συμπερασμα "αρνητικη" μετα λεει απομονωθηκε  E.COLI 2.000 ΑΠΟΙΚΙΕΣ/ML

Απ το μικροβιολογικο μου λενε οτι ολα καλα και η παιδιατρος το ιδιο αλλα εγω δεν μπορω να ηρεμησω...καναμε και καλλιεργεια κοπρανων που βρισκουν το ιδιο αλλα και παλι μου λενε οτι ολα καλα...

Καποια εμπειρια;;;

Παω να σκασω....

• Like 1

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , Toksp είπε:

Καλησπερα σας!

Παω να σκασω με το μωρακι μου καθως καναμε (λογο του οτι ειχε διαρρια) καλλιεργεια ουρων και γενικη ουρων που ενω λενε στο συμπερασμα "αρνητικη" μετα λεει απομονωθηκε  E.COLI 2.000 ΑΠΟΙΚΙΕΣ/ML

Απ το μικροβιολογικο μου λενε οτι ολα καλα και η παιδιατρος το ιδιο αλλα εγω δεν μπορω να ηρεμησω...καναμε και καλλιεργεια κοπρανων που βρισκουν το ιδιο αλλα και παλι μου λενε οτι ολα καλα...

Καποια εμπειρια;;;

Παω να σκασω....

Αν εκτός από τις διάρροιες δεν έχει άλλο σύμπτωμα και η γενική ούρων είναι αρνητική τότε μπορεί η καλλιέργεια ούρων να επιμολύνθηκε από τα κόπρανα. Το μωράκι σου είναι κορίτσι ή αγόρι; Στα κορίτσια είναι πιο εύκολο να περάσει κάποιο μικρόβιο από τον ποπό μπροστά την ώρα που δίνει τα ούρα οπότε να μην προέρχεται από τα ούρα στην πραγματικότητα. Όσο για τα κόπρανα, το μικρόβιο αυτό (γνωστό και ως κολοβακτηρίδιο) υπάρχει φυσιολογικά στο έντερο σε μικρές ποσότητες και πολλές φορές βγαίνει στις καλλιέργειες χωρίς να σημαίνει κάτι. Εμένα η κόρη μου πέρασε ουρολοίμωξη σε ηλικία 9 μηνών από αυτό το μικρόβιο, όμως είχε 3 μέρες 40 πυρετό ακατέβατο, γενική ούρων με πολλά μικρόβια και πυοσφαίρια και γενική αίματος με πολλά λευκά, καθώς και αυξημένη CRP αίματος (δείκτης φλεγμονής). Αν τώρα το μόνο που έχετε είναι αυτό το κολοβακτηρίδιο, τότε όντως δεν λέει τίποτα.

ΥΓ όλα αυτά με μία μικρή επιφύλαξη γιατί όσα σου λέω ισχύουν για ενήλικες και παιδιά λίγο μεγαλύτερα. Από τη στιγμή που είναι τόσο μωρό μπορεί κάποια πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι. Για να σου φύγει η ιδέα καλό είναι να κάνεις μία επανάληψη της καλλιέργειας με πολύ καλό πλύσιμο (το κάνουν οι νοσηλεύτριες αυτό) πριν από τη λήψη δείγματος

• Like 3

6imop2.pngRmpfp3.png

• 2 weeks later...

Ολα πηγαν καλα...για να μιλησουμε για ουρολημωξη η παιδιατρος μου ειπε πρεπει να εχουμε πανω απο 100.000 αποικιες...εμεις ειχαμε 2.000 !!!οι υπολοιπες εξετασεις της μπεμπας ηταν καλες!!!η crp αψογη!!!

Σε ευχαριστω παρα πολυ cme2205

• Like 1