Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ

Recommended Posts

Ετσι ειπε ο γιατρος στην αδελφή μου. Πήγε εχτες στο γυναικολογο και της ειπε πως ειναι 4 εβδομαδων αλλά η αναπτυξη του τον ανυσηχει. Δεν ειναι αυτή που πρέπει λέει για την ηλικία του.

Οπως καταλαβαινετε η διαθεση της αδελφής μου δεν ειναι και η καλύτερη και ενα παραπανω που και της φιλης της το ιδιο της ειπε και λιγες μερες μετα εχασε το μωρακι. Οποτε φοβάται πως θα συμβεί το ιδιο. Της εδωσε βεβαια τις κλασσικες εξετασεις και της ειπε ξεκουραση. Αλλά ξεκούραση με τον 14 μηνων μπεμπη της λιγο δύσκολο.

Εμένα πάλι μου δημιουργήθηκαν διαφορες απορίες.

1ον Ποσα μπορεσε να δει ο γιατρος στην 4η εβδομαδα, οταν αλλοι γιατροι δεν ακουν καν την καρδια του μωρου;

2ον Ενα μηνα πριν η αδελφη μου ειχε κυστη στην ωοθηκη και της εδωσε χαπια για να της ερθει περιοδος. Επειτα αδιαθετησε και στις 20 Οκτωβριου εμεινε εγκυος. Μήπως ομως, λέω εγώ, μήπως αυτά τα χαπια εχουν παρενεργειες;

3ον Δεν ξέρω αν ειναι σενάριο φαντασίας αλλά μήπως λέω μήπως, ήταν εγκυος της εδωσε τα χαπια, ηρθε μεν περιοδος αλλά αυτή ηταν ηδη εγκυος και τα χαπια δημιουργησαν καποιο προβλημα και το μωρο δεν αναπτυσσεται;

Βοηθήστε με να την κάνω να χαλαρωσει λίγο....

(για οσες διαβασατε το θεμα με το ονομα του παιδιου -ολα δικα του- περιττο να σας πω οτι η αδελφη μου πιστευει πως δεν επρεπε καν να ανακοινωσει εγκυμοσυνη και οτι φταιει ολη αυτη η φασαρια που δημιουργηθηκε και οπως καταλαβαινετε το θεμα του ονοματος παγωνει για αρκετο καιρο τωρα)

Διαφημίσεις

Εγώ μόνο μία απορία έχω.....

Στις 4 εβδομάδες όχι μόνο δεν ακούς καρδούλα αλλά ούτε καν το έμβρυο δεν υπάρχει,παρά μόνο ο σάκος!!!!! :?:?:?

Πως το είδε αυτός ότι δεν αναπτύσεται σωστά??????? :shock::shock:

Μήπως να έπαιρνε και μια δεύτερη γνώμη????

MRIip3.png

xnmwp3.png

Και εγώ γιαυτό αναρωτιέμαι, μήπως κατι δεν παει καλά. Την καρδουλα την ακουσε και η αδελφή μου.

Δεν ξέρω τι να πω, για δευτερη γνωμη ειναι λιγο δυσκολο γιατι η αδελφη μου εχει ενα κομπλεξ με την εξεταση των γυναικολογων και δεν θελει να πολυπηγαινει. Τι να πω, διαννοια ο γιατρος, εγώ καλα καλά στην 5η εβδομαδα καταλαβα οτι ημουν εγκυος και στην 6η το άκουσα.

Εγω τη δευτερη φορα που εμεινα εγκυος και τελικα παλλινδρομησε, οταν ειχα παει να με δει ο γιατρος ημουν στην 6η εβδομαδα, αλλα μου ειπε οτι αυτο που εβλεπε στον υπερηχο φαινοταν για κυηση 4ων εβδομαδων και οχι 6... Μου ειπε βεβαια να μη βαζω κατευθειαν κακο στο νου μου γιατι μπορει η συλληψη να εγινε αργα, αλλα τελικα εγινε αυτο που φοβομουν την 10η εβδομαδα μετα απο αιμα που ειχα :? Ειχα προλαβει να δω και καρδουλα κανονικα :?:?

Μηπως της ειπε κατι αναλογο ο γιατρος, οτι δηλαδη το κυημα φαινεται μικροτερο (σε εβδομαδες) απ' οσο θα επρεπε??

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Απο αυτα που μου ειπε, ο γιατρος ειπε οτι ειναι 4 εβδομάδων, ακούσανε και καρδουλα αλλά το μωρο δεν ειναι τοσο αναπτυγμενο οσο θα επρεπε για 4 εβδομαδων. Τι δηλαδη ειδε και τι δεν ειδε αυτος ο γιατρος και το ειπε αυτο;

Η αδελφη μου επιμένει για την ημερομηνια συλληψης οτι ηταν στις 20/10, κατι ξερει παραπανω.

Εγω φοβαμαι οτι ηταν εγκυος απο πριν που ο γιατρος νομιζε οτι ηταν κυστες και τζαμπα πηρε τα φαρμακα που μπορει να εκαναν και κακο τελικα.

Διαφημίσεις

Τι να σου πω, ισως να πηγαινε και μια δευτερη γνωμη?? Εγω αυτο θα εκανα αν ειχα αμφιβολιες..

Τωρα για το οτι δεν της αρεσει η εξεταδη και δεν θελει να πηγαινει στο γιατρο, νεα κοπελα ειναι, ειναι δυνατον να μην παει στον γυναικολογο?? :roll::roll: .. Αυτο ειναι το τελευταιο που θα επρεπε να την απασχολει τωρα

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Και εγώ έμεινα έγκυος ενώ είχα πάρει χάπια για να μου έρθει περίοδος. Επειδή το είχα ψάξει τότε, τα χάπια δεν μου έκαναν κακό μάλλον καλό έκαναν αφού είχε να μου έρθει περίοδος 4 μήνες... Τι χάπια πήρε? Εγώ είχα πάρει duphaston και όποιον γιατρό και να είχα ρωτήσει τότε μου είχε πει πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

είναι απόλυτα φυσιολογικό να έγινε η σύλληψη κάποια στιγμή αργότερα και να φαίνεται έτσι μικρότερο το έμβρυο (?)..εμένα στην 5η εβδομάδα και μόνο σάκος φαινότανε..οι δε μετρησεις πολύ αργότερα...πώς τώρα έκρινε αυτός ότι η ανάπτυξη δεν είναι η αναμενόμενη, ενας Θεός Ξέρει...πάντως να σε καθησυχάσω, στην κορούλα μου ολες οι μετρήσεις υπολειπότανε 2 ολόκληρες εβδομάδες!!πολύ απλα: η σύλληψη έγινε στο τέλος του κύκλου.. :lol:

Μακάρι να ειναι ετσι οπως τα λετε.

Απλά προβληματιζομαι ακομη περισσοτερο γιατι απο την αρχη σχεδον που εμεινε εγκυος, εχει πονάκια χαμηλά και ενοχλήσεις σχεδον ολη μέρα.

Τι να πω...

Οσο για το θεμα του γιατρου, ειναι ενα θεμα που το εχω εξαντλησει μαζι της ειλικρινα αλλά δεν λεει να καταλαβει. Εχει φοβερο κομπλεξ με αυτο το θεμα. :(

Ο γιατρός κατά πάσα πιθανότητα εννοεί ότι είναι στην 4η εβδομάδα το έμβρυο δηλαδή 6 εβδομάδων. Στην έκτη εβδομάδα μπορεί να ακούσεις και καρδιά, νωρίτερα είναι σπάνιο. Πάντως όπως και να έχει, μην απογοητευτεί, ας περιμένει λίγες μέρες και ας το επαναλάβει και βλέπετε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά

Διαφημίσεις

Αρχικά εύχομαι να πάνε όλα μα όλα καλά. Προτείνω κι εγώ να πάρει δεύτερη γνώμη, και τί θα πει ότι δεν πολυπηγαίνει στους γυναικολόγους? Όλα πρέπει να τα κάνει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Να πάνε όλα καλά.

Ευχομαι να πανε ολα καλα,μακαρι να κανει λαθος ο γιατρος.Οσο για τις διαμαχες με το ονομα,δεν μπορει να εχουν καμια σχεση,απλα τωρα προφανως επειδη εχει 'πεσει' ψυχολογικα σκεφτεται και το πιο απιθανο σεναριο

Πολλοι γυναικολογοι μετρανε απτη στιγμη της συλληψης κ οχι της πρωτης μερας περιοδου. Οποτε λεγοντας 4 εβδ. μπορει να εννοει 6.

Με βάση αυτή την απάντηση σου, δηλαδή το μωρο ειναι 7 εβδομάδων σημερα οποτε αλλά με συλληψη στις 20 Οκτωβρη οπως λέει η αδελφη μου ειναι 5 εβδομάδων. Αρα τι να πω τελικά δεν ξέρω.

Τα νεοτερα ειναι οτι η αδελφη μου εχει πολλες ενοχλησεις στην κοιλια και το Σαββατο ανέβασε και 15 πίεση.

Διαφημίσεις

Ακόμη αυτό που βλέπουν οι γιατροί, και το γνωρίζω απο συγγενικη μου περίπτωση, σε αυτές τις εβδομάδες είναι το σχήμα, η μορφή του σάκου και το μέγεθος του, και από εκεί βγάζουν το συμπέρασμα ότι το μωρό δεν αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά...

ΦΕΗ