Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ λεπτό ενδομήτριο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είμαι 29 ετών και έπαιρνα 10 χρόνια αντισυλλιπτικά. Τα διέκοψα γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδάκι. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε (είχα καθυστέρηση 15 μέρες αλλά τίποτα). Άλλαξα γιατρό γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον προηγούμενο και μετά από υπέρυχο, μου είπε οτι έχω πολύ λεπτό ενδομήτριο (2,5 χιλιοστά) και δεν είχα κάνει ωοριξία. Μου είπε να πάρω για 7 μέρες πρωι-βράδυ τα Primolut και όταν μου έρθει περίοδος να κάνω κάποιες ορμονολογικές τη 2η με 3η μέρα.

Έχω στεναχωρεθεί πολύ με την κατάστασή μου. Θα έχω σοβαρό πρόβλημα σύλληψης; Είναι από τα αντισυλληπτικά όλο αυτό;

Να σημειώσω οτι πριν ξεκινήσω τα αντισυλλιπτικά ο κύκλος μου ήταν χάλια (μου είχε τύχει μέχρι και 60 μέρες χωρίς περίοδο).

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Mariazz είπε:

Καλησπέρα σας,

Είμαι 29 ετών και έπαιρνα 10 χρόνια αντισυλλιπτικά. Τα διέκοψα γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδάκι. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε (είχα καθυστέρηση 15 μέρες αλλά τίποτα). Άλλαξα γιατρό γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον προηγούμενο και μετά από υπέρυχο, μου είπε οτι έχω πολύ λεπτό ενδομήτριο (2,5 χιλιοστά) και δεν είχα κάνει ωοριξία. Μου είπε να πάρω για 7 μέρες πρωι-βράδυ τα Primolut και όταν μου έρθει περίοδος να κάνω κάποιες ορμονολογικές τη 2η με 3η μέρα.

Έχω στεναχωρεθεί πολύ με την κατάστασή μου. Θα έχω σοβαρό πρόβλημα σύλληψης; Είναι από τα αντισυλληπτικά όλο αυτό;

Να σημειώσω οτι πριν ξεκινήσω τα αντισυλλιπτικά ο κύκλος μου ήταν χάλια (μου είχε τύχει μέχρι και 60 μέρες χωρίς περίοδο).

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω στην ερώτηση σου αλλά μην αγχωνεσαι, κάνε ότι σ λέει ο γιατρός κ θα δεις ότι θα τα καταφέρεις, είσαι νέα ακόμα οπότε είναι πιο εύκολο να κάνεις παιδάκι..

Ευχαριστώ για την απάντησή σου! Δυστυχώς δεν έχει μεγάλη σημασία η ηλικία σε αυτά τα θέματα :(
Και κάτι που δεν ανέφερα. Δε μου έχουν ξεκαθαρίσει αν έχω πολυκυστικές ή όχι. Οι ορμονολογικές πριν ξεκινήσω τα αντισυλληπτικά έδειχναν οτι έχω το σύνδρομο, ενώ στον υπέρηχο που έκανα τώρα, οι ωοθήκες δεν είχαν εικόνα πολυκυστικών. Τώρα περιμένω να κάνω τις εξετάσεις και βλέπουμε πως θα κινηθούμε. Μέχρι τότε έχω πολύ αγωνία.