Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απεργία πείνας...

Recommended Posts

Γεια σας, είμαι κι εγώ μια νέα μαμά με ένα κοριτσάκι 15 μηνών... Μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές έτρωγε το φαγητό της, βέβαια ποτέ με ιδιάιτερη όρεξη και αν δεν κάναμε τον καραγκιόζη ή την απασχολούσαμε με δίαφορα αντικείμενα (ό,τι πιθανό και απίθανο μπορείτε να σκεφτέιτε!!), αλλά πάντως τελικά έτρωγε τα γεύματά της... Εδώ και 3 βδομάδες άρχισε ξαφνικά να αρνειται να φάει :( ... Μιλάμε για φοβερή ανορεξία.. Τρώει με το ζόρι την περισσότερη φρουτόκρεμα και το αυγό (που πριν το λάτρευε), το μεσημεριανό δεν το θέλει με τίποτα, ούτε αλεσμένο ούτε κανόνικό, το απόγευμα με το ζόρι θα φάει μισό γιαούρτι ή 5 κουταλίες κρέμα άντε και κανα μπισκοτακι... Μόνο ψωμάκι τρώει ευχάριστα, αλλά είναι δυνατόν να τρώει ξερό ψωμί τόσο μικρό παιδί?? Παρεπιμπτόντως από τον Αύγουστο έκοψε και το βραδινο γάλα, το οποίο δεν το πίνει με τίποτα (μόνο το πρωι και ποτε κατά τη διάρκεια της μέρας :roll: )... Ο γιατρός της έδωσε σίδηρο και βιταμίνες.... Έχω απελπιστεί, σας μιλάω ειλικρινά, όλη μου η έννοια πλέον είναι η διατροφή της... Εργάζομαι κιόλας 9-5 και την κρατάει η μάμα μου, η οπόια καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες, μα έχει κουραστέι κι αυτή πολύ!! Φοβάμαι έτσι λιγόφαγη που έχει γίνει ότι θα πάθει κάτι... Εχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοια κατάσταση και τι έκανε για αυτό???

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Δεν το έχω αντιμετωπίσει εγώ, αλλά μια φίλη μου. Βέβαια η αιτία ήταν εντελώς κουφή, αλλά μήπως να το ψάξεις αν συντρέχουν τα ίδια. Το δικό τους μωρό ξεκίνησε "απεργία πείνας" στους 10 μήνες, και δεδομένου ότι δεν έκανε και κακά του, ψάχνοντάς το βρήκαν ότι είχε στένωση πρωκτού. Δηλαδή από ότι κατάλαβα δεν έτρωγε γιατί δεν μπορούσε να κάνει κακά... Μετά είχαν εγχειρήσεις και διάφορα, αλλά ελπίζω η δική σας περίπτωση να μην είναι ίδια!

Βασικά αυτός που θα σου πεί στα σίγουρα είναι ο παιδίατρος και μην αμελήσεις να του το πείς... Όμως είχαμε περάσει κι εμείς κάτι παρόμοιο... Ήταν φάση και πέρασε μόνη της... Δεν έπαθε τίποτα το παιδί, αλλά δεν κράτησε και πάνω από 2 μήνες...

Και η δικιά μου πριν κανά δυο μήνες δεν πολυέτρωγε. Αλλά δεν κράτησε πολύ ευτυχώς. Μάλλον περνούσε κάποια φάση.... Ποιος ξέρει....

Πάντως ο παιδίατρός μου όποτε του ελεγα ότι περνούσε φάση ανορεξίας με έτρεχε κατευθείαν για καλλιέργεια ούρων(αν έχουμε γεμίσει σακουλάκια). Ποτέ δε βρίσκαμε καποια αιτία... εκτός μια φορά που είχε ουρολοίμωξη αλλά είχε και πυρετό ταυτόχρονα.

sL7ap2.png

Ξέχασα βέβαια να σας πω΄ότι της είχαμε κάνει καλλιέργεια και είχε μια πολύ μικρή ουρολοίμωξη και έπαιρνε αντιβίωση κανά 2 βδομάδες (σχεδόν ταυτόχρονα με την ανορεξία)... Μου περασε από το νου μήπως ήταν από αυτό, δεν ξέρω... Εμείς κενώσεις έχουμε κανονικά, αναλογικά με αυτά που τρώει βέβαια... Ήταν που ήταν λίγο αδύνατη, τώρα θε γίνει σαν τσίχλα... 9,5 κιλά είναι...

Βέβαια μου έχει περάσει από το νου μήπως έιναι και από τα δόντια, έχει βγάλει μόνο 6 :? και ακόμα είναι στη φάση που βγάζει... Άργησε πολύ με τα δόντια, ξεκίνησε να βγάζει αφού χρόνισε!

Τι ναπω, δεν ξέρω... Στον παιδίατρο και βέβαια το είπα, δεν μου έιπε κάτι το ιδιαίτερο, απλά της έδωσε συμπλήρωμα βιταμίνες και σίδηρο που ήδη τον έπαιρνε γιατί στη έξέταση άιματος έιχε λίγη έλλειψη...

Μπορεί βέβαια να πήρε και από τη μαμά της γιατί δεν υπήρχε χειρότερο παιδί στο φαγητό από εμένα άκόμα και μεγάλη που ήμουν, οπότε ίσως πληρώνω την κληρονομικότητα και τα γονίδια 8)

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Το ελπίζω κι εγώ.. Πάντως χτες έφαγε πολύ καλύτερα, να δούμε σήμερα... :)

μην ανησυχεις,αν το μωρακι δεν εχει καποιο προβλημα υγειας,ειναι κατι παροδικο και εμεις εχουμε περασει πολλες τετοιες φασεις,μια με το γαλα,μια με τα φρουτα,με το φαι,θα ξαναεπανελθει! :D