Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σε ολους, ειμαι καινουργια εδω, αν και πολλες πληροφοριες εχω παρει στο παρελθον σαν επισκεπτης. Η ανησυχια μου ειναι η εξης, η μικρή μας, 22 μηνων, κατα καιρους εμφανιζε ατοπικη δερματιτιδα η οποία ομως υποχωρουσε με ενυδατικες κρεμες. Τελευταία όμως όχι μονο δεν υποχωρει, εχει εμφανισει εντονους ερεθισμους σε ορισμενα σημεια, κλειδωσεις μεση κοιλια, και με ενα λαδακι βρωμης που χρησιμοποιήσαμε εβγαλε και αλεργικα σπυρακια. Εχει κανεις καμια σχετικη εμπειρια? Ξερετε κανενα αξιόλογο δερματολογο που να ειδικευεται σε παιδακια στη Θεσσαλονικη?

Διαφημίσεις

Κassy μου καλησπερα η φιλη και διπλανη μου ειχε εντονο πρόβλημα με τον μικρο της το οποιο εχει αντιμετωπισει.Θα την ρωτησω και θα σου απαντησω αυριο το πρωί.

Και'γω απο Θεσσαλονικη ειμαι

rQGhp3.png

Ο μεγαλύτερος γιός μου εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα στους δύο μήνες, στο πρόσωπο. Κάναμε την κλασσική αγωγή, αφού αλλάξαμε μερικές κρεμούλες για να δούμε ποια του πηγαίνει καλύτερα. Τελικά εξασθένησε από το πρόσωπο στους έξι μήνες αλλά κατά καιρούς παρουσιάζει ξηρασία στα σημεία που λές. Αμέσως βάζουμε κρέμα και φεύγει. Απλά χρειάζεται προσοχή να μην ξεραίνεται το δέρμα του, ειδικά μετά τη θάλασσα. Όσο περνάει ο καιρός το καταλαβαίνει και ζητά ο ίδιος να του βάζουμε κρεμούλα, πριν εμείς καλά καλά καταλάβουμε ότι θα εμφανιστεί. Είναι δυόμισι ετών.

οταν λεμε θεραπεια τι εννοουμε? γιατι μεχρι τωρα η παιδιατρος για θεραπεια εχει τις ενυδατικες, οι οποιες στην παρουσα φαση τουλαχιστον δεν κανουν και τιποτα

Σημ. ευχαριστω για τις συμβουλες

Διαφημίσεις

TI NA ΣΑΣ ΠΩ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ AVENE ΕΙΔΑΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΩΣΕ ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ. ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΑ 5. ΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ... ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΩ ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ Κ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Εμείς πήγαμε και σε παιδοδερματολόγο. Αυτό θα έρχεται και θα ξαναέρχεται, δεν είναι κάτι που θεραπεύεται εντελώς. Συνήθως ατονεί μετά τα 5, όμως εμάς ήδη έχει ατονίσει. Συνδέεται δε με περιόδους στρες. Γι αυτό, υπομονή, καλή ενυδάτωση και φροντίδα.

Καλά κάνεις και θα την πας σε ένα δερματολόγο. Αν αυτή η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει από τον έλεγχο (πχ δεν περνά εύκολα με ενυδατικές κρέμες και αρχίζει να φουντώνει πολύ) καλύτερα να την κοιτάξει κάποιος ειδικός πριν η κατάσταση ξεπεράσει τα όρια (μιλά η πείρα... :cry: ). Εμείς τώρα τελευταία (είμαστε 21 μηνών) αρχίσαμε να ξύνουμε την περιοχή με αποτέλεσμα να τη ματώνουμε (και φυσικά αυξάνεται πολύ ο κίνδυνος για μολύνσεις). Τώρα βάζουμε κορτιζόνη γιατί πλέον η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και χέρια-πόδια είχαν το μαύρο τους το χάλι. Παίζουν πολλά ρόλο, σε μας εδώ φταίει το πολύ σκληρό νερό, το κρύο, η έλλειψη ήλιου, η κεντρική θέρμανση, η κληρονομικότητα (βλέπε μαμά)...δεν είναι απαραίτητα αλλεργία σε κάτι, μη σε αναστατώνει αυτό. Κάποια στιγμή θα σταματήσει. Μακάρι τα προβλήματα να ήταν αυτά, σκέφτομαι καμιά φορά όταν με πιάνει απελπισία και ηρεμώ...

Εύχομαι να'ναι καλά και να το ξεπεράσετε γρήγορα!

Εμείς απο την ώρα που γεννήθηκε η μικρή μου είχε ατοπική δερματίτιδα σε μεγάλο βαθμό. Κάναμε πολύ μεγάλο κύκλο σε δοκιμές και γιατρούς μέχρι να βρούμε την κατάλληλη κρέμα. Είναι η A-Derma ενυδατική. Γράφει για atopic skin και είναι η καλύτερη.. Την βάζαμε μετά το μπάνιο σε βρεγμένο δέρμα και μετά ταμπονάρεις. Είναι φοβερή και θα την βρείς στα περισσότερα φαρμακεία

Διαφημίσεις

Η δικιά μου εμφάνισε ατοπική οταν ήταν 2-3 μηνών και ξαναφούντωσε τον προηγούμενο μήνα!

Δηλαδή έγινε αυτό :

DSC04997.jpg

Ο παιδίατρος μου είπε ενυδάτωση 3-4 φορές την ημέρα με bepanthol και για 4 ημέρες πρωί και βράδυ βάζαμε την aregen των 30!

Τωρα διορθώθηκε ευτυχώς η κατάσταση γιατι δεν μπορώ να βλέπω έτσι τα μαγουλάκια της!

παιδια αυτα ειναι απλως "κοκκινιλες", συγνωμη για την εκφραση. Η μικρη απο αυτα εξελιχτηκε και τωρα εχει δερμα τραχυ σχεδον σε ολο τον κορμα. Πηγαμε σε δερματολογο και ειπε για φλεγμονωση δερματιτιδα. Μας εδωσε δε γαλακτωμα με κορτιζονη για λιγες μερες και αντισταμινικο και ενυδατικη για ΠΟΛΛΕΣ μερες και το αντιστοιχο αφρολουτρο! και μετα βλεπουμε. Ειπε να κανουμε και εξετασεις για αλλεργειες μηπως τετοιο φουντωμα ειναι απο εκει

παιδια αυτα ειναι απλως "κοκκινιλες", συγνωμη για την εκφραση. Η μικρη απο αυτα εξελιχτηκε και τωρα εχει δερμα τραχυ σχεδον σε ολο τον κορμα. Πηγαμε σε δερματολογο και ειπε για φλεγμονωση δερματιτιδα. Μας εδωσε δε γαλακτωμα με κορτιζονη για λιγες μερες και αντισταμινικο και ενυδατικη για ΠΟΛΛΕΣ μερες και το αντιστοιχο αφρολουτρο! και μετα βλεπουμε. Ειπε να κανουμε και εξετασεις για αλλεργειες μηπως τετοιο φουντωμα ειναι απο εκει

Έτσι ακριβώς όπως το λες, τραχύ, είναι και μας (σε χέρια πόδια όμως, όχι σε όλο το σώμα όπως εσείς) σε τέτοιο βαθμό που και η κρέμα θέλει πολύ ώρα 'πασπάτεμα' για να απορροφηθεί...Περαστικά σας και καλό κουράγιο. Αν τελικά κάνετε εξετάσεις, θα μας πεις τί είδους εξετάσεις σας είπαν να κάνετε?

Διαφημίσεις

θα ξερω σε ενα μηνα περιπου γιατι τοσος χρονοσ πρεπει να περασει μετα απο αυτη τη θεραπεια για να μπορεις να εχεις σωστα αποτελεσματα. παντως οι αποψεις διιστανται αφου η μια ειπε για τροφικη αλλεργια και η αλλη για ενδογενεις αλλεργικους παραγοντες. Μολις μιλησω με τον ειδικο θα ενημερωσω, αν θες εχε το νου σου περιπου σε 1 μηνα ή θα στειλω pm

kassy μου ρωτησε την κοπελα που ταλαιπωριόταν χρονια και ειχε δοκιμασει τα παντα απο επωνυμες κρεμες και ξαναεμφανιζονταν.Πηγε σε μια δερματολογο Θεσ/νικη και της ειπε το εξης μεσα στην μπανιερα που τον εκανε μπανιο εριχνε ελαχιστο ελαιολαδο.Αν δεν γεμιζεις την μπανιερα μετα τον μπανιο βαζεις λιγο ελαιολαδο στο χερι και το αλοιφεις παντου.Επισης της εδωσε μια κρεμουλα οιl lanul. ( δεν ειναι επωνυμη ) και εκ τοτε το παιδι δεν ξαναεμφανισε.Αν θελεις πες μου να σου δωσω τα στοιχεια της δερματολογου.

rQGhp3.png

ntalia αν και ξεκινησαμε μια θεραπεια θα ηθελα μια δευτερη γνωμη, οποτε μπορεις στειλτη μου σε μυνημα, σ΄ ευχαριστω για το ενδιαφερον

• 2 weeks later...

Για τη φαγουρα η παιδοδερματολογος μας συστησε τη κρεμα PRUZAX.Την ανακουφιζει παρα πολυ,και κοιμαται ησυχα το βραδυ.Για ενυδατωση μας εδωσε κρεμα ΑQUATHENOL.Κορτιζονουχες κρεμες πολυ σπανια-μονο οταν υπαρχει μεγαλη εξαρση.Παμε πολυ καλα !!!

Γεια Σε Ολους

εμεισ τελικα τα καναμε ολα!! και αντισταμινικο και κορτιζονουχα γαλακτωμα και ενυδατικη!

τελικα μαλλον η κορτιζονη εκανε δουλεια και σε 5 μερες ειχε ηρεμησει σημαντικα! συνεχιζουμε τωρα με ενυδατικη.

Προχθες που ειδα μια υποψια ερεθισμου της εβαλα ενυδατικη πιο τακτικα και αμεσως υποχωρησε

Φανταζομαι πως θα πρεπει να την προσεχω λιγο παραπανω μεχρι να περασει καιρος και να ξεθυμανει η ολη ιστορια αφου και η δερματολογος μοθ ειπε πως μεγαλωνοντας μαλλον θα υποχωησει

εμεισ τελικα τα καναμε ολα!! και αντισταμινικο και κορτιζονουχα γαλακτωμα και ενυδατικη!

τελικα μαλλον η κορτιζονη εκανε δουλεια και σε 5 μερες ειχε ηρεμησει σημαντικα! συνεχιζουμε τωρα με ενυδατικη.

Προχθες που ειδα μια υποψια ερεθισμου της εβαλα ενυδατικη πιο τακτικα και αμεσως υποχωρησε

Φανταζομαι πως θα πρεπει να την προσεχω λιγο παραπανω μεχρι να περασει καιρος και να ξεθυμανει η ολη ιστορια αφου και η δερματολογος μοθ ειπε πως μεγαλωνοντας μαλλον θα υποχωησει

Πολύ σωστά φαντάστηκες, από δω και στο εξής η ενυδάτωση προηγείται ακόμα και του φαγητού! :lol: Και σε μας, το έκζεμα έχει υποχωρήσει αρκετά και εξακολουθώ να του βάζω ενυδατική κρέμα τουλάχιστον 3-4 φορές κάθε μέρα (Συνήθως όταν του αλλάζω πάνα ρίχνω και 'ένα χέρι'!). Ελπίζω να πάνε όλα καλά, όντως λένε ότι μεγαλώνοντας το παιδί η κατάσταση υποχωρεί.

Η γιατρος μας ειπε οτι τα αντισταμινικα στη φαγουρα της ατοπικης δεν κανουν τιποτα..??Παντος με την αγωγη που μας εδωσε ολα πανε καλα.ΥΠΟΜΟΝΗ μεχρι να μεγαλωσει. Ετσι ειπε και εκεινη.Τι να πω ??

Γεια Σε Ολους

Η δικιά μου κόρη εμφάνιζε συχνά ατοπική δερματίτιδα κύριως στις κλειδώσεις (όχι στο πρόσωπο) και πήγαμε τελικά σε αλλεργιολόγο (γύρω στα 3) που μας έδωσε μια αλλοιφή, ένα σαπούνι κι ένα λάδι για το μπάνιο. Είναι της oilatum και από τότε δεν ξαναέβγαλε. Την πλέναμε με το σαπούνι, μετά με το λάδι (πολύ ενυδατικό) και μόλις τελείωνε το μπάνιο της βάζαμε την αλοιφή. Είχα δοκιμάσει κι άλλες πριν, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη.

Καλύτερα πάντως να ρωτήσεις κάποιον ειδικό για να είσαι σίγουρη