Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

2 ωοθηλακια

Recommended Posts

Γεια σας. Ειμαι καινουργια στο φορουμ κ οπως καταλαβαινετε ειμαι κ εγω στην προσπαθεια. Πηγα στην γυναικολογο μου κ μου ειπε πως αυτο το μηνα ειχα 2 ωοθηλακια. Θελω να ρωτησω αν ξερει καποια. Σπανε ταυτοχρονα η ενα ενα?

Διαφημίσεις

γεια σου έφη! θυμάσαι τι μέρα ήσουν όταν τα είδατε; αν ήσουν στην αρχή του κύκλου υπάρχει πιθανότητα το ένα να υποχώρησε και να έγινε η ωορρηξία με το άλλο μόνο!

άν ήσουν λίγο πριν την ωορρηξία ή μετά και είδε η γιατρός δύο ωοθυλάκια που συμβαδίζουν σε μέγεθος ή αντίστοιχα μετά την ωορρηξία δύο ωχρά σωμάτια τότε ναι συνήθως (99,9%) σπάνε σχεδόν ταυτόχρονα με απόκλιση κάποιες ώρες (συνήθως max διαφορά ένα 24ωρο). αυτό συμβαίνει γιατί ανεβαίνει μια ορμόνη η Lh που προκαλεί την ωορρηξία και τα ωάρια αντιδρούν ταυτόχρονα σε αυτή! αν γονιμοποιηθούν και τα δύο έχουμε τα διζυγωτικά διδυμάκια!

Κράτα το

Κράτα το

Ημουν λιγο πριν την ωορηξια. Συγκεκριμενα πηγα πεμπτη στην 9η μερα του κυκλου ο οποιος κραταει 26 μερες κ το ενα ηταν 17.5 χιλιοστα κ το αλλο 17.

Διαφημίσεις

αν ήταν σε τέτοιο μέγεθος συνήθως δεν παθαίνει ατρησία κάποιο και συνεχίζουν και τα δύο!  λογικά η ωορρηξία με τα δύο αυτά ωάρια σε 26άρη κύκλο ολοκληρώθηκε/ολοκληρώνεται πάνω κάτω 12η-14η μέρα. αν ο κύκλος σου δεν είναι σταθερός και παίζει και στις 28 μέρες πχ υπολογίζουμε και κανα δυό μέρες αργότερα και δεν σταματάμε τις επαφές!

πολύ μπακάλικα υπολογίζουμε 1,3 με 1,5mm αύξηση την ημέρα άρα την 10η ήταν πες 19 και 18,5 την 11η 20.5 και 20 και 12η-13η που ξεκίνησε η ωορρηξία είχαν ένα πολύ καλό μέγεθος για να είναι φουλ ώριμα! τι σε προβληματίζει όμως ακριβώς;

αν έχετε επαφές και προσπαθείτε για μωρό θα σου πρότεινα αν η πέμπτη που μας πέρασε ήταν η 9η μέρα και σήμερα είμαστε στην 13η να συνεχίσετε τις επαφές για δύο μέρες ακόμα μη σου πω για 3-4 για να καλύψεις όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και την ωορρηξία λίγο αργότερα του δεύτερου ωοθυλακίου!

Κράτα το

Κράτα το

Αυτο ηθελα να μαθω γιατι δεν ηξερα στα ποσα χιλιοστα σπαει κ δεν μου ειπε στο περιπου εστω. Απλα μου ειπε οτι ειχα 2 αυτο το μηνα. Ελπιζω σε ενα θαυματακι αυτο το μηνα λοιπον... ευχαριστω παρα πολυ