Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΗΜΑΔΙΑ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ???

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! 

Ονομάζομαι Κατερίνα, είμαι 30 χρονών και είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum. Θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας...

Αρχίσαμε φέτος με τον άντρα μου να συζητάμε το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης και για πρώτη φορά είπα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τα γυναικολογικά μου.

Ήξερα από ενάμιση χρόνο πριν ότι έχω μία ήπια μορφή πολυκυστικών καθώς και αυξημένο λίγο τον TSH στο θυρεοειδή μου χωρίς όμως εμφάνιση όζων ή άλλων αυξημένων τιμών.

Επειδή λοιπόν δεν ήταν τίποτα από αυτά κάτι ανησυχητικό, όπως μου είχαν πει, δεν έκανα και κάποια θεραπεία (εκτός από 1 μήνα inofert και μία πολύ καλή διατροφή/αποτοξίνωση για τρεις μήνες). 

Τώρα λοιπόν που έχω στο μυαλό μου την εγκυμοσύνη ξαναπήγα και ήταν όλα περίπου στην ίδια κατάσταση (πάλι όχι σοβαρά) με μόνη αλλαγή έναν πολύ μικρό πολύποδα στη μήτρα. 

Εξήγησα στο γιατρό μου ότι θέλω να μείνω έγκυος και μου είπε να πάρω για 3 με 6 μήνες inofert και να δούμε πως θα πάει. Επίσης ο ενδοκρινολόγος μου έδωσε μία θεραπεία με συμπληρώματα για τον θυρεοειδή (μιας και δεν είναι σοβαρό) πάλι για 6 μήνες αλλά αν ωστόσο μείνω έγκυος, μου είπε ότι θα πάρω κατευθείαν t4. 

Έχω μπει λοιπόν στη διαδικασία να ψάχνω τα πάντα περί εγκυμοσύνης και για πρώτη φορά ασχολούμαι με σημάδια ωορρηξίας (δεν τα γνώριζα καν πριν, πόσο μάλλον να τα νιώσω).

Αφού τα διάβασα λοιπόν ξεκίνησα να γράφω την θερμοκρασία μου κάθε μέρα που ξυπνάω και να παρατηρώ το σώμα μου. Να πω εδώ ότι ο κύκλος μου είναι πολύ μικρός 21 με 23 μέρες (λόγω πολυκυστικών προφανώς). Σύμφωνα με τη μέτρηση των 14 ημερών πριν την επόμενη περίοδο, η ωορρηξία μου πέφτει ακριβώς μετά τη περίοδό μου και επειδή μου κρατάει και πολύ ίσως να συμπίπτει και με λίγο αίμα. Και εδώ τώρα έρχεται η ερώτησή μου... Γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα??? η Θερμοκρασία μου κυμαίνεται κάθε πρωί από 35.4 μέχρι 36.2 αλλά εναλλάξ. Δεν είναι ότι ξεκινάει χαμηλά και καταλήγει υψηλά στον κύκλο όπως θα έπρεπε. Είναι τώρα ο δεύτερος μήνας μέτρησης και έχω μπερδευτεί περισσότερο από πριν. Ανησυχώ λίγο μήπως δεν έχω καθόλου ωορρηξία. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με τις εμπειρίες σας μιας και το επόμενό μου ραντεβού με το γιατρό αργεί ακόμα?

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Καλημερα.ευχομαι συντομα να εισαι εγκυουλα

Εισαι σιγουρη οτι η ωχρινικη ειναι 14μερες;μππρει να ειναι κ 12

Σαν συμπτωματα ωορρηξιας μπορει να εχεις πονακια η τσιμπηματα στις ωοθηκες,υγρα,ακομη κ λιγο αιματακι η καφε υγρα

Η tsh δ αρκει να ειναι μεσα στα ορια.για πιο γρηγορη κ σιγουρη συλληψη πρεπει να ναι κατω απο 2

Το να μην νιωθεις την ωορρηξια δ σημαινει κτ κακο.απο θερμομετρηση δ ξερω,αν θες μπορεις να παρεις τεστ ωορρηξιας για να την εντοπιζεις

Καλημερα και ευχαριστω για την απάντηση. 

Για την ωχρινική δεν ξερω αν ειναι 12 ή 14, λεω απλώς αυτο που εχω διαβάσει γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα. 

Όσον αφορά τωρα τα συμπτώματα, πονάκια μπορει να νιώσω αλλα και πάλι δεν ξερω να τα αναγνωρίσω και καφέ υγρά εχω τοσο συχνά που δεν γίνεται να το λάβω υπόψιν. Να πω εδώ οτι συνήθως εάν έρθω σε επαφή μετα ή πριν τη περίοδο, βγάζω αίμα και συνήθως πολυ. Σαν να τραυματίζομαι κάπως. Μου ειπε ο γιατρός μου οτι αυτο δικαιολογείται απο τις πολυκυστικες ή τον πολύποδα. Και εδώ εχω άλλη μια ερώτηση. Γίνεται να μείνεις έγκυος εάν εχει αίμα; επίσης υπάρχει περίπτωση να εχεις ωορρηξία και περίοδο μαζί; γιατί ο κύκλος μου ειναι πολυ μικρός κ η περίοδος μου μεγάλη. 

Η αλήθεια ειναι οτι είπαμε με τον άντρα μου να κανω τις θεραπείες μου για 6 μήνες όπως μας είπαν και μετα να κανω εξετάσεις να δούμε που βρίσκομαι και αναλόγως να πράξουμε για πιο άμεσα αποτελέσματα. Μεχρι τοτε είπαμε να το αφήσουμε στη τύχη λίγο και αν κατσει έκατσε. Αλλα εγω εχω μπει τωρα σε ενα τρυπακι έντονης επιθυμίας και δεν μου αρκεί αυτο άσε που εχω αγχωθεί με ολο αυτο το ψάξιμο. Ισως τελικα μου εχει κανει κακό. 

Εάν η TSH ειναι υψηλή τότε απλώς δυσκολεύεσαι να μείνεις έγκυος ή δεν κάνει να μείνεις έγκυος; γιατί αυτο δεν το ξεκαθάρισα ποτε. Εμένα απλώς ο γιατρός μου ειπε οτι αν προκύψει εγκυμοσύνη κατευθείαν θα παρω Τ4

Εαν η tsh ειναι υψηλή πάνω απο 2 και ας ειναι σε φυσιολογικά όρια  Δυσκολεύεσαι να μείνεις εγκυος.

Εάν παρόλα αυτα μείνεις εγκυος και ο θυρεοειδής ειναι αρρύθμιστος οπως λέγεται μπορει να οδηγήσει σε αποβολή. Φυσικα αυτα δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις.

Εγω βλέπω οτι εχεις προβληματιστεί παρά πολυ.

Την Θερμόμέτρηση επειδη την εχω προσπαθήσει ποτε δεν μπόρεσα να την κατακτήσω.

θα σου προτεινα να πάρεις τεστ ωορρηξιας κυκλοφορούν πολυ οικονομικά στο εμπόριο, όταν σου βγαλει το τεστ οτι εχει ανεβεί η lh σου κανονίζεις και πας στον γιατρο για υπέρηχο για επιβεβαίωση ποσο ειναι το ωοθηλακιο κλπ. σε οποιονδήποτε γυναικολόγο που θα σε δεχτεί την επόμενη ημέρα.

Ο πολυποδας ειναι ένα θεμα που πρεπει να προσέξεις, που βρίσκεται, μήπως εμποδίζει την συλληψη? Επίσης οι πολύποδες μαρτυρούν φλεγμονές στην μήτρα.

Εισαι στην πολυ αρχη ακόμα αλλα καποια πράγματα μπορείς σιγά σιγά να τα ξεκαθαριζεις.

Πράγματι εχω προβληματιστεί πολυ και αυτο γιατί πρώτη φορα ασχολούμαι τοσο. Το καλο ειναι βέβαια οτι εκανα πάντα τακτικές εξετάσεις και δεν άφησα ποτε μια κατάσταση να ξεφύγει απλώς η άγνοια δεν ειναι ποτε καλός σύμβουλος και μου δημιουργεί άγχος. 

Το πολύποδα μου ειπε ο γιατρός οτι θα τον δούμε μετα τους έξι μήνες γιατί ηταν πολυ μικρός και μπορει άνετα να εξαφανιστεί με τη θεραπεία.

Για τα τεστ ωορρηξίας το σκεφτομουν και γω απλώς φοβόμουν μήπως με αγχώσει περισσότερο. Λεω να το δοκιμάσω ομως τον επόμενο μηνα. Αυτα τα τεστ που δεν ειναι ηλεκτρονικά κ ειναι απλα χαρτάκια, ειναι καλα; Ειναι αρκετά πιο οικονομικά.

Οπως και να εχει ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις και οποιαδήποτε παραπάνω γνώμη ειναι ευπρόσδεκτη :)

Διαφημίσεις

Ναι μπορεις να μεινεις κ με αιμα εγκυος.οπως να χεις ωορρηξια στα τελειωματα περιοδου

στο παπ τεστ ολα καλα;ναι το αιμα μπορει να ναι απο πολυποδα.η κ τραχηλιτιδα.παρε κ μια αλλη γνωμη γτ μπορει ο πολυποδας να ενοχλει τη συλληψη

Η ωχρινικη μπορςι να ειναι 12-16μερες.μερα παρα μερα επαφη θα εισαι καλυμενη.απο 6η μερα του κυκλου για δυο βδομαδες

Τουλ οι προσπαθειες ειναι ευχαριστες:mad:

Για το θυροειδη οπως τα ειπε κ η καντι.εγω εχω χασιμοτο κ εμεινα γρηγορα παρολα αυτα εγκυος με μια χαρα τελειομηνες κυησεις.απλα το ελεγχαμε

• 8 months later...
On 1/5/2017 at 4:22 ΜΜ, vicky86 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και από εμένα... Να σας πω και εγώ λίγο την ιστορία μου. 

Τον Φεβρουάριο του 17 έμεινα έγκυος, που όμως δεν πρόλαβα καν να το αντιληφθω. Μου ήρθε δηλαδή περίοδος, κανονικά ας πούμε (με πολύ λιγότερο αίμα απ' οτι συνήθως) αλλά την 5η μέρα είχα ανυπόφορους πόνους κάτω χαμηλά και με τα πολλά προσπάθησα να κοιμηθώ για να ηρεμήσω. Όταν ξυπνήσα καταλαβα ότι είχα αποβάλλει. Έβγαλα το απόγευμα φωτογραφία το "θέαμα" και πήγα στον γυναικολόγο μου. Αυτός όταν το είδε μου είπε ότι αν είχα αποβολή θα το καταλάβαινε από τον κολπικό υπέρηχο. Όπως και με είδε και είπε ότι είμαι καθαρή, δεν είχα αποβολή όπως νόμιζα. 

Τον επόμενο μήνα κάνω το τέστ και βγαίνει θετικό. Την επόμενη κιόλας μέρα το βράδυ είχα αίμα, ήταν Κυριακή. Εγώ χάλια μες τα κλάματα. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω το και το. Μου σύστησε να πάρω τα utrogestan των 200mg και μου είπε απλά να ξεκουραστω και να πάω την Τρίτη να κάνω χορικη και ξανά την Πέμπτη προκειμένου να δουμε αν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί η τιμή της χοριακης. Εν τω μεταξύ θέλω να τονίσω ότι την Τρίτη που πήγα για να κάνω τη χοριακη μου έκανε πάλι κολπικό υπέρηχο και δεν κατάλαβε ούτε αν είμαι έγκυος ούτε αν το έχασα. Δηλαδή αν δεν είχα το τεστ να μου το επιβεβαιώσει πάλι θα μου έλεγε τα ίδια. Εκεί σιγουρευτηκα ότι και τον προηγούμενο μήνα είχα αποβολή.

Μου γράφει ορμονικές εξετάσεις και τελικά είχα υποθυρεοειδισμό και αυξημένη προλακτίνη. Μου λέει και αυτός, και ο ενδοκρινολόγος να παίρνω τα χάπια για 3 μήνες και μετά να ξανακανουμε εξετάσεις και αν είναι καλές, να τα σταματήσω και ξεκινησουμε προσπάθειες. Έκανα τη θεραπεία, έκανα και τις εξετάσεις μου και ήταν τέλειες. Παρόλα αυτά ενώ μου είχε πει ότι θα τα σταματούσα τα χάπια αν οι εξετάσεις ήταν καλές, τελικά μου είπε απλά να λιγοστευσω τη δόση. Μη σας τα πολυλογω, τα χάπια medithyrox 50mg τα παίρνω ακόμα και θα τα παίρνω για όλη μου τη ζωή. Έγκυος ακόμα δεν έχω μείνει γιατί από Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι ουρολοιμώξεις και οι αντιβιωσεις. Έχω κουραστεί και πραγματικά μου φαίνεται δύσκολο να ξανάμεινω έγκυος. Πάντως, θέλω να πιστεύω ότι ο θυρεοειδής και η προλακτίνη ευθυνονταν για τις αποβολές και ότι την επόμενη φορά θα σταθώ πιο τυχερή. Και κάτι ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν άνθρωπο γιατρό δίπλα μας ο οποίος να μας βοηθάει και να μπορεί να καταλάβει τη θέση μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...