Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εσας ΠΟ'ΤΕ??????

rani

Recommended Posts

Μιλουσα προσφατα με μια μαμα που θηλασε το παιδι της 10 μηνες και μου ενεφερε με καμαρι οτι αρρωστησε πρωτη φορα οταν εγινε 2μιση χρονων.Ο γιατρος εμεινε εκπληκτος "Μα καλα...δεν εχει ξαναπαρει αντιβιοση'"?????

Ε οχι βρε γιατρε, δεν αρρωσταινουν και τοσο ευκολα τα μωρα που εχουν θηλασει.Με αφορμη αυτο, θα ηθελα να ρωτησω τις μανουλες ποτε το νινι σας πηρε για πρωτη φορα αντιβιοση, μετα τον αποθηλασμο.

Ελπιζω να μη σας φερνω ασχημες αναμνησεις...

Διαφημίσεις

θηλασαμε μεχρι 13 μηνων ...σημερα ειμαστε 27 μηνων...

δοξα των θεο αντιβιωση ακομα δεν εχουμε παρει.

Βεβαια να τονισω οτι δεν εχουμε παει ακομα παιδικο οποτε σιγουρα και αυτο μας βοηθησε .

νομιζω παιζουν κι αλλοι παραγοντες ρολο σε αυτο, περα απο το θηλασμο..

αν πηγαινει βρεφονηπιακο σταθμο, αν υπαρχουν κι αλλα μεγαλυτερα παιδια στην οικογενεια που πηγαινουν κλπ κλπ..

Ααα, κοίτα εμένα πήρε Amoxil την 1η φορά που αρρώστησε (9 μηνών) από βλακεία μου περισσότερο γιατί άκουσα την παιδίατρο, έβγαλε εξάνθημα από την αντιβίωση και βέβαια δεν ξαναπήρε.

Δεν έχουμε αποθηλάσει ακόμα...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Ο δικός μου δεν έχει πάρει ακόμη αντιβίωση παρόλο που έχει δύο χρόνια περίπου που αποθήλασε.

Ακόμη και την πρώτη χρονιά του παιδιού σταθμού έλειψε ελάχιστες μέρες ενώ τα μισά παιδάκια έλειπαν! (συνολικά έλλειψε 5 συνεχόμενες μέρες με ανεμοβλογιά και άλλες 5 μέρες μεμονωμένες για ψιλοκρυώματα).

Αρρώστησε σοβαρά μόνο μία φορά όταν ήταν 3,5 ετών, είχε βροχίτιδα σοβαρή με υψηλό πυρετό, δύσπνοια και ταχύπνοια που την ξεπέρασε με ένα ομοιπαθητικό φάρμακο. (Η παιδίατρος μας είχε γράψει και αερολίν για να το χρησιμοποιήσουμε αν δεν βελτιωθεί σε 12 ώρες και αν χειροτέρευε θα χρειαζόταν νοσηλεία).

Σημειώνω ότι ήμουν πάρα πολύ αρρωστιάρικο παιδί και ο μπαμπάς του δεν ήταν πολύ καλύτερος...

Ο μεγάλος πήρε μετά τον 1ο χρόνο, το ίδιο και ο μικρός ( θηλάσαν λίγους μήνες δυστυχώς). Ευτυχώς ξεκινήσαμε και εμείς ομοιοπαθητική και βρήκαμε την υγειά μας - ειδικά σε αναπνευστικά θέματα - και όταν το είπα στην παλιά παιδίατρο για την ομοιοπαθητική μου άρχισε τα χαζά. Εγώ δε θα έκανα ποτέ και να προσέχεις και αυτά έχουν παρενέργειες και ένα σωρό τέτοια. Το ότι πλέον αναγνωρίζεται ως ιατρική πράξη και ασκείται σε δημόσιο νοσοκομείο φυσικά δεν το ήξερε...

Εγώ δε θα έκανα ποτέ και να προσέχεις και αυτά έχουν παρενέργειες και ένα σωρό τέτοια.

Σοβαρά; τη μια υποστηρίζουν ότι δεν βοηθούν πουθενά και ότι η όποια θεραπευτική δράση που έχουν είναι φαινόμενο placebo και τώρα ξαφνικά απέκτησαν και παρενέργειες;

:lol:

Μήπως, λέω, μήπως μερικοί γιατροί γίνονται γελοίοι;

Και μήπως αυτοί οι γιατροί γνωρίζουν τις παρενέργειες των ομοιπαθητικών;

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν με τις παρενέργειες των φαρμάκων που χορηγούν, τουλάχιστον αυτές θα έπρεπε να τις γνωριζουν ειδικά όταν χορηγούν φάρμακα και συμπληρώματα σε ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται! :evil:

Το ότι πλέον αναγνωρίζεται ως ιατρική πράξη και ασκείται σε δημόσιο νοσοκομείο φυσικά δεν το ήξερε...

Σε ποιο δημόσιο;

Μην το κρατάς μυστικό!

Μελέτη ομοιοπαθητικής θεραπείας της κεφαλαλγίας στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς

Observational prospective study of homeopathic treatment in patients attending the Cephalalgia Clinic of Athens General Hospital "G.Gennimatas"

To σύνδρομο της ημικρανίας αποτελεί ένα από τα πλέον δυσεπίλυτα ιατρικά νοσήματα και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα από τα πιο συχνά αίτια της συστηματικής απώλειας εργατο - ωρών στον παραγωγικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 8-9% του πληθυσμού θα παρουσιάσουν έστω και μία φορά στη ζωή τους ημικρανία, ενώ τα τελευταία χρόνια όλο και νεώτεροι ασθένεις παρουσιάζονται στα κέντρα κεφαλαλγίας πάσχοντας από το σύνδρομο αυτό.

Μπορεί η Ομοιοπαθητική Ιατρική να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από βαριές ημικρανίες;

Αυτό το ερώτημα επιχειρήσαμε να απαντήσουμε με ιατρική μελέτη που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και συγκεκριμένα στα πλαίσια λειτουργίας του Ιατρείου Κεφαλαλγίας της Νευρολογικής Κλινικής. Υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας της Κλινικής, κυρίας Κλημεντίνης Καραγεωργίου και με την συνεργασία του γράφοντος υπεύθυνου ιατρικής έρευνας της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής (Σ. Κυβέλλος , ιατρός), παρέχεται εδώ και δύο χρόνια σε εβδομαδιαία βάση, η δυνατότητα στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ημικρανίες, να ακολουθήσουν Ομοιοπαθητική θεραπεία. Παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε τα θεραπευτικά αποτελέσματα της Ομοιοπαθητικής θεραπείας στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια σύνδρομα ημικρανίας, με τους ίδιους επιστημονικούς τρόπους που γίνεται παγκοσμίος και με αντίστοιχες γνωστές φαρμακευτικές φαρμακευτικές αγωγές.

Τα αποτελέσματα αυτής της διετούς παρουσίας της Ομοιοπαθητικής στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας ήταν λίαν θετικά

Από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

http://www.homeopathy.gr

Διαφημίσεις

Επίσης το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ένα πρόγραμμα σπουδών Ομοιοπαθητικής που απευθύνεται σε ιατρούς, κτηνίατρους και φαρμακοποιούς.

Σίγουρα είναι placebo! το ίδιο placebo ήταν και η βροχίτιδα του γιου μου (θεραπεύτηκε με αυθυποβολή στα 3,5 ή μήπως θεραπεύτηκε λόγω δικής μου αυθυποβολής; έχω τέτοιες ικανότητες;)

και οι κολικοί όταν ήταν ενός μήνα!

και στο γόνατό μου στο οποίο μπορούσες να ψηλαφήσεις την περιοχή με υπεραιμία (οι μηνίσκοι) με αυθυποβολή τα κατάφερα!

Επίσης το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ένα πρόγραμμα σπουδών Ομοιοπαθητικής που απευθύνεται σε ιατρούς, κτηνίατρους και φαρμακοποιούς.

και στο πανεπιστήμιο Θράκης διδάσκεται ως μάθημα επιλογής

αλλά ο Κρεμαστινός (ως ειδικός...) έγραψε πέρυσι ένα άρθρο στην Καθημερινή ότι μόνο placebo δράση έχουν τα ομοιπαθητικά σκευάσματα!

Σίγουρα είναι placebo

Έλα όμως που η ομοιοπαθητική "πιάνει" και στα ζώα...και εκεί placebo;

ααα, εμένα με βοήθησε και με τους εμετούς της εγκυμοσύνης

Έλα όμως που η ομοιοπαθητική "πιάνει" και στα ζώα...και εκεί placebo;

ααα, εμένα με βοήθησε και με τους εμετούς της εγκυμοσύνης

Φυσικά κι εκεί placebo, το πιστεύουμε εμείς και γίνονται καλά τα ζώα!

Το έχω ακούσει και αυτό!!!

Διαφημίσεις

Για να πω την αληθεια τον Κρεμαστινό δεν τον ξέρω, φαντόζομαι κάποιος γνωστός έλληνας γιατρός, ξέρω όμως το Βυθουλκα, καθώς και το έργο του, που έχει βραβευτεί με το αντίστοιχο Νόμπελ της εναλλακτικής ιατρικής (συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι τώρα το όνομα του βραβείου)

αα, εμένα με βοήθησε και με τους εμετούς της εγκυμοσύνης

εκανα συνεχεια εμετους σχεδον μεχρι τον 6ο μηνα, ειχα ναυτια 24 ωρες την ημερα, δεν ειχα ιδεά οτι μπορει να βοηθησει η ομοιπαθητικη! ο γυναικολογος σου ηξερε σχετικά;; πως μπορουμε να βρουμε περισσοτερες πληροφοριες;

πάντως πολύ χαιρομαι που η ομοιπαθητικη βοηθαει και μπορουν να μωρα μας να αποφυγουν αντιβιωσεις και να βοηθηθουν....κι εμας ο παιδιατρος του μικρου ασκει και ομοιοπαθητικη.

αν και ειμαι λιγο σκεπτικη διοτι στο παρελθον καηκα απο την ομοιπαθητικη.. πολυ κακη εμπειρια...η ομαδα καποιου Διαμαντηδη αν σας λεει κατι, που τελικα ηταν ολοι απατεωνες και νομιζω ειχαν κατι σαν παραθρησκευτικη οργανωση.. Και εγω και η μητερα μου (που την πατησε και αυτη και τρεχαμε χρονια μετα σε γιατρους) δεν θελουμε να ακουμε για ομοιπαθητικη... Ισως τωρα αναθεωρησω ομως! :lol:

ο γυναικολογος σου ηξερε σχετικά;;

αν πω φυσικά και όχι, δε θα εκπλαγείτε έτσι; Η γυναικολόγος μου δεν ήξερε, αλλά ήξερε ο ομοιοπαθητικός μου, ο οποίος φυσικά είναι γιατρός και ασκεί την ομοιοπαθητική πάνω από 20 χρόνια.

Την απόφαση να βρω ομοιοπαθητικό την πήρα όταν ένας φίλος μας είπε για τα δικά του παιδιά ότι έκαναν ομοιοπαθητική στη Γαλλία (η μητέρα Γαλλίδα). Τελικά μια θεία μου τον ήξερε και αφού τον βρήκα και εγώ ως μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής τον επισκέφτηκα ευτυχώς.

Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την ομοιοπαθητική - είναι γενικό φαινόμενο της ιατρικής - σκεφτείτε το τι ακούμε για το θηλασμό

Και εμένα δεν έχει πάρει αντιβίωση ακόμα, (είναι 2 χρονών) δεν μου έχει αρρωσστήσει σοβαρά. Εγώ τον θήλασα περίπου 5 μήνες, και δεν παει παιδικό.

Εγώ από ότι μου λέει η μαμά μου δεν αρρώσταινα εύκολα, όταν ήμουν μικρή. Δεν ξέρω αν παίζει και αυτό κάποιο ρόλο.

Εγώ πάντως έυχομαι το παιδάκι μου να συνεχίσει έτσι.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

αλλά ο Κρεμαστινός (ως ειδικός...) έγραψε πέρυσι ένα άρθρο στην Καθημερινή ότι μόνο placebo δράση έχουν τα ομοιπαθητικά σκευάσματα!

Γνωστός και ως ο "αλάνθαστος".

http://press-gr.blogspot.com/2008/11/t_17.html

WLn5p2.png

Για να πω την αληθεια τον Κρεμαστινό δεν τον ξέρω, φαντόζομαι κάποιος γνωστός έλληνας γιατρός,

http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=688

Είναι καρδιολόγος, καθηγητής στην ιατρική της Αθήνας

δεν έχει καμία σχέση με την ομοιοπαθητική πλην ενός άρθρου στην καθημερινή που καταφέρεται εναντίον της βασισμένος σε μια αμφίβολη δημοσίευση στο κατά τ'άλλα έγκυρο Lancet

ξέρω όμως το Βυθουλκα, καθώς και το έργο του, που έχει βραβευτεί με το αντίστοιχο Νόμπελ της εναλλακτικής ιατρικής (συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι τώρα το όνομα του βραβείου)

http://www.vithoulkas.com/index.php?lang=el

Για να πω την αληθεια τον Κρεμαστινό δεν τον ξέρω, φαντόζομαι κάποιος γνωστός έλληνας γιατρός,

http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=688

Είναι καρδιολόγος, καθηγητής στην ιατρική της Αθήνας

Πρώην υπουργός Υγείας, καρδιολόγος του Αντρέα... (τώρα μην ρωτήσεις ποιανού Αντρέα... :lol: )

WLn5p2.png

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω ηλεκτρονικά το επίμαχο άρθρο της καθημερινής...

αν και βρήκα αυτό:

http://www.hpathy.com/research/bhatia-lancet-homeopathy.asp

όπου φαίνεται ότι μόνο το 16% των μελετών που χρησιμοποιήθηκαν είχαν την κανονική ομοιπαθητική, δηλαδή το 84% των μελετών που χρησιμοποιήθηκαν αξιολογούσαν λάθος χρήση των ομοιπαθητικών φαρμάκων.

Είναι σαν να ρωτάμε: είναι ο θηλασμός εφικτός;

και απαντάμε ότι κατά 95% δεν είναι εφικτός

η αλήθεια όμως είναι ότι για το 90% ευθύνονται οι παπαρολογίες των επαγγελματιών υγείας και άρα ο θηλασμός δεν είναι εφικτός με την υποστήριξη αυτών των άσχετων όπως και η ομοιοπαθητική δεν έχει αποτέλεσμα όταν ασκείται από άσχετους!

καρδιολόγος του Αντρέα... (τώρα μην ρωτήσεις ποιανού Αντρέα...

εντάξει εντάξει κατάλαβα, (αν και αυτόν με το ζόρι τον θυμάμαι) Μόνο τα τελευταία στο νοσοκομείο (στο σχολείο λέγαμε ότι θα πουν και τον καιρό για το Ωνάσειο στις ειδήσεις):D

Ο μεγάλος μου γιός (τώρα είναι 7,5 χρονών) πήρε αντιβίωση μια και μοναδική φορά (προς το παρόν) όταν ήταν 5 χρονών λόγω ωτίτιδας που προκάλεσε υγρό από τα κρεατάκια (υπερτροφικά) τα οποία και αφαιρέσαμε.

Δεν αρρωσταίνει! Την 1η χρονιά στον παιδικό σταθμό (3 χρονών) έλειψε μόνο 1 μέρα!! (ήμασταν η εξαίρεση).

Το πιο σοβαρό που έχει πάθει είναι σαλμονέλα (επιβεβαιώθηκε μετά από ανάλυση κοπράνων) όταν ήταν 4,5 χρ(είχε ο καημένος 5 μέρες έντονη διάροια και 1 μέρα πυρετό). Δεν πήρε φάρμακα.

Γενικά είναι πολύ γερός. Δεν ανεβάζει πυρετό (σπάνια). Κανένα συναχάκι μόνο. Το έιχα αποδώσει στο ότι θήλασε (4,5 μήνες αποκλειστικά και μέχρι τους 6 μεικτά) και στο ότι τρώει πολλά φρούτα. Βέβαια η διάρκεια του θηλασμού δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά πιστέυω ότι έπαιξε ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αρρώσταινα σπάνια ως παιδί παρ΄όλο που δεν θήλασα :cry: καθόλου. Λέτε να είναι και κληρονομικό; (βέβαια ο άντρας μου ως παιδί αρρώσταινε συνέχεια).

Ο μικρός (που σήμερα κλείνει χρόνο) θήλασε και συτός 4,5 μήνες αποκλειστικά και μέχρι τους 8 (σχεδόν) μεικτά. 4 μηνών και θηλάζοντας αποκλειστικά ανέβασε για 3 μέρες υψηλό πυρετό (ίωση) και πήρε depon. Το ίδιο και τον Σεπτέμβριο (είχε σταματήσει να θηλάζει). Σϊγουρα παίζει ρόλο ότι υπάρχει και μεγαλύτερο παιδί στο σπίτι που κουβαλάει μικρόβια από το σχολείο έστω και αν το ίδιο δεν αρρωσταίνει.

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007