Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλός παιδο-ακτινολόγος για υπέρηχο?

Recommended Posts

Καλημέρα,

Έχω έναν μικρούλη 5 μιση χρονών και πρέπει να κάνει υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό παιδο-ακτινολόγο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας?

Αν κάποια κοπέλα έχει να μου προτείνει και καλό παιδο- γαστρεντερολόγο θα με βοηθούσε ιδιαίτερα.

Έχουμε επισκεφθεί τον κο Σιαφάκα στην Ηλιούπολη και ενώ θεωρητικά δεν έχω κάτι να του προσάψω θα ήθελα και μια άλλη γνώμη.

Ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

Γειά σου, είχα παει οταν ηταν μωρό η μικρή μου, σε έναν ακριβώς πίσω απο το hilton.Δηλαδή στο στενό το κάθετο.

ίσως αν γκουγκλάρειες την περιοχή αμπελοκήπων και βρείς την διεύθυνση/δείς τον δρόμο, να βρείς ποιός είναι. Από πολλές περιπτώσεις άσχετες ξέρω ότι εκείνον συστήνουν - σε πολλούς φίλους ή και άγνωστους αλλά και εδώ στο φόρουμ έχω διαβάσει για συστάσεις καλές.

Περιβάλλον είναι νορμαλ,όχι κάτι φοβερό για παιδιά αλλά είναι επαγγελματίες και γρήγοροι.

Νομίζω εκεί κάνουν τα πάντα. Εκεί για παράδειγμα έκανε και η ανηψιά μου με το θέμα που είχε με το νεφρό της συνέχεια τους υπερηχους (εχουμε διαφορετικούς παιδιατρους).

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μήπως το όνομα Παπαδόγιαννης σου λέει κάτι? Μου τον έχει συστήσει και η παιδίατρος μου, απλά ήθελα γνώμες από μανούλες που έχουν προσωπική εμπειρία για να είμαι λιγάκι πιο σίγουρη.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μήπως το όνομα Παπαδόγιαννης σου λέει κάτι? Μου τον έχει συστήσει και η παιδίατρος μου, απλά ήθελα γνώμες από μανούλες που έχουν προσωπική εμπειρία για να είμαι λιγάκι πιο σίγουρη.

Καλημέρα, τον Παπαδόγιαννη έχω επισκεφθεί και για τα δυο μου παιδιά και σε αυτόν πάω ακόμα για την μικρή μου και θα πηγαίνω. Είναι πολύ καλός, θεωρείται top, τουλάχιστον σε εμάς δεν είχε κάνει ποτέ λάθος διάγνωση κλπ. είναι και πολύ γλυκός άνθρωπος. Μειονέκτημά του είναι ότι "τσιμπάει" η επίσκεψη!!!!!

Επίσης και ο Παπανικολάου θεωρείται πολύ καλός, ήταν να κλείσω ραντεβού αλλά δεν με βόλευαν οι ημερομηνίες που είχε τότε. Μου τον είχαν συστήσει και αυτόν ως top. Από τιμές δεν ξέρω τι ζητάει.

Για γαστρεντερολόγο που ζητάς εγώ είχα στο γιο μου την Παναγιώτα Καφρίτσα στον Χολαργό αν δεν κάνω λάθος ήταν το ιατρείο της, μου την είχε συστήσει μια φίλη μου που είχε σοβαρό πρόβλημα με δυσκοιλιότητα ο γιος της και τον είχε κουράρει καλά. Ευχαριστημένη έμεινα, μας το έλυσε το θέμα που είχε τότε το παιδί.

Ναι μάλλον και εγώ προς τα εκεί κλίνω περισσότερο.

Μου είπαν ότι τελευταία έφυγε από το "Παίδων" και έχει κατέβει στο "Metropolitan".

Αν ισχύει, θα προσπαθήσω να κλείσω εκεί ραντεβού μια που μένω Πειραιά.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν υπάρχει καμία μανούλα με επιβεβαιωμένη διάγνωση κοιλιοκάκης, εκτός από αιματολογικές εξετάσεις και υπέρηχο χρειάστηκε και κάτι άλλο? Δλδ., κολονοσκόπηση κλπ.?

Διαφημίσεις

Ναι μάλλον και εγώ προς τα εκεί κλίνω περισσότερο.

Μου είπαν ότι τελευταία έφυγε από το "Παίδων" και έχει κατέβει στο "Metropolitan".

Αν ισχύει, θα προσπαθήσω να κλείσω εκεί ραντεβού μια που μένω Πειραιά.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν υπάρχει καμία μανούλα με επιβεβαιωμένη διάγνωση κοιλιοκάκης, εκτός από αιματολογικές εξετάσεις και υπέρηχο χρειάστηκε και κάτι άλλο? Δλδ., κολονοσκόπηση κλπ.?

Από τα λίγα που ξέρω, γιατί δεν έχουμε κοιλιοκάκη, δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί κολονοσκόπηση γιατί είναι μικρό και δεν νομίζω ότι θα έχει προλάβει να κάνει τόση ζημιά. Φαντάζομαι ότι θα κάνετε διατροφή χωρίς γλουτένη και θα στρώσει η κατάσταση. Όμως δεν είμαστε γιατροί και αυτό θα το αποφασίσει ο γιατρός αφού δει την κατάσταση σας. Σας είπαν να προσέξετε τη διατροφή;

Κοίτα, επίσημα δεν έχουμε διάγνωση για κοιλιοκάκη.

Οι αιματολογικές του ήταν καλές, δεν έδειξαν κάτι. Αν και έχω κάποιες αμφιβολίες γιατί τις κάναμε σε συνοικιακό μικροβιολογικό και μου είπαν ότι καλύτερα θα ήταν σε κάποιο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο που ειδικεύεται όπως π.χ. το Λαϊκό.

Ύψος και βάρος παίρνει ικανοποιητικά αλλά έχουμε επίμονα συμπτώματα όπως, διάρροιες, αέρια, φουσκωμένη κοιλίτσα κλπ.

Από διατροφή προς το παρόν αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ένα 70% επιτυχία μπορώ να πω καθώς είναι παιδάκι νηπίου πλέον και πάμε σε πάρτυ, καλέσματα κλπ και υπάρχει και ο παράγοντας

ζήλια.:rolleyes:

Κοίτα, επίσημα δεν έχουμε διάγνωση για κοιλιοκάκη.

Οι αιματολογικές του ήταν καλές, δεν έδειξαν κάτι. Αν και έχω κάποιες αμφιβολίες γιατί τις κάναμε σε συνοικιακό μικροβιολογικό και μου είπαν ότι καλύτερα θα ήταν σε κάποιο μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο που ειδικεύεται όπως π.χ. το Λαϊκό.

Ύψος και βάρος παίρνει ικανοποιητικά αλλά έχουμε επίμονα συμπτώματα όπως, διάρροιες, αέρια, φουσκωμένη κοιλίτσα κλπ.

Από διατροφή προς το παρόν αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ένα 70% επιτυχία μπορώ να πω καθώς είναι παιδάκι νηπίου πλέον και πάμε σε πάρτυ, καλέσματα κλπ και υπάρχει και ο παράγοντας

ζήλια.:rolleyes:

Βρήκα αυτό, αλλά υποθέτω ότι θα το έχεις ψάξει και εσύ:

"Η διάγνωση της κοιλιοκάκης είναι εύκολη, αρκεί ο ιατρός να την υποπτευθεί.

Τυπικά στον ορό των ασθενών με κοιλιοκάκη ανιχνεύονται αντισώματα τα οποία στρέφονται έναντι συστατικών του εντερικού τοιχώματος. Τέτοια αντισώματα είναι τα λεγόμενα αντιγλιανδινικά (AGA), τα αντισώματα έναντι του ενδομυσίου (EMA) και τα αντισώματα έναντι της ρετικουλίνης. Στη διαγνωστική φαρέτρα προστέθηκε τελευταία και η ιστική τρανσγλουταμινάση και τα αντίστοιχα αντισώματα (TG). Όταν ο ασθενής απέχει από την γλουτένη ο τίτλος των αντισωμάτων στο αίμα αρχίζει σταδιακά να πέφτει και στο τέλος έρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα. Αντιθέτως όταν ο ασθενής εκτίθεται εκ νέου ο τίτλος αυξάνεται βαθμιαία. Μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν για την διαιτητική παρακολούθηση και συμμόρφωση των ασθενών αλλά και για το screnning του πληθυσμού ή τουλάχιστον των ύποπτων περιστατικών. Άτομα με αυξημένο τίτλο αντισωμάτων υποβάλλονται συμπληρωματικά και σε ενδοσκόπηση ανώτερου πεπτικού με λήψη βιοψιών από το δωδεκαδάκτυλο. Όπως αναφέρθηκε τόσο η ενδοσκοπική όψη όσο και το ιστολογικό πόρισμα είναι αποδεικτικό. Τυπικά στην βιοψία του λεπτού εντέρου διαπιστώνεται ατροφία των λαχνών και διεύρυνση των κρυπτών".

Βασικά αυτό είναι το θέμα μου γιατι οι αιματολογικές ήταν φυσιολογικές, είχαμε κάνει και για πολλά άλλα, δυσανεξία στην λακτόζη ακόμη και για τροπικές ασθένειες :roll: και όλα ήταν αρνητικά.

Η παιδίατρος μετά από τις εξετάσεις είναι καθησυχαστική αλλά εγώ ψάχνομαι γιατί κάποια συμπτώματα επιμένουν.

Επίσης παίρνει και κάποια προβιοτικά τα prodilac που μπορώ να πω οτι βοηθάνε.

Τι να πω? Θα κάνουμε και τον υπέρηχο και βλέπουμε!

Βασικά αυτό είναι το θέμα μου γιατι οι αιματολογικές ήταν φυσιολογικές, είχαμε κάνει και για πολλά άλλα, δυσανεξία στην λακτόζη ακόμη και για τροπικές ασθένειες :roll: και όλα ήταν αρνητικά.

Η παιδίατρος μετά από τις εξετάσεις είναι καθησυχαστική αλλά εγώ ψάχνομαι γιατί κάποια συμπτώματα επιμένουν.

Επίσης παίρνει και κάποια προβιοτικά τα prodilac που μπορώ να πω οτι βοηθάνε.

Τι να πω? Θα κάνουμε και τον υπέρηχο και βλέπουμε!

Όχι παιδίατρο οπωσδήποτε σε παιδογαστρεντερολόγο.

Διαφημίσεις

Συνιστω ανεπιφυλακτα τον Παπανικολαου ποθ εχει ηδη αναφερθει.Εμας μας παρακολουθει απο το 2007 σε πολυ σοβαρο θεμα υγειας της μικρης μας και μας εχει γλυτωσει απο μπελαδες σε διαφορες φασεις.Εκτος απο καλα μηχανηματα ο ανθρωπος ΞΕΡΕΙ να ερμηνευει αυτο που βλεπει.Βεβαια δεν ειναι συμβεβλημενος με κανενα ταμειο και τον υπερηχο ανω και κατω κοιλιας τον πληρωνουμε 120 ευρω που δεν τα λες και λιγα ομως τουεχω εμπιστοσυνη!!!Τα ραντεβου του παλιοτερα ηταν ενα μηνα μετα αλλα τωρα ειναι σιγουρα καλυτερα χωρις να ξερω να σας πω ακριβως,Ευχομαι οτι καλυτερο!!

Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, ασυζητητί Παπανικολάου. Αν δεν υπάρχει, σε κάποιο από τα μεγάλα νοσοκομεία Παίδων, σε καμία περίπτωση ένα τυχαίο ιδιωτικό εργαστήριο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...