Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οικογενεια

Recommended Posts

Γεια σας.. ειμαι 24 ετων και εχω σχεση με ενα αγορι εδω και 4 χρονια σπουδαζουμε μαζι και οι γονεις μας γνωριζονται ειναι γειτονες.. οι γονεις του ειναι εξαιρετικοι ανθρωποι. Ομως εγω ντρεπομαι για τους δικους μου. Πιο πολυ για τη μητερα μου η οποια ειναι τοσο πονηρη τοσο τσιγκουνα και τοσο συμφεροντολογος..π.χ οταν μας επισκεπτονται οι γονεις του μας φερνουν κτι για το σπιτι ενω η μητερα μου ή δεν θ δωσει τπτ ή θα δωσει το χειροτερο. Τα πραγματα ειναι πολυ πιο τραγικα απ οσο τα περιγραφω.. εγω δεν ειναι τετοιος ανθρωπος πως ειναι δυνατον να εχω βγει απο τετοιους γονεις.. ντρεπομαι τοσο πολυ.. και το αγορι μου το εχει καταλαβει και μου χει πεταξει καποιε σποντες.. δεν ξερω που να απευθυνθω.. μηπως εγω ειμαι η παραλογη και ολα αυτα ριναι φυσιολογικα?? Αν μιλησω στην ιδια (προσπαθησα) θα παραξηγηθει (οπως και εγινε) και λεει οκ για ολα εγω φταιω και οπως παντα πανε ολη η οικογενεια με το μερος της.και γενικα εμενα με εχει ψιλογραμμενη ενω την αδερφη μου μεχρι κ τ ρουχα της μαζευει.. ωρες ωρες νιωθω τοσο χαλια λες κ δεν ειμαι απ αυτη την οικογενεια.. εμενα δν μ αγαπανε η τουλαχιστον οχι τοσο την αδερφη μου.. εξαλλου το εχουν πει ξεκαθαρα οτι τα πιο πολλα λεφτα θα τα παρει εκεινη.. ειμαι τοσο στεναχωρημενη που δεν μ φερονται ομορφα.. σκεφτομαι να μν ξαναγυρισω στο πατρικο μου.. βγαινουμε καπου εγω η μητερα μου ο πατερας μου και η αδερφη και το αγορι μ. Και η μαμα μου προτιμαει να τα πληρωσει ολα το αγορι μου..μα ειναι δυνατον.. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΑ . μεχρι κ ν χωρισω μ αγορι μ εχω σκεφτει.. γτ δεν θελω να εχει σχεσεις μ μια τετοια οικογενεια.. ισως και να μν εγινα σαν και αυτους απο αντιδραση επειδη ξερω ποσο ασχημο ειναι να εισαι οπως αυτοι..τι θα κανατε στη θεση μου.. Σας παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας..ειμαι σε απογνωση.

Διαφημίσεις

Στα 24 σου ειναι μια καλή ηλικία να φύγεις απο το σπίτι. Όσο θα εισαι εξαρτώμενη σαφέστατα θα τους ανέχεσαι.

Και φυσικα δεν χρειάζονται κοινές έξοδοι με γονείς και αγόρι!!!

Μα σκεφτεται ακομα και το φαγητο που θα βαλει στο τραπεζι μην τελειωσει. Ακομα και το λαδι τα παντα . Θα τρελαθω!! Επισης βαζει την αδερφη μου να ελεγχει το κινητο μου πταν κοιμαμαι να δει τι λεμε με το αγορι μου..

Οσο το να φυγω απ το σπιτι δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα.. ειναι παλαιων αρχων.. δεν θα με αφησουν

Τι πάει να πει παλαιών αρχών; Πόσο πρέπει να γίνεις δηλαδή εσύ και η αδερφή σου για να πάρετε τους δρόμους σας;

Κόψε τις επαφές ανάμεσα στο αγόρι σου με τους δικούς σου, το αν οι δικοί του ευχαριστιουνται την παρέα των γονιών σου είναι άλλο θέμα, κανένας δεν σε αναγκάζει να έχουν σχέσεις και εξόδους με το γιο τους-αγόρι σου.

Το αγόρι σου να έχει το πορτοφόλι στη τσέπη και εκεί να το κρατάει αν τύχει ξανά έξοδος μαζί τους.

Που όπως είπα πριν, φρόντισε να μην ξανατυχει.

Όσο για τη σχέση σου με τους γονείς σου, κάνε μια προσπάθεια και μίλα με τη μαμά σου κάπου εκτός σπιτιού, σε δημοσιο χώρο πχ καφετέρια (ναι θα ξηλώθεις να την κεράσεις, τι να κάνουμε!) για να μη μπορεί να αποφύγει τη συζήτηση αλλά και να μη μπορεί να έχει ακραίες αντιδράσεις και έντονες λεκτικές απαντήσεις.

Με την αδερφή σου πως τα Πας; Νιώθει τη διάκριση η ίδια;

gLG9p2.png

Καλησπερα. Αν κι ειμαι αρκετα μικροτερος σου θα προσπαθησω να σε βοηθησω. Κατ αρχας προτεινω αν ξαναπει κατι το αγορι σου να του πεις πως κι εσυ ξερεις πως οι γονεις σου δεν ειναι κι οι καλυτεροι. Ετσι θεωρω πως θα εχεις συμμαχο το αγορι σου και θα αποφευχθουν πιθανοι μελλοντικοι καυγαδες με θεμα τους γονεις σου. Καλο θα ηταν να αλλαξεις σπιτι γαιτι ετσι θα αλλαξεις και περιβαλλον. Φυσικα αυτο μονο εαν υπαρχουν τα χρηματα για κατι τετοιο. Αν οι γονεις σου διαφωνησουν μπορεις να τους πεις πως εισαι πλεον 24ων ετων και πρεπει επιτελους να μαθεις να ζεις μονη σου. Επισης πες τους οτι αν ειχες περασει σε καποια αλλη πολη αναγκαστικα παλι μονη σου θα εμενες. Αυτα ξαναλεω εφοσον υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. Κοιταξε με το αγορι σου αν μπορειτε να βρειτε καποια μικρη γκαρσονιερα και αν μπορειτε να πληρωνετε μαζι το ενοικιο. Θα κανει και στη σχεση σας καλο να ειστε μονοι... Με την αδερφη σου πως τα πατε; Μπορειτε να συνεννοηθειτε; Ή λειτουργει μονο ως "βοηθος" της μαμας σου; Οσον αφορα το κινητο, βαλε κωδικο. Αν εχεις ηδη κωδικο φροντισε να τον αλλαζεις συχνα ωστε ακομα κι αν τον βρει μεχρι τοτε να εχει αλλαξει. Ο πατερας σου παιρνει θεση; Με αυτον μπορεις να συνεννοηθεις; Φροντισε σε οποιονδηποτε κι αν μιλησεις να ειστε μονοι σας. Δηλαδη εσυ κι αυτος στον οποιο μιλας. Ετσι δε θα εχει υποστηριξη απο κανεναν και θα αναγκαστει να σε ακουσει. Αν μιλησεις στη μαμα σου και δεις πως πεφτεις σε αδιεξοδο τοτε καλυτερα να μη της πεις τιποτα αλλο. Προσπαθησε να μιλησεις στην αδερφη σου και στον πατερα σου. Επισης, ποσο χρονων ειναι η αδερφη σου; Οσο για τη τσιγκουνια της μαμας σου... δε νομιζω πως αλλαζει. Ετσι εχουν μαθει οι ανθρωποι. Ολα εχουν σχεση με τα βιωματα του αλλου. Αυτα εχω να σου πω μεχρι στιγμης. Περιμενω την απαντηση σου στις ερωτησεις που σου κανω και θα προσπαθησω να σε βοηθησω οσο μπορω! Καλη τυχη... θα σου χρειαστει!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
Μα σκεφτεται ακομα και το φαγητο που θα βαλει στο τραπεζι μην τελειωσει. Ακομα και το λαδι τα παντα . Θα τρελαθω!! Επισης βαζει την αδερφη μου να ελεγχει το κινητο μου πταν κοιμαμαι να δει τι λεμε με το αγορι μου..

Οσο το να φυγω απ το σπιτι δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα.. ειναι παλαιων αρχων.. δεν θα με αφησουν

Αγαπητό μου κορίτσι, αυτό που θα σου πω το έχω πει και σε μία φίλη μου που είχε ανάλογα προβλήματα, την Βασιλική. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συζητήσεις ότι σε απασχολεί με την οικογένειά σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να λύσεις ότι σε προβληματίζει. Η επικοινωνία είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Καλό μου κοριτσάκι. Καταρχήν θεωρώ πολύ σκληρό να λες ότι ντρέπεσαι για τους δικούς σου. Οι άνθρωποι αυτοί σε μεγάλωσαν και αν μη τι άλλο, εφόσον σπουδάζεις ή σπουδασες, σου έδωσαν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Υπάρχουν πολλά παιδιά εκεί έξω που βιώνουν χειρότερες καταστάσεις απ' ότι εσυ, όπως για παράδειγμα η Βασιλικη-Ιωάννα που ανέφερε κι η mama3.

Τη μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να εστιάσεις στα καλά στοιχεία που έχουν οι γονείς σου και να τους αποδεχτείς και να τους αγαπάς για αυτό που είναι, διαφορετικά θα δυστυχήσεις στη ζωή σου. Και που ξέρεις, η οικονομίες που κάνει η μαμά σου μπορεί να σας βγουν και σε καλό. Από την άποψη της κληρονομιάς, λέω ;)